6060 hazır 6030 da arkasında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 6060 hazır 6030 da arkasında

SmhGwz link=topic=55880.msg601447#msg601447 date=1338382444' Alıntı:
Şu traktör Konusunu halen inanasım gelmiyor Harman ve trakmakın yada Dünyada üretilen New Hollandın Bi T608 D ve T608T gibi bi modeli yok.. T8 Yada Ts100 olabilir ama T608D bi model görmedim..
ve T608D diye de nasıl orda yazıyor çözemedim gitti be kardeşim 6080 olmasın şu :S
kırk yıllık nhciyim böyle motor görmedim :)
T6080 Elite ;)

Ahmed Gülsu link=topic=55880.msg601101#msg601101 date=1338315308' Alıntı:
Toprak ne kadar mevsiminde işlenmiş olursa olsun, ne kadar iyi bakılmış ve doğal materyallerle gübrelenirse gübrelenmiş olsun, dönüme 2100 kg arpa verimi veya 1200 kg yonca verimi bana da pek inandırıcı gelmiyor. Hakikaten söylediğiniz şeyler imkansız görünüyor. Siz eğer o verimi bir şekilde almış olsaydınız inanın bu kulaktan kulağa yayılır ve sizin tarım tekniğinizi öğrenmek için uzmanlar yanınıza gelirdi.
Eğer siz bu verimi bir şekilde kanıtlarsanız, ben de bütün site huzurunda sizden özür dileyeceğim.
duygunuzu saygıyla karşılarım lakin sizin anlamakta zorluk çektiğiniz konu şudur gözlerinizle göremediğiniz şeye inancınız yok buda derin bir mevzudur. şimdi allah kitap peygamber silsalasında dolaşan şudur. allahı göremezsin kitap ondan gelen bir uyarıdır (ki uyarı deyince yanlış işi düzeltmek olarak değerlendirmemeli bir konu üzerinde ihtisas yapılacaksa ki bunun kuralları olmalı bakınız orada tefsir bölümlerine rahman suresinde tabiatın yani tüm kainatın dengesi yazar.) peygamber ise bunları tamamlayan bir bütünün parçasıdır. insanı yaratan allah ona git şu traktörü al bu iş iyap diye göndermedi. GÖNDERMESİNİN TEK SEBEBİ BEN GİZLİ BİR HAZİNEYİM KEŞFEDİLMEK İSTEDİM DER. BU BAĞLAMDA SİZKİ KAİNATI YARATAN ALEMLERE RAB OLAN ALLAHIN GÜCÜNÜ GÖRMEK İSTİYORSANIZ SİZE VERİLEN EN BÜYÜK NİMET OLAN AKLI KULLANMAZ İSENİZ SONUNUZ HÜSRAN OLUR. BENDEKİ YETİŞEN MAHSULLERİ SİZ GÖRDÜĞÜNÜZ ZAMAN ELİNİZE NE GEÇECEK KİŞİDEKİ DEVASA ÜRETİMLERİ GÖRÜP İÇİNİZDEKİ DUYGUYU MU TATMİN EDECEKSİNİZ YOKSA BENDE Kİ MAHSULÜ BULUP BENİM ÜSTÜME ÇIKIP RAHMANA BİR O KADAR DA HA MI YAKIN OLMAK DÜŞÜNCESİNDESİNİZ ÖNCELİKLİ OLARAK TÜM SORULARINIZIN CEVABUI İŞTE BURADA GİZLİ . TEKRARLIYORUM ' bir gün musa aleyhisselam tur-i sina dağına çıkar ve hakka bana kendini göster der. akabinde hak direk (ki bilinmesi gereken bir gerçek var cenabı hak peygamberler içinde sadece musa aleyhisselam la direk konuşmuştur. burada çok ince bir detay var aklını kullanan bunu anlar ve kavrar) musa aleyhisselamla konuşarak dayanamazsın ya musa der. ve akabinde sen bana inanmıyormusun der. musa aleyhisselam asırlara hitaben rabba bir cevap verir. YA RAB BEN ACİZ KULUN OLARAK ÇOĞU ŞEYİ ANLAYAMAM LAKİN BANA İHSAN EYLEDİĞİN BU GÖZLERİMLE GÖREBİLDİKLERİMİ ANCAK AKLIM KAVRAR DER. ve sonrasında cenabı hak musa peygambere acıyarak SANA KENDİMİ GÖSTERMEYECEĞİM EY MUSA LAKİN KARŞINDAKİ DAĞA BAK DER VE HAKKIN PERDESİ OLAN SİDREİ MÜNTEHADAN SADECE DAĞIN GÖREBİLECEĞİ BİR PARÇA YERDEN HAK YANİ RAB KENDİNİ DAĞA GÖSTERİR. ve dağ o gücün ki tarifsizdir. ve hatta güç bile cenabı allahın yanında anlamsız kalır. paramça olur. anlaşılması gereken mevzunun sırlarını sizinle