Güncel Saman Fiyatları

Ynt: Güncel Saman Fiyatları

umutmalkoc link=topic=65699.msg751460#msg751460 date=1370801676' Alıntı:
bugün bir çiftlikteydim.dedimki samanı nasıl temin edeceksiniz.bana verilen cevap yurtdısından yoncanın balyasını 7liraya bağlantı yaptık.çok şaşırdım bu konuda benzer bi bilgisi olan varmı

ufukk link=topic=65699.msg751311#msg751311 date=1370721107' Alıntı:
Çiftçilikte birşey 2 sene üst üste para etmiyor genelde :)
Devlet geçen seneden uyandı , ithalatı zamanında yaparsa , gelin bizim tarlaları bağlayın temizleyin diye millete yalvarmayalım :)
Ben demiştim kardeşim :)
Çünkü adamlar büyük oyuncu işlerini şansa bırakmazlar , senin benim işim duruma göre 900-1000 balyaya olur , onuda bir şekilde halledersin , bazı seneler anızları tel tırmıklar ile tekrar namlu yapıp bağladık , idaremizi yaptık , ama çiftlikler için bu sözkonusu olamaz.
Bu sene anlaşılan büyük oyuncular temkinli davranıyor. Şimdiden tedbir almışlar.

Arkadaşlar eskişehir bölgesinde 800 dekar sapım var ekinler iyi uygun fiyata balya Yada saman yapacak arkadaşların benimle iletişime geçmesini istiyorum tahmini 100 ton beklentimiz var tesekkürler

Arkadaşlar Eskişehirliyim, Öğretmenim ve ek olarak çiftçilik yapıyorum bizim biçim başladı isteyene istediği kadar balya temin edilir.

İletişim:05330339626

Bu sene yine çok ucuz olmayacaktır balya (saman)...Hadi 3-5 çiftlik yurt dışıyla bağlantı yaptı halletti,diğer binlerce işletme ne yapacak.Sap bu senede ahım şahım kuvvetli değil,özellikle iç anadoluda sıkıntı büyük...

samanın para etmediği yıl yokkı zaten ha kısın 3-5e satıoduk.gecen sene 12 15e gitti.bu senede aynı para edecekk gibi görünüo.

ufukk link=topic=65699.msg751311#msg751311 date=1370721107' Alıntı:
Çiftçilikte birşey 2 sene üst üste para etmiyor genelde :)
Devlet geçen seneden uyandı , ithalatı zamanında yaparsa , gelin bizim tarlaları bağlayın temizleyin diye millete yalvarmayalım :)
buna katılıyorum buyuk ihtimal öyle olucak :D
ve tarla temizleme toplama saman işi yapılır ;D

SmhGwz link=topic=65699.msg752039#msg752039 date=1371015920' Alıntı:
buna katılıyorum buyuk ihtimal öyle olucak :D
ve tarla temizleme toplama saman işi yapılır ;D
Devlet gene getirecek kilosu 50 kuruşa.bu gene kurtarır balyacıları.bi balya ortalama 24 25 kg tanesi 12 13 lıra eder düşük bi rakam değil.ithalat olsada fark eden bişey yok.balyacılar yine köşe bu sene

iç anadolu afyon bölgesi tarladan 6 tl suanda sezonu açtık. saplarda çürüme vs yok kaliteli saman. 25 kg civarı balya. ege vs dışında iç talepte çok fazla saman para edince herkes içerideki samanını sattı şimdi geri koyma derdinde.

alim1903 link=topic=65699.msg752183#msg752183 date=1371059958' Alıntı:
saman isteyen olursa 170 e düştük istediği kadar balya temin ederiz uzun şase tır dorsesine 15-16buçuk ton arası yüklüyoruz

araya 1300-1400 km mesafeyi koyarsan 100 liraya kadar düşersin :)

busene sap çok bizde 8 ci aydan önce saman balyası cıkmaz bnm beklendim 4 veya 5 gibi ederdiyorum.. bndede busene 10 bin balyam olacak gibi isteyen olursa irtibada gecebilir

Ali Saraç arkadaşa katılıyorum. Şu an Çorlu ' da çiftlik teslim 11-13 arası balya alınıyor. Çiftlik sahipleri balya bulamıyoruz diye şikayetçi.

Evreşe ' de durum tam tersi. Burda da çiftçiler tarlada 6 lira vermiyorlar diye şikayetçi. İşin aslı balya yerinde ucuz, teslimde pahalı. Herkez hazır bekliyor. Elini azıcık taşın altına sokan kazanıyor.

bizim bölgemizde saplar normal düzeyde ne iyi ne kötü. eskişehir vs yerlerde istanbula kadar geneli kötü. bakımı iyi yapan tarlalar var ama az. ankara bölgesi çok iyi. bnim gözlemlediğim bukadar. sapın çiftlik teslimi pahalı olmasının sebebi nakliye işçilik + kar buda normal. dün sattık 6 liradan 1 lira yükleme yaklasık 1-1.5 lira nakliye ve kar. karsızda bu iş yapılmaz. 12-13 normal. ileri doğru ucuzlar diye tahmin ediyorum.

balyeeri eve taşıyalı epey olmuştu birazı açıktaydı birazı kapalıdaydı açıkta olanlardan dün 2 kamyon balye sattım fakat tane ile degil kilo ile sattım daha dogrusu alan kişi tane ile degil kilo ile almak istedi bu balye hafif gelir dedi
225lira tonu
2 kamyon 14400 kg geldi yaklaşık700 civarı balye
yani ortalama olarak 1tane balye 4,50 kuruşa satılmış oldu

BALYA FİYATI BEKLENENDEN DÜŞÜK OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR.YERLERDEN DONÜMDEN 10 ADETTEN AZ BALYA ÇIKMAZ GİBİ DURUYOR.

Arkadaşlar 4000 dekar bezelye sapı bulunur ihtiyacı olanlara duyrulur ilgilenen arkadaşlar için irtibat tel : 0544 295 62 53

Anladığım kadarıyla piyasa çok dengesiz.Mesela bizim çevremizde güzel sap var,etraftaki alıcıların beklentisi 2,5-3 lira civarında.Ancak buradan gördüğüm kadarıyla sanırım 5-6 liradan ucuza balya da zor bulunuyor.Hasat vakti genele yayıldıkça sanırım piyasa bir düzene girecektir.Tabi balya fiyatının pahalılaşmasında tarla sahiplerinin uçması da var.Bana göre bu sene dönüme 10-11 liradan fazla sapa para verilmez.Bizim buralarda biçer parasına denk geliyor.10 balyadan aşağısı da pek çıkmaz gibi görüyorum ben.

400-410 dekar arpa yerimiz var dekar hesabıda olur alıcının balya makinası varsa kg hesabıda olur duyrulur Arkadaşlar.