2022 TMO’nun hububat alım fiyatları

Azda olsa üst gübre verenlerin ki iyi atmayanlar kelle iyi boy yok sapa kalkarken iki defa iyi yağmur aldık o çok iyi geldi bitkiy

ben arpa ve tritikale ektim arpaların maşşalahı var iki çeşit tritikale ektim Tatlıcak 97 1.50 boy var kendi tohumumdu elimde yeterli tohum yoktu yetmedi aldığım tohum boy yapmadı diğeri kadar okadarda söyledim tüccara bak gardaş bunların birde kısa boylu olanı varmış aldığın kisiyi ara sor dedim sıkıntı yok abi güzel tohum boylu şahane al ek seneye çıkanı bana sat ektik diz boyu anca kelle iyi sık ekmistim her ihtimale karşı ben sık ekeyim dedim genelde tritikaleyi sık ekerim 30-33 arası kumsal toprakta tohum kayboluyo gidiyo 78 dönüm tritikaleden yarı yarıya saman kaybim olacak vebali boynuna
Aynı işçilik aynı gübre aynı Ekim

İsmail Kemaloğlu:

Buğdayda hasat dönemi kamunun un sanayine tahsis detayları ve fiyatları açıklandı. Buğday müdahale fiyatı pazartesi günü açıklanır diye bekliyoruz. Açıklamaların piyasaya etkisini ve beklentileri bültenimizde yorumladık. Yarın okuyabilirsiniz,,,,

Çok ilginç bir sezona daha giriyoruz. Açıklanan rekolteler gerçekleşir mi, hasatta buğday satarak fiyatlar kontrol edilir mi, çiftçi bu işlere küser ve buğdaydan kaçmaya devam eder mi, tahsisleri karşılayacak alım çiftçiden yapılır mı yoksa hasatta yeniden ithalat gündem olur mu?

Bütün cevaplar, ‘Tarım Ürünleri Piyasa Analiz Bülteni’ Haziran ayı sayımızda,

İsmail Kemaloğlu

@iktarimussu

Bu fiyata mal satip ustune sikayet ediyorsunuz.. 😅😅😅

Resimler ve ekler

• 30620220952427368451.jpg
    30620220952427368451.jpg
    86.1 KB · Görüntüleme: 141

Sizce Rusya en önemli gelir kaynağı Petrole yasak getiren Batılıların talebi olan Ukrayna limanlarına uyguladığı kilitlemeyi kaldırır mı bu saatten sonra?

Rusya yaptırımların kaldırılması şartıyla Buğdaya uyguladığı kilitlemeyi kaldıracağını söylüyordu. Batılılar yaptırımları ağırlaştırdı.

Hem Rusya'nın Buğday ambargosunu kaldırmasını istiyorlar, hem Rusya'ya petrol ambargosunu arttırıyorlar. Rusya'da en önemli kozundan hemen vaz geçecek öyle mi. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Yinede helal olsun o baskana TMO dan once fiyat verdi bolge ciftcisi tuccara ezilmez bukulmez getirir birlige satar ihtiyacı kadar
İki gün önce tavuklarıma yem aldım.Arpa,buğday,mısır kırması karışımı basit yem 50 kg.Satıcı 325 TL dedi,''Daha üç hafta önce 275'e aldık'' deyince satıcı ''buğday 7 lira oldu, haberin yok mu?'' dedi.
Bugün Antep borsası da böyle.
Bence yönetim olaya hiç karışmamakla belki de iyi yapıyor.Şimdi 5 açıklasa kim buğdayını 5 ten verir?Yedi de açıklayamayacağına göre,çözüm karışmamak mı?
Tekrar yazayım, üretmeye ve ucuza kaptırmamaya bakalım.
Dış faktörler; Ukrayna ve Rusya savaşı (arz azalması ve tedarik zincirinde bozulma)
İç faktörler; Enflasyon , kur artışı (yurtdışı eşdeğerinin fiyatlaması), üretim miktarı (sonbaharda gübresiz ekimlerin etkisi)
Ayrıca Türkiye uzun yıllardır aynı miktar buğday üretiyor ama nüfusu bu miktarı ilk ürettiği yıllara göre nerdeyse bir kat arttı.
Üretici emeğinin karşılığı almak, sonraki yılın üretim projeksiyonunu yapıp enflasyonu ekleyerek gerekli para miktarını ayırmak ister.Tüketici ise ekmeği ve diğer bağlı ürünleri daha uyguna almak ister.Herkes haklı.

Ek:Bugün 25 yumurta üreticisi hakkında, fiyatlar nedeniyle soruşturma açılımış.