paylaşmak isterim. dersiniz ki dekardan 1000 metrekaredir. (ki diğer arkadaşlarımızın sorusuna da cevaben) arpa miktarını artırım yapmak isterseniz. öncelikli olarak astrofiziki bilmeniz gerekir. ben nerden öğrendim derseniz size direk olarak kuran cevabını veririm. önceliki olarak toprak işlemesinde bize bahşedilen mevsimleri dengeli kullanmanız gerekemekte. ki arpa tohumunu kuru bir zemine atsanız o zemin rutubetlenmediği müddetçe arpa fitirik verip filizlenmez. bu değişmez kuraldır. hal böyle öncelikli olarak toprağınızın değerlerini bilmeniz gerekir. ki zaten az çok her insan sahiplendiği toprağı tanıdığını zanneder. oysa hata burada başlar toprağınızda farklı mahsulleri kısım kısım deneyiniz ki en seri yetişen ve en verimi yüksek olanı imkanlarınız içinde bulabilesiniz. şimdi ben size arpa için bizim kıraç toprağı anlatacağım. rakım olarak 1100 civarlarındayız. tarla öncelikli olarak daha önce verim fazla olsun diye atılan kimyevi gübreleri arıtmak amaçlı ki tarla içindeki yerli taşlar dediğimiz ilmelerde baz alınarak öncelikli olarak güzel bi şekilde sürülür bu sürüm ne kadar derin olursa toprağın alt kısmındaki çiğli dediğimiz toprak yüze çıkartılır ardından toprak yediği yağmur ve otlanma derecesine göre( ki tarla da bir iki ot görünce bilinki hemen nadas gine yaklaşık 16 lı bir pulluk boyu alt üst edilmeli akabinde beklemedeki tarla takip edilerek otlanma durumuna göre tekrar sürülmeli ilk yıl bu şekilde tamamlandıktan sonra ikinci mevsimde tarla gine aynı şekikde otlanmayacak şekilde sürülmeli ama unutmamalı burada amaç ottan ziyade daha önceki yıllarda atılan kimyasalları tarladan yağmurla beraber def etmek . ki bu işlemi ben yamaç tarlasında yapıyorum sizler ovada iseniz bu olayı etrafınızdaki kişilerle anlaşarak organizeli olarak yapmalısınız. tekil yaparsanız yan tarlanızda atılan kimyasallardan çıkan azotun ve di amonyumun bize göre koku olarak tabir ettiğimiz partikülleri rüzgar yardımı ile zaten sizin tarlaya tekrar geri geleceği için bi işe faydası olmaz. işlem tekrarlanır ama unutmayın bu ezgili bi iştir. ve masraflıdır.. üçüncü yılda aynı şekilde olay tekrarlanır. tarla arındırılır. yalnız burada bir detay var mevsim güneş ve diğer yıldızlardan gelen partikülleri toprağa düzgün açı ile geldiklerinde bu işlem yapılmalıdır. ne alaka derseniz. şöyle ÖNCELİKLE KURANA BAKARSANIZ BİZ RAHMETİMİZİ GÖKTEN İNDİRİRİZ DER ALLAH HER ZAMAN. bu ne demektir. rahmet denilen bize göre ikramlar. her daim uzayın derin iç kısımlarından gelir. anlayabileceğiniz bir şekilde izahlayayım . insan oğlunun tarihinden önce ve hatta daha da ileri giderek dinazorların dahi tarihini geçerek ilk zamanlara geldiğimizde dünyada bir gram dahi su yok idi. DİKKAT SU YOK İDİ. yaratılış düzeneği içinde su dünyaya sonradan gönderildi ve hatta biraz dikkatli olursak nuh tufanıında allah yerdeki ve gökteki suyu serbest bıraktık der. bu ne demektir. şimdi astrofizik zamanı . bütçenizi ayırarak bir teleskop alın en fazla basit bir teleskop 300 tl civarı ve dolunay zamanı aya bakın ayın yüzeyi burnunuzun ucuna gelir ve oradaki kraterleri görürsünüz. incelemenizi denk yaparsanız her gece biz kendi açımıza göre ayın hep aynı yüzünü görürüz. yani NE ZAMAN BAKARSAN BAK HEP AYIN AYNI TARAFINI GÖRÜRSÜN BU