Güncel Saman Fiyatları

Ynt: Güncel Saman Fiyatları

ShyraXx link=topic=65699.msg985658#msg985658 date=1427146245' Alıntı:
benim tahminimde para etmiyceği yönünde ama bu işler belli olmaz. allahtan bişey olmazsa sap bol olucağa benziyo fakat arz talep meselesi. nakliyesi veişçiliği maliyetli bi iş. yurtdışından ithal dana geliyo. gün geçtikçe ithalat artıyo. gelen hayvanlarda büyük ölçüde besi danası olduğundan büyük ölçüde samana ihtiyaç duyulucak. ithalatın durumuda fiyatları etkileyebilir.

geçen yıl herkeste bi panik vardı. benim makinam ve kendi tarlam olmasına rağmen ben bile acaba samanım yetmezmi koyamıycam mı diye düşündüm. herkes fazla fazla koydu. bu yıl o panik havası yok herkes rahat. iç anadoluca meralar çok iyi durumda. kışın çoğunlukla hayvanlar güdüldü. geçen yıl herkes ekini biçmeden sapı sattı. bu yıl sapı soran bile yok.

100 deker macar fiğ+yulaf karışımı ektim. şuanki düşüncem hayvanlara çok az bi saman koymak saman yerine fiğ+yonca vermek.
sizde olan durumla bizim burası hemen hemen aynı.bizde geçen sene heryer samandı.hatta yol boylarına ve birçok tarlada saman balyaları atılmış duruyor iyice kararmışlar.yaza yakılırlar diye düşünüyorum.bizim burdada saman arayan soran yok zaten çiftçinin elindeki stoklarda duruyor

Biçime 2 ay kaldı halla saman yığınları stoklar azınsanmayacak kadar cok ki kilosu halla 100 110 kuruş arasında :) bu sene saman fiyatları dahada aşağıda olur diye tahmin ediyorum hiç soranda olmaz diye düşünmyo diyilim.

yeni sezona,biçime karşılık samanları verdim.cepten biçme parası çıkmayacak :)

iskender link=topic=65699.msg1005721#msg1005721 date=1433332180' Alıntı:
yeni sezona,biçime karşılık samanları verdim.cepten biçme parası çıkmayacak :)
2 yıldır bizde öyle yapıyorduk hatta geçen sene üste para aldık :) bu yıl biçime karşılık samanı alan biçerdöverci çıkmadı.

Bizim buralarda buğdaylarin boyu normale göre kısa. az balya çıkacağı için ilerleyen dönemlerde fiyat yüksek olur diye düşünüyorum.

sebazios link=topic=65699.msg1006320#msg1006320 date=1433503145' Alıntı:
Arkadaslar harmana başlayan güney bölgelerinden güncel fiyat bilgisi olan var mı?
bizde arpalara başlandı abi saman parra etmediği için düzle arpalar biciliyor bu sene buğday samanıda gecen senede kalma 0.060 kuruş 5 aşağı beş yukarı mercimek samanıda 0.250 350 kuruş arası :)