Pulluk secimi

Hayırlı olsun abi yeni traktörün.
Makinanın almışken iyisini almışsın ya, pulluğun da almışken dönerli 4-16 iyi olabilir. Düz olacaksa da 5-14 ya da toprak uygunsa 5-16.
Allah ağız tadıyla kullandırmayı nasip etsin :)

• Beğen
Tepkiler: Erbaalı60
Sgl Yasin 5- 14 ünlü olacak gibi henüz teslim almadım alınca paylaşacam görsel inş Allah daha iyisini sizlere nasip etsin

S.A. Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız, ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin.
Size, 'eğer imkan varsa'; 4'lü Dönerli, 16" kulak, Hidrolik İnç Ayarlı, Kızaklı Kafa bir pulluk lazım. Yaptığınız işin keyfini çıkarırsınız. Bir de ön gövdecik olursa tadından yarılır.

S.A. Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız, ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin.
Size, 'eğer imkan varsa'; 4'lü Dönerli, 16" kulak, Hidrolik İnç Ayarlı, Kızaklı Kafa bir pulluk lazım. Yaptığınız işin keyfini çıkarırsınız. Bir de ön gövdecik olursa tadından yarılır.

selamun aleykum bu kızaklı kafa ne oluyor açıklarmısınız?

Hayırlı olsun güle güle kullan abi 5-14 inç iyi gider motora görselleri bekliyoz abi

Henüz teslim almadım Şadan gelsin atarım kardeşim. Hafta içi verelim dedi bayii. Tören yapacaklarmış görselleri net e atacaklarmış kendi sitelerine, satışları artırmak için [emoji4] ben de farketmez dedim. Pulluk konusunda genel tespit 5-14 ünlü olacak sizlerin tercihi kabulümdür [emoji106]

arkadaşlar bu gün pulluk için bayi ile görüştüm Sizin öneriniz üzerine 5 li 14 inç ünlü olsun dedim. Bayi bana illa 12 li 5 li al diyor. zira 14 inç alırsan kezek atar işlerken zorlanırsın diyor. Ben de kararsız kaldım sizlere sorup dönerim sonra dedim. 12 veya 13 inç 5 li mi aşayım yoksa 14 inç 5 li mi ne dersiniz Bayi kafamı karıştırdı. Ben gene de 5 li 14 inç ünlü niyetindeyim. Ama son söz sizlerin

arkadaşlar bu gün pulluk için bayi ile görüştüm Sizin öneriniz üzerine 5 li 14 inç ünlü olsun dedim. Bayi bana illa 12 li 5 li al diyor. zira 14 inç alırsan kezek atar işlerken zorlanırsın diyor. Ben de kararsız kaldım sizlere sorup dönerim sonra dedim. 12 veya 13 inç 5 li mi aşayım yoksa 14 inç 5 li mi ne dersiniz Bayi kafamı karıştırdı. Ben gene de 5 li 14 inç ünlü niyetindeyim. Ama son söz sizlerin
Köklü bitki ekmiyorsan 14 lu bazen zorluk çıkarabilir. Ben 14 lu ünlü kullanıyorum , hakkıyla sürersen yani derin olunca alttan beyaz toprak çıkıyor.
Üstten sürersen de bu sefer toprağı iyi devirmiyor ve sürüm hiç güzel olmuyor. Ben şahsen toprak yapimdan ve buğday tarımı yaptığım için Keşke 12 inç, üstünde de devirici yaprak olan modelden alsaymisim diyorum.

• Beğen
Tepkiler: Erbaalı60

Ben biraz daha kafanı karıştırayım o zaman :)
bana kalırsa pulluğu mekanik veya pistonlu işgenişliği ayarlamalı (pimli sistem değil) ve kulakları en düşük 16 inç almanı tavsiye ederim motorun çekişine toprağın durumuna göre ayar çekersin.

Köklü bitki ekmiyorsan 14 lu bazen zorluk çıkarabilir. Ben 14 lu ünlü kullanıyorum , hakkıyla sürersen yani derin olunca alttan beyaz toprak çıkıyor.
Üstten sürersen de bu sefer toprağı iyi devirmiyor ve sürüm hiç güzel olmuyor. Ben şahsen toprak yapimdan ve buğday tarımı yaptığım için Keşke 12 inç, üstünde de devirici yaprak olan modelden alsaymisim diyorum.

Bizim burda tarlalar etli toprak ve taban arazi ve sulanıyor çakıl taşı kadar bile tas yok benim arazi fazla büyük olmadığı icin dönerli ve pistonlu bana lüks gibi Gorkem [emoji4] Fatih tabi burayı biliyor Şimdi bayinin dediği su: 14 li kesek yapar falan diyo b n diyo tüm alanlara hep 12 inç veriyorum ve genelde 12 inç alıyorlar amasya bölgesi bile diyor 14 pek almıyorlar 110 hp olanlar bile diyor Benim kafamı karıştırdı Ayrıca bende 12 inç 4 lu ünlü bar onu da takasta alacak ve 5 li 14 lu ye üste 2800 tl istedi 5-14 inç ünlüye 6400 Tl dedi velhasıl kafam karıştı