2022 TMO’nun hububat alım fiyatları

Halk ekmek için gitsin ucuz buğday arıyorlarsa yarı fiyata TMO'dan 4,5'a alsın. Milletin parasını çarçur etmesin. Mevzu halk ekmek değil, millete şirin gözükmek, ben daha iyi fiyat verdim demek. Kimin parasını harcıyorsun milletin devletin. Var mı böyle bişey. Eyalet başkanı gibi ben bu kadar açıklıyorum demek yanlış. Devletin fiyatını geçemez ayrıca.
İstediği fiyattan alır serbest piyasa.
Kim yüksek fiyatı verirse ureticide ona satar siyasettir politikadır beni baglamaz ben maliyetime bakarım sattığım fiyata bakarım gerisi umrumda degil

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Ben belediyelerin TMO'dan ucuza un almasını, Halk ekmekte ucuza ekmek üretmesini söylüyorum. Bunun nesi yanlış.
Aynı olay diyorum. Belediye de TMO da halkın. Senin verginle çalışan kurumlar. Biri senden 7 liraya alıp diğerine 4.5 tan verebilmesi için, başka bir yerden para toplaması lazım. Sonuc olarak yine senin paranla sana hizmet etmiş oluyor.

Belediyede fiyat vermemiş Edirne borsası ortalaması felan filan oraya da kimse yıkamaz ortada kaldık benden demesi 10 lira olur mu normalde olması lazım ama devlet epeydir buğday almıyordu bu sene almak istediğini belirtti ayrıca bu fatura işini çözmüş olur tmo ya veren destek alırsa çok fazla sahte fatura dönuyor Du

• Beğen
İş
İstediği fiyattan alır serbest piyasa.
Kim yüksek fiyatı verirse ureticide ona satar siyasettir politikadır beni baglamaz ben maliyetime bakarım sattığım fiyata bakarım gerisi umrumda degil
Gerisi de senin maliyetin dışında elektrik dogalgaz sigara zammi olarak döner. Sen 10 liraya ürettim 20 liraya sattım 10 lira kar ettim zannetmeye devam edersin. Halbuki alım gücün çatır çatır düşer, o 10 liralık karla ihtiyacını daha az karşılarsin. Siyasetin de politikanın da üreticileri ne kadar etkilediğini gayet güzel öğrenmiş olursun :)

İş

Gerisi de senin maliyetin dışında elektrik dogalgaz sigara zammi olarak döner. Sen 10 liraya ürettim 20 liraya sattım 10 lira kar ettim zannetmeye devam edersin. Halbuki alım gücün çatır çatır düşer, o 10 liralık karla ihtiyacını daha az karşılarsin. Siyasetin de politikanın da üreticileri ne kadar etkilediğini gayet güzel öğrenmiş olursun :)
Senin yaşın kadar benim tarlada traktörde ve piyasada ömrüm geçmiştir 300/350 ton buğday hasat edecegim nasip olursa ayrıca Amerika ve Kanadada bu işleri yerinde gördüm inceledim bolgeme katkılar yenilikler sağladım 280 büyükbaş hayvanım var bı, bu işleri klavyeden sallayarak ogrenmedik karşındaki insanın finans gücünü tecrübesini bilmeden konuşma bir daha ayrıca işinize gelmeyen cümleler duymaya alışın artık alisacaksiniz hala aklınca siyaset yapıyorsun kim alırsa alsin ben ticaretime parama bakarım mevcut siyasi iktidar ve belediye baskani devlet değildir siyaseti biter gider devletle iktidarı karıştırmayın bir dahada benimle siyasi polemik yapma her kuşun eti yenmez satmıyorum napacaksin zorlami alacaksın hayırdır

Ciftci bugdayini 10-12 ye satma pesindeyken ne kadar hakliysa, fabrika traktorunu, gubreci gubresini ilacci ilacini to petrolcu mazotunu pahali satmakta hakli olur. Toplum bir uzlasmayla birlikte fedakarlik yapmazsa bu enflasyon dusmez.
Aynen haklısınız buşekilde paranın hamallığını yapmış oluruz önemili olan alım gücü 100 7tlden buğday satıp traktör almaktansa 100 ton 4 tlden satıp traktör almak daha iyi olur

Senin yaşın kadar benim tarlada traktörde ve piyasada ömrüm geçmiştir 300/350 ton buğday hasat edecegim nasip olursa ayrıca Amerika ve Kanadada bu işleri yerinde gördüm inceledim bolgeme katkılar yenilikler sağladım 280 büyükbaş hayvanım var bı, bu işleri klavyeden sallayarak ogrenmedik karşındaki insanın finans gücünü tecrübesini bilmeden konuşma bir daha ayrıca işinize gelmeyen cümleler duymaya alışın artık alisacaksiniz hala aklınca siyaset yapıyorsun kim alırsa alsin ben ticaretime parama bakarım mevcut siyasi iktidar ve belediye baskani devlet değildir siyaseti biter gider devletle iktidarı karıştırmayın bir dahada benimle siyasi polemik yapma her kuşun eti yenmez satmıyorum napacaksin zorlami alacaksın hayırdır
Siyaset politika beni bağlamaz dersen cevap veririm. Verdigim cevapta siyasi görüş içermiyor. Yuksek fiyat demek sana zam olarak dönecek ve alım gücün düşecek dedim. İlyas35 in dediği gibi 100 ton 4 liradan satıp traktör almak daha iyidir.
Bu forumda herkesin 350 ton buğdayı, 280 büyükbaşi yok. Senin ekonomin iyi diye kendine göre konuşuyorsun, ben de kendime göre konuşuyorum. Ayrica ben sana sat ya da satma demedim. Hayırdır, her kuşun eti yenmez , tehdit vari konuşmak yakışmıyor. Burada mahalle kavgasi yapmıyoruz, tartışıyoruz. Her hoşuna gitmeyene dövecek gibi saldırmak hoş değil.

