Bizim kooperatif başkanı 169 ekmişti geçen sezon 320 kg verim yaptı.Togum konusunda kararsızim Pioneer 169 alıyorlar çevremde siz bu yil hangi tohumları ekeceksiniz ?
Çok fark var 100kg fark birinin tarlası kum birinin toprakmi yoksa aynı ayarda tarlalar mi ?Bizim kooperatif başkanı 169 ekmişti geçen sezon 320 kg verim yaptı.
LG 550 ekenler 220 aldı.
130 da 170 190 arasında verimlerle karşılaştı.
130 un içince aZ da olsa köse oluyor 169 köse yapıyor muGeçen sene 169 hoşuma gitti, bu sene komple 169 ekecegim.
Koseye yorum yapamam, ektiğim yer tek tük hep köse yapıyordu, toprakta ağır olunca tohumdan bagimsiz yapma ihtimali var. Yerde uzak olunca çok dolasmadim, yani yaptı ya da yapmadı desem yalan olur.130 un içince aZ da olsa köse oluyor 169 köse yapıyor mu
Kafa küçüklüğü sık ekimden de kaynaklı olabilir benimde 50.550ler sapına göre kafaları küçüktü ama çok sık etmiştim2-3 yıldır 130 ekmiyorum, 146 ekiyordum. 146 ya kıyasla verimde %30 daha iyi oldu diyebilirim. 146 da kafalar baya ufak kaldı, bölge ortalaması 100 kilo civariyken, 80-90 kilo bicerim dediğim yerden 140 kilo verim aldım 169dan. 146 ise 150 kilodan aşağı düşmez dediğim baya iyi duran tarlada kafa kucuklugu sebebiyle 120 kiloda kaldı. Bileğim kalınlığında sap varken çay tabağı kadar kafa vardı. Tabi yaz sicaklari baya çarptı onun da etkisi var.
Arazileriniz kumsal galiba verimleriniz düşük2-3 yıldır 130 ekmiyorum, 146 ekiyordum. 146 ya kıyasla verimde %30 daha iyi oldu diyebilirim. 146 da kafalar baya ufak kaldı, bölge ortalaması 100 kilo civariyken, 80-90 kilo bicerim dediğim yerden 140 kilo verim aldım 169dan. 146 ise 150 kilodan aşağı düşmez dediğim baya iyi duran tarlada kafa kucuklugu sebebiyle 120 kiloda kaldı. Bileğim kalınlığında sap varken çay tabağı kadar kafa vardı. Tabi yaz sicaklari baya çarptı onun da etkisi var.
Farklı bölge hocam nerdeyse 3 4 km yol mesafesi var ve oranın toprağı daha zayıf o yüzden bu kadar fark oluştu bizim bölge tamamen karakepirÇok fark var 100kg fark birinin tarlası kum birinin toprakmi yoksa aynı ayarda tarlalar mi ?
Küçük kafa dedigim yer kepir, baya kuvvetli topragi. Sık ekim değil 30 cm sıra arası. Aynı muhabbeti birkaç çiftçiden de duydum, kafalarda sıkıntı vardi.Arazileriniz kumsal galiba verimleriniz düşük
Bölge ortalaması, 80-120 civarıydı. Hazirandaki kavurucu sıcak baya yaktı, zaten mayıstan sonra yağış almadık denebilir. Yine de kötünün iyisi 130 kilo ortalama verim aldım, Allah bereket versin.Küçük kafa dedigim yer kepir, baya kuvvetli topragi. Sık ekim değil 30 cm sıra arası. Aynı muhabbeti birkaç çiftçiden de duydum, kafalarda sıkıntı vardi.