2022 TMO’nun hububat alım fiyatları

Merak etne, gorev zarari olursa anasini aglatirlar. As evlerini kapatan, halk ekmek vufelerini yikan zihniyet tetikte bekliyor.

Zaten bir miktar ucuz un aliyor.
Daha fazlasi icin ugrasiyor.

Senin fikrin belli, devlet sana destek versin, sen pahaliya sat. Cebin dolsun.

Sana verilen destekler de halkin parasi ama sen pahaliya satmak icin ugrasiyorsun. Ozaman hakkim diyorsun. Dogrusu TMOya verilen bugdaya destek vermek, pahaliya tuccara veren halkin parasini almamali.

Bu 1 TL prim olayından fena işkillendim
Bu namussuzlar çiftçinin malına da çökerler agalar
Malı emanete koyduktan sonra hüküm artık çiftçiden çıkıyor
Mal kimdeyse hüküm ondadır
Çiftçi satış emri girmese bile elinde emanet tuttuğu malı gerektikçe piyasaya sürebilir bunlar
Biri sizin hem kahrınızı çekiyor hem de size para vereceğini söylüyorsa orada bir bit yeniği arayın

Bu 1 TL prim olayından fena işkillendim
Bu namussuzlar çiftçinin malına da çökerler agalar
Malı emanete koyduktan sonra hüküm artık çiftçiden çıkıyor
Mal kimdeyse hüküm ondadır
Çiftçi satış emri girmese bile elinde emanet tuttuğu malı gerektikçe piyasaya sürebilir bunlar
Biri sizin hem kahrınızı çekiyor hem de size para vereceğini söylüyorsa orada bir bit yeniği arayın
1 eylülden önce TMO ya satarsan 1 TL prim son baharda ekim döneminde tarım ve orman bakanlığı tarafından ödenecektir diye yazmışlar. Budamı kazık? Bence kazık.

Bence tamamen tüccarın elinden mal alabilmek için verilmiş ,+1 TL veya 0.50 kuruş

Benim tahminim o 1 tl prim tüccari çekmek için. Diyelim tüccar 6 liradan aldi, tmo ya verirse +1 lirası olacak. Al sat %10 guzel kar. Hem tmo da daha çok mal toplamış olur. Herkeste tmo ya veremeyeceği için, tüccara daha çok yarar gibi. Zaten hasat dönemi tmo da müthiş kuyruk oluyor. Deposuna dokende zaten piyasa yükselsin diye bekleyeceği icin o fiyata da vermez.

Benim tahminim o 1 tl prim tüccari çekmek için. Diyelim tüccar 6 liradan aldi, tmo ya verirse +1 lirası olacak. Al sat %10 guzel kar. Hem tmo da daha çok mal toplamış olur. Herkeste tmo ya veremeyeceği için, tüccara daha çok yarar gibi. Zaten hasat dönemi tmo da müthiş kuyruk oluyor. Deposuna dokende zaten piyasa yükselsin diye bekleyeceği icin o fiyata da vermez.
Cks kaydı istiyor tüccarın cks kaydımı var ? Cks de yazılı tutarın 2 katına kadar verebilecek mis tmoya

Yine diyorum tekrar ediyorum siyaset ve siyasetçi beni bağlamaz ben ureticiyim,çiftçiyim,Besiciyim,Yetiştiriyim,Emekciyim hiçbir siyasi görüşüm yoktur gönül kirduysam affola ama bu enflasyonda malını her ne olursa olsun araba ev traktör vs.her hangi bir ticari emtia neyi ne kadar yüksekten satarsan sadece o gün o kadar kârdasın ertesi gün yerine yenisini koyma şansın yok tabiki buğdayı arpayı nohutu piyasa fiyatından yada Galaksi liderinin açıkladığı fiyattan satmayacagim emin ol bugün sat 10 ton buğday 6 TL'den yarın 9.5 ton olarak ancak yerine koyarsın bu şartlar altında hepimiz her bir degerimizi elimizdeki malımızı piyasa şartları gereği mecburen korumak durumundayiz.
1 paket sigara ve 1 lt mazot 1.62 USD ama 1 kg buğday 0.42 cent böyle karlı bir ticaret dünyanın hiçbir yerinde yok ne TMO ya ne simsar'a bedavaya verecek malım yok kimse kusura bakmasın ha ne olurdu bana mazotu 8 TL den verip elimdeki buğdayı 3.5 TL ye alsaydı onada eyvallah ama sürekli vergi sürekli zam sürekli istikrarsızlık bu işin sonu iyi değil benim sözlerim hiçbir arkadisima değil bizi yönetenlere şu an bizleri bu çıkmaz sarmala sokanlara ve bizi birbirimize dusurecek kadar bunaltan zihniyete
Lanet olsun böyle idareye ve idarecilere

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Emanete bırakılan üründe
Şimdi okudum. Cks kaydi yaptırır kolay is. Ama 2 kat olayı kafamı karıştırdı.
Tüccar cks kaytini nasıl yaptıracak 100lerce dönüm tarla lazım 10 dönüm için cks kaydı yaptır sa 8 10 ton satar başka da satamaz bu sistem tüccara 7 ve üzeri alım yaptıracak yem ve un fabrikaları yarın fiyat gönderirler tüccarlar a ben şahsen 7 altı 1 kilo buğday vermem tüccara

• Beğen
Emanete bırakılan üründe
Tüccar cks kaytini nasıl yaptıracak 100lerce dönüm tarla lazım 10 dönüm için cks kaydı yaptır sa 8 10 ton satar başka da satamaz bu sistem tüccara 7 ve üzeri alım yaptıracak yem ve un fabrikaları yarın fiyat gönderirler tüccarlar a ben şahsen 7 altı 1 kilo buğday vermem tüccara

Satışta limit olmayacağı yazılmış sanki. Kime nasıl yarar bilmiyorum ama.

• Beğen

Belediyelerin önü bu şekilde açılırsa bir kaç sene sonra olacakları düşünmek bile istemiyorum. Hala 2 lira fazla verecekler diye seviniyor, olayı anlamamış insanlar.

TMO'nun ve tüccarların devreden çıkarılması, belediyelerin şehir devletçikleri gibi takılması ileride buğdayınızın hiç parasına alınmasıyla sonuçlanır farkında değil misiniz?

Derebeylik sistemi gibi Şehir devletçiklerinin yolunun açılacağını bundan da en çok çiftçilerin zarar göreceğini anlamak istemiyorsunuz.

Belediye bütçesini Çiftçiden buğday almak için kullanma hakkı var mı kanunen?
Var tabi o para belediyenin parası(merkezi yonetimin degil)belediye meclisi karar alır olay biter burası muz cumhuriyeti degil yerel yonetim kendi butcesini istedigi gibi kullanır bu onun elinde fakat sov var isin icinde istanbul sinirlarinda ne kadar bugday uretilir,bir aylik ihtiyaca yetmez bana sorarsan

• Beğen