2022 TMO’nun hububat alım fiyatları

Çiftçiye tohumluk buğdayı al ek diye verdiler. Açıp araştırdık, Verdikleri tohumda 9000 ton yani, 300 kg verim olursa 100000 ton buğday yapar. 100000 ton ne ankaraya ne İstanbula yeter. Ülke ihtiyaci 20 milyon ton buğday desek, Ankara ve İstanbul en az 5 milyon tona ihtiyacı var. 5 milyon nerede 100 bin nerede.
Öyle sallamayla olmuyor bu işler. Sende araştır iyi öğren sonra trolluk yap.
Onur hocam ben mansur basqanın verdiği her türlü desteğe yazıldım aldım ondan aldığımı ihtiyaç sahibi çevremdeki çiftçilere dağıttım sadece bana edilen dualar bana yeter Mansur Ankara'nın gururudur çiftçiye 1 lt mazot veremeyen emeklisine 2 depo mazot parası etmeyen maaş verenleri destekleyenler hadi uzay gemimiz kalkiyor komple binin gidinde milletçe kurtulalim

• Beğen
Tepkiler: Gökhan71
Her yil düzenli %90 hibeli nohut arpa buğday + fide desteği ayrıca alım garantisi ayrıca piyasa fiyatından %10 fazlaya ben alırım diyor...
+Mazot desteği
Napsin vermesinmi hükümet versin o zaman insanlara insanlığa çiftçiye üreticiye 1 kuruş destek veren ekmesine bicmesine kim yardım ediyorsa Allah razı olsun kim köstek oluyorsa Allah belasını versin.
Mansur olmasa bu sene çoğu çiftçi tarlasını ekip bicemeyeckti vicdanlı olun adil olun kim olursa olsun hakkını teslim edin

Vermesinde hiç problem yok. Tabii ki yapandan Allah razı olsun ama halis niyetle yapılsın. Arkasından küfredilen Melih Gökçek de yapıyordu aynısını. Şuan dağlara kadar yüceltilen Mansur Yavaş da fazlasını yapmıyor. Bölgenizde değişiyor mu bilmiyorum ama bu sene nohutu falan bilmem ama sadece 20 dönüm ekilecek kadar arpa veya buğday tohumu verdi. 2000 TL de mazot desteği. Ben başvurmadım. Alanlar inşallah hayrını görmüştür. Verenden de Allah razı olsun.

Sisin bölgenizde Mansur olmasa ekemeyecekti cümlesini kullandıracak ne yaptı merak ettim doğrusu.

Vermesinde hiç problem yok. Tabii ki yapandan Allah razı olsun ama halis niyetle yapılsın. Arkasından küfredilen Melih Gökçek de yapıyordu aynısını. Şuan dağlara kadar yüceltilen Mansur Yavaş da fazlasını yapmıyor. Bölgenizde değişiyor mu bilmiyorum ama bu sene nohutu falan bilmem ama sadece 20 dönüm ekilecek kadar arpa veya buğday tohumu verdi. 2000 TL de mazot desteği. Ben başvurmadım. Alanlar inşallah hayrını görmüştür. Verenden de Allah razı olsun.

Sisin bölgenizde Mansur olmasa ekemeyecekti cümlesini kullandıracak ne yaptı merak ettim doğrusu.
i.Melih Gökcek ne zaman destek verdi çiftçiye hiç duymadım görmedim Arap ülkesi sudan daki çiftçilere olabilir..
Duyan alan bilen varsa banada yazsin

