Bak iki ayna arasında ki farka foto attim 14 le 12 ne kadar fark var gör abi 3 lu olan 14 no 4 lu olan 12
14 un bir eksi yönü de ayna dolacak kadar sürmek zorundasın sıva süreyim dediğinde kapstmiyor
Bizde virtus 120 j kullanıcısıyız bölge toprak yapınızı nasıl bilmiyorum ama biz pulluk seçimi için çok pulluk denedik bence Dönerli Baskın 4 lü 14 inç artı 1 bıçağı de alın derim mükemmel bir pulluk ve sizin traktörünüze göre ünlüden uzak durun derim ve kesinlikle dönerli olmayan pullukları Tercih etmeyin ! ))
İşte herkesten farklı fikir var ama benim arazi az 50-60 dekar bu yüzden dönerliye gerek yok bence Ünlü veya Alpler artık tavsiyenize ve tecrübenize göre bakıp alacaz [emoji848]
Araziye ne ekeceksiniz.Mısır pancar derin sürüm sever, soğan ekecekseniz iş değişir , fazla derin sürüme gerek kalmaz.
Ama toprak yapınıza göre diye belirttim 16 inç kullanıyoruz biz baskın ,ünlü vardı sattık ama 720 dekar ağır ama verimli toprak işliyoruz tecrübeme gerçekten güveniyorum dönerli olmayan pullukta ayar sorunu hassasiyet sorunu yaşarsınız hele dönerli olmayan bir ünlü pullukta tekere çarpma sorunu yaşarsınız ön bıçağı çoğu zaman boş götürür az yer götürür 5 li olursa çok uzun olur gereksiz yere hidroliklere baskı kurar eğer hobi çiftçisi iseniz bütçenizde uygunsa dönerli olmayan pulluk tercih etmeyin ünlü ile alpler arasında iseniz Alpler tercih edin
Yaysiz pulluk mu 6400 olan. Topraginiz etli ve sulaniyorsa 14 lu güzel seçim olacaktır.
Mısır yerinde 4 12" buğday çiftinde 5 9" 75 hp traktörde, dar lastikle, kullanıyoruz.İnch ayarlı pulluk şart, ürüne göre sürüm yaparsınız.Dönerli olursa arazinin tesviyesi bozulmaz, sıra dönüşleri rahat olur.Taş yoksa yaylı pulluğa gerek yok.Son kararım inch ayarlı dönerli 4+1 pulluk, marka sizin tercihiniz, iyi çalışmalar.
Hayırlı ve uğurlu olsun. Bayiniz söylediği veya söylemeyediğinde bir gerçeklik var. Traktörünüz MAX. 110 bg. Öncelikle bunu bilin. Yanı traktörünüz uzay teknolojisi ile donatılmış olsa bile, motoru command raid de olsa bile ,ne olursa olsun sonuçta max. Evet max güç 110 bg norm olarak ise 105 bgdir. Bu ne demektir? Yapacağı ve yapabileceği iş bu kadardır. Bakın size bir yaşadığım bir olayı anlatayım. 2011 yılında 8095 traktör aldım. Buna aletler alacağım. Tabi sağ sola, arkadaşa dosta soruyorum ne alayım diye. Traktör 95 bg. Pulluk alacağım. 5 li 14 mü dersin 4lü 16 mı dersin. Herkes birşey söylüyor. Bende huyumdur bildiğim bir şey de olsa da sorarım. Çünkü sonuçta bir bakış açısı yakalamak. Benim göremediğin, düşünemediğim, aklıma gelmeyeni kim olursa olsun bir başkası yakalayabilir diye. O zaman çalıştığım iş yerinde usta başı olan ali usta ile konuşuyoruz. Ali usta dediki; mehmet bey senin traktör 5li 14 de , 4lü 16 da çeker. Ancak..nasıl çeker. Bir zorlanarak çekmek var birde keyifli çekmek var. Senin traktörün hakkı 4lü 14 numaradır. 5li ile 4lü arasında mesafe farkı ne kadar? Ne diye traktörü zora koşayımki. Ve 4lü 14 numara aydın pulluk aldım. Aynı iş yerinde bir başka arkadaş aynı zamanda aynı traktörü almıştı. O 4lü 16 numara aydın pulluk aldı ve ne dedi biliyormusunuz? Çekmiyor. Yanı işin özü ne olursa olsun ister insan ister makina hakkını yemeyin. Bizim buranın toprağı sert. Bilirseniz Adananın sıcağını yemiş toprağı haziran sonu temmuz başı pulluk sürümü. Ben 5li 14 diyeceğim ama sende derin sürüm yapıyorsan 4lü 16 derim. Aslında biraz bayin gibi konuştum. Bence 4lü 16 derim. Bence kesek hikaye. Aslında bayi sana başka birşey söylemek istiyor gibi. Oda senin traktörün max evet max. 110 bg. Lütfen traktörde olsa haksızlık yapmayalım. Hakına göre iş yaptırın.arkadaşlar bu gün pulluk için bayi ile görüştüm Sizin öneriniz üzerine 5 li 14 inç ünlü olsun dedim. Bayi bana illa 12 li 5 li al diyor. zira 14 inç alırsan kezek atar işlerken zorlanırsın diyor. Ben de kararsız kaldım sizlere sorup dönerim sonra dedim. 12 veya 13 inç 5 li mi aşayım yoksa 14 inç 5 li mi ne dersiniz Bayi kafamı karıştırdı. Ben gene de 5 li 14 inç ünlü niyetindeyim. Ama son söz sizlerin
