2022 TMO’nun hububat alım fiyatları

Arşiv olması için paylaşıyorum.

IGC (Uluslararası Hububat Konseyi) FOB (gemiye teslim) Buğday fiyatı 480 dolar 7900 ton/TL 2 haziran

Ekli dosyayı görüntüle 70550

1 haziran tarihinde yapılan ihale sonucunda Mısır'ın devlet tahıl alıcısı (GASC) 480 dolar'dan (7900TL) 465 bin ton buğday aldı.

Ekli dosyayı görüntüle 70551
RO. Romania
RU. Rusya
Cinsi : Sert kirmizi bugday.
Yukleme 20-31 Temmuz
1-10. Agustos
480 Dolar/Ton fiyat C/F yani varis limanina kadar nakliye dahil, sigorta haric .

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Tüccar bu fiyata size buğdaymi birakır

Resimler ve ekler

• Screenshot_20220605-175244_Facebook.jpg
    Screenshot_20220605-175244_Facebook.jpg
    159.7 KB · Görüntüleme: 77
Bende şahsi fikrimi soyleyeyim. Rus-Ukrayna savaşı ve bizdeki dolar kuru buğdayın fiyatında belirleyici olacak. Suan güncelde 1150 bushel/usd, TL olarak 7 lira seviyesinde. Yurt dışı fiyati ne kadar ilerler tahmin etmek zor. Zaten 800 lerden 1150 ye geldi. Daha da ileriye gider mi bilmiyorum. Merkez bankası sene sonu dolar tahmini 17.84 tl. 1400 busheli gördüğünde ancak bu kurla 9.18 fiyati oluyor. İç piyasada yurt dışının üzerine 1 tl koysak, ancak o zaman 10 liralari görüyoruz. Hasattan yılbaşına kadar , tl enflasyonunu da dikkate almak lazım. Örneğin hasat dönemi 50 lira olan ürün, yılbaşında 100 lira olursa , bugdayi 2 katından fazla fiyata satmamiz gerekir.
Şimdiden herkese hayırlı hasatlar diliyorum. Kim kaça satarsa satsin, Allah önce yemeyi nasip etsin. Sonra da sattığı fiyat, ihtiyacını, önümüzdeki senenin maliyetini, borcunu ödemeyi, refah içinde yaşamayı nasip etsin.
8
Hiç birşey yapamıyorsanız bahçemize branda ile sarıp-sarmalayın bigdayinizi.
buğdayin yükseleceğini dusunuyorum bunu hepimiz görüyor olmamiz lazim.bedavaya ürünümüzü kaptırmamamiz gerektigini dusunuyorum
Erdoğan, "Sert ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 lira alım ve 1000 lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacağız. Ofisimizin arpa alım fiyatı ise 5 bin 500 lira alım ve 500 lira prim bedeli olarak belirlenmiştir. Teşviklerden TMO'nun çiftçi sistemine kayıtlı vatandaşlarımız yararlanabilecek" dedi.

• Beğen
İstanbul belediyesi de bişeyler demiş bizde alacağız keşke ankara da alsa felan fiyat yükselse tüccar belki 8 verir alır bişeyler olsada elimize bereketli çok para geçse ıyı olacak

Çok iyi niyetle yapılsada, Çiftçiyi mutlu edecek fiyat verilsede; birilerinin ayrı bir devlet gibi davranması doğru değil. TMO daha iyi bir fiyat açıklasaydı da böyle bir durumu görmeseydik iyi olurdu. Bu ülke eyalet sistemine geçmedi, buna alıştırmayıda kabul etmiyorum. Gidilsin referanduma eyalet istiyorsa millet bunu geçirsinler, sonra kafalarına göre fiyat açıklasınlar. Ama o zaman eyaletler arası oluşacak farkı herkes bir hesap etsin.

8

Erdoğan, "Sert ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 lira alım ve 1000 lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacağız. Ofisimizin arpa alım fiyatı ise 5 bin 500 lira alım ve 500 lira prim bedeli olarak belirlenmiştir. Teşviklerden TMO'nun çiftçi sistemine kayıtlı vatandaşlarımız yararlanabilecek" dedi.
O zaman yazdigimla aynı düşünüyorum. Suan 1040 bushel, kurda 16.40. Bunun anlamı 6.25 tl eder. 2 ay önce yazmıştım dünya piyasasına göre açıklanırsa 6.25+destek demistim eski sayfalarda duruyor. İlerleyen dönemde ne olur bilemem, buğday mi yükselir dolar mi yükselir göreceğiz. Geçen sene açıklandığı hesaba paralel açıklama yapmışlar.

• Beğen
Bu projenin eyaletle ilgisi yok. Halk ekmek icin un lazim, bugday alip fabrikalara fason un yaptirince ucuza geliyor. Fabrikator kendi parasini kullanmadigindan fiyat farkediyor.
Halk ekmek için gitsin ucuz buğday arıyorlarsa yarı fiyata TMO'dan 4,5'a alsın. Milletin parasını çarçur etmesin. Mevzu halk ekmek değil, millete şirin gözükmek, ben daha iyi fiyat verdim demek. Kimin parasını harcıyorsun milletin devletin. Var mı böyle bişey. Eyalet başkanı gibi ben bu kadar açıklıyorum demek yanlış. Devletin fiyatını geçemez ayrıca.

Halk ekmek için gitsin ucuz buğday arıyorlarsa yarı fiyata TMO'dan 4,5'a alsın. Milletin parasını çarçur etmesin. Mevzu halk ekmek değil, millete şirin gözükmek, ben daha iyi fiyat verdim demek. Kimin parasını harcıyorsun milletin devletin. Var mı böyle bişey. Eyalet başkanı gibi ben bu kadar açıklıyorum demek yanlış. Devletin fiyatını geçemez ayrıca.
Tmo dan 4.5 a alırsa yine halkın parasıyla almis olacak. Ekmeği ucuz ver, aradaki farkı başka yerden bindir. Degisen birsey olmaz.

• Beğen

Halk ekmegin kendi parasi, kimsenin degil. Unu biraz ucuza malederek ekmegi ucuza vermek cabasi var. Hem Halk ekmek sirket ve vergi mukellefi oldufundan yapabiliyor, istedigi fiyattan alir. Tuccar devletten daha pahaliya alabilirken neden onlar alamasin?

• Muhteşem