Güncel Saman Fiyatları

Ynt: Güncel Saman Fiyatları

Gecen beni Antepten aradilar, yulaf samani nakliye bana 65 krs. Yukle getir diyorlar guvenemiyorum. Nskliyeyi ciksan kg fiyati 50 krs a geliyor:) var mi boyle bir piyasa Enteplilerrr?

aslan26 link=topic=65699.msg939368#msg939368 date=1416863519' Alıntı:
Abi aslında Turkiye de hayvancılıgın en buyuk yanlısı hayvanı olanın arazisi yok arazisi olanın hayvanı yok hal boyle oluncada en basit saman bile altın oluyor ama hayvancilik yapanlar hiç olmazsa arazi kiralayıp bile kendi kaba yemini uretmeli oyle olursa ancak o zaman saman,yonca gibi kaba yemler ucuzlar.
Rıdvan kardeş seni seviyorum sevmekle kalmıyorum öpüyorum.
Çok haklısın arazi ve hayvancının sorunlarından en önemlisi olan bir soruna parmak basmısın basmakla kalmamısın ezmisin resmen .
Arazi bence 1Baş olarak en az 5-10 Dekar arası diyorum ben.
Yani kısacası 20 Hayvan bakan Kişi en az 100 Dekar toprak gereksimini duyor bunu kira yoluyla yada satın almayla sağlamassa saten üretimin % çoğunu tekrardan gider olarak düşmek zorundadır.
Tabi İcara tutanların Durumu biraz daha Karışık ,örnek vermem gerekirse 100 Dekar hayvanlar için arazi tutuyorsa bi üretici bunun yanında en az 50 Dekarda İcar masrafları için tutsa iyi olur yani %50 gibi fazla Tarla işlerse ve bu %50 iyi Ker amaçlı ekerse aradaki İcar parasını rahat karşılıya bilir ve o ektiği % 50 tarladanda bi nebze kendisine üretim sağlıya bilir .

lordsaar link=topic=65699.msg939781#msg939781 date=1417001614' Alıntı:
Rıdvan kardeş seni seviyorum sevmekle kalmıyorum öpüyorum.
Çok haklısın arazi ve hayvancının sorunlarından en önemlisi olan bir soruna parmak basmısın basmakla kalmamısın ezmisin resmen .
Arazi bence 1Baş olarak en az 5-10 Dekar arası diyorum ben.
Yani kısacası 20 Hayvan bakan Kişi en az 100 Dekar toprak gereksimini duyor bunu kira yoluyla yada satın almayla sağlamassa saten üretimin % çoğunu tekrardan gider olarak düşmek zorundadır.
Tabi İcara tutanların Durumu biraz daha Karışık ,örnek vermem gerekirse 100 Dekar hayvanlar için arazi tutuyorsa bi üretici bunun yanında en az 50 Dekarda İcar masrafları için tutsa iyi olur yani %50 gibi fazla Tarla işlerse ve bu %50 iyi Ker amaçlı ekerse aradaki İcar parasını rahat karşılıya bilir ve o ektiği % 50 tarladanda bi nebze kendisine üretim sağlıya bilir .
Yem bitkisi ekiliyorsa 1 hayvan başına en az 2 dönüm slaj bitkisi ve en az 2 dönüm yonca ekilmeli.Ama maalesef ülkemizde bu konu pek önemsenmiyor hayvancılık yapanların bir kısmı kaba yemi kendi üretmek yerine satın almayı tercih ediyor hal böyle oluncada maliyetler yükseliyor.Bu konuda bence devlette harekete geçmeli ve tigem çiftliklerindeki arazilerin bir kısmını kaba yem üretimi için hayvancılık yapanlara kiraya verebilir.Atıl duran hazine arazilerini satmasa bile uzun vadeli (20-30 yıl) süreler ile kiraya verebilir.Bu gibi tedbirler ülkemizde kaba yem üretiminin artmasını ve fiyatlarının düşmesini sağlar.

