Dediğim gibi güz
Mesele yine uzamış gitmiş..
Hepsini okuyamadım.. burası belki yeri değil ama..
Adım geçtiği için kısa bi açıklama yapayım;
-RTE siyasete girdiğinden beri TÜM reylerimi ona verdim, sözüm-nazım geçen herkesi de ona rey versin diye rica ettim
-RTE siyasette olduğu ve duruşunu bozmadığı sürece de O'nu destekleyeceğim
-HİÇ bi zaman KAMAList olamadım (Elhamdülillah)
-Kamalizm'in aynen FETÖizm, APOİzm gibi sapık ve bu millete zarar veren bi görüş olduğunu düşünüyorum
-Bu üç sapık fikrin birlikte doğup, yükseldiklerini ve aynı şekilde peşpeşe gümleyip biteceklerini düşünüyorum..
-Bunlar konusunda EN ufak bi şüphem yok ve sözüm-nazım geçen insanları da bu konularda uyarmaya çalışıyorum
-Bu fikirler ezbere, bi günde oluşmadı.. aklım kestiğinden beri ve halen kitap okuyorum,
-Eğer bigün bunların aksini biri çıkıp bana gerçekten ispat ederse/edebilirse o fikre de geçebilirim
-Bu düşünceler yüzünden başıma gelecek/gelebilecek herşeye şimdiden peşinen razıyım
Ya sabır diyorum da, sabırda bir yere kadar...
Evveliyatını biliriz, hatta 3 sapık fikir diye bahsettiğin fikirler hakkındaki evveliyatını iyi biliriz Umut! Sadece fikir değil fiili çalışmalarını da biliriz. Ne okuduğunu, ne okutmaya çalıştığını iyi biliriz. O yüzden daha fazla zorlama istersen...
Eyvallah bir fikrin vardır da, milletin fikirlerine saygı duy en azından. Bırak bu karşıt fikirlere terörist edebiyatlarını...
Kemalizm bir din veya din istismarı ile paralel yürüyen bir ideoloji değildir, en azından bunu ayrı bir yere koy. Elhamdülillah bizde dini vecibeleri yerine getirmeye çalışan aciz kullardanız, yani islam kimsenin tekelinde değil bunu da iyi belle.
Atatürk'e bu ülke için yaptıklarından dolayı saygı duyuyorum. Gerçekten çok büyük bir devlet adamıymış, hayatının büyük çoğunluğu asker olarak geçmiş, bir sürü savaşta yer almış ve günün sonunda bitmiş tükenmiş bir milleti yeniden toparlayıp bir cumhuriyet kurmuş. Bugün ingilizin, yunanın boyunduruğu altında olsaydın daha mı iyi olacaktın? Gerçi sizin fesli deli keşke kurtuluş savaşını yunan kazansaydı dedi ya...
Ayrıca 3 sapık fikir birlikte doğmuş gibi içi boş laflar etmeninde bir faydası yok. Aklı çalışan insanlar, Atatürk'ün mevcut durumu ve geleceği iyi okuyup FETÖ gibi oluşumları engellemek adına yaptıklarını gayet iyi görür. Tabi RTE gibi dönemin yöneticileri bunu anlayamadığı için koskaca Türk ordusunun başkomutanı esir düşmüştür. Bu rezaleti de büyük bir başarı gibi gösterip bayram ilan etmişlerdir. Konuyu daha da detaylandırıp iyice siyasete bulamaktan gerçekten çok rahatsız oluyorum. Yeri de burası değil zaten.
Araba konusunda da yine belirtiyorum, gerçekten güzel bir prototip var ortada. Bizim bu ürünün ortaya çıkması aşamasında gerçekten bir şey yaptığımıza inanmıyorum ama üretimini yapıp milli duygularımızı kabartacak, başarılı bir ürün çıkmasını çok istiyorum.
Okuduğum iletilerden artık şunu anlayabiliyorum; bir yatırım yapılacak gibi görünüyor. Umarım sonu iyi olur. Yine kandırıldık gibi durumlar ortaya çıkmaz, umarım yine insanların milli duyguları istismar edilip birilerinin rant kapısı olan boş projeler çıkmaz ortaya.
4 bin kişi arabanın prototipinin yapılmasında görev aldı deniyor, fabrikada 10 bin kişi çalışacak deniyor. Yahu 4 bin kişi ne yaptı bir anlatsalar hele...
Hadi onu geçelim, bir arkadaş Tofaş'ta 10 bin kişi çalışıyor diye desteklemiş. İyide kardeşim Tofaş yılda 400-450 bin araç üretiyor. Araçların büyük çoğunluğu yurt dışına gidiyor. Al sana bilgi;
Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 35 daralarak 620 bin 937 oldu. Vergi indirimleri aşırı daralmayı önledi. En fazla satan otomobiller ise vergi oranları düşük A, B ve C segmentleri oldu.
Bu bilgiden yola çıkarak soruyorum, 10 bin kişi ile yıllık kaç adet araç üreteceksin? 10 bin kişi çalıştıran Tofaş 400 bin civarında ise sende en az 300-350 bin araç üreteceksin ki 10 bin kişinin anlamı olsun. O zaman da şu çıkıyor ortaya, 350 bin aracı kime satacaksın? Türkiye'de şuan yılda satılan toplam otomobil sayısı daralmadan sonra 400 bin etmiyor. Neredeyse 10 kişiden 9'u, başka bir markayı düşünmeden elektrikli ve yerli üretim dediğimiz aracı alacak. Senin aklın, mantığın bunu alabiliyor mu?
Mevcut iktidarın daha önceki tanıtımları, yalanları düşünülünce insanlar mesafeli bakıyor haklı olarak. Yapılan ve güzel gösterilen her işin sonunda milletin önüne acı bir fatura çıkıyor. Yıllarca ödenecek borç yükü, hasta garantisi, araç garantisi şu garantisi bu garantisi... Zaten kötü yönetilen, kötü giden bir ekonomi söz konusu iken kara delik açacak başarısız bir yatırım olmaz inşallah. Şovu bırakıp adam akıllı iş yapsınlar başımızın üstünde yeri var.
İnşallah 2015 te gördüğümüz film gibi olmaz bu projede...