2022 TMO’nun hububat alım fiyatları

31 MAYIS 2022 KONYA TİCARET BORSA FİYATLARI

Diğer Beyaz Buğday 'a ait Satış Sonuçları ( 3 ) Adet

31.05.2022Diğer Beyaz Buğday(BAYRAKTAR)DEPO MALI29,000 KG6.3030 TL
31.05.2022Diğer Beyaz Buğday(BAYRAKTAR)DEPO MALI30,000 KG6.9030 TL
31.05.2022Diğer Beyaz Buğday(BAYRAKTAR)DEPO MALI30,000 KG6.3400 TL
Toplam Miktar89,000 KG

31 MAYIS 2022 KONYA TİCARET BORSA FİYATLARI

Kırmızı Sert Buğday 'a ait Satış Sonuçları ( 7 ) Adet

31.05.2022Kırmızı Sert Buğday(ESPERİA)İSMİL29,000 KG6.6790 TL
31.05.2022Kırmızı Sert Buğday(ESPERİA)DEPO MALI29,000 KG6.4520 TL
31.05.2022Kırmızı Sert Buğday(ESPERİA)ALTINEKİN3,000 KG6.5110 TL
31.05.2022Kırmızı Sert Buğday(ESPERİA)ALTINEKİN10,000 KG6.4650 TL
31.05.2022Kırmızı Sert Buğday(ESPERİA)DEPO MALI19,000 KG6.4310 TL
31.05.2022Kırmızı Sert Buğday(LUCİLLA)HACINUMAN33,000 KG6.5550 TL
31.05.2022Kırmızı Sert Buğday(LUCİLLA)ERLER17,000 KG6.5560 TL
Toplam Miktar140,000 KG

Buda bizim bu sene en zayıf olan arpa dur bakalım ne verecek tarlalar rabbim bu sene bizim buralara önce biraz geciksede sonrasında güzel yağışlar verdi fiyatları dünkü açıklamaya bakarsan düşük açıklayacaklar ama bence durmaz daha da yükselir
Maşallah abi. İnşallah güzel bir hasat ve güzel bir fiyat olur. Umutsuzluğa yer yok.

• Beğen
Tepkiler: çiftcigardo
Gelelim konumuza.

TMO buğday arpa fiyatlarını:
- Mozota yapılan zam kadar mı arttırmalı?
-Gübreye yapılan zam kadar mı arttırmalı?
-Yoksa Adanalı başkanın dediği kadar mı arttırmalı?

5,75 beni kurtarır gelecek sene rahatla ekerim, sürerim, tohum gübre ilaç alırım, ekmeğimi çıkarırım diyen var mı cidden? Gerçekten merak ediyorum?

Darende olsaydı yorumunu ilgiyle okurdum, neyse Akbayrak'ta cevaplar belki.
Çok merak ediyorum 5,75 -6.00 hatta 7 lira iyi fiyat diyen var mı acaba? Nasıl kurtardığını bir anlatsın bize?

• Beğen
Tepkiler: behcet arı
en çok ne artar...

tahıl fiyatları arttığında, yem fiyatları artar...
yem fiyatları arttığında, et, süt fiyatları artar...
süt fiyatı arttığında, yoğurt, peynir fiyatları arar...
daha sonra, hayvan fiyatları artar...
ötekiler durur mu, ötekilerde artar...
canavar da artar (enfilasyon)...
maaşlar, ücretler de artar...
sonra devalüasyon...
mazot, gübre her zaman artar...

sonuç...
araba yarış, ralli...
hayırlı uçuşlar olsun...

milletimize şimdiden hayırlı olsun...

dikkat, yarış dışında kalmayın...:D

Gaziantep ticaret borsasi 31 mayis fiyatları

Resimler ve ekler

• Screenshot_2022-05-31-22-13-53-957_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-05-31-22-13-53-957_com.android.chrome.jpg
    83.4 KB · Görüntüleme: 76
7 lira bugünü kurtarır nasipse ekim sezonuna yaklaşık 4 ay hasat sezonuna 12 ay var mazot gübre ve diğer giderler stabil olmadığı sürece bu iş zor . 2023 sezonuna bu şekilde girersek mazot 50 lirayı geçer biçim fiyatı 300 lira olur buğday 2023 de 15 olsa kurtarır mı?

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci87
Gelelim konumuza.

TMO buğday arpa fiyatlarını:
- Mozota yapılan zam kadar mı arttırmalı?
-Gübreye yapılan zam kadar mı arttırmalı?
-Yoksa Adanalı başkanın dediği kadar mı arttırmalı?

5,75 beni kurtarır gelecek sene rahatla ekerim, sürerim, tohum gübre ilaç alırım, ekmeğimi çıkarırım diyen var mı cidden? Gerçekten merak ediyorum?