Rıdvan kardeş çok güzel bi konuya değindin bez geçen ay Sütbirlik vasıtasıyla Devletten 8 Dönüm ve 30 Dönüm Olmak üzere 2 Parça yer kiraladık .250TL icar dönüm başı verdik ve sözleşme yaptık Lakin bu fiyat bize anlaşma yapmadan önce baya bi yüksek geldi ilk konuştuğumuzda en fazla 150 TL cıvarında hesapladık nitekim olmadı adamlar elerine aldı hesap Makinası başladıalr hesap yapmaya Mozot teşviği Ekim teşviği vs.vs. hesap yaptılar ve dediler ki kardeş siz dönüm başı 80TL cıvarı devleten teşvik alacaksınız bu vesileyle tarla size170 TL cıvarına gelecek dediler bizde kabul ettik ama ortalama Şahısdan aldığımız tarlayla arada 70 TL var bunu 38 Dekara vurdukmu baya bi masraflı oldu.Nitekim adamlar birde YILIK Ekim izni veriyor biz 5 yılık istedik vermediler .

Sözleşmeye de bir paragraf eklediler:YERİN SATILMASI HALİNDE TARLA EKİCİSİNİN İZİN BELGESİ FESS OLACAKTIR ETİĞİ MASRAF KARŞILANACAKTIR diye.
Yani sadece tarlaya etiğim masrafı düşüyorlar yıl sonunu yada ekin sonunu beklemiyorlar.

Nedeiyeyim bu sene aldık önümüzdeki sene durum neolur bilemem

lordsaar link=topic=65699.msg939966#msg939966 date=1417032268' Alıntı:
Rıdvan kardeş çok güzel bi konuya değindin bez geçen ay Sütbirlik vasıtasıyla Devletten 8 Dönüm ve 30 Dönüm Olmak üzere 2 Parça yer kiraladık .250TL icar dönüm başı verdik ve sözleşme yaptık Lakin bu fiyat bize anlaşma yapmadan önce baya bi yüksek geldi ilk konuştuğumuzda en fazla 150 TL cıvarında hesapladık nitekim olmadı adamlar elerine aldı hesap Makinası başladıalr hesap yapmaya Mozot teşviği Ekim teşviği vs.vs. hesap yaptılar ve dediler ki kardeş siz dönüm başı 80TL cıvarı devleten teşvik alacaksınız bu vesileyle tarla size170 TL cıvarına gelecek dediler bizde kabul ettik ama ortalama Şahısdan aldığımız tarlayla arada 70 TL var bunu 38 Dekara vurdukmu baya bi masraflı oldu.Nitekim adamlar birde YILIK Ekim izni veriyor biz 5 yılık istedik vermediler .

Sözleşmeye de bir paragraf eklediler:YERİN SATILMASI HALİNDE TARLA EKİCİSİNİN İZİN BELGESİ FESS OLACAKTIR ETİĞİ MASRAF KARŞILANACAKTIR diye.
Yani sadece tarlaya etiğim masrafı düşüyorlar yıl sonunu yada ekin sonunu beklemiyorlar.

Nedeiyeyim bu sene aldık önümüzdeki sene durum neolur bilemem
Işte bu gibi konularda devlet arazisi hayvancılık yapanlar için daha esnek olmalı ama maalesef ülkemizde tam tersi devlet özel sektörden daha pahalı örneğin atıl bir merayi kiralayıp ıslah edeyim desen ta başbakanlıga kadar yazı gönderiyon haliyle adamda bu kadar bürokrasiyi görünce vazgeçiyor.

ahmetdursun link=topic=65699.msg939631#msg939631 date=1416942875' Alıntı:
Gecen beni Antepten aradilar, yulaf samani nakliye bana 65 krs. Yukle getir diyorlar guvenemiyorum. Nskliyeyi ciksan kg fiyati 50 krs a geliyor:) var mi boyle bir piyasa Enteplilerrr?
Fiyat biraz ürkütücü aslında yulaf Samanının piyasası kaç normalde?? Toz saman için nekdar fiyat verdiler peki?

wan7ed link=topic=65699.msg940004#msg940004 date=1417037298' Alıntı:
Fiyat biraz ürkütücü aslında yulaf Samanının piyasası kaç normalde?? Toz saman için nekdar fiyat verdiler peki?
ürkütücü değil normal kanks yulafın sapıda samanıda değerlidir normale nazaran Ben yazın tarladan 6 tlye balyasını verdım mıllet saman balyasını 3-4e zor verırken 6dan tarladan sattım dırek...Yulaf candır gerısı heyecandır :D

wan7ed link=topic=65699.msg940004#msg940004 date=1417037298' Alıntı:
Normal toz saman 40 kr imiş nakliye yükleme vs saticidan,yulaf samani ise aynı sekilde 65 kr dedi...
coyote26 link=topic=65699.msg940389#msg940389 date=1417171846' Alıntı:
ürkütücü değil normal kanks yulafın sapıda samanıda değerlidir normale nazaran Ben yazın tarladan 6 tlye balyasını verdım mıllet saman balyasını 3-4e zor verırken 6dan tarladan sattım dırek...Yulaf candır gerısı heyecandır :D
Öyle ama değerini bilene... Yulaf samani yem yerine geçer ama bizim milletimiz der ki ucuz olsun diken samani olsun;)

