6060 hazır 6030 da arkasında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: 6060 hazır 6030 da arkasında

davutselek link=topic=55880.msg602304#msg602304 date=1338495841' Alıntı:
yok kardeş ben bu forum üyelerine bişi demicem artık atmışızdır bilader bak sende sazan gibi takılmışsın oltaya ali kardeş çek nevale geldi..... hem sen bilmiyon bizim motorda 120 cm palası olan hızarda var ön ptodan çalışıyo.... :)

abi ilerde inşaallah senin fikirleini alacağım gerçekten şu tarlayı derin sürme meselesi
şimdiden düşünüyom neyle sürerüm tarlaları o kadar derin bizde en derin süren sadece pulluk var patlatma lasak o da olurmu bilmiyom ama gerçekten tarlaları 3 4 yılda bir kez derin sürmekte fayda var

davutselek link=topic=55880.msg602304#msg602304 date=1338495841' Alıntı:
yok kardeş ben bu forum üyelerine bişi demicem artık atmışızdır bilader bak sende sazan gibi takılmışsın oltaya ali kardeş çek nevale geldi..... hem sen bilmiyon bizim motorda 120 cm palası olan hızarda var ön ptodan çalışıyo.... :)
ben sazan değil KÖPEK BALIĞIYIM yemlerine dikkat et bu forumda sazan avı yasaktır. zaten arasanda bulamassın. sana hayal dünyanda mutluluklar..

SALİM link=topic=55880.msg602306#msg602306 date=1338496081' Alıntı:
davut bey ilim ispat gerektirir. ispatsa delille olur. müspet ilimler bile kendi içinde mucize, keramet gibi şeylerle kendi içerisinde kanıtını taşır. ama siz hep mulak şeylerle geçiştiriyorsunuz. diyelim ki gerçek bi çalışmadan söz; misal arpalarınızı ele alalım, diyelimki dönümden(dekar)bin metre kareden iki ton yüz kilo arpa alıyorsunuz boy bir doksan bi dekara iki ton yüz kilo sıkıştığına göre bu ekinlerin başağıda oldukça ağır olacak. bizim normal şartlarda verim veren arpalar bile kuvvetli olduğunda birde yağmuru yemişse büyüdükten sonra hasır gibi yatar yülaftanda ince kalır taneler. sizin arpalar nasıl oluyorda ayakta kalıyor. yülaftan ince olan arpanında kilo basmayacağı her kes tarafından bilindiğine göre, demekki sizin arpalar kamış gibi kalın olmalı ancak o zaman ayakta dik olarak kalır. başakların ağırlığını taşımakta o kadar kolay olmasa gerek. her şey müspet ilimle açıklanamaz bazı şeylerde pozitif bilimlerle açıklana bilir. pozitif bilim demek müspet ilimlere karşı olunacağı anlamına gelmez. ataist düşüncesiyle açıklamaları bir kenara bırakırsak. deyilmidir ki peygamberimiz ilim çinde de olsa gidip alın demiştir.çinde müspet ilim olmadığına göre demekki peygamberimiz pozitif bilimlerdende yararlanın diye yön göstermektedir. dini değerleri rehper edinerek, pozitif bilimdende faydalanarak çığır açıcı çalışmalar ola bilir ancak siz laf kalabalığıyla geçiştiriyorsunuz. merak etmeyin nazar falan olmaz nazarada sığınmayın. madem dinle pek bi alakalısınız nazarında duasını okursunuz o kadar endişeleniyorsanız insanların çalışmalarınızı görmesinden. ayrıca bölgenizdeki insanlar görmüyorlarmı bu çalışmalarınız deyseydi asıl onların nazarı değerdi. ayrıca göz değmesi doğrudan olur. gözdeki enerji doğrudan yansıtıldığında gerçekleşir nazar. resimle falan mümkün değil.kısacası diyorum ki kanıtlamadan ortaya attığınız her şey palavradan ibaretmiş biçiminde yansıyor. buda lafontelden masallar durumunu akla getiriyor.

