Yerli araba

Benimde mesajlarım var bir tane bile Ermeni kelimesi geçmiyor , kim yazmış merak ettim şimdi
Diğer yandan bende otekilestirilmeye karşıyım , lakin diğer yandan da yıllardır bizi çeşitli argümanlar ile çeşitli emperyalist devletler ile köşeye sıkıştırmaya halen calisiyor adamlar , mağduru oynamak işlerine geliyor gibi algiliyoruz bizde , dolayısıyla toplumda haliyle bu konuda bir gerilim var , kaldiki kendi toplumlarinda ve cemaatlarinde otekilestirmenin ve izolasyonun alası yapılıyor , tepkimiz buna Cenap bey , yoksa bu insanlar ile doğrudan kimsenin bir sorunu yok , lütfen sizde durumu anlayışla karşılayın
Bir sorun yok abi, herkesin kendi penceresinden bakması tabi ki doğaldır. Neyse abi konuya kaldığıniz yerden devam edebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Neşeli Günler Türk sinemasıni hatırlarsınız.
Turşuculuk yapan Saadet ve Kazım, turşu yapımı konusunda tartışır ve boşanırlar. İkiye ayrılan kardeşler yıllarca birbirlerini tanımadan büyürler....

Türkiye deki tartışmalar ne kadar faydali? bunun takdirini sizlere bırakıyorum.
Seferogullari ve Telliogullarinin her birinin doğruları vardır. Birinin doğrusu diğerine göre toptan yanlıştır.

Onun için asıl konumuz olan yerli araba konusundan çok sapmayalim.

Neşeli Günler Türk sinemasıni hatırlarsınız.
Turşuculuk yapan Saadet ve Kazım, turşu yapımı konusunda tartışır ve boşanırlar. İkiye ayrılan kardeşler yıllarca birbirlerini tanımadan büyürler....

Türkiye deki tartışmalar ne kadar faydali? bunun takdirini sizlere bırakıyorum.
Seferogullari ve Telliogullarinin her birinin doğruları vardır. Birinin doğrusu diğerine göre toptan yanlıştır.

Onun için asıl konumuz olan yerli araba konusundan çok sapmayalim.

Dünya iletişim ve bilgi çağını yaşarken, siz 30-40 yıl önceki trajikomik filmlerden örnek veriyorsunuz. Tartışmayalım diyorsunuz. İlginç.

Sanırım okuyan, araştıran, bilen, tartışan, sorgulayan bir nesil istenmiyor bu ülkede.

Ne diyeyim fazla uzatmadan görüşünüze saygı duyarım der kapatırım...

İnsanın başina gelen en büyük kötülük başkalarından değil kendinden gelir.
Topluma uyarlarsak ta böyle.
İki örnek vereceğim.
İlk örnek. Ülkeyi işgale gelen o kadar ülkeye karşı, tüm imkansizliklara rağmen, yiyecek yemek, atacak kurşun yokken bir olduğumuz ve inandığımız için kurtuluş savaşını kazanmamiz.
İkinci örnek ise, Devrim otomobili muhendislerinden biri ölmeden kısa süre önce çekilen video röportajda açıklamış. En çok yardım etmesi gereken makina mühendisleri odası oralı olmazken, hiç ilgisi olmayan kişiler, gruplar köstek oldu diyor.
O zaman için görev verilen kişiler dökülen beton kalıplarda çekiçle kaporta imal etmiş. Tecrübeleri olmadığı için arabalarının motorlarını sökerek deneyim kazanmaya çalışmışlar. Gece gündüz çalışarak 4,5 ayda. 4 tane araba imal etmisler.
Bu örnekler gosteriyorki, bizim insanımız imkansızlıklar içinde bile zorlukları yenip sonuca ulaşabiliyor.
Yapmamız gereken inanmak ve çalışmaktır.

