6060 hazır 6030 da arkasında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: 6060 hazır 6030 da arkasında

keykubat link=topic=55880.msg600777#msg600777 date=1338270716' Alıntı:
bazı yabancı ülkelerin videolarında görüyoduk hatta formdada paylaşıldı adamlar tekli pullukla toprağı 1-1,5 metre derinlikte sürüyodu toprağı
https://www.youtube.com/watch?v=WbB9J0BFgdQ&feature=related
bizim topraklrda çekmesi biraz zor

Ömer neden zor olsun adam 200 bg gücündeki motora tekli pulluk takıyor. Anadoludaki gibi 75 bg motora 5li 8 numara takmıyo :) Trakyanın verimlerinin yüksek olmasının sebebide yazın yapılan derin sürüm olabilir.

Osman Musaogullari link=topic=55880.msg600624#msg600624 date=1338234734' Alıntı:
Ben sizin yazdiklarinizi tekrar okudum,Isin Allah peygamber kismini bir tarafa birakirsak hala 1,8 mt boyunda,dekara 2100 kg verimli arpa yetistirdiginize, dekardan 1200 kg yonca aldiginiza inanmiyorum. Zor is degil, ekinlerin resimlerini paylasirsiniz bende sizden ozur dilerim..
zaten oradan kaybediyoruz neden bırakıyorsun ki o olmadan hangi bi işte başarılı olabilirsin ki O ' ndan izin alamadan yaprak bile hareket edemez... MALESEF GAVUR DEDİKLERİMİZ ONU BİZDEN İYİ TANIDILAR. bizde geçmiş kültürü devam ettirerek ona gavur diyoruz. ne gavuru kardeşim adamlar bizden müslüman bence namaz oruç abdest o şahsi hesabı. ÇALIŞ SENİNDE OLUR.

doganbey1 link=topic=55880.msg600863#msg600863 date=1338285421' Alıntı:
Ömer neden zor olsun adam 200 bg gücündeki motora tekli pulluk takıyor. Anadoludaki gibi 75 bg motora 5li 8 numara takmıyo :) Trakyanın verimlerinin yüksek olmasının sebebide yazın yapılan derin sürüm olabilir.
eyvallah semadan yani uzaydan gelen partiküller güneş ışınları ile tam açısında gelince sende çalışınca toprak doygunluk seviyesine ulaşıyor birde naturel olursan yemede yanında yat

davutselek link=topic=55880.msg600877#msg600877 date=1338287174' Alıntı:
eyvallah semadan yani uzaydan gelen partiküller güneş ışınları ile tam açısında gelince sende çalışınca toprak doygunluk seviyesine ulaşıyor birde naturel olursan yemede yanında yat
sizin memleket nere?

doganbey1 link=topic=55880.msg600863#msg600863 date=1338285421' Alıntı:
ayrıca mevsiminde işlenilen toprak daha da anlamlı olur ve zorluk çıkarmaz hocam

Toprak ne kadar mevsiminde işlenmiş olursa olsun, ne kadar iyi bakılmış ve doğal materyallerle gübrelenirse gübrelenmiş olsun, dönüme 2100 kg arpa verimi veya 1200 kg yonca verimi bana da pek inandırıcı gelmiyor. Hakikaten söylediğiniz şeyler imkansız görünüyor. Siz eğer o verimi bir şekilde almış olsaydınız inanın bu kulaktan kulağa yayılır ve sizin tarım tekniğinizi öğrenmek için uzmanlar yanınıza gelirdi.
Eğer siz bu verimi bir şekilde kanıtlarsanız, ben de bütün site huzurunda sizden özür dileyeceğim.

keykubat link=topic=55880.msg601104#msg601104 date=1338315565' Alıntı:
bi yanlış anlama var galiba Afyon dönümü 2500 m2 idi galiba

Abi olabilir dönüm olayını ben de düşündüm. Hatta soracaktım 1 dönüm 1000 m2 mi geliyor sizde diye ama unutmuşum.
Hadi diyelim ki bunu yanlış anladık, peki silaj makinesinin dişini kıran ve 22 cm çapı olan mısıra ne diyorsun ?
22 cm çap demek bildiğimiz ağaç gövdesi demek. Bu mümkün bir şey midir mısır için ?

Ahmed Gülsu link=topic=55880.msg601107#msg601107 date=1338315814' Alıntı:
Abi olabilir dönüm olayını ben de düşündüm. Hatta soracaktım 1 dönüm 1000 m2 mi geliyor sizde diye ama unutmuşum.
Hadi diyelim ki bunu yanlış anladık, peki silaj makinesinin dişini kıran ve 22 cm çapı olan mısıra ne diyorsun ?
22 cm çap demek bildiğimiz ağaç gövdesi demek. Bu mümkün bir şey midir mısır için ?
davut kardeşin söyledikleri imkansız gibi görülsede japonların domates ağacı aklıma geliyo olurmu olur yani

SmhGwz link=topic=55880.msg601110#msg601110 date=1338316006' Alıntı:
Bölüm başkanı olarak ve site üyesi olarak konuyu inceliyorum ama bu konu yakında büyük patlama yaratmaz inş :D

Vallahi bu söylenenler doğruysa ben gidip Davut beyi ziyaret ederim Semih. Üstüne bu konu da acayip patlama yapar ben şimdiden söyleyeyim. :D

keykubat link=topic=55880.msg601114#msg601114 date=1338316093' Alıntı:
davut kardeşin söyledikleri imkansız gibi görülsede japonların domates ağacı aklıma geliyo olurmu olur yani

Domates ağacında ne gibi bir yöntem kullanıldı bilmiyorum abi ama yine söylüyorum bu söylenenler doğruysa hakikaten bir devrim olur bu. :D

Verim değerleri gerçektende inanılmayacak şekilde olmaz demiyorum ama aklıma dekar ,dönüm farkı olabileceği geldi bu bahsettikleriniz 1000 m2 denmi yoksa bölgesel dönüm hesabındanmı onu tamamen bir aydınlığa kavuşturalım

2500 metrekare olsa,verimi dekara 840 kg gelir. Iyi bir verim hadi kabul edelim. Ama 1,8 mt boy arpada , 22 cm cap misirda iddialarini nereye sigdiralim? Yani yenilir yutulur gibi degilki, eger resimlerdeki beyefendi kendisi ise traktorun yaninda cektirdigi resim, arpa tarlasina girse cikisi bulamaz..

davutselek link=topic=55880.msg600877#msg600877 date=1338287174' Alıntı:
şu partiküller ayın kaçı gibi geliyor uzaydan ona göre çalışalım.bide 2 gündür bakıyorm hala t608d diye bi traktör bulamadım nette bu traktörlerin sahibi isen şu traktörün katalog veya ruhsatta model t608d yazan bi kısmı varmı fotoğraflada bi öğrenelim.bide dönümden 2000 kg arpa alıyormuşunuz sizde dönüm kaç m2.sorulan sorulara doğru düzgün bir cevapta vermemişsinz hep lafı dolandırıyrsunuz geçen aylarda ankara tigemdeki fendtlere benim diyen bir arkadaş vardı öyle bir durum söz konusu gibime geldi

Konuyu Biraz Önce Baştan Sona Okudum...
Şu NH T608D ' Olayına Katılmıyorum, NH ' nin Yaklaşık Olarak Bütün Üretim Motorlarını Bilirim Ve Araştırırım...
Bildiğim Kadarıyla T608D Diye Bir Motor Yok, T6080 Elite Modeli Paylaştığınız Resimdeki Traktör...
Ayrıca T6030 Modelini de Bildiğim Kadarıyla Türkiye ' ye Ne Harman Traktör Ne De Türk Traktör Getirmekte, Yurtdışından Özel İstek Üzerine Getirttiğinizi Düşünüyorum...

Diğer Şu Toprağın Derinden Aktarılması Konusuna Gelirsek, Bu Konuda Size Katılıyorum...
Avrupa ' da Ve Ülkemizde Trakya ' da Böyle Derinden Aktarma Yapıyorlar...
Birçok Yerde Yaygın Değil Bu Olay, Halbuki Yaygınlaşması Lazım,
Çünkü Gerçekten de Gübrelerle Çok Azot Bağladık Topraklarımıza Senelerdir...

Artık Organik Ve Modern Tarım Yapılmalı...
Gübreleme de Hayvan Gübrelerini Kullanmaktan Başlayabiliriz Bu işe...

[size=12pt]Neyse Konuyu Saptırmayayım, Siz Şu T608D Konusunda Bir Fotoğraf Çekip Buraya Yüklerseniz Seviniriz...
Kaputtaki Yazı Ve Ruhsatta Yazan Model Adı Kısmının Fotoğrafları Mesela...
Tabi Eğer Traktörler Sizinse...
[/size]

Saygılarımla...

Şu traktör Konusunu halen inanasım gelmiyor Harman ve trakmakın yada Dünyada üretilen New Hollandın Bi T608 D ve T608T gibi bi modeli yok.. T8 Yada Ts100 olabilir ama T608D bi model görmedim..
ve T608D diye de nasıl orda yazıyor çözemedim gitti be kardeşim 6080 olmasın şu :S
kırk yıllık nhciyim böyle motor görmedim :)

güzel güzel anlatmışsınız. kimyasallardan falan filan neden doğal tohum atmıyorsunuz o zaman. gdo lu tohum kullanıyorsunuz. ıslah edilmiş tohumsa tamam ancak gdo söz konusu olunca en az kimyasallar kadar hatta fazlasıyla canlı ve insan nesline zararlı. o kadar uzmanların konuştuklarını anlattıklarını duymuyorsunuz galiba.bizleri felakete götüren gdo dur kimyasallarda hemen peşinden gelir.
davutselek link=topic=55880.msg600454#msg600454 date=1338230071' Alıntı:
eyvallah...
öncelikli olarak yaratılış itibari insan daha çoku ister yaradanda daha çokların uygun ve uygun olmayan yollarını gönderir. yapılan tercihler sonrasında tabiat ya güzelleşir yada felaketler zincirini başlatır. bir domates toprakta yetişir aynı zamanda topraksı katmanlarda da yetişir. (kaya ve taş sonuçta bunlarda toprağın bütünleşmiş ve sıkışmış halidir.) şimdi bunların bir kar amaçlı olarak yetiştirilenleri var birde hakikaten İNSAN SAĞLIĞI İÇİN yetiştirilenleri var. eğer yetiştireceğiniz mahsule duygunuzu niyetinizi düzgün katarsanız elde edeceğiniz sadece madde değil aynı zamanda sağlıklı bir nesil olur. örnek mısır yetiştiricileri ekim öncesi şu işleri yaparlar - toprak iyi bir pulluk yardımı ile önce sürülür. ardından mevsimsel ve ekimsel şartlara göre kazayağı ızgara sürgü sallı tırmık vesaire kombilenelerle toprağa düşecek bitkinin yatağı hazırlanır. anız sonrası ise baya bi dap saçılır toprağı ki tohum düştüğünde besinsiz kalmasın diye,!!!! sonrasında ekim yapılır ardından tavlı ise beklenir değil ise sulama yapılır. baş gösteren mısır sonrasında çizisi belli olsun diye hizalama dediğimiz aracılarla hizalanır (sırası belli edilir ve karık dediğimiz ark muhabbet iyapılır.) bu arada toprak ta biten ot olur ise onlarda temizlenmiş olur... buraya kadar amenna. lakin atılan gübreler verimi artırsın diye atılırken aslında toprak tamamen kaldıramayacağı kadar bir kimyasal reaksiyona girer ve tohum olması gereken şartlarda değil olmaması gereken şartlarda büyür. mısırın içini göremezsiniz lakin biyolojik ortamlarda yapılan tahlilller o mısırı yiyecek olan hayvan neslinin gen yapılarına kadar aşırı kimyasal ile etki ederek ortaya korkunç bir bozuk nesil getirir. ALT TARAFI Bİ GÜBRE ATTIK YA DİYENLERİ DUYAR GİBİYİM. ama malesef mevsimsel şartlara göre bu işlem yılda 3 kereye yakın bişekilde yapılıyor. bundan sonrasını büyük harfle yazacağım ki ilginizi çeksin ceza alırsam kusura bakmayın. SULTAN DAĞI YAMAÇLARINDA BİR KÖY. ARPA EKECEĞİZ 90 DEKAR TARLA 2000 DEMİR ARPA VERİYOR. AÇTIK KURANI OKUDUK RAHMAN SURESİNİ MİZANI BOZMAYIN DİYOR ORDA. SONRA DÜŞÜNDÜK VE TARLAYI 3 SENE BOYUNCA SÜREKLİ OLARAK NADASA BIRAKTIK LAKİN NADAS ŞEKLİMİZ ETRAFTAKİ YILLARIN ÇİFTÇİLERİNE GARİP GELDİ. 1.20 METRE TOPRAĞI YERİNDEN DEVİRDİK. ORTAYA AYAKLA DAHİ YÜRÜYEMEYECEĞİNİZ BİR TOPRAK YAPISI ÇIKTI. TOPRAK KABARDIDA KABARDI VE GEVŞEDİ. 4 SENE GELDİĞİNDE BİR GRAM GÜBRE ATMADAN GDO LU TOHUMU ATTIK VE YIL SONRASINDA MAHSUL MİKTARI 14850 DEMİR ÇIKTI. ŞİMDİ BURADA ORTAYA ÇIKAN SONUÇ HEM BEN KARLI OLDUM HEMDE MAHSULÜMÜ ALAN KİŞİ ÇÜNKÜ ARPADAKİ KELLE BOYU 1.8 CM İDİ. nasıl açıklanır bu durum. gayet basit tabiat rabbin emri ile kendini sürekli tazeler eğer sen kullanacağın aklı düzgün kaliteli ve mizan kuralları çerçevesinde bir ürün yetiştirme yolunda kullanırsan karşılığını gani gani alırsın. eee bu şartları yerine getirmek içinde alet edavat lazım bunlarıda düzgün seçersen al sana dadından yenmeyecek bi güzellik çıkar. KİMİSİDE aha yok odeğil bu yok şu değil o der durur. sonraki yıllarda o tarla içerisine çekilen tavuk tersi ve koyun terside cabası dekardan alınan sap balye miktarı 85 daha ne diim ben arkadaş. toprak emrinde sen yeterki kullanmasını bil. AMELLER NİYETLERE GÖREDİR. diceklerim bu kadar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...