Aynen haklısınız buşekilde paranın hamallığını yapmış oluruz önemili olan alım gücü 100 7tlden buğday satıp traktör almaktansa 100 ton 4 tlden satıp traktör almak daha iyi olur
Hepimiz ayni gemideyiz denen bu iste. Biri kazanir digeri kazanamazsa, ya da pahaliliktan ac kalirsa duzen bozulur. Simdi hayvan pahalandi, yakinda hirsizlar dolandiricilar ususur basina. Benzin mazot pahalandi artik geceleri hirsizlar depolardan cekmeye baslar. Evlilik hepten zorlasir, gecinemeyen ikinci cocugu yapmaz.... Uzat bunlari gitsin.

Ciftci bugdayini 10-12 ye satma pesindeyken ne kadar hakliysa, fabrika traktorunu, gubreci gubresini ilacci ilacini to petrolcu mazotunu pahali satmakta hakli olur. Toplum bir uzlasmayla birlikte fedakarlik yapmazsa bu enflasyon dusmez.

Biz, bizde olanı tavandan satalım. Ama biz de olmayanı ucuzdan alalım. 😊 Dünya piyasasına göre buğday satalım. Dolarla satılan üreyi birim hesabıyla TL’den alalım. Herşey hep bize çalışsın.

• Beğen
Toplumun %50 si 250 dolara çalışıyor, kışın Kombiyi 35 te yakıp yorgan altında oturuyor, arabasının deposunu dolduramiyor, 1 lt yag 50 tl, et desen ayda yılda bir giriyor zaten. Sinema tiyatro tatil dışarıda yemek vs güzel hayaller. Toplum daha neyin fedakarlığıni yapabilir?
Once kur stabil olacak, piyasa da fiyat dengesi oluşacak, sonra fiyatlar alım gücüne göre revize edilir zaten.

Kesinlikle hasat edilen hububat hemen satılmamalı. Şu an ki kur la bile limana teslim (yurtiçi nakliye yokken ) fiyat 8 lira... Dolar ciddi yükseliş yapacaktır bu doğrudan fiyata yansıyacaktır. Kim ne fiyat açıklarsa açıklasın. Göreceğiz bir kaç aya 20 bine gübre satmak litresi 26 ya mazot satmak ne demek.Daha doğrusu biz gördük göreceğimizi de..ayağına çamur bulasmayanlari,asfaltta parkede yürüyenleri bi görelim

Siyaset politika beni bağlamaz dersen cevap veririm. Verdigim cevapta siyasi görüş içermiyor. Yuksek fiyat demek sana zam olarak dönecek ve alım gücün düşecek dedim. İlyas35 in dediği gibi 100 ton 4 liradan satıp traktör almak daha iyidir.
Bu forumda herkesin 350 ton buğdayı, 280 büyükbaşi yok. Senin ekonomin iyi diye kendine göre konuşuyorsun, ben de kendime göre konuşuyorum. Ayrica ben sana sat ya da satma demedim. Hayırdır, her kuşun eti yenmez , tehdit vari konuşmak yakışmıyor. Burada mahalle kavgasi yapmıyoruz, tartışıyoruz. Her hoşuna gitmeyene dövecek gibi saldırmak hoş değil.
Yine diyorum tekrar ediyorum siyaset ve siyasetçi beni bağlamaz ben ureticiyim,çiftçiyim,Besiciyim,Yetiştiriyim,Emekciyim hiçbir siyasi görüşüm yoktur gönül kirduysam affola ama bu enflasyonda malını her ne olursa olsun araba ev traktör vs.her hangi bir ticari emtia neyi ne kadar yüksekten satarsan sadece o gün o kadar kârdasın ertesi gün yerine yenisini koyma şansın yok tabiki buğdayı arpayı nohutu piyasa fiyatından yada Galaksi liderinin açıkladığı fiyattan satmayacagim emin ol bugün sat 10 ton buğday 6 TL'den yarın 9.5 ton olarak ancak yerine koyarsın bu şartlar altında hepimiz her bir degerimizi elimizdeki malımızı piyasa şartları gereği mecburen korumak durumundayiz.
1 paket sigara ve 1 lt mazot 1.62 USD ama 1 kg buğday 0.42 cent böyle karlı bir ticaret dünyanın hiçbir yerinde yok ne TMO ya ne simsar'a bedavaya verecek malım yok kimse kusura bakmasın ha ne olurdu bana mazotu 8 TL den verip elimdeki buğdayı 3.5 TL ye alsaydı onada eyvallah ama sürekli vergi sürekli zam sürekli istikrarsızlık bu işin sonu iyi değil benim sözlerim hiçbir arkadisima değil bizi yönetenlere şu an bizleri bu çıkmaz sarmala sokanlara ve bizi birbirimize dusurecek kadar bunaltan zihniyete

Halk ekmegin kendi parasi, kimsenin degil. Unu biraz ucuza malederek ekmegi ucuza vermek cabasi var. Hem Halk ekmek sirket ve vergi mukellefi oldufundan yapabiliyor, istedigi fiyattan alir. Tuccar devletten daha pahaliya alabilirken neden onlar alamasin?
Hangi birini düzelteyim. Halk Ekmek belediyenin şirketi. Kullandığı para belediyeninona verdiği para yani milletin parası. Unu biraz ucuza maletmek için Buğdayı TMO'dan ucuza almalı. İstediği fiyattan alır da kamu zararı oluşursa sonuçları kötü olur. Tüccar serbest halkın parasını değil kendi parasını kullanıyor. Alım satımda zararda etse onu bağlar halkı bağlamaz.