öncelikli olarak forumdaki metinleri baştan aşağıya dikkatli ve nezaketli okuyunuz sonra yanıma geliniz ... 35 oldu aralardan alınan bilgilerle gelmeyiniz. lafontenin kitaplarını da kenara bırakıp sonrasında realitesi yüksek dünya seviyesine geliniz. 1,90 1,80 bölümlerini lütfen dikkatli okuyunuz. burada bekliyorum okuduktan sonra size cevap vericem ama öncelikli olarak siz zaten okuyunca benden özrü dileyeceksiniiiiiiz.

ben sana şöyle diim bizim sitede kimler geldi kimler geçti ve doğru kişiler hep war burdalar..
bende erkunt war 1000 metrekarede 1.5 ile 2 litre yakıyor resimini vidyosunu en ayrıntısınla paylaştım..
(Bartu)mustafa abide same war paso kullanıyorum hiç üstünden inmem çok az yakar der resimlerini paylaşır fln bizde kural yada gelmiş geçmiş işleyiş böyledir..
yada biri gelir motor alacaktır yada hayvnaında bişey wardır onun için yardım ister veririz cvbını anlatabildim ;)
sizin gibi roman yazar gibi yazıp milletin kafasını karıştırarak kimse cvbını alamadam kafası karıştığınla kalıyor. :)

SmhGwz link=topic=55880.msg602318#msg602318 date=1338496513' Alıntı:
ben sana şöyle diim bizim sitede kimler geldi kimler geçti ve doğru kişiler hep war burdalar..
bende erkunt war 1000 metrekarede 1.5 ile 2 litre yakıyor resimini vidyosunu en ayrıntısınla paylaştım..
(Bartu)mustafa abide same war paso kullanıyorum hiç üstünden inmem çok az yakar der resimlerini paylaşır fln bizde kural yada gelmiş geçmiş işleyiş böyledir..
yada biri gelir motor alacaktır yada hayvnaında bişey wardır onun için yardım ister veririz cvbını anlatabildim ;)
sizin gibi roman yazar gibi yazıp milletin kafasını karıştırarak kimse cvbını alamadam kafası karıştığınla kalıyor. :)
alk-*s aynen.

aksazli link=topic=55880.msg602315#msg602315 date=1338496438' Alıntı:
ben sazan değil KÖPEK BALIĞIYIM yemlerine dikkat et bu forumda sazan avı yasaktır. zaten arasanda bulamassın. sana hayal dünyanda mutluluklar..
aksazli link=topic=55880.msg602315#msg602315 date=1338496438' Alıntı:
üsluplara dikkat nezaketi öne al ardından sazan değil kral olursun ama üslup bozuk olursa ancak köpek balığı olursun dikkat et burda da elinde doçkası olan bi balık avcısı var .... atma tutma falan konuşmayı bir öğren öncelikle... benim de üslubumu değiştirme.

davutselek link=topic=55880.msg602322#msg602322 date=1338496645' Alıntı:
üsluplara dikkat nezaketi öne al ardından sazan değil kral olursun ama üslup bozuk olursa ancak köpek balığı olursun dikkat et burda da elinde doçkası olan bi balık avcısı var .... atma tutma falan konuşmayı bir öğren öncelikle... benim de üslubumu değiştirme.
pe ki mü dürr. 22 cm çapta mısırırı olanın fotoğraf makinası olmazmı. atta görelim şu çizgi film kahramanını. bu arada dikkat çekmek istiyorsan başka yöntemlere başvur. böle oyunlar bu forumda eskidi artık

ilim çinde de olsa getiriniz . böyle olursa çine ilim almaya gitmeyi boş verin kapımızdaki ilimi bile alamayız adam ne güzel bilgiler vieriyor onun için ekipman bile almış ha dediği eksiktir fazladır sonuçta saygı duymak lazım davut kardeşi küstürerek onun düşüncelerini kimse değiştiremez o adam bu foruma yazsada yazmasaada o işle uğraşıyor ister olur ister olmaz bu kadar üzerine gitmenin manası mantığı yoktur.

neyse ilk başta adamın traktörüne kafayı taktılar sonra kaldırığı mahsule buraya konu açması resmen suç oldu adamın herkesin yaptığı ettiği sanki % 100 tutuyormuş gibisinden

şerefli1 link=topic=55880.msg602332#msg602332 date=1338496929' Alıntı:
ilim çinde de olsa getiriniz . böyle olursa çine ilim almaya gitmeyi boş verin kapımızdaki ilimi bile alamayız adam ne güzel bilgiler vieriyor onun için ekipman bile almış ha dediği eksiktir fazladır sonuçta saygı duymak lazım davut kardeşi küstürerek onun düşüncelerini kimse değiştiremez o adam bu foruma yazsada yazmasaada o işle uğraşıyor ister olur ister olmaz bu kadar üzerine gitmenin manası mantığı yoktur.

neyse ilk başta adamın traktörüne kafayı taktılar sonra kaldırığı mahsule buraya konu açması resmen suç oldu adamın herkesin yaptığı ettiği sanki % 100 tutuyormuş gibisinden
biz küs demiyoruz. ısrar edeceğine ıspat et diyoruz.