DEĞİŞMEZ VE SENDE DEĞİŞTİREMEZSİN. DURUM BÖYLE İKEN BİRAZ DA MASRAF İLE AYIN YÜZEYİNDE BİR TAKIM IŞIMALAR GÖRÜRSÜN Kİ BUNLAR TOZLAR ALTINDAKİ DONMUŞ SU PARÇALARIDIR. ŞAŞIRDIN DEĞİLMİ BİLMEDİĞİN İÇİN İNANDIRICI GELEMDİ SANA OLABİLİR. NEYSE şimdi biraz da masraf edip te şöyle 1700 tl harcadığında gökte her gece atmosfere inanılmaz şekikde bombardıman olduğunu ve meteor denilen çapları 10 cm 20 cm ve farklı şekillerde parçaların dünyaya indiğini ve iniş esnasında atmosfere çarpTıĞı o hızla tuzla buZ olduğunu ve akabinde o parçların adeta yağmur gibi yüzeye indiğini gördüğünde zaten demek istediğimi anlayacaksın. KURAN DA BUYURUR Kİ BİZ DEMİRİ GÖKTEN İNDİRDİK DER. ne demek diyecek olursan demir elementi insanın yaşaması için ve hayatını düzenleyebilmesi için hak tarafından sürekli olarak dünyaya gönderilir. AÇIKLAMASI ŞUDUR. YILDIRIM NEDEN YER YÜZÜNE DOĞRU DÜŞERDE UZAYA DOĞRU GİTMEZ. İZAHATI İSE ŞU ŞEKİLDE. GÜNEŞ VE BENZERİ YILDIZLARIN UZAYA SALDIKLARI PARTİKÜLLER SANİYE 300 000 KM HIZ İLE UZAYDA SEYAHATA BAŞLARLA. BUNLAR ÖNLERİNE ALLAH TARAFINDAN BELİRLENENE GEZEGENLERE ULAŞIR VE ORADA REAKSİYONA GİRERLER BUNLARDA BAZILARI DÜNYAMIZA GELİR. VE ATMOSFER TABAKASINA ÇARPARAK DÜNYA İÇİNE DÜŞERLER ŞİMDİ HAVANIN YOĞUN OLDUĞU YERLERKİ BİZ BUNA HALK DİLİNDE BULUT DERİZ. BU YOĞUNLUKLARA Kİ SANİYEde TİRİLYONLAR HATTA TRİLYARLAR LA İFADE ETMEK HAKARET OLUR BU PARTİKÜLLER ÇARPARAK ADETA HAVAYI YARARLAR VE HER ÇARPIŞMADA ETKİ TEPKİ PRENSİBİNE GÖRE KENDİ ÜZERLERİNDEKİ ENERJİYİ BULUTA AKTARIRLAR YARILAN HAVADAN ENERJİ YERE DÜŞEN METALLERİN DAĞILIMLARINA GÖRE VE METAL ELEKTİRİĞİ ÇEKER BU BİLİNEN BİR GERÇEK DÜZENEĞİNE GÖRE ŞİMŞEK VEYA YILDIRIM ASLINDA SAF ENERJİDİR. TOPRAĞA İNER. bize yıllardır öğretilen yıldırım bulutların sürtünmesi ile olur prensibi oldu sana bir yalan.... bendemiyorum bunu şimdi asıl sır geliyor. PEKALA YILDIRIM YERE DÜŞÜNCE NE OLUR. LİSE OKUMUŞ HER İNSAN BİLİR Kİ BİYOLOJİ DERSLERİNDE GÖSTERİLMİŞTİR. CANLILARDA Kİ HER CANLIDA MUHAKKAK İSTER AĞA. İSTER KEDİ İSTER DEVE İSTERSE OT OLSUN İSTERSE BİDE TAŞ OLSUN MUHAKKAK SURETLE SİNİR SİSTEMİ VARDIR. Kİ BU SİNİR SİSTEMİ BÜYÜMEYİ ALGILAMAYI KISACASI CANLILIĞI SÜRDÜRÜR. ŞİMDİ YERE ÖNCE METAL METEORLAR VASITASI İLE TOZ ŞEKLİNDE YAĞDI SONRA CENABI ALLAH YILDIZDAN ÇIKAN PARTİKÜLLERİ BİZE GÖNDERDİ ARDINDAN YAĞMUR ÖNCESİ VE İÇİNDE YILDIRIM YERE DÜŞTÜ. BU DÜŞEN YILDIRIMLAR METALLER VASITASI İLE TOPRAKTAKİ OTA ULAŞIR Kİ OT BÜYÜYEBİLSİN OTU YİYEN İNEK BÜYÜSÜN VE GELİŞSİN İNEĞİN SAHİBİ OLAN İNSANDA ONDAN RIZIK KAZANSIN. ŞİMDİ SORARIM SANA BU ANLATTIKLARIMI SANA ANAN BABAN ANLATTIMI CEVABEN HAYIR DİCEKSİN. NEDEN ÇÜNKÜ ONLARA DA ANLATAN OLMADI PEKİ SEN NERDEN BİLİYOSUN DİCEKSİN. İŞTE SANA CEVABI BEN DİĞERLERİ GİBİ MAL İLE MÜLK İLE SALTANAT İLE UĞRAŞMAM BEN BENİ VAR EDENİ BULMAK İSTERİM VE ONA YAKLAŞMAK İÇİN DE ONUN DELİLLERİNİ İNCELERİM Kİ AKLIM ERSİN MÜMKÜN DEĞİL ONU GÖREMEYECEĞİM BU DÜNYADA AMA BİLİRİM Kİ O HER ZAMAN ORADA VE BEN ONUN ORADAKİ VARLIĞINI BİLDİĞİM İÇİN VE ONUN GÜCÜNÜ SEZDİĞİM İÇİN VE BANA KURANINDA BENDEN NE İSTERSENİZ SİZE VERECEĞİM AYETİNDEKİ İNCELİĞİ YANİ AMELLER NİYETE GÖRE ŞEKLİNDEKİ İFADE DE ASLA VE KATA ALLAHI KANDIRAMAYACAĞIMI BİLDİĞİM İÇİN SAF DUYGUYU BULMAYA ÇALIŞARAK BİR İŞE BAŞLADIĞIMDA MUHAKKAK Kİ SONU. GELİR.