Onur hocam ben mansur basqanın verdiği her türlü desteğe yazıldım aldım ondan aldığımı ihtiyaç sahibi çevremdeki çiftçilere dağıttım sadece bana edilen dualar bana yeter Mansur Ankara'nın gururudur çiftçiye 1 lt mazot veremeyen emeklisine 2 depo mazot parası etmeyen maaş verenleri destekleyenler hadi uzay gemimiz kalkiyor komple binin gidinde milletçe kurtulalim
Ben o tohum muhabbetine bir trakyali olarak baya sinirliyim. Sahsi fikrim burada en kaliteli buğday tohumlarını trakya tarim veriyor. Yıllardır rumeli-maden cinsi ekiyorum. Yanlis hatırlamıyorsam, 5 tl ye abb almis, medyada chplilerden tohumluk alındı para CHP ye geçiyor diye algı kasiyorlardi. Bu sezon bende 5 tl ye aldım. Ve seneye rumeliden devam edeceğim. Bu kadar hayırlı bir işin bile kötülenmesine kızıyorum. Ayrica Gaziantep belediyesi de tohumluk dağıttı. İyi olan , çiftçinin yanında olan herkesi tebrik ve takdir ederim.

• Beğen
Tepkiler: YUSUFTUYLUOGLU
Ben o tohum muhabbetine bir trakyali olarak baya sinirliyim. Sahsi fikrim burada en kaliteli buğday tohumlarını trakya tarim veriyor. Yıllardır rumeli-maden cinsi ekiyorum. Yanlis hatırlamıyorsam, 5 tl ye abb almis, medyada chplilerden tohumluk alındı para CHP ye geçiyor diye algı kasiyorlardi. Bu sezon bende 5 tl ye aldım. Ve seneye rumeliden devam edeceğim. Bu kadar hayırlı bir işin bile kötülenmesine kızıyorum. Ayrica Gaziantep belediyesi de tohumluk dağıttı. İyi olan , çiftçinin yanında olan herkesi tebrik ve takdir ederim.
İşte bu kadar biz yapılan işin verilen hibenin yada ürünün para etmesinin peşindeyiz kişiler kurumlar partiler derdimiz değil yeterki doğru dürüst işler yapilsin memleket kazansin

Çiftçiye tohumluk buğdayı al ek diye verdiler. Açıp araştırdık, Verdikleri tohumda 9000 ton yani, 300 kg verim olursa 100000 ton buğday yapar. 100000 ton ne ankaraya ne İstanbula yeter. Ülke ihtiyaci 20 milyon ton buğday desek, Ankara ve İstanbul en az 5 milyon tona ihtiyacı var. 5 milyon nerede 100 bin nerede.

“10 bin 911 çiftçimize buğday, 6 bin 359 çiftçimize ise arpa tohumu desteği sağlayacağız. “

“ 567 bin 420 dekarlık alan ekilecek “

Bu cümleler belediyenin. Hakaretten önce siz açıp sadece 2020’den beri verdiklerini söyledikleri buğdayı hesap edin. Trol kelimesini de bu ara buna en yatkın olanlar kullanıyor. Hitabınızı veya kelimelerinizi bozmanıza gerek yok. Verilere bakın bakalım. Tekrar gözden geçirin.

• Beğen
Tepkiler: YUSUFTUYLUOGLU
i.Melih Gökcek ne zaman destek verdi çiftçiye hiç duymadım görmedim Arap ülkesi sudan daki çiftçilere olabilir..
Duyan alan bilen varsa banada yazsin

Yazınca sadece ilk sayfada gördüklerim bunlar. İşler halis niyetle yapılsın da kim yaparsa yapsın. Allah yapandan razı olsun. Hem çiftçi kazansın hem halka yansısın.

Duzeltme** 3 yıldır Şahinbey belediyesi ekim zamani max 1 ton 20-20 gübre ve max 1 ton buğday ,max 1 ton arpa , max 500 kg mercimek şeklinde yüzde 50 ödemeli dagitim yapıyor tohum desteği guzel ama gubresi çok kötü

“10 bin 911 çiftçimize buğday, 6 bin 359 çiftçimize ise arpa tohumu desteği sağlayacağız. “

