Ynt: Güncel Saman Fiyatları
sizde olan durumla bizim burası hemen hemen aynı.bizde geçen sene heryer samandı.hatta yol boylarına ve birçok tarlada saman balyaları atılmış duruyor iyice kararmışlar.yaza yakılırlar diye düşünüyorum.bizim burdada saman arayan soran yok zaten çiftçinin elindeki stoklarda duruyorShyraXx link=topic=65699.msg985658#msg985658 date=1427146245' Alıntı:benim tahminimde para etmiyceği yönünde ama bu işler belli olmaz. allahtan bişey olmazsa sap bol olucağa benziyo fakat arz talep meselesi. nakliyesi veişçiliği maliyetli bi iş. yurtdışından ithal dana geliyo. gün geçtikçe ithalat artıyo. gelen hayvanlarda büyük ölçüde besi danası olduğundan büyük ölçüde samana ihtiyaç duyulucak. ithalatın durumuda fiyatları etkileyebilir.
geçen yıl herkeste bi panik vardı. benim makinam ve kendi tarlam olmasına rağmen ben bile acaba samanım yetmezmi koyamıycam mı diye düşündüm. herkes fazla fazla koydu. bu yıl o panik havası yok herkes rahat. iç anadoluca meralar çok iyi durumda. kışın çoğunlukla hayvanlar güdüldü. geçen yıl herkes ekini biçmeden sapı sattı. bu yıl sapı soran bile yok.
100 deker macar fiğ+yulaf karışımı ektim. şuanki düşüncem hayvanlara çok az bi saman koymak saman yerine fiğ+yonca vermek.