Güncel Saman Fiyatları

Ynt: Güncel Saman Fiyatları

Aynen arkadaslar saman yine kiymetli olacak hayvan coook fazla şuanda dusuk olmasinin tek sebebi sap karsiligi bicim yapan bicerci cok vede bunlar bekletemiyirlar bir yandan satiyorlar zaten onlara maliyeti 15 lirayi gecmiyor neye satsa karda dolayisiyla piyasa dusuk bicercilerin samani bittigi gun gercek piyasa oturacaktir bida agustos ortalarini bulur.

Dekarına 20tl verecek balyacı 1000 dekardan aşağıya gelmem demiş aracıya.Bir tane biçerci sap karşılığı buğdayını biçeyim dedi.Bende diyorumki: Sap için bana ulaşın yer Tekirdağ F tipi cezaevi karşısı(Muratlı yolu üzeri).300 dekar tek parça buğday var.Haftaya ayın 1 inde biçtireceğim bir aksilik olmazsa.İstediğim fiyat dekara 20tl ' dir tık para.Buğday cinsi Tina.İlgilenenler özelden yazabilir.

4.5 tl den verdim balyeyi tahmini balya agirligi 25 kg dekarina 8.5 balya Verdi bu fiyata vermiyolar bekliyolar bu arada diger tum maliyetleri alici yapiyor

Arkadaşlar hala balyanın tanesi kaç paradan bağlandığını anlayamadım ben. Ot balyası ne kadara yapılıyor fiğ balyası ne kadara yapılıyor ?

seredes link=topic=65699.msg754955#msg754955 date=1372147722' Alıntı:
4 liradan balya veririm.yükleme bize ait. Çorum Sungurlu 5557477233
çok ii
biizm buarsı çok karışık geçen bi tır sardılar 10 liradan köyde ardından birisi satmaya gelmiş dağ köyünde rasgele denk geldi dışardan 9 liraya :D

ÇeLişki_37 link=topic=65699.msg754954#msg754954 date=1372147507' Alıntı:
Arkadaşlar hala balyanın tanesi kaç paradan bağlandığını anlayamadım ben. Ot balyası ne kadara yapılıyor fiğ balyası ne kadara yapılıyor ?
1,25 ila 1,75 tl arasında değişiyor kardeşim bağlama fiyatı türkiye geneli bu aralıklarda...

konyada da biçer parasına sapı alıyorlar şuan hem de daha buğdaylara girilmedi arpa için bu. nasıl çıkacaz bu sene bu işin içinden bilmem. bir haftadır dağda ot biçiyorum ot samanı yapmak için o fiyatlara falan mümkün değil sap alıpta balya yaptıramam. allah herkezin yardımcısı olsun. :)

adıge42 link=topic=65699.msg754969#msg754969 date=1372153824' Alıntı:
konyada da biçer parasına sapı alıyorlar şuan hem de daha buğdaylara girilmedi arpa için bu. nasıl çıkacaz bu sene bu işin içinden bilmem. bir haftadır dağda ot biçiyorum ot samanı yapmak için o fiyatlara falan mümkün değil sap alıpta balya yaptıramam. allah herkezin yardımcısı olsun. :)
seyit bey ,sapı biçer parasına biçim yapanlarmı alıyor yoksa balyacılarmı.
sapı alanlar nereli.

tümosan 8095 link=topic=65699.msg754979#msg754979 date=1372158218' Alıntı:
seyit bey ,sapı biçer parasına biçim yapanlarmı alıyor yoksa balyacılarmı.
sapı alanlar nereli.

abi biçercilerde alıyor ilçemizdeki makinacılarda alıyor. amcamgil samancılık yaparlar kamyonları var konyadan hazır balya alırlar ege ye götürüp ssatarlar o dedi dekara 15- 20 lira verenler bile varmış. köyümüze geldiler geçen hafta komşu köyden adamın balya makinası var biçer parasına bütün sapı alalım diyorlar. halbuki geçen seneye göre çok güzel sap var tarlalarda hadi geçen sene kıtlık vardı da bu fiiyata aldılar bu sene niye böyle yüksek fiyatlar bilmiyorum

adıge42 link=topic=65699.msg754980#msg754980 date=1372158591' Alıntı:
abi biçercilerde alıyor ilçemizdeki makinacılarda alıyor. amcamgil samancılık yaparlar kamyonları var konyadan hazır balya alırlar ege ye götürüp ssatarlar o dedi dekara 15- 20 lira verenler bile varmış. köyümüze geldiler geçen hafta komşu köyden adamın balya makinası var biçer parasına bütün sapı alalım diyorlar. halbuki geçen seneye göre çok güzel sap var tarlalarda hadi geçen sene kıtlık vardı da bu fiiyata aldılar bu sene niye böyle yüksek fiyatlar bilmiyorum
Bu senede kitlik var hayvan sayisi artiyor giderek

Sonunda alım yapmaya basladım kg180tl balya olursa hazır yapılmış 3,5-4 balyaya bakıp alıyorum oh bee az daha mezbahaneden sıra alacaktım ıyı oldu mılletın ağzı ınıyor denızlı burası.Ama kısa sure sonra tekrar kıpırdayacak gıb neyse ben gıdıp bıraz daha alayım herkeze kolay gelsın...