Bu cümleler belediyenin. Hakaretten önce siz açıp sadece 2020’den beri verdiklerini söyledikleri buğdayı hesap edin. Trol kelimesini de bu ara buna en yatkın olanlar kullanıyor. Hitabınızı veya kelimelerinizi bozmanıza gerek yok. Verilere bakın bakalım. Tekrar gözden geçirin.
Burasi çiftçi forumu. Burada çiftçi olan herkes senin üstte paylaştığın yazının ne anlama geldiğini hesaplayabilir. 567000 dekar bugday+arpa için yazıyor. Tohumluk olarak 9000 ton buğday tohumu verilmiş. Dekara 25 kg atılan bugday tohumu (maden cinsi 23-25 kg tavsiye edilir) 360000 dekar eker. 300 kg verim 108bin ton buğday yapar. Belediyenin verdiği tohumun maksimum hiç fire vermeden 300 kg verimle bu kadar buğday cikar. İsterse 2 katı verim versin o da 200bin ton yapar ama mümkün değil.

80 milyon nüfus 20 milyon ton buğday ihtiyacı varsa, 20 milyon nüfuslu ankara+İstanbul 5 milyon ton ihtiyacı olur. Ki bu kayıtlı nüfus, senede kaç milyon kişi bu şehirlere iş,tatil,gezi için geliyor. Kisaca o bahsettiğin , verdikleri tohumla üretilen buğday bu şehirlere yetmez. Yani senin dediğin doğru değil.

Sen hesapla görelim. Nasıl yetecek ?

Hocam burada fiili bir eylem yok sözlü olarak dağıtacağız.... ..ekilecek..sağlayacağız vs..
Ben İ.Melihin Çiftçiye arpa buğday mazot hibe etttigini görmedim duymadım hiç cevremdede alan olmadı tamamen algı seçim yatırımı yapılmış

Belediyelerin tohum, mazot yada kömür hibe etmesi sorun değil. Bunları fakirlere ayrılan ödenekkten yapıyor, yapmak zorundalar da. Yoksa sosyal patlama olur.

Sorun belediyelerin TMO'dan yarı fiyatına almayıp piyasa fiyatına göre zararına alım yapmasında. Burada kamu zararı var. Gitsin TMO'dan ucuz buğday alıp, ucuza ekmek üretsin. Artacak 1 milyar lirayı tohum gübre mazot olarak çiftçiye dağıtsın mevzuata uygun olarak. Emin olun devletin dağıttığı 29 milyarlık desteğin yanında oran olarak bu 1 milyar lira İstanbul çiftçisine dağıtılsa müthiş iş yapılmış olurdu. Ama bu 1 milyar kamu zararı oluşturularak dağıtılırsa hepimizin hakkına girilmiş olacak.

Burasi çiftçi forumu. Burada çiftçi olan herkes senin üstte paylaştığın yazının ne anlama geldiğini hesaplayabilir. 567000 dekar bugday+arpa için yazıyor. Tohumluk olarak 9000 ton buğday tohumu verilmiş. Dekara 25 kg atılan bugday tohumu (maden cinsi 23-25 kg tavsiye edilir) 360000 dekar eker. 300 kg verim 108bin ton buğday yapar. Belediyenin verdiği tohumun maksimum hiç fire vermeden 300 kg verimle bu kadar buğday cikar. İsterse 2 katı verim versin o da 200bin ton yapar ama mümkün değil.

80 milyon nüfus 20 milyon ton buğday ihtiyacı varsa, 20 milyon nüfuslu ankara+İstanbul 5 milyon ton ihtiyacı olur. Ki bu kayıtlı nüfus, senede kaç milyon kişi bu şehirlere iş,tatil,gezi için geliyor. Kisaca o bahsettiğin , verdikleri tohumla üretilen buğday bu şehirlere yetmez. Yani senin dediğin doğru değil.

Hesaplamayı halk ekmekte kullanılacak buğday miktarı olarak yapmak gerekiyor. Yılda kaç ton buğday kullanılıyor halk ekmekte? İstanbul'da 200 bin ton buğday kullanılıyor mu?

• Beğen
Tepkiler: mkoc

Benim hiç hesap yapmama gerek yok. Link aşağıda.

