Güncel Saman Fiyatları

Ynt: Güncel Saman Fiyatları

tüik verileri kağıt üzerinde. küpe affıyla çok sayıda hayvanın küpesi kesilip atıldı ve yeniden küpe takıldı. üzerimdeki fazla hayvanları 5 aydır düşüremiyorum. ilçe tarıma defalarca liste verdim. dilekçe yazdım. onlarda bakanlık düşürücek diyolar. etrafımdaki biçok kişi bu durumda. ahırında hiç hayvan olmayan adamın üzerinde inek dana gözüküyor. yani kağıt üzerinde hayvan sayısı arttı ama gerçekte bu sayı abartı.

et fiyatları yüksek ama yem fiyatları da yüksek. bende daha inek satmayı düşünüyorum. çünkü hayvana yedirdiğim yemi direk satsam daha çok para kazanırım. hayvanda hazır para ederken değerlendirmek temizlik yapmak lazım.

tarlada 5 5.5 lira civarı harmanı bitirdik sayılır evden 7 liradan başlıyor kaç para ettire bilişine bağlı... tarladakinleri yavaş yavaş eve çekmeye başladık....

tarlada duruyorlar , şu an resmen samanın derdin var modundayız, uygun makina olsaydı savurtçaktık kurtulacaktık.

Burda da düşüş oldu. Tarlada 5.5-6 ' ları birkaç günlüğüne gördü, sonra birden düştü. Şu an ancak kapıya teslim 5.5-6 lira.

Çevrede tanıdığım ne kadar büyükbaş bakan varsa inek kestiriyor. Küçükbaşta da aynı. Kuzu baskül hala 10. Bu fiyatlara kurtarmıyor. Saman belki düştü ama yemin çuvalı 50 lira iken kurtarması imkansız.

Yine bi et krizi yakındır ama artık aleni bir 'et ithalatçısı' olduğumuz için kimsenin gocunduğu yok.

Kısaca verimlerde çok bir değişme yok. Geçen sene neyse, bu yılda o. Ama saman fiyatının geçen yılki fiyatı dahi yakalayamamasının tek bir sebebi var.

Samanı yiyecek hayvan sayısında azalma.

Çünkü saman arayan yoksa hayvan da yoktur.

Piyasaları belirleyen arz-talep dengesi ise eğer, bunun başka açıklaması yok.

tarladan 3 liraya kadar dustu alıcıda yok biz balyacılarda cekıldık kenara beklemedeyız

Tarlada 4 liraya alıcı yok. Birçok yerde sap tarlada kaldı. İşim ilginci harman tamamen bitmesine rağmen balya makinaları da çalışmıyor. Yani tarladaki saplar da bağlanmıyor. Sapı tarlada kalan 2-3 kişi gel bağla, kaldır, tarla temizlensin dedi.

Başlardaki fiyat artışı yağmurlar yüzünden yaşanan ot sıkıntısından kaynaklanmış.

Türkiye ' de bütün haberler Konya ' ya göre yapılıyor. Orada sıkıntı olunca ülke geneli öylemiş gibi gösteriliyor. Evet Konya büyük bir üretime sahip ama bizim oralarda ne kuraklıktan şikayet eden oldu, ne de başka bir şeyden. Görüyorum ki başka şehirlerde de sıkıntı olmamış ki piyasadaki ürün fazlalığı nedeniyle fiyatlar epey düşmüş.

Tarladan alici balya yapıp alacak taşıması da kendisine ait 5,5 TL den sattik biz yaptirsaydik 7 liraydi aynı hesaba geliyordu ugrasmadik, sadece yastık başlarını duzelttim kendi makinası var ayni günde yapıp tarladan kaldırıyor 50 dönümün tamamını alacak. Kure-İnebolu ilçelerine elden teslim 10-12 lira.

L
Bizim burda 200 250 ye satılıyor alici da pek yok.benimde 30 ton kadar var kime sataca . Belli degil

ÇeLişki_37 link=topic=65699.msg910328#msg910328 date=1407648561' Alıntı:
Tarladan alici balya yapıp alacak taşıması da kendisine ait 5,5 TL den sattik biz yaptirsaydik 7 liraydi aynı hesaba geliyordu ugrasmadik, sadece yastık başlarını duzelttim kendi makinası var ayni günde yapıp tarladan kaldırıyor 50 dönümün tamamını alacak. Kure-İnebolu ilçelerine elden teslim 10-12 lira.
sizin orda iyiymiş fiyatlar bizde de var alan olursa :)