Yerli araba

Bu ülkeyi Telliogullarida yönetse, Seferogullari da yönetse doğruları ve yanlışları olacak.
Tarih bize pek dostumuz olmadığını gösteriyor. Öyleyse bizler niye şucu bucu diye ayrılıyor birbirimizi rakipten öte yük görüyoruz?
Günümüzde üretmeyen, gelişmeyen toplumların işi eskisinden daha zor.
Bizim toplumumuz istediği zaman her şeyi üretir. Yeterki birlik olsun. O zaman yerli araç ta üretilir. Yerli mekik te.

Tarih 27 ARALIK 2012

Tarih 27 ARALIK 2012
Adam yazmışda yazmış, bakanda test etmiş iki kere.çok gülünç .neresinden tutalım.

İnşallah iyi olur.
Dünyada elektrikli araçlara doğru bir yönelme var. Ülke olarak elektrikli araç üretip bunu ihraç etmek için tam zamanı
Sağlam bir ekip var
Araçlar da toplumun geneli tarafından begenildi
Şu sağlam ekip askere giden türk gençliği misali herkes tankcı, topcu,,, tuvaletci, barber, bulaşıkcı olan asker görülmüş değil.
O sağlam ekibe 5N-1K soruyorum cevap verebilecek olan var mı? Mış Miş Muş.....
Beğenenler herkes beğendi, beğenmeyenler kimse beğenmedi zannediyor olay bundan ibaret. Bide üretim gerçekleşse vatana millete faydalı olacağını düşünen kesim var en mantıklı bakan kalabalık bu bence.

Kıbrıs zaferini sadece Ecevit e mal etmek , tek yanliliktir , olaya tek pencereden bakmaktır , Rahmetli Erbakan ında bu konuda çok emeği vardır
O devrin kötü olaylarını tüp kuyruğunu gaz kuyruğunu rahmetlik Ecevite atalım ama Kıbrıs çıkarmasını ise o dönem Erbakanda vardı diyelim yok öyle yağma. Başbakan rahmetlik Ecevitti ve emri Ayşe tatile çıksın diyerek verdi karaoğlan...

Arşiv belgeleri o sırada.başbakanlığa Vekalet eden rahmetli Necmettin erbakan hoca ve taruz emri imzaları erbakana ait
Taruzu durdurma emri rahmetli Bülent ecevite ait
Arşiv belgeleri böyle
O iş öyle olmuyor işte. Rahmetli Ecevit yurtdışında olduğu için illaki biri vekalet edecek. Şimdi erdoğan yurtdışına gittiğinde kim vekalet ediyor yardımcısı fuat oktay peki fuat oktay kararları kendisi mi alıyor tabiki hayır. Asker emri rahmetlik Ecevitin bizzat ekrandan vermesiyle harekete geçmiştir ve o emirde bizzat Ecevitin ağzından dökülen Ayşe tatile çıksındır. Arşive bu kadar önem veriyorsunuz madem şu son 17 yılın arşivlerinide bir dökünde bizde bilinçlenelim.

Ben baktım arşive satılanların listesi hızlı okuma 5 dakika sürüyor.
Beş dakikada bitmez buyrun paylaşıyorum kim 5 dakikada bitirecek.
Bankaların tamamına yakınının yabancı kontrolüne geçtiğinden bahsetmiyorum bile birde bu 2014 e kadar ondan sonra katarlıların aldıkları topraklar yok tank palet yok şeker fabrikaları yok onları be diğerlerinide siz ekleyin.
İŞTE YIL YIL SATIŞ LİSTESİ
2003