İki örnek vereceğim.
İlk örnek. Ülkeyi işgale gelen o kadar ülkeye karşı, tüm imkansizliklara rağmen, yiyecek yemek, atacak kurşun yokken bir olduğumuz ve inandığımız için kurtuluş savaşını kazanmamiz.
İkinci örnek ise, Devrim otomobili muhendislerinden biri ölmeden kısa süre önce çekilen video röportajda açıklamış. En çok yardım etmesi gereken makina mühendisleri odası oralı olmazken, hiç ilgisi olmayan kişiler, gruplar köstek oldu diyor.
O zaman için görev verilen kişiler dökülen beton kalıplarda çekiçle kaporta imal etmiş. Tecrübeleri olmadığı için arabalarının motorlarını sökerek deneyim kazanmaya çalışmışlar. Gece gündüz çalışarak 4,5 ayda. 4 tane araba imal etmisler.
Bu örnekler gosteriyorki, bizim insanımız imkansızlıklar içinde bile zorlukları yenip sonuca ulaşabiliyor.
İşte problem de bu o zaman ki azim şuan yok bu araç İtalya da değil de Türkiye de kendi işçimiz kendi muhendisimiz tarafından yapılsa eminim ki burada hiç kimse buna muhalefet etmezdi şimdi gelelim bunun diğer tarafına şuan ki hükümet ekonomik açıdan siyasi açıdan sıkışmış durumda alel acele araba işini gündeme aldılar insanların güvenini tekrar kazanmak için eminim ki ilkbahar da seçim var şuan ki durumda kazanmaları da imkansız gibi duruyor hatta başkanlık sistemini değiştirip eski sistemle seçime gidilecek büyük ihtimalle Yargıtay da şuan referandum dosyası var ve bu referandum u iptal edip eskiye dönüş olacak ve yine mağdur u oynayacaklar

İki örnek vereceğim.

Çok hakllisiniz inanmak ve çalişmak çok dogru soz

Benim bildiğim yapılan icatlar başkaları kopyalamasın diye , kendi ülkesinde yapılır, sır gibi saklanır.yoksa artık italyadamı yapılıyor.herkes orda yaptırıyor diye savunuyorlar.hayatın gerçeğine aykırı bir kere .

Size katiliyorum
Eger bu proje tamamen medin Turkey olda kimse eledtirmezdi bence kendimize guvenemiyoruz sorun burada bir guvensek hersey çozulecek bakin tumossn talibim davunma. San motorlarina demiş ne kadar guzel neden basaramasinlar zaten uretiyorlar motoru biraz dizayn biraz daha gelistirme neden olmasin

Benim bildiğim yapılan icatlar başkaları kopyalamasın diye , kendi ülkesinde yapılır, sır gibi saklanır.yoksa artık italyadamı yapılıyor.herkes orda yaptırıyor diye savunuyorlar.hayatın gerçeğine aykırı bir kere .

Fransız PSA (Peugeot Citroen) grubu, Ford, BMW, MINI ve Volvo markalarına motor üretiyor. Bu grubun BMW ile beraber tasarladigi motor Toyota’da da kullanılıyor.

Ford şirketi, Land Rover, Range Rover, Jaguar ve Volvo markalarına motor veriyor.

Bunun gibi daha örnekler var. Önemli olan patent hakkının kimde olduğu

İtalyada dizayn edilen , yerli ve milli elk araba benim aklım karıştı.60 sene önce eski şehirde yapmışlar şimdi italyada enteresan.
Berkay bey , sizin mesajlarınızı okuyorum hep bir kulp bulayım , muhaliflik edeyim , ne yapayım edeyimde bu işin kötü tarafını bulayim tarzı var.
Yani illa o işi çocukların dediği gibi con con lamadan duramiyorsunuz :)
Bu tarzınızı çok takdir ediyorum :)
Adeta kara mizah yapıyorsunuz , böyle bir ülkede konu sıkıntısı çekilmez zaten , böyle bir ortamda en çok malzeme gazeteciler ve mizahcilar için var .
İşin şakası bir yana bu araba işi ülkeye renk getirdi , heryerde bu konuşuluyor , bu tartışılıyor .
Toplu taşımada , işyerlerinde , kahvelerde vs görüyorum hep .
Bir kesim bunu savunacagim diye kendini parçalıyor , diğer kesimde buna nasıl afedersiniz bok atariz diye kendini yırtıyor .
Bende her iki kesime bakıp eğleniyorum , tarafsız olmaya çalışıyorum , milletin kavga edecek , tartışacak , bağırıp çağıracak ne enerjisi var , işsizliğin arttığını burdan anlıyorum ben adeta , ne kadar aylak insan var bu tartışma için kendini paralayan , bu işin kendi siyasi görüşüne göre propagandasını yapmak için kendini yırtan ;)
Ne diyeyim herkese bol akıl fikir versin Allah :)

Fransız PSA (Peugeot Citroen) grubu, Ford, BMW, MINI ve Volvo markalarına motor üretiyor. Bu grubun BMW ile beraber tasarladigi motor Toyota’da da kullanılıyor.