Darende olsaydı yorumunu ilgiyle okurdum, neyse Akbayrak'ta cevaplar belki.
Çok merak ediyorum 5,75 -6.00 hatta 7 lira iyi fiyat diyen var mı acaba? Nasıl kurtardığını bir anlatsın bize?
Son 2_3 senedir bazı sektörlerde kar diye birşey yoktur. Uzun uzun yazıp verebileceğim örnekler , yaşanmışlıklar var. Genel olarak ülkemiz kalkınmadığı sürece kar çok az olur yada olmaz.

Şimdi tarımdan örnek vereyim ben arpa ekmişim totalde 60 bin TL harcamışım. Don vurdu verim kaybım var dekara 200 kg kaldırsam ve 6 Tl civarı satsam 16 ton arpa X 6 : 96 bin TL yapar. Tabloda kar ama bir daha aynı tarlayı ekeyim desem üstüne eklemem gerekir.

Gelelim ikinci örneğe inşaat sektöründen örnek vereyim.
Ben geçen sene TOKİ işi aldım pencerenin MT fiyatı 160 TL civarından ve hala o işi bitiremedim uzun vadeli iş olduğu için. Dün hesap yaptım benim işciliğim nakliye ve montaj hariç MT maliyeti 230 TL . Aynı tarım gibi düşünün gerekli bütün malzemeyi o zamanki fiyattan aldım depoma koydum ama şuan yeni iş alayım desem bingölden gelecek parayla tekrar aynı projeyi yapamıyorum üstüne eklemem gerekiyor.

Bunun gibi birçok sektör var. Dolar 20 olsun 30 olsun yakıt 40 olsun hiç farketmez ama eskisi gibi senede sadece bir kaç kere zam gelsin böyle dalgalanma olmasın piyasalar oturur.
Şuanda ülkemiz , milletimiz ailemiz için çalışmamız gerekiyor öyle yada böyle çarkı döndürmemiz lazım yoksa daha kötüye gideriz.

Ben burdaki tartışmalarda bir anlam veremiyorum. Biz burda "dünya normlarının çok çok üstende olan yüksek motorin fiyatlarının ve aynı şekilde seyreden yüksek girdi maliyetlerinin ülke tarımana vereceği olası zararları ve bunun neticesinde tarım ürünlerinde yaşanacak aşırı dışa bağımlılık ki; bu sarmalada girmiş bulunmaktayız" gibi konuları burda tartışırken,halen "kimin hangi traktör aldığı ve kaç beygir olduğu" şeklinde yorumlar yapılıyor.
Kardeşlerim bakın Türkiye de Tarım ve Hayvancılık yavaş yavaş bitiyor.

Malatya da kayısı ağacı kesiliyor. Daha önce kayısı, Malatya nın temel kalkınma ürünüyken bugün ıhracat olmadığı için imha ediliyor.

Giresun dünya fındık başkenti olmasına rağmen ama nedense son yıllarda yöre halkının yüz çevirdiği bir ürün haline geldi.

Adıyaman da dağ köylerinin tek geçim kaynağı olan tütün,birkaç üçkağıtçıya fayda sağlamak için yasaklanıyor. Peki bu insanlar hırsızlık mı yapsın,yasa dışı işler mi yapsın,söyle ne yapsın?

Manisa da, birkaç zalim kan emicilerine rant sağlamak için 1000 yıllık zeytin ağaçları kesildi.

Çiftçi buğdayı hasat edeceği gün "dışarıdan buğday alacağını"soyluyorsun ve hala buğday piyasası düzelmedi.

Büyükbaş besi işletmeleri için teşvik veriyorsun,adamlar hayvanları alıp çiftliği kuruyor,daha sonra "yavaş salınımlı antibiyotik" gibi yıl sonuna kadar "et ve çeşitli tarım ürünlerinde ithalat" olacağını haber esiyorsun.

Hani sen hep diyordun "yerli ve milli" yaw millî olan herşey satildi,yerli olan herşey dışardan geliyor,ne yerlisi kaldı ne de millisi kaldı.

Ben trakklupteki diğer yorumlarımda olduğu gibi yineliyorum "Hedef 2023 te 100/100 dışa bağımlı bir Türkiye.

Son 2_3 senedir bazı sektörlerde kar diye birşey yoktur. Uzun uzun yazıp verebileceğim örnekler , yaşanmışlıklar var. Genel olarak ülkemiz kalkınmadığı sürece kar çok az olur yada olmaz.

Şimdi tarımdan örnek vereyim ben arpa ekmişim totalde 60 bin TL harcamışım. Don vurdu verim kaybım var dekara 200 kg kaldırsam ve 6 Tl civarı satsam 16 ton arpa X 6 : 96 bin TL yapar. Tabloda kar ama bir daha aynı tarlayı ekeyim desem üstüne eklemem gerekir.