Balyanın yüklemesi indirmesi bile adet 50 krş yükleme adet 50 krş indirme.

Kısaca 24 kg lık balyanın tanesi 1 TL 20 krş (1.20 TL) ye yükleyip indirilmekte

Yine 24 kg lık balyanın bağlaması kimi yerde 2.20 TL, kimi yerdede 1.70TL ye yapılmaktadır.

hadi desekki ortalama 1,80 bağlattın ve 1,20 de yüklettin indirdin, zaten sırf buna 1,80+1,20=3 TL vereceksin

Hani bunun nakliyesi? 1 tonun nakliyesi kilometrede 23.5 krş. 100 kilometreye 23,5 TL. balyanın tanesi tanesi 100 kilometreye 57 krş oluyor.

toplam 3+,0.57=3,57 TL oldu balyanın tanesi.

Tarla sahibi para almasa bedavaya verse, işçi indir bindir hamallıktan kazansa, sadece balya makinesi para kazansa, birde kamyoncu nakliyeden kazansa 3,57 TL den aşağıya balyayı kimse alamaz.

Gel gelelim bu işi yapanlarda tarla sahibide aracılık edende para kazanmadan bu işi yapmaz, olmaz yani

Tarla sahibi sapın kliosunu 12,5 krş. tan tarlada satsa? balyanın tanesi 24*12,5=3 TL.

3,57+3=6,57 TL olur 1 adet 24 kg lık balyanın fiyatı

Bazı yerlerde tarla sahibi sapın kilosunu tarlada 20 kuruşa satabilmekte, bazı yerlerde 12,5 kuruşa satabilmekte

24*20= 4,80 TL 3,57+4,80= 8,37 TL olur bir adet 24 kg lık balyanın fiyatı

Demekki aracısız balya almak isteyen birisi 24 kg lık balyaya minimum 6,57 TL ila 8,37 TL ödeyerek ihtiyacını karşılayabilir.

Yok bu ihtiyacı 400 km uzaklıktaki bir yerden aracısız karşılaması durumunda minimum 8,28 TL ile 10,08 TL gibi bir rakam ödemesi gerekmektedir.100 km 57 krş ise 400 km 2.28 TL eder.

Görüldüğü gibi mesafe uzadıkça balyanın fiyatı artmakta, birde bu rakamlara ilaveten eğer işin içine aracı sokupta oturduun yerden balya sahibi olmaya kalkarsanız, balya başı minimum 1 TL ila 3 tl arasında bir rakamı extradan ödemek zorunda kalınmaktadır.

Ondan sonra vay efendim ben sap balyasının tanesine nasıl 8-10 Lira veririm?

Kusura bakmayın ama, eğerki ayağına bekleniyorsa bu rakam rahatlıkla 9 ila 13 Tl arasından aşağıya zaten olmamaktadır

İşte hesap ortada, herkes kuruşlarlan kazanmakta, ama sonuçta toplam meblağ yükselmektedir.

Yok sen komşunun tarlasından kısa mesafeden balya alıyorsan balyanın tanesine 6 TL ye alman mümkün, evet tarla sahibi para istemiyorsa, sende burnunun dibindeki tarladan sadece bağlatıp eve yada damına taşıtmakla bile 3 TL ye maledemezsin.

Bizim bölgedede şu an belirsizlik hakim , genelde insanlar kendi yerlerini hasat edip , balya yaptırma derdinde. Önümüzdeki günlerde durum ortaya çıkacak , kimde ne kadar eksik , ne kadar fazla olduğu , sonrasında piyasaya hareketlenir diye düşünüyorum. Etrafta bazı makina sahiplerinin biçim karşılığı sap aldığını duyuyoruz , bazıları 10 tl den eve tesli getiririz vs diye haber bırakmışlar ama henüz alan satan olmadı. Önümüzdeki hafta içinde biçimler tamamlanmış olur , sonrasında saman işi hızlanır.

bizim buralarda biçim 1 haftaya biter. biçim bittimi fiyatlar çıkar diye düşünüyorum. şuanda yaptıgım balyaları arkamdan topluyolar kamyonculara yetiştiremiyorum.