Kayseri'deki Taksan, Bolu Gerede'deki Gerkonsan, SEKA'nın Balıkesir, Afyon, Kastamonu, Aksu ve Çaycuma işletmeleriyle Taşucu tersane alanı, TEKEL'in kaya tuzu tesisleri, Çeşme, Kuşadası, Trabzon ve Dikili limanları, Sümer Holding'in Merinos Halı Markası ve Adıyaman İşletmesi, Türkiye Zirai Donatım Kurumu'nun Sakarya işletmesi, İş Bankası C, Arçelik, Tofaş, Ünye Çimento ve Türkiye Kalkınma Bankası'na ait kamunun elindeki hisselerle 277 adet taşınmaz, 103 arsa ve 90 adet lojman.
2004
Tekel'in alkollü içkiler bölümü, Eskişehir Doğalgaz Şirketi (Esgaz), Artvin Murgul ile Kastamonu Küre'de bakır madeni çıkarıp işleyen Eti Bakır, Sivas ve
Malatya'daki Divriği Hekimhan Maden İşletmeleri, Bursa Doğalgaz Şirketi (Bursagaz), Amasya Şeker Fabrikası, Kütahya Tavşanlı'daki Eti Gümüş, Elazığ'daki Eti Krom, Antalya'daki Eti Elektrometalurji işletmeleri, Çayeli Bakır İşletmeleri, Kütahya Şeker Fabrikası, Türkiye Gübre Sanayi şirketine ait Gemlik ve İstanbul'daki fabrikaları ile Kütahya Gübre Varlıkları ve Şanlıurfa depoları arazisi, Sümer Holding'in Malatya, Bakırköy ve Diyarbakır işletmeleri, SEKA'nın Karacasu, Ardanuç ve Akkuş işletmeleriyle Ankara Alım Satım Müdürlüğü binası, EBÜAŞ'ın Samsun Soğuk Hava Deposu, Manisa Kombinası ve arsası, Sümer Holding'e ait Ortadoğu Teknopark şirketi, Çanakkale Deri, Malatya ve Tümosan işletmeleri, Türkiye Demir Çelik İşletmeleri'ne ait Kalkınma Bankası hisseleri, TEKEL'in Tuzluca ve Sekili tuzlaları, Bursa İnelgöl'deki Kibrit Fabrikası, Kadadeniz Bakır İşletmeleri'nin Samsun İşletmesi, Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait Ankara ve Samsun feribotları, THY'nin 126 milyon dolarlık hissesi ile 375 adet taşınmaz ve lojman.
2005
Türk Telekom, TEKEL'in sigara bölümü, İstanbul Ataköy Turizm, Ataköy Otelcilik, Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri, Konya Seydişehir'deki Eti Alüminyum Fabrikası, Kıbrıs Türk Hava Yolları şirketi, Adapazarı Şeker Fabrikası, Türkiye Deniz İşletmeleri'nin Karadeniz ve Turan Emeksiz gemileri ile şehir hatları hizmetleri ve gemileri, TEKEL'in Kristal Tuz Rafinerisi ile Kağızman Tuzlası, Sümer Holding'in İstanbul İmar Şirketi, Beykoz İşletmesi, makina ve teçhizatları, Türkiye Gübre Sanayi'nin Samsun Gübre Fabrikası ve Ordu Fatsa ile Tekirdağ depoları, DSİ, Bayındırlık Bakanlığı ve Karayolları'nın Kayseri Erciyes'teki sosyal tesisleri, Sümer Holding'in Aselsan'daki hissesi, Sarıkamış ve Tercan işletmeleri, Yeşilova Halı ve Battaniye Fabrikası, Emekli Sandığı'nın Kuşadası Tatil Köyü ile İstanbul Hilton Oteli, THY'nin USAŞ'taki hissesi, TOPRAŞ ve PETKİM'deki kamu hisselerinin bir bölümüyle 120 taşınmaz ile 41 adet arsa;
2006
TÜPRAŞ, Erdemir, Başak Sigorta ve Başak Emeklilik, TEKEL'in Kayacık, Yavşan ve Kaldırım tuzlaları, TEKEL'in ikiz kuleler olarak bilinen Ankara Başmüdürlük Binası ve Bodrum tesisleri, Emekli Sandığı'nın başkentteki Büyük Ankara Oteli ve Kızılay Emek İşhanı, İzmir'deki Büyük Efes Oteli, İstanbul'daki Büyük Tarabya Oteli, Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin Yakıt-2 gemisi, Çanakkale Şehir Hatları Hizmetleriyle 9 gemisi, THY'ye ait kamu hisselerinin bir bölümüyle 350 adet daire, arsa ve taşınmaz.
2007
TCDİ- Deveci Maden Sahası İşletme Hakkı, TCDD Mersin Limanı, KGM İstanbul Levent Arsası, Sümer Holding- BUMAS, Araç Muayene İstasyonunun 1.-2. bölgesi, Emekli Sandığı Mülkiyeti Bursa Çelik Palas Otel, Türkiye Halk Bankası, 245 adet daire, arsa ve taşınmaz.
2008
Petkim Petrokimya Holding A.Ş., Sümer Holding NİTRO-MAK Makine Kimya Nitro Nobel Kimya Sanayi A.Ş.'nin yüzde 33.5 hissesi, Tekel ve Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticareti A.Ş., Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin 9 santrali, Tekel ve Sigara Sanayi İşletmeleri'ne ait Pipo ve Nargile Markaları, Türk Telekomünikasyon ve 196 adet daire, arsa ve taşınmaz.
2009
TEDAŞ Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., TEDAŞ Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş., TEKEL Kastamonu Jüt İpliği Fab. Makine ve techizatı, TEDAŞ Konya Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. ve 140 adet daire, arsa ve taşınmaz.
2010
TCDD'nin Samsun ve Bandırma limanları, TEKEL'in Çamaltı ve Ayvalık tuzlaları, Eskişehir Osmangazi, Çamlıbel, Uludağ, Çoruh, Yeşilırmak ve Fırat elektrik dağıtım şirketleri, Sümer Holding'in Antalya Barit ve Mersin Taşucu işletmeleriyle 205 adet daire, arsa ve taşınmaz.
2011
Bayburt, Çemişgezek, Girlevik, Bünyan, Çamardı, Pınarbaşı, Sızır, İznik, Dereköy, İnegöl, Cerrah, Mustafakemalpaşa, Suuçtu, Çağ Çağ, Otluca, Uludere, Adilcevaz, Ahlat, Malazgirt, Varto, Değirmendere, Karaçay, Kuzuculu, Turunçova, Finike, Kayadibi, Besni, Derne, Erkenek, Kernek ve Kovada 1-2 akarsu santralleri, İskenderun Limanı, Trakya Elektrik Dağıtım şirketiyle 195 adet daire, arsa ve taşınmaz.
2012
Acıselsan'ın yüzde 77 hissesi, PETKİM'in yüzde 10 hissesi, Kayseri Elektrik'in yüzde 20 hissesi, Beykoz'daki iskele ve rıhtım, Halk Bankası'nın yüzde 24 hissesiyle 192 adet daire, arsa ve taşınmaz.
2013
Galataport, Hamitabat Elektrik Üretim ve Tic. A.Ş., İstanbul Anadolu Elektrik, Boğaziçi Elektrik, Toroslar Elektrik, Araslar Elektrik, Dicle Elektrik, Vangölü Elektrik, Seyitömer ve Kangal Elektrik Santralleri, Yeditepe Beynelmilel Otelcilik ve Turizm Tic. A.Ş.'nin yüzde 15 D grubu, yüzde 11 E grubu hissesi, TEDAŞ'ın Tekirdağ, Muğla, Bilecik, Düzce, İstanbul, Denizli, Kocaeli'deki çok sayıda taşınmaz.
2014
Milli Piyango'nun şans oyunlarının özelleştirilmesi ihalesi 2015 yılına sarktı. Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri, Kemerköy Liman Sahası. Yatağan Termik Santrali, TEDAŞ, TDİ ve Maliye'nin çok sayıdaki taşınmazı.
(Kaynak yeniçağ)

