2022 TMO’nun hububat alım fiyatları

Geçen yaz 2250 ye buğday sattık .
Kışın buğday 5 lira yi geçti !
Geçen kış rusya ukrayna savaşı yoktu.
Ama şuan savaş var .
Bakalim tüccarın oyuncağımı olucaz yoksa buğday 10 lirayı geçecek Mİ?
2021 ekim ayında peşin para 6.10 kuruşa 1 ton mazot almıştım.
Şuan mazot 26 lira
Bir kaç güne 2 lira daha zam gelecek 28 lira olucak ama söylentiye göre 1 litre akar yakıt 2 euro olacakmış 35 liraya doğru gidebileceği söyleniyor.bugday suan en az 9.5 lira olmaliydi gecen yil bugdayin 6 liraya dayanacagi kimin aklina gelirdi ?
Ama oldu iste.önümüzde kış buğdayın nereye çıkacağını kim bilebilir ? belki 15 lira olacak bilinmez
?

Geçen yıl arpa 1,75 TL fiyat verildi ben 2.45’ten tüccara döktüm. Ama kuraklık etkisi vardı. Korku tüccarı farklı boyuta çekmişti. Ama Allah vermesin farklı bir afet olmazsa kuraklık gibi bir tehlike gözükmüyor. Geçen yıl arpa 1.75 TL buğday 2.25 TL açıklanırken dünya fiyatları civarı olduğunu pek düşünmüyorum. Bu yıl devlet farklı politika izliyor. Tabii ki çıkabilir geçen sene satmama gibi bir durumum olsa ben de satmazdım. Ama dünya şuan savaş vs. gibi farklı yerlerde. Önümüzde de seçim yılı var. O da gözden çıkarılmamalı. Mesela 3600 gösterge..

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
06/06/2022 konya borsa fiyatları

Elektronik Satış İşlem Piyasası Anlık Fiyatlar

Arpa 6.0010 TL6.3070 TL6.2259 TL19 Adet439,000 KG
Beyaz Sert Buğday 6.8520 TL6.8520 TL6.8520 TL1 Adet36,000 KG
Diğer Beyaz Buğday 6.5180 TL6.5700 TL6.5346 TL3 Adet98,000 KG
Diğer Kırmızı Buğday 6.6060 TL6.6060 TL6.6060 TL1 Adet35,000 KG
Kırmızı Sert Buğday 6.3010 TL6.7750 TL6.6760 TL12 Adet298,000 KG
Kuru Fasulye 18.2270 TL18.5290 TL18.3996 TL2 Adet7,000 KG
Makarnalık Buğday 6.7510 TL6.9020 TL6.8526 TL5 Adet101,000 KG
Mısır 5.8080 TL6.2750 TL6.1495 TL41 Adet1,138,000 KG
Nohut 12.1010 TL12.1010 TL12.1010 TL1 Adet2,000 KG
Yulaf 5.5190 TL5.6060 TL5.5513 TL2 Adet35,000 KG
Genel Toplam87 Adet2,189,000 KG

• Beğen
Zahireci arkadaşım var ona sordum tüccar niye fiyatı düşürdü diye. Rusya'nın çıkışına izin vermediği
hububat yüklü gemileri serbest bırakacağı yönünde beklenti var dedi.

Rusya gemileri serbest bırakmayacak anlaşılan.

Dünya borsalarında Buğday fiyatları 1 günde %5 değer kazandı.

Screenshot_20220606-203956_1.png

Dün aksamda İmamoğlu neden buğday alıyor belediyeler buğday alamaz suçtur diyordun hayırdır amacın ne senin ayrıca tuccarda fiyatta düşme falan yok Gaziantep şu an hasat zamanı bugünün fiyatları 7.4 TL civari hayırdır kardeşim sen ortalik karıştırıyosun kafa karistiriyosun lütfen herkes herşeyi çok iyi biliyor son iki gündür yaptığın paylasimlar gerçekten anlamak imkansız sen aslında fiyat ve piyasa bilgilerini paylaşıp bizleri aydınlatıyordun anlayamadım valla
Bak değerli abim, ben ne iktidar için konuşuyorum ne muhalefet için. Özgür düşünce ve serbest piyasadan yanayım.

TMO'nun 7 lira fiyat açıklaması ne kadar yanlışsa, Belediyelerin bunun üstüne çıkmasıda o kadar yanlış ve tehlikeli. Bu fiyat olaylarının sonucunda devlet zarara uğratılıyorsa kim olursa olsun hesabını verecektir.

