İşte. Lafı anlamadan okuduğundan anlamayan biri daha. Bak gardaşım ben boş yazmıyorumda bence sen boş boş okuyorsun. Söylediklerimin nereye vardığını , bu adam ne demek istiyor? Sorusunu sorup sonra cevabını bul. Anlaşılan heycanlı birisin. Bak gardaşım sözüm konu açanaydı, madem atladın sana da senin anlayacağın şekilde anlatma çalışayım. Ne sürüm yaparsan yap toprak kıvamında değilse hepsi kesek yapar. Onun için toprak tavında sürülür. Bulgur gibi olur. Bizim burda anlatmak istediğimiz bu değildi zaten gardaşım. Aleti değil traktörü anlatıyoruz. Burda bayi bir mal satmış. Tabi alıcı yeni traktör alımıyla aşırı derecede heycanlı ve beklentileri büyük. Bayi bunu görüyor ve de korkuyor. Doğal olarak kendini taça atma derdinde. Bak sana ben söylemiştim demek için alıcıyı hazırlıyor. Bizim derdimiz ise yardımcı olmak, yol göstermek, Fikir vermek. Onun için her insanın anlayacağı düzeyde anlatmaya çalışıyoruz. Çalışıyoruz da demek daha alt düzeylerde varmış. 5li 14 inç pulluğu çeker. Ancak toprak yapısı vede traktör hidrolik ayarların zorladığı yerde zorlanır. Yoksa yufka sürümde sıkıntı yok. Tabi bunun birde kiliması var. Şartlar zorlandığında yani üst limit 5li 14 inç 120 bg dır. Yoksa 95 bg bile bağlayan var. Hemde ağır şase. Traktör 110 bg bunun birde lastikleri geniş olacaktır herhalde. Yanaklar kanalın içinde sürtecek. Geniş kulakçık kullanmak mantıklı. Yani sözün özü bayi bahane çıkarıyor. Açık açık senin traktörün güçü buna yeter demiyor da kesek yapar diyor. Ne şiş yansın ne kebap hesabı. Evet bence ; derin yada birilerin anlayacağı şekilde hidroliği zorluyacak şekilde kullanıcaksanız ve de geniş lastik diyorsanız 4lü 16 inç yoksa olsun ben fazla zorlamam diyorsanız 5li 14 inç tasviye ederim. Bazıları gibi dört parmak sürerim diyorsanız o zaman bu kombinasyonu artıra bilirsiniz. Saygılar.adas Afedersin de kesek hikaye diyorsun o toprak bulgur gibi dagilmadimi o traktor de bir lira kazanmaz pulluk ta yarın yeri hazırlarken 2 yerine 3 kere aysan diskaro çekmek zorunda kalican hadi geç o nu istwdigin gibi olmayacak hiçbir zaman hep boş konuşuyorsunuz ya 16 inç eğer çim inden bahsediyorsan eyvallah ama 16 inç ayna 40 cm derin iseler yeri o yer mal yapmaz ah be abi uvmayin ya az olurunu deyin