Güncel Saman Fiyatları

Ynt: Güncel Saman Fiyatları

bizi balyacı busene yine çarptı 5 krş alamadık Allahaşükür

aslan26 link=topic=65699.msg938675#msg938675 date=1416691532' Alıntı:
Niye çarptı Volkan.
adanadan bi komşumuzun referansıyla gelmişlerdi bizde güvendik bağlattık 2,5 liradan bugün yarın derken yan köye geçmişler ordan oraya derken ta adanaya gitmiş telefon ediyoruz gelecem diyo ama hiç zannetmiyorum, komşuda mahçup oldu.

volkanuzel link=topic=65699.msg938677#msg938677 date=1416691844' Alıntı:
adanadan bi komşumuzun referansıyla gelmişlerdi bizde güvendik bağlattık 2,5 liradan bugün yarın derken yan köye geçmişler ordan oraya derken ta adanaya gitmiş telefon ediyoruz gelecem diyo ama hiç zannetmiyorum, komşuda mahçup oldu.
Gittiyse bir daha pek gelmez maalesef boyle durumlar çok oluyor.O adamda seneyede baska bir yer bulur gider orayı çarpar .

Yau sizde yüzüne bakmıyorlar buralarda da Mumla arıyoruz off gelde sıyırma Nakliyat mastaflar düşük olsa çok rahat satılır ama astarı astarıı geçiyor yau ata sözünüde unutum neydi astarı mastardı ama neyse artık anlamısınızdır zuha-*-s

Diyarbakir da samanlarin çoğu arazide çürümeye birakildi kimse üzerini bile örtmedi

musa kazım değer link=topic=65699.msg939301#msg939301 date=1416858468' Alıntı:
Diyarbakir da samanlarin çoğu arazide çürümeye birakildi kimse üzerini bile örtmedi
Abiler yanlış anlamayın şey diyorum o samanları balyalatıp mevsim dışı bizim taraflarda örnek vereyim 8/9/10 TL gibi fiyatlara çok rahat satarsınız ,Bunun için en zor olan nakliyat masrafları onun yerine Trenle taşımacılık olmazmı avrupada çok yaygın türkiyeyi tam bilmiyorum kusra bakmayın.Yani oradan vagonlara yükleyip geleceği güzargahda satsanız .1Tl ye balyalatsanız 8TL ye satsanız misal tabi o işde biraz uraş ister .

lordsaar link=topic=65699.msg939305#msg939305 date=1416858817' Alıntı:
Abiler yanlış anlamayın şey diyorum o samanları balyalatıp mevsim dışı bizim taraflarda örnek vereyim 8/9/10 TL gibi fiyatlara çok rahat satarsınız ,Bunun için en zor olan nakliyat masrafları onun yerine Trenle taşımacılık olmazmı avrupada çok yaygın türkiyeyi tam bilmiyorum kusra bakmayın.Yani oradan vagonlara yükleyip geleceği güzargahda satsanız .1Tl ye balyalatsanız 8TL ye satsanız misal tabi o işde biraz uraş ister .

Biçer samanı olmasina kg 40 alanda olmadi

Beyler yanlış anlamayın ama sizde şuan bulunan o Samanlar burada ufakda olsa ortada olsa işletmeler mumla arıyor bulamadığımız için önceki senelerden gözlemlerimi size analtayım mevsim içi samanın balyası (ufak balya)
6/8 TL arasındaydı Mevsim kapandı milet saman bulamayınca fiyatlar 12/15 TL arasında gezmeye başladı .
Devlet baba bu saman sorunu yurt dışından getirmek yerine yurt içindeki üreticilere bi destek olsada pazarlama konusunda , bizim ihtiyaclarımıza care olarak belirli yerlerde satışa sunsa 10 numara olur yoksa bu kışda aynı sorunlarla karşılaşacagız gibi duruyor.

lordsaar link=topic=65699.msg939294#msg939294 date=1416857849' Alıntı:
Yau sizde yüzüne bakmıyorlar buralarda da Mumla arıyoruz off gelde sıyırma Nakliyat mastaflar düşük olsa çok rahat satılır ama astarı astarıı geçiyor yau ata sözünüde unutum neydi astarı mastardı ama neyse artık anlamısınızdır zuha-*-s
Atasozu astarı yüzunden pahalı abi saman konusuna gelince bizim burda bile bir suru balya yıginları var satılmayı bekliyor hatta bugün gordum adam balyaları bile tarladan almamış oylece çuruyup duruyor.

Rıdvan kardeş adamlar taaaaaa dünyanın öbür tarafından saman ital ediyor ,kendi toprakalrımızdaki samanlar çürüyor gelde kızma yau duva*-*0

lordsaar link=topic=65699.msg939343#msg939343 date=1416861745' Alıntı:
Rıdvan kardeş adamlar taaaaaa dünyanın öbür tarafından saman ital ediyor ,kendi toprakalrımızdaki samanlar çürüyor gelde kızma yau duva*-*0
Napalım abi sartlar oyle aslinda saman hayvan beslenmesinde onemsiz bir yere sahip ama ulkemizde baş tacı en buyuk sorun burada baslıyor.

Başkan aynen dediklerine 100 de 1000000 Katılıyorum ama olmayınca o varya Altından değerli oluyor.
Ben bu yıl 500 balyaya yakın Talaş bağlattım sırf kışda doğumlar için hayvanalrın altına atarım diye ama öğle saatlerinde hava güzel olursa arkaya hayvanları saldığım yerdeki yemliklere 3-4 Balya atıyorum sırf oyalansınlar diye.
Napalım yok olsa Yonca Arpa samanı yada ne bileyim Meralara salarım ama yok .Almaya kalkarsakda astarı şeyi geçiyor gene unutum ata sözüü yau neydi o astarı falandı :S

lordsaar link=topic=65699.msg939360#msg939360 date=1416862687' Alıntı:
Başkan aynen dediklerine 100 de 1000000 Katılıyorum ama olmayınca o varya Altından değerli oluyor.
Ben bu yıl 500 balyaya yakın Talaş bağlattım sırf kışda doğumlar için hayvanalrın altına atarım diye ama öğle saatlerinde hava güzel olursa arkaya hayvanları saldığım yerdeki yemliklere 3-4 Balya atıyorum sırf oyalansınlar diye.
Napalım yok olsa Yonca Arpa samanı yada ne bileyim Meralara salarım ama yok .Almaya kalkarsakda astarı şeyi geçiyor gene unutum ata sözüü yau neydi o astarı falandı :S
Abi aslında Turkiye de hayvancılıgın en buyuk yanlısı hayvanı olanın arazisi yok arazisi olanın hayvanı yok hal boyle oluncada en basit saman bile altın oluyor ama hayvancilik yapanlar hiç olmazsa arazi kiralayıp bile kendi kaba yemini uretmeli oyle olursa ancak o zaman saman,yonca gibi kaba yemler ucuzlar.