Tek hedefiniz hükümeti eleştirmek sizlere ne desek boş size göre hükümeti hiç doğru işi yok bu güne yanlışlarla gelen bir hükmet var size göre sizlerin yazdıklarını okuyunca ben aciz hane öyle anlıyorum

Ankayı sihayı altayı mptyi fırtınayı görmezden gelemezsiniz bırakın bunları hepimiz tc vatandaşıyız bizleri savunmak için MSB ye ayrılan ödenekleri görmezden gelmeyelim lütfen sadece eleştiri odaklı olursak veye savunma odaklı olursak bazı gerçekleri kaçırırız devlet ticaret türü fabrikaları özeleştirdi savunmaya yöneldi desek kabullenelim lütfen satıda satı

Recep bey , benim tarzım bir taraftan olmak onu yüceltmek yerine , mümkün mertebe objektif olmaya çalışıyorum , iyiye iyi kötüye demek boynumun borcu , özelleştirme furyasi 80 ihtilali sonrası kurulan hükümetlerce uygulanmaya başlandı , bunu kimi iktidar çok yspti kimisi az yaptı son 30 senede , olaya objektif bakmak adına hangi iktidar ne icraat yapmış , hangisi ne satmış bakmak lazım , son 30 senede çok ağır krizlerde oldu , nispeten biraz iyi dönemlerde , 90 larda koalisyon dönemlerinde nispeten sol taraf iktidar ortağı veya hükümet kurma görevi de aldı , en ağır krizi Ecevit in başbakan olduğu dönemde yaşadık , rahmetliyi çok severdik , bazı seçimlerde oyunuzu ona verdik , lakin vedası çok kotu oldu , adam iyidi ama etrafındaki ekibin bir kısmı tam yiyiciydi , Hüsamettin Özkan gibi , son dönemde iyice sağlık problemleri ortaya çıktı , merdiven çıkamaz oldu adamcağız , başbakanlığa özel asansör yaptırdılar , eşi iyi bakıyormuş vs dendi , velhasıl kelam hiç haketmedigi bir şekilde veda etti adamcağız , krizde iyice tuz biberi oldu , banka hortumlamalar vs iyice maalesef onun dönemine denk geldi , yoksa Karaoğlan son 50 senenin efsanelerindendi , özellikle 70 li yıllarda tam anlamıyla halk ile bütünleşmişti , müthiş bir rüzgar vardı ardında , o yıllardaki seçim sistemi yüzünden tek başına iktidar olamadı , şansına dünyadaki petrol krizi denk geldi , anlayamadı bir türlü kendini , aslında ortanın solu ve halkçılık bu ülkeye ve bulunduğu yaşadığı döneme çok güzel uyuyordu.
Onunda hataları yokmuydu , elbette vardı mesela milliyetçi cephe hükümetlerin den birini yıkmak için karşı taraftan belli sayıda milletvekilinin hepsine bakanlık verip transfer etmiş , hükümeti yıkmış vs , bunu zamanında yakıştıramadım kendisine , demekki siyasete giren herkese az yada çok bir şekilde kara bulaşıyor , Deniz Baykal i severdim , onunda sonu uçkur ve sex kasedinden oldu , o yüzden hiçbir siyasiye güvenmiyorum , iyi bir iş yaparsa alkislarim , kotu birşey yaparsa soverim