EY BENİM GÜZEL KARDEŞİM ARKANDA ALLAH VARKEN NEDEN KENDİNE VERİLEN VEKİLLİĞİ KULLANAMAZSIN NEDEN AKIL ERDİRMEZSİN...

Ahmed Gülsu link=topic=55880.msg601107#msg601107 date=1338315814' Alıntı:
Abi olabilir dönüm olayını ben de düşündüm. Hatta soracaktım 1 dönüm 1000 m2 mi geliyor sizde diye ama unutmuşum.
Hadi diyelim ki bunu yanlış anladık, peki silaj makinesinin dişini kıran ve 22 cm çapı olan mısıra ne diyorsun ?
22 cm çap demek bildiğimiz ağaç gövdesi demek. Bu mümkün bir şey midir mısır için ?

EY BENİM GÜZEL KARDEŞİM ÇAPI SEN YARI ÇAP MİSALİNE GÖRE ANLAMIŞSIN BİLİNEN ÇAP MEKANİĞİ DAİRENİN İÇTEN İÇE KISMI DEĞİL ETRAFINI SARAN MESAFEDİR. ÖRNEK DÜNYANIN ÇAPI YANİ ETRAFI 40 000 KM DİR. 22 CM ÇAP DENİLDİĞİNDE SENİN ANLAYACAĞIN ŞEKLE SOKARSAN ORTALAMA BİR İNSANIN ORTA PARMAK UCUNDAN BİLEĞİNE KADAR OLAN UZUNLUĞU 18 CM DİR. unutma ortalama diyorum . ŞİMDİ ELİNİ ORTA PARMAĞININ UCU BİLEĞİNE DEYECEK ŞEKİLDE BİRLEŞTİR. BİR DAİRE OLDU ELİN İŞTE O DAİREYE BİR 4 CM DAHA EKLERSEN OLUR SANA 22 CM BU ÇAPTA MISIR PEK AĞAÇ GÖVDESİ KADAR OLMAZ. BEN HATA ETTİ İSEM AFFOLA AMA SEN YANLIŞ ANLADIYSAN İŞTE İZAHATI BUDUR.