Çiftçiler 2 lira fazla kazanayım derken Buğdayını 4,5'tan sayarlar, fazladan alınan her kuruş faiziyle ödetilir.

Benim düşüncelerim bunlar. Sizlerin kırmak kızdırmak için söylemiyorum. Başta söylediğim gibi özgür düşünce ve serbest piyasadan yanayım. Beğenmek zorunda değilsiniz paylaşımlarımı yanlışta bulabilirsiniz. Sizde kendi fikrinizi kızmadan kırmadan paylaşın olsun bitsin.

Bak değerli abim, ben ne iktidar için konuşuyorum ne muhalefet için. Özgür düşünce ve serbest piyasadan yanayım.

TMO'nun 7 lira fiyat açıklaması ne kadar yanlışsa, Belediyelerin bunun üstüne çıkmasıda o kadar yanlış ve tehlikeli. Bu fiyat olaylarının sonucunda devlet zarara uğratılıyorsa kim olursa olsun hesabını verecektir.

Çiftçiler 2 lira fazla kazanayım derken Buğdayını 4,5'tan sayarlar, fazladan alınan her kuruş faiziyle ödetilir.

Benim düşüncelerim bunlar. Sizlerin kırmak kızdırmak için söylemiyorum. Başta söylediğim gibi özgür düşünce ve serbest piyasadan yanayım. Beğenmek zorunda değilsiniz paylaşımlarımı yanlışta bulabilirsiniz. Sizde kendi fikrinizi kızmadan kırmadan paylaşın olsun bitsin.
Serbest piyasa işte isteyen istediği fiyattan alır satar mesela ben Ankara büyükşehire gözüm kapalı veririm kim alacaksa varsa öyle bir babayiğit 4.5 tan faiziyle buyursun gelsin lütfen fiyatları carpitmayin kişileri kurumları çiftçileri yanlış yönlendirmeyi bırakın serbest piyasa ekonomisi devlet zarara ugrayorsa eğer fazladan ödenen kur korumalı dolar hesaplarının faizini odemesin belediyelere tmo ya tüccara her kim iyi fiyatı gönül rahatligi ile malımı veririm yeterki iyi fiyat verilsin.

Son düzenleme:

TMO fiyatinin 2 TL uzerine cikmasin diyorsunuz.
Bu nereden cikti ?

Diyorki, ben borsanin ortalama fiyatindan alirim, ortalama nasil pahali olabilir ki? Aksine daha ucuz ve pahali olmaz diyor.

• Beğen
Anadolu sert kirmizi bugday, Edirne Borsasi
En dusuk 6.205
En yuksek 6.252
Ortalama. 6.231
Bu ortalamayi Borsa ayri sutun olarak acikliyor.
IBB diyorki , ben 6.231 e alirim.
Hani zarar, ciftci mi zararli, IHE mi zararli ?

Resimler ve ekler

• Screenshot_20220606-225842.png
    Screenshot_20220606-225842.png
    143.1 KB · Görüntüleme: 3
  • Screenshot_20220606-225842.png
    Screenshot_20220606-225842.png
    143.1 KB · Görüntüleme: 3
"Ödeme: Ürün teslimi sonrası ton başına 3.000 TL avans bedeli 2 iş günü içerisinde çiftçinin tanımlı banka hesabına havale edilecektir. Geri kalan bakiye, Temmuz 2022 Edirne Ticaret Borsası aylık buğday işlem ortalama kapanış fiyatı baz alınarak hesaplanacaktır. Nihai fiyatın belirlenmesinde, kantar teslim sırasında yapılan ekspertiz analiz sonuçları ve ilan edilen iskonto oranları kullanılacaktır. Bakiye ödeme, 15 Ağustos 2022 tarihinde çiftçinin tanımlı hesabına havale edilecektir."

Edirne Ticaret Borsasının temmuz ayı buğday fiyat ortalaması örneğin 9,50 lira oldu.
İBB 15 ağustosta 9,50'den paraları yatırdı.

TMO bu süreçte İBB'nin alacağı buğdayı 4,50'den veriyor. Yani ton başı 5000 lira zarar var.

200 bin ton alım yapılırsa 1 milyar lira Kamu Zararı oluşacak.
Sırf TMO'dan alım yapılmadığı için.

Hem pahalıya buğday alıp, hem ucuza ekmek satarak kamu zararı daha da artacak.

Bu kamu zararı İBB ve İBB'ye buğday dökenden tahsil edilir mi? Bunun hesabını yapın sonra konuşun.

Kol gibi ödeme emirleriyle karşılaşırsanız sonra buralarda ağlamayın.