adas Afedersin de kesek hikaye diyorsun o toprak bulgur gibi dagilmadimi o traktor de bir lira kazanmaz pulluk ta yarın yeri hazırlarken 2 yerine 3 kere aysan diskaro çekmek zorunda kalican hadi geç o nu istwdigin gibi olmayacak hiçbir zaman hep boş konuşuyorsunuz ya 16 inç eğer çim inden bahsediyorsan eyvallah ama 16 inç ayna 40 cm derin iseler yeri o yer mal yapmaz ah be abi uvmayin ya az olurunu deyinHayırlı ve uğurlu olsun. Bayiniz söylediği veya söylemeyediğinde bir gerçeklik var. Traktörünüz MAX. 110 bg. Öncelikle bunu bilin. Yanı traktörünüz uzay teknolojisi ile donatılmış olsa bile, motoru command raid de olsa bile ,ne olursa olsun sonuçta max. Evet max güç 110 bg norm olarak ise 105 bgdir. Bu ne demektir? Yapacağı ve yapabileceği iş bu kadardır. Bakın size bir yaşadığım bir olayı anlatayım. 2011 yılında 8095 traktör aldım. Buna aletler alacağım. Tabi sağ sola, arkadaşa dosta soruyorum ne alayım diye. Traktör 95 bg. Pulluk alacağım. 5 li 14 mü dersin 4lü 16 mı dersin. Herkes birşey söylüyor. Bende huyumdur bildiğim bir şey de olsa da sorarım. Çünkü sonuçta bir bakış açısı yakalamak. Benim göremediğin, düşünemediğim, aklıma gelmeyeni kim olursa olsun bir başkası yakalayabilir diye. O zaman çalıştığım iş yerinde usta başı olan ali usta ile konuşuyoruz. Ali usta dediki; mehmet bey senin traktör 5li 14 de , 4lü 16 da çeker. Ancak..nasıl çeker. Bir zorlanarak çekmek var birde keyifli çekmek var. Senin traktörün hakkı 4lü 14 numaradır. 5li ile 4lü arasında mesafe farkı ne kadar? Ne diye traktörü zora koşayımki. Ve 4lü 14 numara aydın pulluk aldım. Aynı iş yerinde bir başka arkadaş aynı zamanda aynı traktörü almıştı. O 4lü 16 numara aydın pulluk aldı ve ne dedi biliyormusunuz? Çekmiyor. Yanı işin özü ne olursa olsun ister insan ister makina hakkını yemeyin. Bizim buranın toprağı sert. Bilirseniz Adananın sıcağını yemiş toprağı haziran sonu temmuz başı pulluk sürümü. Ben 5li 14 diyeceğim ama sende derin sürüm yapıyorsan 4lü 16 derim. Aslında biraz bayin gibi konuştum. Bence 4lü 16 derim. Bence kesek hikaye. Aslında bayi sana başka birşey söylemek istiyor gibi. Oda senin traktörün max evet max. 110 bg. Lütfen traktörde olsa haksızlık yapmayalım. Hakına göre iş yaptırın.
adas Afedersin de kesek hikaye diyorsun o toprak bulgur gibi dagilmadimi o traktor de bir lira kazanmaz pulluk ta yarın yeri hazırlarken 2 yerine 3 kere aysan diskaro çekmek zorunda kalican hadi geç o nu istwdigin gibi olmayacak hiçbir zaman hep boş konuşuyorsunuz ya 16 inç eğer çim inden bahsediyorsan eyvallah ama 16 inç ayna 40 cm derin iseler yeri o yer mal yapmaz ah be abi uvmayin ya az olurunu deyin
Öncelikle traktörün hayırlı olsun abi. Bizim bölgede td110 ve Mf 5455'e 5/14 takıyorlar yerine göre zorlanıyor benim görüşüm pulluğun 1 numara küçük olmasından yana. Önceki traktörün normal olanı 3/11 ben 3/9 takıyordum tarlada çok traktörden seri geziyordu.Şimdiki 4/12 çok rahat çekmesine rağmen 4/11 aldım. Naçizane tavsiyem 5/12/13 yönünde.
5'linin sürümü nasıl toprağı yumuşatıyordur. Bende 3/9 var 5'li yapayım dedim teker geniş olduğundan vazgeçtim.