Koskoca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Kırsal Kalkınma Daire Başkanı koskoca ülkenin ithal ettiği buğdayı Ankaralı çiftçilerin %15 azaltacağını söylemiş. 😊

ANKARALI ÇİFTÇİ İTHALATI YÜZDE 15 AZALTACAK

Sözleşmeli üreticilik modeli sayesinde yerli üreticinin kazanacağına, ithal buğday alımının önüne geçileceğine ve ülke ekonomisinin kazanacağına dikkat çeken Fazıl Köremezli, “Bu yıl ülkemizde 500 bin ton ürün ithal edilmiştir. Bugün 250 bin dönüm alanda Gerçekleştireceğimiz sözleşmeli üretimle yaklaşık 75 bin ton ürün elde etmeyi planlıyoruz. Bu da bu sene için ithal edilen buğdayın Türkiye’de yüzde 15’ine tekabül ediyor. Önümüzdeki yıllarda ithal edilen oran kısmında Ankara’da buğday üretimini artırıp, her ilçede daha çok yüzde 90 hibeli buğday tohumu dağıtarak bu işlemleri sürdürmeyi istiyoruz” diye konuştu.

Hesaplamayı halk ekmekte kullanılacak buğday miktarı olarak yapmak gerekiyor. Yılda kaç ton buğday kullanılıyor halk ekmekte? İstanbul'da 200 bin ton buğday kullanılıyor mu?
Böyle sadece sor cevaplayalim. Ibb 1.5 milyon, Abb 1 milyon günlük ekmek uretimi var. Tanesi 250 gram. 50 kg buğday 40 kg un, 160 adet ekmek yapar. Fire hesabı yapmayıp dümdüz yazıyorum. Yillik 300bin ton buğday ihtiyacı yapar. Arkadaşın bahsettiği tohumu üreten tüm ciftçiler belediyeye satsa bile %30 una ancak yeter. Ayrica ibb kapasitesi için zamanında mesai ile 2.5 milyonda yapilabiliyormus. Ben en alt sayılardan hesapladım. Gerçek hesapta 500bin ton falandır.

Belediyelerin tohum, mazot yada kömür hibe etmesi sorun değil. Bunları fakirlere ayrılan ödenekkten yapıyor, yapmak zorundalar da. Yoksa sosyal patlama olur.

Sorun belediyelerin TMO'dan yarı fiyatına almayıp piyasa fiyatına göre zararına alım yapmasında. Burada kamu zararı var. Gitsin TMO'dan ucuz buğday alıp, ucuza ekmek üretsin. Artacak 1 milyar lirayı tohum gübre mazot olarak çiftçiye dağıtsın mevzuata uygun olarak. Emin olun devletin dağıttığı 29 milyarlık desteğin yanında oran olarak bu 1 milyar lira İstanbul çiftçisine dağıtılsa müthiş iş yapılmış olurdu. Ama bu 1 milyar kamu zararı oluşturularak dağıtılırsa hepimizin hakkına girilmiş olacak.
Bu konuyu yada bu soruları İBB ye mail olarak atsan sana en doğru bilgiyi onlar verir

Benim hiç hesap yapmama gerek yok. Link aşağıda.

Koskoca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Kırsal Kalkınma Daire Başkanı koskoca ülkenin ithal ettiği buğdayı Ankaralı çiftçilerin %15 azaltacağını söylemiş. 😊

ANKARALI ÇİFTÇİ İTHALATI YÜZDE 15 AZALTACAK

Sözleşmeli üreticilik modeli sayesinde yerli üreticinin kazanacağına, ithal buğday alımının önüne geçileceğine ve ülke ekonomisinin kazanacağına dikkat çeken Fazıl Köremezli, “Bu yıl ülkemizde 500 bin ton ürün ithal edilmiştir. Bugün 250 bin dönüm alanda Gerçekleştireceğimiz sözleşmeli üretimle yaklaşık 75 bin ton ürün elde etmeyi planlıyoruz. Bu da bu sene için ithal edilen buğdayın Türkiye’de yüzde 15’ine tekabül ediyor. Önümüzdeki yıllarda ithal edilen oran kısmında Ankara’da buğday üretimini artırıp, her ilçede daha çok yüzde 90 hibeli buğday tohumu dağıtarak bu işlemleri sürdürmeyi istiyoruz” diye konuştu.