Ford şirketi, Land Rover, Range Rover, Jaguar ve Volvo markalarına motor veriyor.

Bunun gibi daha örnekler var. Önemli olan patent hakkının kimde olduğu
Peki bu bahsi geçen araçlar, uzakdoğuda bir iki yıl önce fuarda sergilenmiş gördük birebir aynısı, ben icadada takılmıyorum , yeterki biz üretelim , patenti bize ait olsun isterse Çinli yapsın, ama bize doğru bilgi verilsin, bizde destekleyelim.sonuçta ülke kazanacak ,2 seneyle13 sene arasına yayıldı hadi bakalım hayırlısı.

Berkay bey , sizin mesajlarınızı okuyorum hep bir kulp bulayım , muhaliflik edeyim , ne yapayım edeyimde bu işin kötü tarafını bulayim tarzı var.
Yani illa o işi çocukların dediği gibi con con lamadan duramiyorsunuz :)
Bu tarzınızı çok takdir ediyorum :)
Adeta kara mizah yapıyorsunuz , böyle bir ülkede konu sıkıntısı çekilmez zaten , böyle bir ortamda en çok malzeme gazeteciler ve mizahcilar için var .
İşin şakası bir yana bu araba işi ülkeye renk getirdi , heryerde bu konuşuluyor , bu tartışılıyor .
Toplu taşımada , işyerlerinde , kahvelerde vs görüyorum hep .
Bir kesim bunu savunacagim diye kendini parçalıyor , diğer kesimde buna nasıl afedersiniz bok atariz diye kendini yırtıyor .
Bende her iki kesime bakıp eğleniyorum , tarafsız olmaya çalışıyorum , milletin kavga edecek , tartışacak , bağırıp çağıracak ne enerjisi var , işsizliğin arttığını burdan anlıyorum ben adeta , ne kadar aylak insan var bu tartışma için kendini paralayan , bu işin kendi siyasi görüşüne göre propagandasını yapmak için kendini yırtan ;)
Ne diyeyim herkese bol akıl fikir versin Allah :)
Meraba ismim fuat, berkay benim oğlum, o kayıt etmişti.bence sizde bir taraf seçin taraf olmayan bertaraf olur.görüşünüzü söyleyin , aklımın erdiğince konulara katılmaya çalışıyorum. Sizide bekleriz sadece okumayla olmaz değişik görüşlere açız.

Peki bu bahsi geçen araçlar, uzakdoğuda bir iki yıl önce fuarda sergilenmiş gördük birebir aynısı, ben icadada takılmıyorum , yeterki biz üretelim , patenti bize ait olsun isterse Çinli yapsın, ama bize doğru bilgi verilsin, bizde destekleyelim.sonuçta ülke kazanacak ,2 seneyle13 sene arasına yayıldı hadi bakalım hayırlısı.
Berkay bey , siz bastakiler uzaya gitse bir kulp bulursunuz , desteklemezsiniz :)
Kendinizi ve bizi kandırmayın lütfen ,
Aya gitseler Mars'a niye gidemediler dersiniz , Mars'a gitseler o kadar masrafa ne gerek var , sanki Mars ta icara tarla tuttular onu işlemeye gittiler dersiniz.
Bu ülkede 2 farklı kutup var , sizin ozelinizde örnek verdim , iyi anlaşılsın diye , kusura bakmayın .
İki kutuba mensup düşünceler acisindan ölse bile asla birbirini takdir etmez , etrafımda her iki taraftan böyle bol bol insan var , kızmayın ama sizde boylesiniz , eğri oturalım doğru konuşalım , bir tane takdir mesajınızı görmedim :)
Bizim ülkemiz böyle maalesef , karşıt siyasi görüş , karşı takım taraftarı birbirine düşman gibi görünüyor , duygular her zaman mantigimizin önündedir diyorum ben