Recep bey , benim tarzım bir taraftan olmak onu yüceltmek yerine , mümkün mertebe objektif olmaya çalışıyorum , iyiye iyi kötüye demek boynumun borcu , özelleştirme furyasi 80 ihtilali sonrası kurulan hükümetlerce uygulanmaya başlandı , bunu kimi iktidar çok yspti kimisi az yaptı son 30 senede , olaya objektif bakmak adına hangi iktidar ne icraat yapmış , hangisi ne satmış bakmak lazım , son 30 senede çok ağır krizlerde oldu , nispeten biraz iyi dönemlerde , 90 larda koalisyon dönemlerinde nispeten sol taraf iktidar ortağı veya hükümet kurma görevi de aldı , en ağır krizi Ecevit in başbakan olduğu dönemde yaşadık , rahmetliyi çok severdik , bazı seçimlerde oyunuzu ona verdik , lakin vedası çok kotu oldu , adam iyidi ama etrafındaki ekibin bir kısmı tam yiyiciydi , Hüsamettin Özkan gibi , son dönemde iyice sağlık problemleri ortaya çıktı , merdiven çıkamaz oldu adamcağız , başbakanlığa özel asansör yaptırdılar , eşi iyi bakıyormuş vs dendi , velhasıl kelam hiç haketmedigi bir şekilde veda etti adamcağız , krizde iyice tuz biberi oldu , banka hortumlamalar vs iyice maalesef onun dönemine denk geldi , yoksa Karaoğlan son 50 senenin efsanelerindendi , özellikle 70 li yıllarda tam anlamıyla halk ile bütünleşmişti , müthiş bir rüzgar vardı ardında , o yıllardaki seçim sistemi yüzünden tek başına iktidar olamadı , şansına dünyadaki petrol krizi denk geldi , anlayamadı bir türlü kendini , aslında ortanın solu ve halkçılık bu ülkeye ve bulunduğu yaşadığı döneme çok güzel uyuyordu.
Onunda hataları yokmuydu , elbette vardı mesela milliyetçi cephe hükümetlerin den birini yıkmak için karşı taraftan belli sayıda milletvekilinin hepsine bakanlık verip transfer etmiş , hükümeti yıkmış vs , bunu zamanında yakıştıramadım kendisine , demekki siyasete giren herkese az yada çok bir şekilde kara bulaşıyor , Deniz Baykal i severdim , onunda sonu uçkur ve sex kasedinden oldu , o yüzden hiçbir siyasiye güvenmiyorum , iyi bir iş yaparsa alkislarim , kotu birşey yaparsa soverim
Düşüncelerinize baştan sonuna kadar saygı duyuyorum. Ifade özgürlüğü çok çok ama çok önemli. Sadece deniz baykalı günahım kadar sevmem öncedende sevmezdim şimdi de sevmem gelecektede sevmeyeceğim çok eminim bundan uçkuru konusunda bir şey diyemeyeceğim herkesin hayatı beni ilgilendirmez. Ama fikirlerinize sonuna kadar saygılıyım bunuda bilmenizi isterim.

Düşüncelerinize baştan sonuna kadar saygı duyuyorum. Ifade özgürlüğü çok çok ama çok önemli. Sadece deniz baykalı günahım kadar sevmem öncedende sevmezdim şimdi de sevmem gelecektede sevmeyeceğim çok eminim bundan uçkuru konusunda bir şey diyemeyeceğim herkesin hayatı beni ilgilendirmez. Ama fikirlerinize sonuna kadar saygılıyım bunuda bilmenizi isterim.
Çok teşekkür ederim , bende size ve tüm forumdaslarimiza saygılıyım , sizin gibi naif ve beyefendi insanlar ile tartışmaktan , yazismaktan , burada olmaktan mutluyum , esenlikler diliyorum.