Hayvancılık yatak durak

Merhabalar. Benim 36x12 ölçülerinde bi ahırım var holstein süt hayvancılıgı yapıyorum. 6 mt alan beton 6 mt alan ise sıkıştırılmış kum zemin. Altlık konusunda özellikle kış aylarında sorun yaşıyorum hayvan refahı açısından. ve kum zemin olan yer traktörle temizleme de oyulöalar yaptı ve ayak tırnak sorunu yaşıyorum. Sizlerden öneri almak istiyorum. Kalan 6 mt lik kısmıda beton yapacam. Fakat işleme başlamadan önce o 6 mt lik kısmı hayvanlara yataklıklı durak demirli bi sistem yapsam sıyırma sistemi olmasa da sistem çalışırım yani geri kalan gezinti alanına. Gider hayvan yatar mı gene de yoksa gider yataklıklı kısmamı yatar. Yataklıktan geri kalan kısmı gene traktörle temızleyecegm. Sıyırma sistemi yaptıramıyorum çünkü ahırın konumu buna uygun degıl. Ahırın baş tarafında sagımhane var orası kapalı. Diğer taraf ise yem yolundan çıkışta yol olarak kullanıyorum karşısı da duvar yani gübreyi sıyırıp biriktirebileceğim bi yer yok. Önerileriniz varsa şimdiden teşekkürler

Yazacaklarım sağılır hayvanlar için
Gençler bölmelerdede olur
Ayak hastalığı için
Önce rasyonu gözden geçir
Dengesiz beslenme insandaki şeker hastalığı gibi geçmeyen yara yapabilir ayaklarda
Dengeli beslenen hayvanın dışkısıda fazla yapışıp zarar vermez
Ahırın toprak zeminli kısmını biraz daha genişletme imkanı olsa iyi olur duvar varsa kapı açıp gezinti alanı yapılsa güzel olur sağılırlara
Ben çok şükür ayak hastalığı bilmem 25 dnm. Boş gezinti yeri var meme hastalığınada geniş yer temizlik yönünden faydalı imkan meselesi bizim iklimde uygun

Merhabalar. Benim 36x12 ölçülerinde bi ahırım var holstein süt hayvancılıgı yapıyorum. 6 mt alan beton 6 mt alan ise sıkıştırılmış kum zemin. Altlık konusunda özellikle kış aylarında sorun yaşıyorum hayvan refahı açısından. ve kum zemin olan yer traktörle temizleme de oyulöalar yaptı ve ayak tırnak sorunu yaşıyorum. Sizlerden öneri almak istiyorum. Kalan 6 mt lik kısmıda beton yapacam. Fakat işleme başlamadan önce o 6 mt lik kısmı hayvanlara yataklıklı durak demirli bi sistem yapsam sıyırma sistemi olmasa da sistem çalışırım yani geri kalan gezinti alanına. Gider hayvan yatar mı gene de yoksa gider yataklıklı kısmamı yatar. Yataklıktan geri kalan kısmı gene traktörle temızleyecegm. Sıyırma sistemi yaptıramıyorum çünkü ahırın konumu buna uygun degıl. Ahırın baş tarafında sagımhane var orası kapalı. Diğer taraf ise yem yolundan çıkışta yol olarak kullanıyorum karşısı da duvar yani gübreyi sıyırıp biriktirebileceğim bi yer yok. Önerileriniz varsa şimdiden teşekkürler
Sıyırıcı koyup baş tarafına korega boru koyarak gübreyi yan tarafa alabilirsin oraya yaparsın gübre çukurunu. Hayvan yatağa alıştığında eğer uygun şekilde yapıldıysa yatak dışına yatmaz. Burda ölçüler çok önemli gezerken birkaç defa hatalı barınaklara denk geldim büyük sıkıntı oluyor. Birde yatak kalitesi de önemli. 6 metrelik alana çift sıra durak koyamazsın, tek sıra koysan yeterli sayıda durak koyabilir misin bilmiyorum