Berkay bey , siz bastakiler uzaya gitse bir kulp bulursunuz , desteklemezsiniz :)
Aya gitseler Mars'a niye gidemediler dersiniz , Mars'a gitseler o kadar masrafa ne gerek var , sanki Mars ta icara tarla tuttular onu işlemeye gittiler dersiniz.
Bu ülkede 2 farklı kutup var , sizin ozelinizde örnek verdim , iyi anlaşılsın diye , kusura bakmayın .
İki kutuba mensup düşünceler acisindan ölse bile asla birbirini takdir etmez , etrafımda her iki taraftan böyle bol bol insan var , kızmayın ama sizde boylesiniz , eğri oturalım doğru konuşalım , bir tane takdir mesajınızı görmedim :)
Bizim ülkemiz böyle maalesef , karşıt siyasi görüş , karşı takım taraftarı birbirine düşman gibi görünüyor , duygular her zaman mantigimizin önündedir diyorum ben
Yok bi kaç şey var mesela.3 çocuk sözüne katılıyorum, yollar duble güzel. Hastaneler büyük doktor yok.bakınız hemen olumsuza kaydım.başkada bi şey gelmiyor aklıma varsa siz söyleyin.

Ben birtane gördüm biraz taktir edici gibi geldi
Fuat abi bunu beğenmiş biraz
Screenshot_2020-01-03-23-00-16-540_com.tapatalk.trakkulupnet.jpg

Yok bi kaç şey var mesela.3 çocuk sözüne katılıyorum, yollar duble güzel. Hastaneler büyük doktor yok.bakınız hemen olumsuza kaydım.başkada bi şey gelmiyor aklıma varsa siz söyleyin.
Bu tarzı seviyorum , siz hep böyle kalın :)
Yandaş görmek için A haber açıyorum yetiyor :)
Fakat sizinki de lütfen yanlış anlamayın uzun süre böyle yaşayınca ruh sağlığı bozar , Muppet show vardı çok önceden , orda 2 dede vardı hiçbir şey beğenmeyen onlara benzersiniz :)
Şakası bir yana bazı durumların duzelecegi yok bu coğrafyada , bu toprakların kaderi midir nedir buralardan tarih boyunca savaş , acı , gözyaşı eksik olmamış , duzelecegi de yok , siz ruhsagligini bozdugunuz ile kalırsınız

Okul zamanı sınava girerdik hepimiz bilirsiniz, 4 yanlış bir dopruyu götürürdü, yapılan yanlışları konuşmaktan doğrulara fırsat bulamıyoruz , varsa şuda iyidir dediğiniz hakkını verelim
İyide var kötüde , bu ülkede iyiyi yada kötüyü dahil olduğumuz kanat belirtiyor :)
Bir tarafa sorsan şimdi İstanbul BB batıyor iş yapamıyor hizmet sıfır
Diğer kanat ise , İBB uzay aracı yapıyor aya gidecek sanıyor :)
Siz durdugunuz kanattan iyiyi hükümet bazında görmezsiniz , bakış açınızdan dolayı bunlar ne yapsa batar size
Ama diğer yandan İBB ve Ankara BB ne yapsa iyi gelir , sizin durdugunuz yer öyle
Şimdi ben size bastakiler şunu iyi yaptı desem 50 tane kulp bulursunuz :)
Bakış açınızdan öyle görünüyor çünkü , bunda kızacak birşey yok , sizin yerinizde kim dursa öyle görür
Diğer yandan sizin tersiniz görüş içinde benzer durumlar var , onlara göre de yönetenler iyi , kaptirdiklari belediyeler kötü

Yerli araba tanitilali YouTube dan, İnternet ten vs. Takip etmeye çalışıyorum. Oralarda baska ulkeler bu olaya nasıl bakıyor diye incelendiğinde, önemsediklerini anladim. İtalya ya araba yaptirmislar bununla vatandaşı kandırıyorlar gibi bir açıklama görmedim. Çünkü bu firmaların işi zaten tasarım yapmak. Bizim ülkede de araç konusunda genelde olumlu bir bakış var gibi.
Bu iş tutar ve devam ederse, ülke kazanacak. Arabayı yaptık, şu donanımı da yapabiliriz, şu yazilimida yapabiliriz diye inşallah kendimize olan güvenimiz gelecek. Beni heyecanlandıran kısmı burası.