Güncel Saman Fiyatları

Ynt: Güncel Saman Fiyatları

Tarlada balya 4 tl ye düştü dahada düşebilir 6 tl yerine teslim.
1000 taneden fazla arpa sap bağlı tarlada var şu anda arayan soran yok inşallah dışarıdan tüccarlar gelir satarız.

Bu sene balya saman fiyatlari pek umuldugu gibi degil galiba bizde bicime 2. 3. Gun sonra baslayacagiz insallah hic arayip soran yok kayseride piyasa ne alemde paylasirsaniz iyi olur

Bazı çiftlikler , çiftliğe teslim 4.5 tl civarından bahsediyor. Tarlada kalsın daha ii , en azından zarar etmeyiz :)

2000 balya civarı var daha bağlamadık yerleri yağmur yağınca kaldı fiyatlar duyduğumuz 4-4.5 arası bizde depoya çekicez kısmet belki çok olmasa da bir nebze yükselir fiyatlar

bu nasıl piyasa valla benim aklım almıyor. kimi diyo 3 lira kimi diyo 8 lira. kimi diyo kıtlık var kimi ise elindeki samanı satamıyor.

Tarlada 5,6 liraya adete gore veriyorum. Yukleme ve nakliye aliciya ait

Daha bu zamanda alıcısı yok , bu şartlarda sezonu geçince ufak tefek mutlaka yükselir lakin fahiş yükselme katlam ayükselme kışada olmayacak gibi duruyor.

ufukk link=topic=65699.msg905513#msg905513 date=1405363339' Alıntı:
Daha bu zamanda alıcısı yok , bu şartlarda sezonu geçince ufak tefek mutlaka yükselir lakin fahiş yükselme katlam ayükselme kışada olmayacak gibi duruyor.
Piyasada saman miktarı fena değil Ufuk abi önce ses yaptılar rant sağlamak için ama olmadı olmasın her gelen çiftçiye çelme takıyor.

bu gün Edirne ye gidip geldim çoğu saman tarlada duruyor. Edirne Havsa arasında bir tek traktör bağlarken gördüm. Havsa da birde Hamdiye de traktör balye yüklü gördüm başka tarlada yükleyen veya yolda saman yok.

bazı gerçekler var hayvan sayısı çok düştü bıçak fiyatlarından dolayı euronun yüksek olmasından ve ithalat şartlarından dolayı yurt dışı hayvanda pek giremiyor buna karşı saman yeterliyken ot ithalatınıda açmaları tuz biber burdaki çiftlikler 25 kuruştan izmir limanından saman aldılar bence saman fiyatı çok zor yükselir ilk turfanda satan sattı iyi paraya kalanları bilemiyorum slaj başladı burda 15 kuruş beklerken şahsen 10 kuruştan slaj yapılıyor yani öyle çok bişey beklemek yanlış olur

ademin link=topic=65699.msg905491#msg905491 date=1405356212' Alıntı:
bu nasıl piyasa valla benim aklım almıyor. kimi diyo 3 lira kimi diyo 8 lira. kimi diyo kıtlık var kimi ise elindeki samanı satamıyor.

nakliyesi pahalı işçiliği pahalı bi mal olduğu için fiyatlar bölgesel olarak farklı. yerinde 3 lira olan saman 30 km öteye gidince 7-8 lira oluyo.

Ali SARAÇ link=topic=65699.msg905519#msg905519 date=1405364771' Alıntı:
bazı gerçekler var hayvan sayısı çok düştü bıçak fiyatlarından dolayı euronun yüksek olmasından ve ithalat şartlarından dolayı yurt dışı hayvanda pek giremiyor buna karşı saman yeterliyken ot ithalatınıda açmaları tuz biber burdaki çiftlikler 25 kuruştan izmir limanından saman aldılar bence saman fiyatı çok zor yükselir ilk turfanda satan sattı iyi paraya kalanları bilemiyorum slaj başladı burda 15 kuruş beklerken şahsen 10 kuruştan slaj yapılıyor yani öyle çok bişey beklemek yanlış olur

aynen öyle ali. hayvan sayısı çok düştü. inek kesim karkas 16.5 şuanda. bende gözden çıktığım inekleri kestiricem hazır para ederken. 10 liraya saman yedirip ne kazanıcam :)

Saman fiyatları 10 kuruştan 40 kuruşa çıktı
Baran MUTKİLİOĞLU/hurriyet.com.tr
8 Temmuz 2014
Onu beslemek artık çok daha zor

Bu yıl kış aylarında yaşanan kuraklığa bağlı olarak saman fiyatları 3-4 katına çıktı ve 40 kuruşa ulaştı. İç piyasada fiyatların bu kadar artmasının ardından ithalatın da yolu açıldı. Hayvancılık yapanların besin olarak kullandığı samanın fiyatı şimdi üretcileri kara kara düşündürüyor.