Gelelim ikinci örneğe inşaat sektöründen örnek vereyim.
Ben geçen sene TOKİ işi aldım pencerenin MT fiyatı 160 TL civarından ve hala o işi bitiremedim uzun vadeli iş olduğu için. Dün hesap yaptım benim işciliğim nakliye ve montaj hariç MT maliyeti 230 TL . Aynı tarım gibi düşünün gerekli bütün malzemeyi o zamanki fiyattan aldım depoma koydum ama şuan yeni iş alayım desem bingölden gelecek parayla tekrar aynı projeyi yapamıyorum üstüne eklemem gerekiyor.

Bunun gibi birçok sektör var. Dolar 20 olsun 30 olsun yakıt 40 olsun hiç farketmez ama eskisi gibi senede sadece bir kaç kere zam gelsin böyle dalgalanma olmasın piyasalar oturur.
Şuanda ülkemiz , milletimiz ailemiz için çalışmamız gerekiyor öyle yada böyle çarkı döndürmemiz lazım yoksa daha kötüye gideriz.
ziyaretçi96 rumuzlu arkadaş herşeyi özetlemiş 2017 yılında ben öngörü diye buna derim

Bu zamana kadar üretici çiftçi sanayici işçi ülkemiz için milletimiz için aileleri icin calismiyor muydu???
istediğimiz kadar kendimizi paraliyalim gubreyi mazotu dert niye ediyoruz her yeri ekin dedi adamın biri nastır fekaltır bu işin sonu nedersen deyin artık

Doğalgaza %40
Elektriğe %25
Mazota 1.49 TL zam zam zam...
Buğday 10 TL olsa ne olmasa ne
Ülke gün geçtikçe yaşanmaz ve çekilmez hale geliyor ve mevcut siyasi iradenin umrunda bile değil tek dertleri ensar sansar ümmet dış güçler ve kimseden tepki yok yazıklar olsun ülkeyi ne hale getirdiler ve bir çok işletme +kişisel iflas kapıda yanlis ekonomi modellerinde israrci oldukça hergun bir adkim daha batıyoruz Allah sonumuzu hayr etsin bizi bu duruma dusurenleride kahr etsin.

Fiyatlar tüm tüccarlarda 7.3-7.5 arası zaten . İç anadolu ve trakya başladığında 8 i geçer.Bu yıl geçmiş yılların aksine biçildikçe artan bi piyasa mevcut.
Bölgemizde 20 güne arpalar başlar zaten arpalar toplanana kadar buğdaya başlanır.Geçen sene bu günlerde liman gemiden geçilmiyordu hatta yakın bir arkadaşım hem tüccarlık yapıyor hem taşıyıcılar kooperatifinde hissedar liman fabrika kendi işi gibi kısır döngüye girmişti.Bu sene hareket yok gemi yok buğday yok.Benim yaşadığım bölgede yüksek verimler olacağını da düşünmüyorum az gübre kullanıldı tabana ya atıldı ya atılmadı atanlar 20 kilo üre ile sezonu kapattı atmayanlar 1 sülfat 1 üre uyguladı çoğu kişi kökboğaz maliyetinden atmak istemedi martta çok yağmur aldık tam zamanında giremedik sezon garip gitti.Geçen dönemde ayçiçeğine yaptıkları fiyat açıklamama istikrarını bu sene buğday da devam ettiriyorlar kafalarını kaldırıp neden sonuç ilişkisine baktıkları bile yok piyasayı bu duruma nasıl düşürdüklerini ya görmüyorlar yada bilerek görmezden gelip borçlu çiftçinin malını ucuza almak gibi düşünceleri var.Bunca yıl bize kötek olup rusya ukrayna kanada çiftçisine umut olan sahip çıkan tarım politikamıza bu sene ne olacak kestirmek biraz zor çünkü konu hiç bilmediğimiz bir yerden geldi.Borcu olan borcu kadar satsın üzerine gelecek sezonun gübre mazot ihtiyacını karşılasın 2-3 aylık geçimini karşılayacağı parayı koysun geriye kalan mahsulü depolasın trakyanın biçimi bitirmesi temmuz aynın ortalarını bulur o zamana kadar 8-9 bandında git gel yapar ağustos sonuna kadar 10-11 lere çıkar diye tahmin yürütüyorum.Belki sonbahar aylarında fiyatlardan biraz yüzümüz güler belki emeğimizin karşılığı bu diyebiliriz ama aralıktan sonra halimiz ne olur bilmiyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun çok zor şartlar bizleri bekliyor her yeni gün daha kötüye gidiyor berbat bi durum içerisindeyiz.

Son düzenleme:

Fiyatlar tüm tüccarlarda 7.3-7.5 arası zaten . İç anadolu ve trakya başladığında 8 i geçer.Bu yıl geçmiş yılların aksine biçildikçe artan bi piyasa mevcut.

Abi bende tüccar olsam 9500'lük buğdayı 7300'e depoya koysam o kârın özgüveniyle 7400'e de piyasa çıksa alırım, haftaya 8000'e satarım. Ya da bekletirim. Bu fiyatlar gerçekten ucuz işin özü.

• Beğen
Tepkiler: mscoreiron