Güncel Saman Fiyatları

Ynt: Güncel Saman Fiyatları

Önemli miktarda saman üreticisi ve satıcısı olarak bu konuda fikirlerim şunlar;

1-Ülkemizin gerçeği saman lakin,Türkiye ' de samandan para kazanma devri bitmeye yakın bence.Temel sebep büyük çiftlikler ,yani yapının değişmesi.Rasyon programlarına bakın saman yok denecek kadar az.Tarım kanallarında bas bas bağırmak ta uzmanlar.'Saman hayvan yiyeceği değildir ' diye.
2-Gap bölgesinde yoncanın çok yaygın şekilde üretildiği bilgileri geliyor.Bu da samana olan talebi azaltıyor.
3-Mısır ve ot silajı bakım besleme konusunda ağırlık kazanmakta.

Geçen sene Samsun-Antalya hattında mayıs ayında yolculuk yaptım. Sap yok denecek kadar azdı. Bu fiyatlara ben inanamıyorum.

Konya da da yoktu Trakya ve Mardin de boldu o da piyasaya yetti...
Tarla sahipleri sapa para istemediği sürece fiyat yükselmez...
Konya da dane yoktu tarla sahibi gözünü sapa dikti ama Mardin de ve Trakya da tarla sahipleri sapa para istemediği yada çok istemediği için fiyatlar uygundu...
Not:Geçen sene tarla sahibine tonuna 100 tl verdiğim yerler oldu...

ErmanHoca link=topic=65699.msg985298#msg985298 date=1427107921' Alıntı:
Konya da da yoktu Trakya ve Mardin de boldu o da piyasaya yetti...
Tarla sahipleri sapa para istemediği sürece fiyat yükselmez...
Konya da dane yoktu tarla sahibi gözünü sapa dikti ama Mardin de ve Trakya da tarla sahipleri sapa para istemediği yada çok istemediği için fiyatlar uygundu...
Not:Geçen sene tarla sahibine tonuna 100 tl verdiğim yerler oldu...
geçen yılki sezon aynen senin dediğin gibi oldu Erman Hocam, dekara ortalama 15 balya saman bağladım fiyatta biçim fiyatı idi (1000m2 18tl) dekara bukadar çok saman her zaman nasip olmaz, birde Trakya da sap her zaman çoktur bu yüzden biçer lerin arkasına kıyıcı takıldı yaklaşık 8 yıldır bazı çiftçiler saplarını kıydır6yordu 2 yıl önce saman para yapınca 2 yıldır hiç sap kıyılmadı birde üstüne 15 balya olunca yer gök saman oldu, bu yılda buğdaylar iyi gidiyor sanırım 10 balya bağlarız ama bazı çiftçiler bu yıl saplarını kıydırır düşüncesindeyim.
15 gün önce Konya daydım bu yıl sizin oralardaki buğdaylar çok hoşuma gitti, daha önceki yıllardada gitmiştim ama bu yılki gibi güzel değildi buğdaylarınız, Allah hayırlısı ile hasat etmeyi nasip etsin.
bu yıl bizde sap fiyatları tahminem 10 tl ile biçim fiyatına gider gibi düşünüyorum.

ErmanHoca link=topic=65699.msg985533#msg985533 date=1427139014' Alıntı:
Bu yılda Sapa para verirsek işimiz kötü :)
ermanhocam sap işi artık pazara dönüştü emin ol ucuz, pahalı her zaman para eder gibi geliyor
balyacılk yaptığım için düşüncem bu yönde

çifçilik zor iş link=topic=65699.msg985546#msg985546 date=1427139474' Alıntı:
ermanhocam sap işi artık pazara dönüştü emin ol ucuz, pahalı her zaman para eder gibi geliyor
balyacılk yaptığım için düşüncem bu yönde
evet öyle ama her yer ot olunca sap bol olunca fiyat düşer fiyat düşse bile tarla sahibi çok para isterse o zaman sıkıntı

ErmanHoca link=topic=65699.msg985582#msg985582 date=1427141276' Alıntı:
evet öyle ama her yer ot olunca sap bol olunca fiyat düşer fiyat düşse bile tarla sahibi çok para isterse o zaman sıkıntı
elbtte sıkıntı nedeni ise büyük işletmeler kuaklık yüzünden samana çok paralar vedi bolluk zamanında ise hemen stoklamaya başlıyorlar
2014 te fazla stok yaptıkları için busene çok rahat ettiler
bolluk olursa yine stok yaparlar

2 yıl öncesinde elinde 10bin balya ve üzerinde balyası olup 20liraya satan arkadaşların bu yıl için saman fiyatlarıyla ilgili görüşlerini çok merak ediyorum.sitemizde o dönem balya stoğu yapan arkadaşlar vardı

şuanda bile fiyatlarda aşırı düşüş var. samanın bu sene para ediceğini sanmıyorum. bizimde makinamız var saman işi yapıyoruz. bu sene balya makinası alanda çok sadece yan köye 12 tane makina girdi. 5 sene vade 0 faiz satış yapıyolar.