ahmetdursun link=topic=65699.msg940538#msg940538 date=1417206804' Alıntı:
Normal toz saman 40 kr imiş nakliye yükleme vs saticidan,yulaf samani ise aynı sekilde 65 kr dedi...Öyle ama değerini bilene... Yulaf samani yem yerine geçer ama bizim milletimiz der ki ucuz olsun diken samani olsun;)
Valla her yıl 100-150 donum Güzlük ve bır kısmıda yazlık olmak uzere Yulaf ekeriz sapınıda haşpaysız bağlayıp büyükbaş ve yarış atı yetiştiricilerine satarız...

Ege bölgesinde sap balyası satış fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?

bu sene balya stoklayanlar çok zarar etti.komşu para edecek diye kümeslere kadar balyaları doldurmuştu, geçen gün gördüğümde dert yanıyordu.balya iplerinide fareler yemiş ziyan olmuş samanlar.aşırı lodostan dolayı açıktaki balyaların naylonları yırtılmış su almış.işin özü bu sene saman işi tamamıyla zarar.bu sene düz ara kıyarız sapları

Bizim bölgede de pek parlak olmadı.Balya tutanlar zarar etti.Hatta yaz yağışlarından dolayı başka sıkıntılarda olmuş.Burada yol kenarında dağılmış büyük yığınlar var.Yakmaya kalkmışlar ama yol kenarı diye vazgeçmişler.

alper4u link=topic=65699.msg980744#msg980744 date=1426152286' Alıntı:
Bizim bölgede de pek parlak olmadı.Balya tutanlar zarar etti.Hatta yaz yağışlarından dolayı başka sıkıntılarda olmuş.Burada yol kenarında dağılmış büyük yığınlar var.Yakmaya kalkmışlar ama yol kenarı diye vazgeçmişler.
Alper sen geçen sene bağlatmayı düşünyordun iyiki vazgeçmişsin o işten yoksa çok canın sıkılırdı

Bizim buradada balya şuan 5-6 tl arasında yazin harmanda tarladan 4 -5 tl ye eve teslim 6 tl ye satılıyordu.Yığın yapmayıp satanlar karlı çıktı. Millet 2012 deki gibi saman az olur kışın balya para eder diye satmayıp yığın yaptı ama umdukları gibi olmadı.

aslan26 link=topic=65699.msg980752#msg980752 date=1426153880' Alıntı:
Bizim buradada balya şuan 5-6 tl arasında yazin harmanda tarladan 4 -5 tl ye eve teslim 6 tl ye satılıyordu.Yığın yapmayıp satanlar karlı çıktı. Millet 2012 deki gibi saman az olur kışın balya para eder diye satmayıp yığın yaptı ama umdukları gibi olmadı.
sizin orada yine fiyat iyiymiş.bizde 4lira ama ne arayan var ne soran :(

umutmalkoc link=topic=65699.msg980753#msg980753 date=1426153980' Alıntı:
sizin orada yine fiyat iyiymiş.bizde 4lira ama ne arayan var ne soran :(
Bizim burada da pek arayan soran yokda ama egeye balya götürenler alırsa alıyor, onuda en fazla Nisan ortasına kadar alırlar ondan sonra Mayıs da Adana, Urfa ,Mardin hasada başlayınca o tarafdan yeni balya gelir satılmayanlar kalır yine.

ahmetdursun link=topic=65699.msg939631#msg939631 date=1416942875' Alıntı:
Kardeş geçen sene Antepten paket silaj isteyen biri olmuştu. Üstelik iyi fiyat vermişlerdi, adres telefon şirket ismi sayıp döküyorlar. Malı indir paran peşin diyorlar. O gün için Gaziantep Sığır Besi Birliği Organize sanayi Vs. Bende araştırma gereği duydum. Öyle bir şirket , öyle bir yer yok. Adamın adı doğru , soyadı yanlış ( tanınmış birinin soyadını kullanıyor) , herif dolandırıcının prosu , kaç kişiyi çarpmış. Allahtan tanıdıkların sayesinde erkenden vazcaydık. sakın paranız hesaba yatmadan , teslimat yapmayın.