şerefli1 link=topic=55880.msg602332#msg602332 date=1338496929' Alıntı:

Arkadaşım adamın konu açmsı suç değil açtıgı konunun nasıl gitmesi ..
dedikki new hollandın böyle bi modeli yok T6080 modeli war eğer bu motor seninse çek iki kare motorun senin dediğin gibi olduna inandir bizi..
sonra dedi mısır yada buğday bu kadar tm dedik onuda ispatla madem bu kadar büyük ürünün warsa bize normal çiftçilerde o kadar büyük mahsül kaldıramıyor sonuçta dikkat çekiyor.. ama yok arkadaş orası burası birde şu war sanki biz inanmıyoruz gibi bize inancınınz olursa olur diyo fln feşlan konuyu saptıran arkadaş kendisini hiç kimseye kızmasın burda..

canavara sormuşlar ensen neden kalın kendi işimi kendim görürüm demiş ANLAYAMADIĞIN YERDE SORACAKSIN SORMAYI BİLMİYORSAN SUSACAKSIN onuda bilmiyorsan sana sabaha kadar hayırlı işler ....

roman konusuna gelince bir gün gelipte romanlar gerçek olduğunda beni hatırlarsın o zaman fendtin arkasında 70 cm sıvı gübre gömen tankerin ne işe yaradığını anlarsın...

gerçi senin diyebileceğin şey sınırlı BİZ BABADAN BÖYLE GÖRDÜK....

ne diyeyim arkadaş roman geliyosa sen roman olarak nitelendir. nasılsa uyumaya devam edeceksin...
sazanlara veya KÖPEK BALIKLARINA GELİNCE avcı her daim balığı avlar....
bi şeyler anlatamadıysam bana yazıklar olsun t608d ağır çekici tarım aleti 183 beygir 6 silindir 145 kw çift pto hareketli koltuk çift sürüş ve joystick bağımsız dingil.... RUHSAT BİLGİLERİ BUNLAR 5270 KİLO AĞIRLIK rakam olarakda 110 000 euro almak isteyen benden başka salak olursa almanyadan ithal edilebilir. burada ki bayiler satışa çıkaramazlar cihazın şirket lisansı olmadan burada alması vergiye aykırı gelir. yıllık 1980 lira vergi ödersin ..

trakkulup benden bu kadar her söze bir lafım olmayacak artık
çünkü sözü sarf edenlere dikkat etmeliyim KÖPEK balığı aynalı sazan roman okuyanlar falan...

SmhGwz link=topic=55880.msg602318#msg602318 date=1338496513' Alıntı:
kardeş yani diyorsunki hewr şeyi biz görerek göstererek ispatlıyoruz diyorsun yani

öyleyse o erkuntu satman lazım fabrika seni kandırmış noter huzurunda 750 g yakıyor ama sana gelince 1.5 -2 litreye çıkıyor şimdi biz sanamı inanacağız fabrikayamı sende görsel olarak gösteriyon fabrikada nasıl olacak biraz daha açıklarmısın.mesala yusuf abi bir konu paylaştı bizlere sordu .kapalı besi koyunculuk yapılırmı diye şimdi o konuya bilende bilmeyende cevap yazdı adam hangisine inancağını şaşırdı belkide yanıldı yapmayacak yada yapacak far edermi ama kim ona görsel olarak ispatladı olup olmayacağını lütfen boş yere yorumlar ile konuyu dağıtmayalım ..konu başka yerlere gidiyor ok-*-s ok-*-s ok-*-s ok-*-s ok-*-s