Sonbahar ve kış aylarında yaşanan kuraklık özellikle buğday ve diğer hububat ürünlerinde üretim kaybına neden oldu. Bu kaybın yıl sonunda yüzde 20’ler seviyesinde olacağı ve geçen yıl 22.5 milyon ton olan buğday rekoltesinin bu sene 18 milyon tona kadar gerileyebileceği tahmin ediliyor.

Kuraklık nedeniyle İç Anadolu Bölgesi’nde özellikle Konya, Eskişehir, Ankara Polatlı gibi hububat üretiminin en yaygın olduğu bölgelerdeki bir çok tarlada ekinler yetersiz kalırken, bu durum saman üretimini de olumsuz etkiliyor. Nisan ayında kilosu 25 kuruştan satılan 2013 ürünü saman, bu yıl mayısta 37 kuruşa çıktı. Buğday hasadının başlamasından sonra saman veriminin az olduğu görülünce fiyat daha da yükseldi. Geçen sene hasat döneminde kilogramı 10-15 kuruş arasında değişen samanın fiyatı, yoğun talebin ardından 35-40 kuruşa kadar çıktı. İç piyasada fiyatların bu kadar artmasının ardından ithalatın da yolu açıldı.

BAKANLIĞIN YANLIŞ POLİTİKASI

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, saman ithalatının tarımda uygulanan yanlış politikalardan kaynaklandığını söyledi. Hayvancılıkla âlâkası olmayan insanlara kredi verip çiftlik kurdurulduğuna dikkat çeken Eskiyörük, şöyle devam etti:

'Bu çiftlikler saman üretmedikleri için yurtdışından alıyor. Eğer yetmiyorsa elbette saman ithalatı yapılmalı. Fakat neden bu duruma gelindi? Hayvancılığı çiftçiler yapsaydı, bunlar yaşanmazdı. Çiftçinin zaten tarlası var, hayvanın yiyeceği kaba yemi yetiştiriyor ama hiç tarımla ilgisi olmayan insanların kurduğu çiftlikteki hayvanlar neyle beslenecek? Mecburen saman ve ot ithal edilecek.'

TÜRKİYE’NİN BİR AYIBI

Saman ithal etmenin Türkiye ' nin bir ayıbı olduğunu vurgulayan Eskiyörük, “Bakanlık mevcut kaynakları üreticilere verseydi; onların gelişmesi ve modernizesi için kullanılsaydı, Türkiye hayvancılıkta ciddi ihracat düzeyine gelmiş olurdu. Kaynaklar gereksiz ve ilgisiz yerlere verildiği için bu hale geldi. Bugün Türkiye ' de saman yetersizliği yaşanıyorsa bu, bakanlığın yanlış politikasından kaynaklanıyor.” diye konuştu

ZORLUĞUN ÜSTESİNDEN GELİRİZ

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Cumali Doğru , Türkiye ' nin zorda kalmazsa saman ithal etmeyeceğini, yemin hayvancılıkta zaruri ihtiyaç olduğunu belirtti. Doğru, 'Ülkemizde küresel ısınma nedeniyle buğday üretiminde azalmalar görülüp, ithalat zorunlu hale gelmektedir. Çözümü tabiattan kaynaklanıyor. Sulamanın olduğu yerde buğday fazla olur. Yağışların yeniden gelmesiyle birlikte ileride bu zorluğun üstesinden geliriz' dedi.

TARIMDA UYGULANAN POLİTİKALARA DİKKAT EDİLMELİ

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin ise “Don olayının yaşanması çoğu ürünü olumsuz etkilediği gibi samanı da boş geçmedi. Don olayının ardından meydana gelen kuraklık , buğdayın rekoltesini yüzde yirmi azalttı. Saman mahsülleri 22 milyon tondan 18 milyon tona geriledi. Ciddi bir şekilde düşüş var. Türkiye ' nin yem açığının kapatılması için mecburen samanın ithal edilmesi gerekir” dedi.

Geçen sene de aynı talihsizlik yaşanarak dış alıma mahkum kalındığını belirten Yetkin, yem açığının kapatılması için gereken çözümün tarımda uygulanan politikalara dikkat edip üretimin artırılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Türkiye istatistik kurumu verilerine göre hayvan sayıları artmış.
http://www.dunya.com/buyukbas-ve-kucukbas-hayvan-sayisi-artti-223653h.htm

Korkuyorum bu gidişle tarlada kalacak , Arpa Yulaf sapı haşpaysız bağlı , 1500 tane kadar var 3 tl tarlada fiyatı bu gün ikinciye ıslandı.
Küçük baş koyun keçi de çok bizde dinlemiyor sürü sahipleri salıyor balyaların arasına .
Birazda paketlenmiş mısır sılajına güveniyor hayvancılar almıyor sap saman .
Birkaç yıldır yaygınlaştı 300 - 500 kg lik paketlerde mısır sılajı hem işçiliği rahat hende verim daha iyi .
Tabi en önemli faktör yıl çok iyi sap bol hayvancı köyler bile saman satıyor bizde bu yıl .