2022 TMO’nun hububat alım fiyatları

Tmo ya veren üreticiler prim alabilecek sadece.tüccara satan değil çok ince bi ayrıntı var
Abi geçtiğimiz hafta TMO yu ziyaret ettiğimde yazmıştım 6 açıklanır+1 prim diye buğday için 6.05+1 TL prim açıklandı. Prim muhtahsil de ödenen rakam güncellenecek deniyordu tüccara verende alabilir diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Abi geçtiğimiz hafta TMO yu ziyaret ettiğimde yazmıştım 6 açıklanır+1 prim diye buğday için 6.5+1 TL prim açıklandı. Prim muhtahsil de ödenen rakam güncellenecek deniyordu tüccara verende alabilir diye düşünüyorum
Düşünmene gerek yok açıklamada yazıyor zaten.

Çiftçiye müjde açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacağını belirtti.

Üreticiler başta her kesimden vatandaşımızın gelirini artırarak arada farkı azaltmaya çalışan programlar hazırlıklarını belirten Erdoğan, “Çiftçilerimize ve memurlarımıza iki ayrı müjde vermek istiyorum. Tahıl fiyatındaki dalgalanma üretim eksikliğinden değil. Biz buğdayı kendi ihtiyacımız için değil, onu işleyip tüm dünyaya satmak için ithal ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

TMO’nun arpa alım fiyatı ton başına 5500 lira alım, 500 prim olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlenirken, prim ödemesinden ürününü TMO’ya veren çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticiler yararlanabilecek.

Arşiv olması için paylaşıyorum.

IGC (Uluslararası Hububat Konseyi) FOB (gemiye teslim) Buğday fiyatı 480 dolar 7900 ton/TL 2 haziran

Wheat 20220602png - Kopya.png

1 haziran tarihinde yapılan ihale sonucunda Mısır'ın devlet tahıl alıcısı (GASC) 480 dolar'dan (7900TL) 465 bin ton buğday aldı.

FUMFuIWXoAE5KLQ.jpg

Karasaban isimli kardeşim senin baskılarına dayanamadılar en son fiyatı açıkladılar....
Sen yinede elinden geldiğince çiftçi kardeşlerimizi bilinclerdir fiyatları piyasaları borsaları paylaş ki herkes bilsin fiyatları ve algıyı öğrensin..
2 ay sonra hasat sezonu bitsin fiyatları birlikte göreceğiz 6.05 mis mazot,gübre,ilaçlarda 1 TL zaten çiftçi ne güzel para kazanıyor

Karasaban isimli kardeşim senin baskılarına dayanamadılar en son fiyatı açıkladılar....
Sen yinede elinden geldiğince çiftçi kardeşlerimizi bilinclerdir fiyatları piyasaları borsaları paylaş ki herkes bilsin fiyatları ve algıyı öğrensin..
2 ay sonra hasat sezonu bitsin fiyatları birlikte göreceğiz 6.05 mis mazot,gübre,ilaçlarda 1 TL zaten çiftçi ne güzel para kazanıyor
Abi Mazot 6,5'tu 4 katı 26,00'ya çıktı. Gübre desen en az 4 katına çıktı fazlası var.
Geçen seneki 2,25'in 4 katı 9,00 lira fiyat verilmesini bekliyordum olmadı. Üzgünüm.

Bir üzüldüğüm nokta da Iraktaki peşmerge 9,50 TL taban fiyat verdi, Suriyedeki teröristler 9,100 taban fiyat verdiği buğdaya 7,05 TL fiyat verilmiş olması. Ne diyelim hayırlısı. Herkes ne yapacağını bilir.

Düşünmene gerek yok açıklamada yazıyor zaten.

Çiftçiye müjde açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacağını belirtti.

Üreticiler başta her kesimden vatandaşımızın gelirini artırarak arada farkı azaltmaya çalışan programlar hazırlıklarını belirten Erdoğan, “Çiftçilerimize ve memurlarımıza iki ayrı müjde vermek istiyorum. Tahıl fiyatındaki dalgalanma üretim eksikliğinden değil. Biz buğdayı kendi ihtiyacımız için değil, onu işleyip tüm dünyaya satmak için ithal ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

TMO’nun arpa alım fiyatı ton başına 5500 lira alım, 500 prim olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlenirken, prim ödemesinden ürününü TMO’ya veren çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticiler yararlanabilecek.
Tmo ya veren 1 tl destek alacaksa tüccara veren ne kadar alacak acaba🤔

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin