Yerli araba

Yerli arabadan konu nerelere gelmiş.
Ülkemiz için güzel birşey eğer bu arabayı üretime gecirirlerse, ilk önce kamu kurumlarinda kullanilacakmis bildiğim kadarıyla. Gelecekte elektrikli araba bence mutlaka popüler olacak, hangi ülkede bilmiyorum dizel araba satışı yasaklanmıştı diye hatırlıyorum.
Bu is olurmu olmaz mi bilemiyoruz ama inşallah olur çünkü ülkemiz için artık birşeyler yapılmalı sürekli dışarıya bağlı olduk.

Hala araba ülkemizde lüks toros şahin 20 bin ediyor. Albea logan lüks araba.
Avrupadaki gibi yiyecek pahalı teknoloji ürünü ucuz olsa daha iyi olacağını düşünüyorum.Karnı tok olanın gözü aç oluyor çünkü.

Akü yok ama destek çok.
Screenshot_2019-12-30-19-37-01.jpg

18.siraya bakin Aku yok diyor [emoji1] [emoji1]
Elektrikli araçlarda elektrik depolanan kisma batarya deniliyor. Elektrikli araçta en büyük sıkıntı batarya degisim ücretlerinin yüksek olması. Diğer özellikler bakımından güç, tork, maliyet, bakım masrafları, bakım süreleri, çevreye etkisi, sessizlik.... bakımından elektrik motoru çok daha avantajli. Bu aracın geleceği kullanılacak batarya ve bataryanın fiyatı ile alakalı.

Özkan denen lavuk Atatürk düşmanıdır , geçen senelerde burada yine terbiyesizce kelimeler kullanıp daha sonra değerli trakkulüp halkı tarafından ayiplanip dislaninca uzun zamandır sessizdi .
Yine piyasaya çıkmış aynı naralar peşinde biriniz değil topunuz o adamın tırnağı olamazsınız lan .
Her fırsatta konuyu 100 yıl öncesine donderip duruyor .
Kimse size bu adami sevin demiyor ama saygı duyacaksin cart curt otmeyeceksin

Sadece 2 tane protatiple koca ülke ayağa kalktı tüm medya sosyal platform kafeler evler heryerde bu var ,,
SİZCEDE BİRAZ ABARTİLMADİMİ bu konu bence çok abarttilar ,
Bütün alt yapı kurulup fabrika açılıp banttan ilk arabalar inmiş olsaydı böyle abartı çok güzel olurdu ama ortada hiç birşey yok , koskoca 13 yıla yaymislar bu işi keşke abarttiklari gibi olsa bende isterim ama bence de bu işin altı boş geçmişteki yaptıkları kandirmaca gibi her 4 yılda bir yerli araç uçak traktör vs. Diyorlar 1 sene sonra fos cikiyor

Güzel bir çalışma olmuş , güzel bir ürün ortaya çıkmış .
Tüketiciye ulaşması için daha uzun bir yol var önünde .
Bakalım bu süreci merakla bekliyoruz , başarılı olmasını isteyen de çok var , cuvallasinlar beceremesinler diyen de çok var.
Maalesef insanların politize olması , faydalı islerinde olumsuz değerlendirilmesi noktasına çıkıyor , ben şahsen su asamadaki çabayı ve emeği takdir ediyorum , saygı duyuyorum , ama projenin başarılı olup olmadığına son safhayı görünce karar verecegim , önemli olan son safhasına projenin ulaşmasi , inşallah ülkemiz ve bizler için iyi olur temennisinde bulunuyorum .

Dediğim gibi güz
Mesele yine uzamış gitmiş..

Hepsini okuyamadım.. burası belki yeri değil ama..

Adım geçtiği için kısa bi açıklama yapayım;

-RTE siyasete girdiğinden beri TÜM reylerimi ona verdim, sözüm-nazım geçen herkesi de ona rey versin diye rica ettim

-RTE siyasette olduğu ve duruşunu bozmadığı sürece de O'nu destekleyeceğim

-HİÇ bi zaman KAMAList olamadım (Elhamdülillah)

-Kamalizm'in aynen FETÖizm, APOİzm gibi sapık ve bu millete zarar veren bi görüş olduğunu düşünüyorum

-Bu üç sapık fikrin birlikte doğup, yükseldiklerini ve aynı şekilde peşpeşe gümleyip biteceklerini düşünüyorum..

-Bunlar konusunda EN ufak bi şüphem yok ve sözüm-nazım geçen insanları da bu konularda uyarmaya çalışıyorum

-Bu fikirler ezbere, bi günde oluşmadı.. aklım kestiğinden beri ve halen kitap okuyorum,

-Eğer bigün bunların aksini biri çıkıp bana gerçekten ispat ederse/edebilirse o fikre de geçebilirim

-Bu düşünceler yüzünden başıma gelecek/gelebilecek herşeye şimdiden peşinen razıyım

Ya sabır diyorum da, sabırda bir yere kadar...

Evveliyatını biliriz, hatta 3 sapık fikir diye bahsettiğin fikirler hakkındaki evveliyatını iyi biliriz Umut! Sadece fikir değil fiili çalışmalarını da biliriz. Ne okuduğunu, ne okutmaya çalıştığını iyi biliriz. O yüzden daha fazla zorlama istersen...

Eyvallah bir fikrin vardır da, milletin fikirlerine saygı duy en azından. Bırak bu karşıt fikirlere terörist edebiyatlarını...

Kemalizm bir din veya din istismarı ile paralel yürüyen bir ideoloji değildir, en azından bunu ayrı bir yere koy. Elhamdülillah bizde dini vecibeleri yerine getirmeye çalışan aciz kullardanız, yani islam kimsenin tekelinde değil bunu da iyi belle.

Atatürk'e bu ülke için yaptıklarından dolayı saygı duyuyorum. Gerçekten çok büyük bir devlet adamıymış, hayatının büyük çoğunluğu asker olarak geçmiş, bir sürü savaşta yer almış ve günün sonunda bitmiş tükenmiş bir milleti yeniden toparlayıp bir cumhuriyet kurmuş. Bugün ingilizin, yunanın boyunduruğu altında olsaydın daha mı iyi olacaktın? Gerçi sizin fesli deli keşke kurtuluş savaşını yunan kazansaydı dedi ya...

Ayrıca 3 sapık fikir birlikte doğmuş gibi içi boş laflar etmeninde bir faydası yok. Aklı çalışan insanlar, Atatürk'ün mevcut durumu ve geleceği iyi okuyup FETÖ gibi oluşumları engellemek adına yaptıklarını gayet iyi görür. Tabi RTE gibi dönemin yöneticileri bunu anlayamadığı için koskaca Türk ordusunun başkomutanı esir düşmüştür. Bu rezaleti de büyük bir başarı gibi gösterip bayram ilan etmişlerdir. Konuyu daha da detaylandırıp iyice siyasete bulamaktan gerçekten çok rahatsız oluyorum. Yeri de burası değil zaten.

Araba konusunda da yine belirtiyorum, gerçekten güzel bir prototip var ortada. Bizim bu ürünün ortaya çıkması aşamasında gerçekten bir şey yaptığımıza inanmıyorum ama üretimini yapıp milli duygularımızı kabartacak, başarılı bir ürün çıkmasını çok istiyorum.

Okuduğum iletilerden artık şunu anlayabiliyorum; bir yatırım yapılacak gibi görünüyor. Umarım sonu iyi olur. Yine kandırıldık gibi durumlar ortaya çıkmaz, umarım yine insanların milli duyguları istismar edilip birilerinin rant kapısı olan boş projeler çıkmaz ortaya.

4 bin kişi arabanın prototipinin yapılmasında görev aldı deniyor, fabrikada 10 bin kişi çalışacak deniyor. Yahu 4 bin kişi ne yaptı bir anlatsalar hele...

Hadi onu geçelim, bir arkadaş Tofaş'ta 10 bin kişi çalışıyor diye desteklemiş. İyide kardeşim Tofaş yılda 400-450 bin araç üretiyor. Araçların büyük çoğunluğu yurt dışına gidiyor. Al sana bilgi;

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 35 daralarak 620 bin 937 oldu. Vergi indirimleri aşırı daralmayı önledi. En fazla satan otomobiller ise vergi oranları düşük A, B ve C segmentleri oldu.

Bu bilgiden yola çıkarak soruyorum, 10 bin kişi ile yıllık kaç adet araç üreteceksin? 10 bin kişi çalıştıran Tofaş 400 bin civarında ise sende en az 300-350 bin araç üreteceksin ki 10 bin kişinin anlamı olsun. O zaman da şu çıkıyor ortaya, 350 bin aracı kime satacaksın? Türkiye'de şuan yılda satılan toplam otomobil sayısı daralmadan sonra 400 bin etmiyor. Neredeyse 10 kişiden 9'u, başka bir markayı düşünmeden elektrikli ve yerli üretim dediğimiz aracı alacak. Senin aklın, mantığın bunu alabiliyor mu?

Mevcut iktidarın daha önceki tanıtımları, yalanları düşünülünce insanlar mesafeli bakıyor haklı olarak. Yapılan ve güzel gösterilen her işin sonunda milletin önüne acı bir fatura çıkıyor. Yıllarca ödenecek borç yükü, hasta garantisi, araç garantisi şu garantisi bu garantisi... Zaten kötü yönetilen, kötü giden bir ekonomi söz konusu iken kara delik açacak başarısız bir yatırım olmaz inşallah. Şovu bırakıp adam akıllı iş yapsınlar başımızın üstünde yeri var.
İnşallah 2015 te gördüğümüz film gibi olmaz bu projede...

Dediğim gibi güz

Ya sabır diyorum da, sabırda bir yere kadar...

Evveliyatını biliriz, hatta 3 sapık fikir diye bahsettiğin fikirler hakkındaki evveliyatını iyi biliriz Umut! Sadece fikir değil fiili çalışmalarını da biliriz. Ne okuduğunu, ne okutmaya çalıştığını iyi biliriz. O yüzden daha fazla zorlama istersen...

Eyvallah bir fikrin vardır da, milletin fikirlerine saygı duy en azından. Bırak bu karşıt fikirlere terörist edebiyatlarını...

Kemalizm bir din veya din istismarı ile paralel yürüyen bir ideoloji değildir, en azından bunu ayrı bir yere koy. Elhamdülillah bizde dini vecibeleri yerine getirmeye çalışan aciz kullardanız, yani islam kimsenin tekelinde değil bunu da iyi belle.

Atatürk'e bu ülke için yaptıklarından dolayı saygı duyuyorum. Gerçekten çok büyük bir devlet adamıymış, hayatının büyük çoğunluğu asker olarak geçmiş, bir sürü savaşta yer almış ve günün sonunda bitmiş tükenmiş bir milleti yeniden toparlayıp bir cumhuriyet kurmuş. Bugün ingilizin, yunanın boyunduruğu altında olsaydın daha mı iyi olacaktın? Gerçi sizin fesli deli keşke kurtuluş savaşını yunan kazansaydı dedi ya...

Ayrıca 3 sapık fikir birlikte doğmuş gibi içi boş laflar etmeninde bir faydası yok. Aklı çalışan insanlar, Atatürk'ün mevcut durumu ve geleceği iyi okuyup FETÖ gibi oluşumları engellemek adına yaptıklarını gayet iyi görür. Tabi RTE gibi dönemin yöneticileri bunu anlayamadığı için koskaca Türk ordusunun başkomutanı esir düşmüştür. Bu rezaleti de büyük bir başarı gibi gösterip bayram ilan etmişlerdir. Konuyu daha da detaylandırıp iyice siyasete bulamaktan gerçekten çok rahatsız oluyorum. Yeri de burası değil zaten.

Araba konusunda da yine belirtiyorum, gerçekten güzel bir prototip var ortada. Bizim bu ürünün ortaya çıkması aşamasında gerçekten bir şey yaptığımıza inanmıyorum ama üretimini yapıp milli duygularımızı kabartacak, başarılı bir ürün çıkmasını çok istiyorum.

Okuduğum iletilerden artık şunu anlayabiliyorum; bir yatırım yapılacak gibi görünüyor. Umarım sonu iyi olur. Yine kandırıldık gibi durumlar ortaya çıkmaz, umarım yine insanların milli duyguları istismar edilip birilerinin rant kapısı olan boş projeler çıkmaz ortaya.

4 bin kişi arabanın prototipinin yapılmasında görev aldı deniyor, fabrikada 10 bin kişi çalışacak deniyor. Yahu 4 bin kişi ne yaptı bir anlatsalar hele...

Hadi onu geçelim, bir arkadaş Tofaş'ta 10 bin kişi çalışıyor diye desteklemiş. İyide kardeşim Tofaş yılda 400-450 bin araç üretiyor. Araçların büyük çoğunluğu yurt dışına gidiyor. Al sana bilgi;

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 35 daralarak 620 bin 937 oldu. Vergi indirimleri aşırı daralmayı önledi. En fazla satan otomobiller ise vergi oranları düşük A, B ve C segmentleri oldu.

Bu bilgiden yola çıkarak soruyorum, 10 bin kişi ile yıllık kaç adet araç üreteceksin? 10 bin kişi çalıştıran Tofaş 400 bin civarında ise sende en az 300-350 bin araç üreteceksin ki 10 bin kişinin anlamı olsun. O zaman da şu çıkıyor ortaya, 350 bin aracı kime satacaksın? Türkiye'de şuan yılda satılan toplam otomobil sayısı daralmadan sonra 400 bin etmiyor. Neredeyse 10 kişiden 9'u, başka bir markayı düşünmeden elektrikli ve yerli üretim dediğimiz aracı alacak. Senin aklın, mantığın bunu alabiliyor mu?

Mevcut iktidarın daha önceki tanıtımları, yalanları düşünülünce insanlar mesafeli bakıyor haklı olarak. Yapılan ve güzel gösterilen her işin sonunda milletin önüne acı bir fatura çıkıyor. Yıllarca ödenecek borç yükü, hasta garantisi, araç garantisi şu garantisi bu garantisi... Zaten kötü yönetilen, kötü giden bir ekonomi söz konusu iken kara delik açacak başarısız bir yatırım olmaz inşallah. Şovu bırakıp adam akıllı iş yapsınlar başımızın üstünde yeri var.
İnşallah 2015 te gördüğümüz film gibi olmaz bu projede...
ne demiştik nezaket.
şuan sana saygı duyuyorum.
yaptığın açıklama,nezaket ve saygı kurallarında ve kimseyi incitmiyor.
bu şekilde seni eleştirmek yerine heyecanla dinlerim.
saldırı yok,nefret yok.hep kalite.
Bu örneklemen için teşekkür ederim.
biz böyle olmalıyız.
bize yakışan budur.

ne demiştik nezaket.
şuan sana saygı duyuyorum.
yaptığın açıklama,nezaket ve saygı kurallarında ve kimseyi incitmiyor.
bu şekilde seni eleştirmek yerine heyecanla dinlerim.
saldırı yok,nefret yok.hep kalite.
Bu örneklemen için teşekkür ederim.
biz böyle olmalıyız.
bize yakışan budur.

Peki bu ülkenin kurucusuna, başkomutanı Atatürk’e ağza alınmayacak hakaretler eden dostunuza neden tek kelime edemiyor sunuz Yusuf bey. Bildiğim kadarıyla TrakKulüp yönetimi içerisindesiniz, böyle bir insan neden hala bu forumda kemalizm bir terör düşüncesidir diyebiliyor? Sizlerde mi bu görüşlere katılıyorsunuz ?

Benim bildiğim bu ülkenin kurucusuna bu hakaretleri etmek bırak forumu anayasada bile suç. Ama TrakKulüp yönetimi bu konuya elini koyamıyor?

Peki bu ülkenin kurucusuna, başkomutanı Atatürk’e ağza alınmayacak hakaretler eden dostunuza neden tek kelime edemiyor sunuz Yusuf bey. Bildiğim kadarıyla TrakKulüp yönetimi içerisindesiniz, böyle bir insan neden hala bu forumda kemalizm bir terör düşüncesidir diyebiliyor? Sizlerde mi bu görüşlere katılıyorsunuz ?

Benim bildiğim bu ülkenin kurucusuna bu hakaretleri etmek bırak forumu anayasada bile suç. Ama TrakKulüp yönetimi bu konuya elini koyamıyor?
benim o kadar yanıtıma rağmen hâlen daha"sizdemi bu görüşe katılıyorsunuz"
diyorsan..
hakikaten pes...
umut özkanı ne kadar biliyorsam,
sizide o kadar tanıyorum.
onun ve senin aksi düşünceleriniz beni bağlamaz
Herkes kendine bir idol yaratmış onu savunuyor.
klavyenin tuşları elinizde.sizi sadece uyarmaktan başka bir niyetimiz yok.

1- 81 yıl önce bize nefes alıp üzerinde gezebileceğimiz bir memleket ve eşsiz düzen bırakıp rahmete eren M.kemal Atatürk'ün isminin, gelip bugün bu konuda aşağı yukarı edilmesi beni yıpratıyor.
yapılan büyük ayıptır.
onun adını bırakıp, onun felsefelerini saptıranlarla uğraşın.
nasıl ki kur-anı kerimi, bırakıp kendini kural koyucu yapan, dini isteğine göre saptıran sapık din bilginleri gibi.
bunların hepsinin bu milletin içinden temizlenmesi gerek.
neyseki;
yönetim gerekli uyarıları yapacaktır.

2- bugünkü yönetimi veya muhalefeti beğenmeyenler yine arkadaşını kırmasın.
az önce " tarım bitmiş" nickli üyemizin yaptığı gibi.
ağır eleştirsin ama nezaket koksun.
biz birbirimize bu kadar yaklaşmışken,araya nefret girmesin..
nacizane isteğim bu.
her ne kadar ayrı yerlerde nefes almakta,
herşeye rağmen ben.
hepinizi seviyorum.
inanın şuan hiç kimseye kırgın yada nefret dolu değilim.

araba üretilsede;biz yine başbaşa kalacaz.

araba fos çıksada biz yine başbaşa kalacaz.

10 yıl sonra başka siyasetçiler ve başka yönetim gelmiş olacak.

ve 10 yıl sonra burada biz yine beraber olacaz. ne dersiniz.

Burda aktif üye sayımız az, yerli otoyu, çok güzel tartışabilirdik, bayağıda bilgilendik, taki o utanç verici sözler ve yorumlardan sonra , bu üye foruma yakışmıyor, bu siyaset bile değil, ona söyleyebileceğimiz en ağır sözleride söyledik, artık gerisi forumu varsa yönetenlere kalmış.burda yüzünü görmediğim insanlarla fikirlerine bakarak arkadaş oldum .ama bu şekilde malum üyenin kirli siyaset yapmasına izin verilirse , bu forumdan bi fayda sağlayamayız, zira mideme kramp giriyor.Kendini bilen tüm dostlara selam olsun.

Konuyu baştan sona okudum , polemik olmasın isim vermeyeceğim .
Bazı insanlar yazdıklarını ya idrak edemiyor yada bilerek ortalığı karıştırıyor , milletin kutsallarina saldırarak bu şu kapıya çıkıyor ,
Ya bu arkadaşlar meczup , yardıma ihtiyacı olan afedersiniz akıl fikir yoksunu , çevresinde bu muamele yapılan kimseler
Yada bu arkadaşlar belli kirli emellere hizmet eden ajan provakator kimseler , gidip gidip ısrarla yapma etme denildiği halde , maraza çıkacağını bildiği halde bazı konuları ısrarla ve çirkin bir üslupla olay çıkartıyor , huzuru bozuyor