Güncel Saman Fiyatları

Ynt: Güncel Saman Fiyatları

Ali SARAÇ link=topic=65699.msg752911#msg752911 date=1371305933' Alıntı:
Bugün itibariyle toz patoz samanı 30 kgluk balyelerde kg 65 kuruştan köy meydanında satılıyor saman adana menşeyli
ali bey talep cok sizin oralarda desene.taa adanadan saman gittiğine göre.
bizde hasata 15-20 gün var bakalım bizim buralarda durum nasıl olcak.

parasını peşin almayanların sapları tarlada kaldı balyacılar kaçtı sapı toplatmak için şimdi tarla sahibi üste para verecek 400 dönüm yere 10 binlira veren samancı tarlaya yıgmış samanı dag gibi arayan soran yok elinde patladı gibi :(

Bizde sezon yeni başlıyor ibrahim, sapları biçime bir çiftlik ile anlaştık, 1000m2 biçim 16 tı, ortalama 25 kg dan 8 balya çlkar.

Sakla samanı gelir zamanı demiş atalarımız.

Saman kimsenin elinde patlamış değil

Çiftlik sahipleri ve alıcılar ayağına bekliyorlar, getiren olsa balyanın tanesine 13-15 lira verecek

Kışında olsa bu fiyata alacam şimdi lazım değil diye para bağlamak istemiyorlar hayvancılar

Sap saman işi yapanda tarlada müşteri bekliyor, çürüyü gidince işişten geçmiş olur.

Saklayacan samanı, lazım olan zamanı gelince gelecek alacak, ayağına götürdünmü kepazelik.

Eskiden harman yerine yığılırdı, kendisi kullanır yada lazım olan satın alırdı.

Tarla sahibinin tarlada bırakması yanlıştır.

Samanı tüketene şimdi zaten lazım değil, lazım olduğunda kışın dışardanda gelse nasılsa fiyatı pahalı diye almıyor para bağlamıyor

En güzeli eskiden olduğu gibi yapmak.

Sakla samanı gelir zamanı.

Bu yazıyı kış gelince alıntılayıp yine okuycaz diyorum.

Hep aynı hatalar.

halbuki balyanın son tüketici fiyatı yerine teslim kg 50 krş normal fiyattır, 65 krş fazla fiyattır.

Ülkenin bütün tarlalarındaki saplar toplanıp değerlense iyi olur

Her tarla sahibi tarlasının sapını bağlatsa buna müşteri bulamaması imkansız, biçerciye samancıya balyacıya vermeyiniz, parayı verip bağlatıp yığın

yaptığınızda kışın bunu alacaklardır, şimdi para bağlamak istemeyen hayvancı lazım olunca alacaktır.

Bu balya işinde bütün herşeyi tamda harman zamanı kamyoncu esnafı mahvetmektedir, şimdi içanadolu biçilince kamyoncu kamyonuna tarladan balya sardırıp, götürüp satmaktadır, kamyoncu buna vergi vermemekte, tarladan ucuza aldığını pahalıya lazım olan bölgeye götürüp satarak arada epey büyük para kazanmaktadır.

Bu gibi işlerin önüne geçmek için tarla sahibi tarlanın sapını bağlatıp balya olarak bir kenara yığmalı, zaman gelince müşteri gelip bunu alacak, arada ne kamyoncuya, ne balyacıya ne biçerciye gerek kalmayacaktır, herkes işini yapacak, tarla sahibide kamyoncuyu biçerciyi balyacıyı sapına ortak etmemiş olacaktır.

Artık tarla sahipleri hem biçeri hemde balya makinası olana tarlayı vererek biçtircek ve sapını bağlatacaktır, satılanı tarladan satar, satılmayanıda yığın yapar lazım olunca kışın isteyenlere satacaktır, bu yöntemle hem ülkemizin samanı değerlenmiş olacak, tarla sahibide kazanacak balyaya ihtiyacı olanda zamanı gelince sapına samanına kavuşacaktır, kimse zarar etmeyecektir, çünkü ülkemizde hayvancılık arttı ve artık dışa bağımlı hale gelmek üzereyiz, sap saman bolluk bereketlik yılları geride kaldı, sen sapını tarladan al koy, onun değeri kıymeti zaman gelince kendini gösterecktir.

Kışın 50 krş ithal saman kullanacağına, kilosu 50 kuruşa yerli saman yada balya tercih edilecektir.

Arkadaşlar haftaya buğdayı biçiyorum.Dün bir abimiz geldi Antalya ' dan bir balyacı gelmiş dönümüne(1000m2) 20 TL veriyormuş.Telefonumu aldı bende vermek için anlaştım.Hadi hayırlısı bir yamuk olmaz inşallah.Parayı peşin alacağım.

yok bu işinde çivisi çıktı konyalılar kg 150 kr bızım burada kğ 300 krş almayacam saman maman ne bu yahuu:)

diyarbakırda arpa samanı 60tl buğday samanı kg 100tl benım 600 dönüm buğdayı bugün biçmeye başladık biçerdövercıye samanın hepsıne karşılık biçme parası vermıyecem ve bana ev ıhtıyacı için 10 römork boşaltacak. burda dönüm biçimi 10 ile 11 tl arasındadır eğer düz biçersen

bölgenizdeki.en son balya ve saman fiyatlarını paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar.

Balya başı 5 liraya kamyonunuza yükler göndeririz.nakliye size ait.5557477233 Çorum Sungurlu.para peşin ya da kredi kartı tek çekim.

Otları 10 tl den verdim tarladan 25, 30 kg balya
Arpa sapları( haşpaysız ot gibi bağlı) 9tl tarladan verdim
50 Krş düştü birkaç gündür fityatlar
Yonca balyası getirmiş bir tır dolusu tüccar ilk defa gördüm bu şekil satılan burada bilmiyorum nereden getirmiş.Kamyonda 40 krş kg sini veriyor . Kamyondan alıp yerine götürmek alıcıya ait

Balya olarak (20 kilogram civarı) 10 TL altına satmayın (herşey alıcıya ait) çok aldanmış olursunuz sizden 3 e 5 e alır başka yerde 12-13 e verir.Balya bu senede ucuz olmayacak atın bir yere dursun ,akmaz kokmaz....Elin tüccarına yattığı yerden para kazandırmayın (nerde öyle yağma çiftçinin sırtından) kilo 50 kuruşun altına saman yok bilginiz olsun....
Aman diyim.

dün birkaç yeri aradım. konya altıntekin arpa balye kilo 15 kr. buğday 17,5 kr. yükleme 2,5 kr/kg

tır ortalama 16 000 kg geliyormuş.bura nakliye 1200 tl. google ' dan baktım 320 km.

arpa balyesi hersey dahil 4000 tl yani tanesi 6 tl ------24 kiloluk balye

eskişehir-mihalıççık da tanesine 3,5 dedi.ama tarladan toplanıp yüklenecekmiş.

10 lira balya bir hayal bence İç Anadolu için bu sene.Burada yükleme parası olarak 50 krş yükleme,50 krş indirme olarak alıyorlar.

Çağrı link=topic=65699.msg754765#msg754765 date=1372065731' Alıntı:
10 lira balya bir hayal bence İç Anadolu için bu sene.Burada yükleme parası olarak 50 krş yükleme,50 krş indirme olarak alıyorlar.

Bizim o tarafta da bir hayal bence bu sene ekinler sap olarak iyi çavdar çok ama saman ihtiyacı az olacak gibi. Bizim dağ köylerinde sadece ot ekenler var hayvanları ot ile besliyorlar kışın daha yararlı oluyormuş bugday para etmiyor samanda hayvana yaramıyor diye bütün arazisini ot eken kişiler var.

Tanesi 1 liraya yükleme boşaltma yapılan balya 3-4 liraya verilirmi bi düşünmek lazım evvelaaa...Atın bir yere dursun,gaza gelmeyin alın terinizi sudan ucuz vermeyin....10 liraya balya satacaksınız müsterih olun.