SmhGwz link=topic=55880.msg602338#msg602338 date=1338497187' Alıntı:
Arkadaşım adamın konu açmsı suç değil açtıgı konunun nasıl gitmesi ..
dedikki new hollandın böyle bi modeli yok T6080 modeli war eğer bu motor seninse çek iki kare motorun senin dediğin gibi olduna inandir bizi..
sonra dedi mısır yada buğday bu kadar tm dedik onuda ispatla madem bu kadar büyük ürünün warsa bize normal çiftçilerde o kadar büyük mahsül kaldıramıyor sonuçta dikkat çekiyor.. ama yok arkadaş orası burası birde şu war sanki biz inanmıyoruz gibi bize inancınınz olursa olur diyo fln feşlan konuyu saptıran arkadaş kendisini hiç kimseye kızmasın burda..

orası öyle yapması gerekiyordu ama işte o da biraz sert davranır gibi konuşunca işleri değişti gitti işte

şerefli1 link=topic=55880.msg602340#msg602340 date=1338497333' Alıntı:
kardeş yani diyorsunki hewr şeyi biz görerek göstererek ispatlıyoruz diyorsun yani

öyleyse o erkuntu satman lazım fabrika seni kandırmış noter huzurunda 750 g yakıyor ama sana gelince 1.5 -2 litreye çıkıyor şimdi biz sanamı inanacağız fabrikayamı sende görsel olarak gösteriyon fabrikada nasıl olacak biraz daha açıklarmısın.mesala yusuf abi bir konu paylaştı bizlere sordu .kapalı besi koyunculuk yapılırmı diye şimdi o konuya bilende bilmeyende cevap yazdı adam hangisine inancağını şaşırdı belkide yanıldı yapmayacak yada yapacak far edermi ama kim ona görsel olarak ispatladı olup olmayacağını lütfen boş yere yorumlar ile konuyu dağıtmayalım ..konu başka yerlere gidiyor ok-*-s ok-*-s ok-*-s ok-*-s ok-*-s

ister üyeliğim silinsin isterse küfür yazsınlar..
240 tane kapalı besi koyun var hemde 2 ay önce 27 şer kilo üst üste alındı şu anda 40 civarındalar. hemde sade çayır otu kurusuyla ve arpayla....buna da bi kulp bulurlar. inancın ne olduğunu bilmezler biz inanınırız derler. önce harbiden inanacaksın sonra amele geçeceksin. allaha inanmışsın inanmamışsın bana ne sonuçta onunla kendi aranda hesabını ona vereceksin. ama madem ona inanıyorsun burada yazılanlara roman diyemezsin dinden çıkarsın tabi inanıyorsan. SORARIM SANA YAPRAK ALLAH TAN İZİN ALMADAN HAREKET EDEBİLİRMİ... CEVABINI ALALIM....

şerefli1 link=topic=55880.msg602342#msg602342 date=1338497459' Alıntı:
orası öyle yapması gerekiyordu ama işte o da biraz sert davranır gibi konuşunca işleri değişti gitti işte
aga arkadaşın dediklerinde doğruluk payı olabilir. ama adamın 20 kg lık karpuzu oluyorda yerel gazeteye çıkıyor. arkadaşın dediği gibi mahsuller olsa devlet bile araştırır. çünkü çook büyük bi icraat. kimseyi kırmak istemem ama denilenler hakkatten insanı şok ediyor. görmek istiyorsun yani..

şerefli1 link=topic=55880.msg602340#msg602340 date=1338497333' Alıntı:

Snde erkunt kullanıyorsun o zmn sende kandırıldın.. ben erkunttu 0.75 yakıtı için değil 52 bin fiyat ve motorun 16 fazla vites oldugundan aldım..
diğerine gelirsek sen bi yardım için konu açıyorsan ve kimin işten analdığı veya anlamadığını belli oluyordr zati.. en azından fikirlerinden belli edersin.. bu konuyu açan arkadaşa ilk baştan güzel motorları war ii tarım yapıyor gözünle bakıyordum ki konu nerdne nereye geldi şuan hiçbir dediğine inanmıyorum ne yazıkki.. bence arakadaş bizim alara gibi bi şirkette çalışıyor büyük motorlar war ve ii tarım( ilaçla fln ) üretim yapıyorlar..
Yani ; bizim alara war köyde tm 175 motor lar Td100ler kol geziyor adamlar kirazın hasını yapıyor fidan üretimide yapıyorlar ama yağmur çamur devam ettikleri için kaliteli oluyor .. yani bu arkadaş yazıyor tm dğrudur ama dediklerinin yarısını saptırarak yazıyor buradaki soru soranları kafası karışıyor ve net cvp alamıyor.. sen anlamışsan eğer bana bi özet geç ;)