"Ödeme: Ürün teslimi sonrası ton başına 3.000 TL avans bedeli 2 iş günü içerisinde çiftçinin tanımlı banka hesabına havale edilecektir. Geri kalan bakiye, Temmuz 2022 Edirne Ticaret Borsası aylık buğday işlem ortalama kapanış fiyatı baz alınarak hesaplanacaktır. Nihai fiyatın belirlenmesinde, kantar teslim sırasında yapılan ekspertiz analiz sonuçları ve ilan edilen iskonto oranları kullanılacaktır. Bakiye ödeme, 15 Ağustos 2022 tarihinde çiftçinin tanımlı hesabına havale edilecektir."

Edirne Ticaret Borsasının temmuz ayı buğday fiyat ortalaması örneğin 9,50 lira oldu.

TMO bu süreçte İBB'nin alacağı buğdayı 4,50'den veriyor. Yani ton başı 5000 lira zarar var.

Bu kamu zararı İBB ve İBB'ye buğday dökenden tahsil edilir mi? Bunun hesabını yapın sonra konuşun.

Sadece merak ediyorum, İBB nin buğday alacak olması neden bu kadar seni rahatsız etti ki ?
Bu konu ile ilgili yazdıklarının tamamını okudum anlamaya çalışıyorum. Belediyelerin görevleri arasında şehrin ekonomik olarak kalkınmalarına yardımcı olmakta vardır. Bu açıdan baktığımızda çiftçiyi desteklemesi gayet güzel.

Ayrıca denetim derken her belediye, her kurum denetimden geçmeli. İki yılda bir kaldırım değiştiren belediyeler, dinazorpark yapan belediyeler, kaçak yapılaşmaya izin veren belediyeler vb.

Kol gibi ödemeyle karşılaşırsa belediye karşılaşır, çiftçiye bir şey olmaz.

Ayrıca TMO da göz göre göre zarar yapmamalı, aldığın ürünü ya değerinde al-sat yada bu alım-satım işlerine hiç bulaşmamalı diyeceğim kiii bizde kooperatifleşme tam olarak olmadığı için bu durum daha kötü, tamamen tüccarın kucağına atar seni.

Aslında bütün mesele alım gücünde. Alım gücü yüksek olsa TMO zararına uncuya buğday satmaz. Ama alım gücünü düzeltme yerine Ali-Cengiz oyunlarının peşindeyiz. bazen farkında olmadan gerçekler yöneticilerin ağzından çıkıveriyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonu düşürmek için sert tedbirler almak yerine büyümeyi tercih ettik. Dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor"

Fakir ne yaparsa yapsın yeter ki zengin kazansın. Mottomuz bu...

Yazdığına kendin bile inanmıyorsun. Güzel abim sen haber paylaş yorum kısmını lütfen yapma. Biz seni bilinçlendiririz merak etme :)

Temmuz ayında bugday 9.5 lira diyelim. Tmo 4.5 lira olan buğdayı nereden bulacak ?

4.5 tan verdi diyelim , TMO zarar etmiyor mu ? Ikiside devlet kurumu, halka hizmet için varlar.

Çiftçinin ürünü değerinde alınacak, borsa fiyatına göre. Ha etb ye teslim etmis ha ibb ye. Bir de avans veriyor. Daha ne yani. Çiftçi karlı.

Ciftci etb ye teslim etmiş satmış , alan firma un yapip, ekmek yapip halka pahalı pahalı satmış, kamu zararı yokta vatandas zararı var. Kamu dediğin zaten ben sen o yani vatandas. O da bu da cebimizden çıkıyor. Ibb güzel bir uygulama yapmış değerinde alım yapıp, halka daha ucuz fiyattan ekmek satacak. Bu kadar güzel uygulamayı sırf particilikten dolayı beğenmiyorsun, sonra da yok ben parti tutmam diye palavra atiyorsun.

Arkadasim ANLAMAMAKTA ISRAR EDIYORSUN.

1. IHE TMO nun destekli ununu aliyor, kotasi az YETMIYOR.

2. Devamli olarak Edirne Borsasi'ndan bugday aliyor.
3. Bugdayi fason olarak bugday yaptirip kullaniyor.
4. Zarar NEREDE ?

Ne bicin mantik var sende, kamu zarari olsa bile kim ciftciden ceza kesip para alir. Var mi boyle kanun?

Ustelik 3.000 verecek gerisi Agustos'ta verilecek.

Madem pahali alacak diyorsun sativer bugdayini onlara, ucuz deyip duracagina sat pahaliya gor sonucu. Hani diyorsun ya 2 TL pahali diye, Hadi sat.