Sen önce ibb abb yeter dedin , yetiyor mu yetmiyor mu onu söyle. Adamin söylediği ile senin söylediğin arasında bir bağlantı yok. Sonra adamın dediği neyse araştırır tartışırız.

Yine diyorum tekrar ediyorum siyaset ve siyasetçi beni bağlamaz ben ureticiyim,çiftçiyim,Besiciyim,Yetiştiriyim,Emekciyim hiçbir siyasi görüşüm yoktur gönül kirduysam affola ama bu enflasyonda malını her ne olursa olsun araba ev traktör vs.her hangi bir ticari emtia neyi ne kadar yüksekten satarsan sadece o gün o kadar kârdasın ertesi gün yerine yenisini koyma şansın yok tabiki buğdayı arpayı nohutu piyasa fiyatından yada Galaksi liderinin açıkladığı fiyattan satmayacagim emin ol bugün sat 10 ton buğday 6 TL'den yarın 9.5 ton olarak ancak yerine koyarsın bu şartlar altında hepimiz her bir degerimizi elimizdeki malımızı piyasa şartları gereği mecburen korumak durumundayiz.
1 paket sigara ve 1 lt mazot 1.62 USD ama 1 kg buğday 0.42 cent böyle karlı bir ticaret dünyanın hiçbir yerinde yok ne TMO ya ne simsar'a bedavaya verecek malım yok kimse kusura bakmasın ha ne olurdu bana mazotu 8 TL den verip elimdeki buğdayı 3.5 TL ye alsaydı onada eyvallah ama sürekli vergi sürekli zam sürekli istikrarsızlık bu işin sonu iyi değil benim sözlerim hiçbir arkadisima değil bizi yönetenlere şu an bizleri bu çıkmaz sarmala sokanlara ve bizi birbirimize dusurecek kadar bunaltan zihniyete
Reis iyi guzel söylüyor sında senın ambarın var yerın var yada paran var stoklayıp uygun piyasa koşullarında satarım diorsun ama bunların olmadıgı çifçi napacak bana onu söyle ? Sende sıkıntı yokkkı paran var stoklarım dıorsun sonra satarım diorsun zaten dogrusuda bu piyasa kosulllarında ama parası olmayan napacak çarkı nasıl dondurecek hırsızlık mı yapacak mecbur malıma gecer hükmüm diyerek satacak . Haklı yada haksız yok sadece bu iktidar on gitmesi gerekiyor Amerika keşfedildi bi daha keşfetmeye gerek yok ekonomi yolu bellıdir aksıne davranamazssın davranırsan batarsın. Ülke olarak batıştayıZ

Aynen kardeşim , kimseye yetmez , vermesinler almasınlar kimsede ekmesin .

Baydın be arkadasım anasını ağlattın konunun. Ne zararmış ya sanki oldu yaptı da burda ağlıyorsun. İbb konusunda yazdık işte aç oku İstanbulu çiftçi olarak. Üfürükten seneryo yazıyorsun burda. 20 sene ibb yi yiyip bitirdi adamlar sesin çıkmıyor burda kaynağını çiftçisinin lehine kullanmış halkın, ihtiyaç duyduğu buğdayı alternetiflendirmeye çalışmış belediyeyi boklayıp duruyon. Sanane ya İstanbulda yaşayanda biziz varsa kol gibi ödme emirlerini görcekte biziz. Bu yazdıklarınla içten içe şakşakcı olduğuna inanmaya başladım. Edirne li olarakta sna hiç yakıştıramadım. Yazdıklarını bunca zaman beğeni ve ilgiyle okudum ama gözünü seviyim ya Bi yeter gerçekten baydın.