sap işine gelince bu yıl böyle giderse tarla sahipleri para istemek yerine makinacıların arkasında tarlamı temizle diye gezerler.
tarladan bağlama fiyatına gidiceğini düşünüyorum. tarla sahibi nekadar para isterse istesin alan olmayınca temizlensin diye vericekler.

tabi herşeyin bi maliyeti var. kırsalda yaşayanlar çok ucuza mal edebilir ama egede yaşayanlar için 1.5 lira balya bağlama 1 lira yükleme işçiliği + nakliye olarak hesap edersek 6-7 lira civarlarında olur.

bide hayvan varlığındaki düşüş göze alınmalı saman slaj fiyatı düşünülürken . öyleki şimdiden alışveriş yaptığım çiftlikler hayvan çok azaldı diyip duruyor buda saman ucuz olmalı slaj ucuz olmalı demenin bi başka yolu. er geçen senede ciddi bi paraya aldılar bu sene ekilişte gerçekten çok aşırı tohumlar yok satıyo extra bi durum olmazsa saman ve slaj normal paralara gider .. he tabi herşey arz talep

ShyraXx link=topic=65699.msg985623#msg985623 date=1427144479' Alıntı:
şuanda bile fiyatlarda aşırı düşüş var. samanın bu sene para ediceğini sanmıyorum. bizimde makinamız var saman işi yapıyoruz. bu sene balya makinası alanda çok sadece yan köye 12 tane makina girdi. 5 sene vade 0 faiz satış yapıyolar.

sap işine gelince bu yıl böyle giderse tarla sahipleri para istemek yerine makinacıların arkasında tarlamı temizle diye gezerler.
tarladan bağlama fiyatına gidiceğini düşünüyorum. tarla sahibi nekadar para isterse istesin alan olmayınca temizlensin diye vericekler.

tabi herşeyin bi maliyeti var. kırsalda yaşayanlar çok ucuza mal edebilir ama egede yaşayanlar için 1.5 lira balya bağlama 1 lira yükleme işçiliği + nakliye olarak hesap edersek 6-7 lira civarlarında olur.

2 sene önce fiyatlar yükseldiğinde elinizde balya varmıydı stokta?

umutmalkoc link=topic=65699.msg985634#msg985634 date=1427145095' Alıntı:
2 sene önce fiyatlar yükseldiğinde elinizde balya varmıydı stokta?

kayda değer olmasada bi miktar vardı ayriyeten kendi hayvanıma yediriceğim samanıda sattım :) saman yemesede olur dedim. slaj yonca fiğ verdim. ondan sonra ki senede iyi para kazandık ama geçen sene hiç kazanamadık. sap yoktu zaten. bu sene heryer ot kimse yonca falanda almaz.

ShyraXx link=topic=65699.msg985640#msg985640 date=1427145444' Alıntı:
kayda değer olmasada bi miktar vardı ayriyeten kendi hayvanıma yediriceğim samanıda sattım :) saman yemesede olur dedim. slaj yonca fiğ verdim. ondan sonra ki senede iyi para kazandık ama geçen sene hiç kazanamadık. sap yoktu zaten. bu sene heryer ot kimse yonca falanda almaz.
işin özü bu sene saman para etmez .o halde kıyalım samanları

umutmalkoc link=topic=65699.msg985645#msg985645 date=1427145668' Alıntı:
Bunu şimdiden söylemek için erken harmanı bi görelim burası türkiye hocam bir günde herşey değişir :)

Ali SARAÇ link=topic=65699.msg985651#msg985651 date=1427145928' Alıntı:
Bunu şimdiden söylemek için erken harmanı bi görelim burası türkiye hocam bir günde herşey değişir :)
evet öyle haklısın. bir abimiz yıllardır balya işi yapıyor ,balya makinası var ve her yıl balya stoklaması yapar.2 sene önce samanın para ettiği sene stoklamamış.yılların tecrübeli balyacıları bile yanılabiliyor

umutmalkoc link=topic=65699.msg985645#msg985645 date=1427145668' Alıntı:

benim tahminimde para etmiyceği yönünde ama bu işler belli olmaz. allahtan bişey olmazsa sap bol olucağa benziyo fakat arz talep meselesi. nakliyesi veişçiliği maliyetli bi iş. yurtdışından ithal dana geliyo. gün geçtikçe ithalat artıyo. gelen hayvanlarda büyük ölçüde besi danası olduğundan büyük ölçüde samana ihtiyaç duyulucak. ithalatın durumuda fiyatları etkileyebilir.

geçen yıl herkeste bi panik vardı. benim makinam ve kendi tarlam olmasına rağmen ben bile acaba samanım yetmezmi koyamıycam mı diye düşündüm. herkes fazla fazla koydu. bu yıl o panik havası yok herkes rahat. iç anadoluca meralar çok iyi durumda. kışın çoğunlukla hayvanlar güdüldü. geçen yıl herkes ekini biçmeden sapı sattı. bu yıl sapı soran bile yok.

100 deker macar fiğ+yulaf karışımı ektim. şuanki düşüncem hayvanlara çok az bi saman koymak saman yerine fiğ+yonca vermek.