Yerli araba

1973-74 yıllarında işçi memur maaşlarını 10-15 gün sonra alıyorlardı.
1 paket sigara ve margarin için 2 saat kuyruk beklerdik. benzin alacağımızda bir istasyonda 10 lt benzin fazlası yok, diğer istasyona gitmek gerekirdi veyahut karaborsadan almak zorundaydık. sokaklarda kargaşa vardı.

ama evlerde yanlızca radyo vardı.
ama en güzeli evde huzur vardı.
sevgi saygı vardı.
saygılarımla,

1 paket sigara ve margarin için 2 saat kuyruk beklerdik. benzin alacağımızda bir istasyonda 10 lt benzin fazlası yok, diğer istasyona gitmek gerekirdi veyahut karaborsadan almak zorundaydık. sokaklarda kargaşa vardı.

sevgi saygı vardı.
saygılarımla,
Neden öyle olduğunu niye yazmiyorsun çünkü o zaman Amerikan ambargo su vardı ne için Kıbrıs savaşı oldu çünkü o zaman rahmetli Ecevit ve Erbakan hükümeti vardı ve bütün dünyaya kafa tuttular çiftçi ye haşhaş ektirdiler işte gerçek milliyetçilik böyle olur

ambargo yememek için güçlü ve üretmek gerekiyor.
güçlü ve üretmek için ise çalışmak lazım, boş lafların peşinden gitmek ile olmuyor.
aynı zamanda şükretmek gerekir.

kimseye fatura kesmek için yazmadım. yanlızca ülkenin nerelerden geldiğini unutmayalım diye yazdım. ayrıca 1999 yılından beri sandığa bile gitmiyorum.
hiçbir politikaya ve politikacıya güvenmiyorum.

sevgi saygı vardı.
saygılarımla,
73-74 den örnek veriyorsun da yıl 2020 memura %4 zam veriyorlar.
Asgari ücrete (az ama) %16 zam veriyor.
Hani ülke uçuyor ya neden maaşını kendi verdiği işciye 4 de maaşını başkasının ödediği işciye 16 zam yapıyor. Bu dediğim şey abzürt ama böyle oluyor yapacak bişey yok.
Kendi maaşlarını sorsak söyleyemezler ne kadar aldıklarını emin ol.

Yerindemi saycaktık hemşerim , Ecevit bu ülkeye gelmil geçmiş en namuslu yöneticidir, ecevit zamanında bir tane bile gazeteci hapise girmedi bunuda biliyormusunuz , yetti bu tüp kuyruğu , geçen yıl domates hıyar kuyruğu vardı unuttunuzmu.oy kullanmıyorsunuz bari atıp tutmayın yada destekli atın sonuna saygılar koymayla saygılı olunmuyor.ölmüş adamı bari karalamayın el insaf

yazdığım yıllarda ecevit ve demirel iktidarı vardı . kimseyi kötülemek için o tarihleri yazmadım. ölmüş birini hakkında da yazmam. o hesabını Allah verecek bana değil. ben yanlızca ülke olarak ne yapmamız gerekir diye yazdım.

Ozaman ambargo vardı, yavru vatan toprağı için mücadele vardı. Şimdi ne olduda hıyar domates kuyruğuna düştü millet? Niye korkudan papazı eliyle sundular korkup? Öyle meydanlarda atıp tutup kapalı kapılar ardında minnet etmeye benzemez kıbrıs harbi.

sevgi saygı vardı.
saygılarımla,
Şimdi olayları neden-sonuç ilişkisine göre değerlendirmek lazım sizin dediğiniz yıllarda bizim bölgemizde çok önemli olaylar oldu. Rahmetlik Ecevitin Kıbrıs çıkarması sonucu tüm dünya ülkeye ambargo uyguladı ülke darboğaza girdi rahmetli Ecevit çıkıpta bir gün tüm dünya bize düşman demedi. Yine aynı yıllarda Irak -Iran savaşı çıktığı için Irak bize petrolu kesti böylelikle mazot gazyağı bulunamaz oldu. Rahmetlik Ecevit daha çıkıpta bir gün şikayet etmedi.