Bu zaman icinde bugday ucuzlar ortalama duserse "lol gibi girdi " diye aglama buralarda.

Bugday fiyati ucuz diyorsun, iki lira pahali alacak diyorsun, yazdigina inaniyorsan sat gorelim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Kaleciki06
Akp genel başkanı Erdoğan faizleri indireceğim diyor indirsin bakalım dolar nerelere çikacak ve buğday fiyatları +hayat pahalılığı +enflasyon ne olacak göreceğiz.
Nas ne diyor buğday fiyatları için hiç oralara basmıyor sadece ulus sihhiye ordan doğruca aya sert iniş yapacağız
Hasbel kader fazileri indirir dünyanın tersine is yaparsa vay halimize....

• Beğen
Tepkiler: KIZILTAN
Kalecikli en iyi sen bilirsin. Karkasa zam geldi ya , satista dusus var mi? Yani milletin alim gucu dusunce satislar (talep ) azaldi bir de ustune zam gelince satis zorlasti mi diyorum .
Estağfurullah
Şu an piyasa bitik kurbanlık harici oda çok nazlı satiliyor insanlarda alım gücü düştükçe piyasa aşağı geliyor ama yine alan yok üst üste 33 bine verdiğim kurbanliklarin kalanını 27 bine verdim adam vazgeçti almadı gerisini sen düşün başkanım

• Beğen
Tepkiler: filizma ve ilyas35
Estağfurullah
Şu an piyasa bitik kurbanlık harici oda çok nazlı satiliyor insanlarda alım gücü düştükçe piyasa aşağı geliyor ama yine alan yok üst üste 33 bine verdiğim kurbanliklarin kalanını 27 bine verdim adam vazgeçti almadı gerisini sen düşün başkanım
Tezim su, bir malin fiyati cok artarsa uretici musteri bulamaz ve zarar eder. Bu nedenle cozum maliyeti dusurmektir, polisiye tedbirle falan ucuzlatmak degil. UFE dusurulmeden TUFE ye mudahale bosa cabalamaktir tersine bile teper.

Sizin durumda daha zor, bicaga gelmis mali satamazsan her durdugu gun zarar.

• Beğen
Tepkiler: filizma ve ilyas35
Ankara Büyükşehir Belediyesi buğday falan dağıtıyor ya ulusal medyada falan çıkıyor. Verdiklerini söyledikleri alım garantili binlerce ton tohumluk buğdayı araştırın çıkan buğday Ankara’ya da İstanbul’a da yeter. İHE oradan alsın ucuz ekmekse derdi. Hoş binlerce ton tohumluk buğday dağıtıp una zam geldi diye zam yapan Ankara Halk Ekmek gerçeği var ama 🙄

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci87

Yok bir ara nohut veriyordu mesela. Marketlerde 8 TL iken almaktan vazgeçmişti insanlar o sene 2.9 TL’ye tüccara vermişti.
Her yil düzenli %90 hibeli nohut arpa buğday + fide desteği ayrıca alım garantisi ayrıca piyasa fiyatından %10 fazlaya ben alırım diyor...
+Mazot desteği
Napsin vermesinmi hükümet versin o zaman insanlara insanlığa çiftçiye üreticiye 1 kuruş destek veren ekmesine bicmesine kim yardım ediyorsa Allah razı olsun kim köstek oluyorsa Allah belasını versin.
Mansur olmasa bu sene çoğu çiftçi tarlasını ekip bicemeyeckti vicdanlı olun adil olun kim olursa olsun hakkını teslim edin

Ankara Büyükşehir Belediyesi buğday falan dağıtıyor ya ulusal medyada falan çıkıyor. Verdiklerini söyledikleri alım garantili binlerce ton tohumluk buğdayı araştırın çıkan buğday Ankara’ya da İstanbul’a da yeter. İHE oradan alsın ucuz ekmekse derdi. Hoş binlerce ton tohumluk buğday dağıtıp una zam geldi diye zam yapan Ankara Halk Ekmek gerçeği var ama 🙄
Çiftçiye tohumluk buğdayı al ek diye verdiler. Açıp araştırdık, Verdikleri tohumda 9000 ton yani, 300 kg verim olursa 100000 ton buğday yapar. 100000 ton ne ankaraya ne İstanbula yeter. Ülke ihtiyaci 20 milyon ton buğday desek, Ankara ve İstanbul en az 5 milyon tona ihtiyacı var. 5 milyon nerede 100 bin nerede.
Öyle sallamayla olmuyor bu işler. Sende araştır iyi öğren sonra trolluk yap.