davutselek link=topic=55880.msg602343#msg602343 date=1338497632' Alıntı:
ister üyeliğim silinsin isterse küfür yazsınlar..
240 tane kapalı besi koyun var hemde 2 ay önce 27 şer kilo üst üste alındı şu anda 40 civarındalar. hemde sade çayır otu kurusuyla ve arpayla....buna da bi kulp bulurlar. inancın ne olduğunu bilmezler biz inanınırız derler. önce harbiden inanacaksın sonra amele geçeceksin. allaha inanmışsın inanmamışsın bana ne sonuçta onunla kendi aranda hesabını ona vereceksin. ama madem ona inanıyorsun burada yazılanlara roman diyemezsin dinden çıkarsın tabi inanıyorsan. SORARIM SANA YAPRAK ALLAH TAN İZİN ALMADAN HAREKET EDEBİLİRMİ... CEVABINI ALALIM....
27 şer kilo ne alındı tam anlayamadım.

bu dünyada elbette ürünlerin miktarı gittikçe artacaktır. hızla artan dünya nüfusu başka türlü nasıl olacakta beslene bilecek. allah elbette her şeyi ilmin içine yüklemiş bunca nüfus nasıl olacakta rıskını teymin edecek değil mi? ne hazreti adem peygamberin nede nuh alehselamın bol ürüne ihtiyacı yoktu onların zamanında kendilerine yetecek kadar ürün çıksa yeterdi.sizin dedikleriniz cidden palavra. ister kızın ister kızmayın bu böyle.eskiden çıkan tahılın şunun şurasında elli yüz seneden bahsediyorum o zamanın en zengininin kaldırdığı ürünü şimdi en fakir azıcık tarlasından çıkarıyor. eskiden yağışlar şimdinin kaç katıymış. yağan karlar yağmurlar saplarda boy varmış ama başaklar o dönemin şartlarında. o zamanda israil yoktu her halde.israilden çok önce genetik çalışması başlamıştı. o zamanlarda gübreden falan söz edemeyiz.ürünler azmış.şimdinin az yağışıyla bereketli ürünler oluyor. ilerisinde daha bol çıka bilir şüphesiz.allah bi kuraklık verdi mi bolluk olmuyor değil mi her şey suda gizli. derinmiş flanmış hikaye. motorlu vasıtalar çıkmasaydı istediğiniz gübreyi atın bu bolluğu bulamazdı bu insan oğlu. siz istediğiniz kadar palavralar sallayın benim özür dilemek için hiç bi sebebim hyok. bi deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış

davutselek link=topic=55880.msg602339#msg602339 date=1338497279' Alıntı:
canavara sormuşlar ensen neden kalın kendi işimi kendim görürüm demiş ANLAYAMADIĞIN YERDE SORACAKSIN SORMAYI BİLMİYORSAN SUSACAKSIN onuda bilmiyorsan sana sabaha kadar hayırlı işler ....

roman konusuna gelince bir gün gelipte romanlar gerçek olduğunda beni hatırlarsın o zaman fendtin arkasında 70 cm sıvı gübre gömen tankerin ne işe yaradığını anlarsın...

gerçi senin diyebileceğin şey sınırlı BİZ BABADAN BÖYLE GÖRDÜK....

ne diyeyim arkadaş roman geliyosa sen roman olarak nitelendir. nasılsa uyumaya devam edeceksin...
sazanlara veya KÖPEK BALIKLARINA GELİNCE avcı her daim balığı avlar....
bi şeyler anlatamadıysam bana yazıklar olsun t608d ağır çekici tarım aleti 183 beygir 6 silindir 145 kw çift pto hareketli koltuk çift sürüş ve joystick bağımsız dingil.... RUHSAT BİLGİLERİ BUNLAR 5270 KİLO AĞIRLIK rakam olarakda 110 000 euro almak isteyen benden başka salak olursa almanyadan ithal edilebilir. burada ki bayiler satışa çıkaramazlar cihazın şirket lisansı olmadan burada alması vergiye aykırı gelir. yıllık 1980 lira vergi ödersin ..

trakkulup benden bu kadar her söze bir lafım olmayacak artık
çünkü sözü sarf edenlere dikkat etmeliyim KÖPEK balığı aynalı sazan roman okuyanlar falan...
sen kesin yazar veya bozarsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...