kıbrsı harekatı ile ilgili bir anımı yazayım.
uçak deposu mermi ile deliniyor. konya üssüne kadar pilot uçağı ters bir şekilde konya ya getiriyor.
3 yıl öncesinde ise kendi milletine sıktılar. neden biz doğru düşünüyoruz. düşüncesinde oldukları için.

kıbrsı harekatı ile ilgili bir anımı yazayım.
uçak deposu mermi ile deliniyor. konya üssüne kadar pilot uçağı ters bir şekilde konya ya getiriyor.
3 yıl öncesinde ise kendi milletine sıktılar. neden biz doğru düşünüyoruz. düşüncesinde oldukları için.
O sıkanları ozel kanunlarla terfi ettirip. Ülkenin namuslu serefli askerlerine ulkenin namuslu komuta kademesine iftira atılıpta yerlerinden indirip fetocuları yerine atayanlara diyeceksiniz.

sevgi saygı vardı.
saygılarımla,
Kıbrıs ambargosu da vardı

20 yıl önce ile şimdiki zamanı karşılaştırmak saçmalık
erzurumda bir tane hastane vardı.
dar koridorlu
babamı götürdüm.
elimizde bir sürü dosya.
bana dediki"dosyaları yukarıda başının üzerinde tut."
neden dedim,
içeride eğer yere düşerse daha eğilip alamazsın kaybolur gider"dedi
kapıyı araladım.
içerisi kıyamet gibi insan
döküntülü duvarlar,
susuz tuvaletler,
insanı it gibi ısıran çalışanlar.
birkaç saat bekleme itiş kakış, neyse zor bela sıra geldi.
doktorun eli kolu jet gibi kontrol;
dediki film çekecez.
doktor zaten 10'da gelmiş.
saat 2'de muayenehanesine yetişecek ya. :)
film sırasına geçtik.
en az 90 gün sonra film randevusu veriyorlar.
babam öğretmendi,
film günü veren şahıs herkesi kendine köle etmişti,
dosya arasında rüşvet gidip gelirdi
adam babamın eski öğrencisi çıktı,
"oooww öğretmenim geçmiş olsun dedi"kısa bir sohbet ve babama göre ayrıcalık yaptı ve 60 gün sonraya randevu verdi

çoğusu film günü gelmeden rahmetli olurdu.
benim yaşım 44.
herşeyi gördüm.
şeker ne kadar değerliydi,
tüp bulmak meseleydi
belediyeler; evden getirdiği örgüyü devam ettiren hanımlarla doluydu
devlet daireleri;
sınırlı ve parasız iş görmeyen kalın gözlüklü adamlarla doluydu.
kapılarına gittiğimizde, bildiğiniz her duayı okurduk;
gerçi dualar hiç yararlı olmadı. :)
hep ısırıldık,hep yarın olmadı haftaya ertelendik.
istisnalar hariç tabi.
şimdi, Akp yönetiminin de, tarım politikalarını kalkıp alkışlamak şahsen yobazlık olur.
ama güzel işleride var.
her partinin vizyonu güzel.
sadece onun içini dolduranlar bizi nefret ettiriyor.
m.kemal ATATÜRK chp'yi kurdu
o zamanki kadro ile şimdiki kadrosuda bir tutmak yine yobazlık olur.
Allah hepisine,merhamet versin.
bu halk onların inisiyatifine kalmış.
inşallah adalet ile yöneten Akıllı liderler nasip olsun,
en azından bizden sonraki,istikbalimiz olan çocuklarımız bu sayede birlik sağlayıp enerjilerini ülkenin gelişmesine harcarlar.

düşünüyorumda;
siyasetçiler seçilirken nasılda büyük bir çaba içine giriyorlar.

bize hizmet için öylemi :)

güldürmeyin beni,

siyaset için burada hiç bir üyenin kalbini kırmam.

siyasetçi bizim hizmetçimiz,
siz ise benim toprakta bulunduğum öz kardeşlerimsiniz.
gerisi yalan.