KISACASI YANİ BİLEĞİMDEN AZ KALIN MISIR DİBİ :)

davutselek link=topic=55880.msg602003#msg602003 date=1338473722' Alıntı:
EY BENİM GÜZEL KARDEŞİM ÇAPI SEN YARI ÇAP MİSALİNE GÖRE ANLAMIŞSIN BİLİNEN ÇAP MEKANİĞİ DAİRENİN İÇTEN İÇE KISMI DEĞİL ETRAFINI SARAN MESAFEDİR. ÖRNEK DÜNYANIN ÇAPI YANİ ETRAFI 40 000 KM DİR. 22 CM ÇAP DENİLDİĞİNDE SENİN ANLAYACAĞIN ŞEKLE SOKARSAN ORTALAMA BİR İNSANIN ORTA PARMAK UCUNDAN BİLEĞİNE KADAR OLAN UZUNLUĞU 18 CM DİR. unutma ortalama diyorum . ŞİMDİ ELİNİ ORTA PARMAĞININ UCU BİLEĞİNE DEYECEK ŞEKİLDE BİRLEŞTİR. BİR DAİRE OLDU ELİN İŞTE O DAİREYE BİR 4 CM DAHA EKLERSEN OLUR SANA 22 CM BU ÇAPTA MISIR PEK AĞAÇ GÖVDESİ KADAR OLMAZ. BEN HATA ETTİ İSEM AFFOLA AMA SEN YANLIŞ ANLADIYSAN İŞTE İZAHATI BUDUR.

KISACASI YANİ BİLEĞİMDEN AZ KALIN MISIR DİBİ :)
bende ahmet arkada$a izah ettim ince belli bir çay bardağı kadar sap diye 22cmyi en olarak algıladı çoğu üye .. çap dediğinde i$ çok deği$iyo ..

Ahmed Gülsu link=topic=55880.msg601117#msg601117 date=1338316249' Alıntı:
Vallahi bu söylenenler doğruysa ben gidip Davut beyi ziyaret ederim Semih. Üstüne bu konu da acayip patlama yapar ben şimdiden söyleyeyim. :D

Domates ağacında ne gibi bir yöntem kullanıldı bilmiyorum abi ama yine söylüyorum bu söylenenler doğruysa hakikaten bir devrim olur bu. :D

GELMEK İSTERSENİZ adresimiz belli bir pm atmanız size gizli dünyaları açar ve sakın devrim demeyin biz devrim değil hazineyi bulma çabasındayız. ....

davut abi sizin orda 1 dönüm kaç metrekare onuda tam acıklada insanların aklında soru i$areti kalmasın .. 1000 metrekare dersen herkes yarın sizin orda merak etme ..

SALİM link=topic=55880.msg601505#msg601505 date=1338392241' Alıntı:
güzel güzel anlatmışsınız. kimyasallardan falan filan neden doğal tohum atmıyorsunuz o zaman. gdo lu tohum kullanıyorsunuz. ıslah edilmiş tohumsa tamam ancak gdo söz konusu olunca en az kimyasallar kadar hatta fazlasıyla canlı ve insan nesline zararlı. o kadar uzmanların konuştuklarını anlattıklarını duymuyorsunuz galiba.bizleri felakete götüren gdo dur kimyasallarda hemen peşinden gelir.

saf tohum bulabilsek eyvallah. aslında saf arpa tohumu eğilcan denilen yabani arpadır. onları bir türlü ıslah edemedik boyutlarında sıkıntı var inşallah kıraçta yayılan koyunlara fenni yem vermiyoruz onlardan elde ettiğimiz ters bu konuda sanırım bize yardımcı olacak

Ağır Abi link=topic=55880.msg602009#msg602009 date=1338474086' Alıntı:
Davut bey şu traktörün ruhsatında ne yazıyor onu yazamısınız
babamlar arazideler gelsinler size nasipse orada yazılı olan ruhsat bilgilerini göndereyim... traktör ruhsatları genelde kasada duru evrakın yanında arazide pek işimize yaramaz...

Ali SARAÇ link=topic=55880.msg602007#msg602007 date=1338473996' Alıntı:
davut abi sizin orda 1 dönüm kaç metrekare onuda tam acıklada insanların aklında soru i$areti kalmasın .. 1000 metrekare dersen herkes yarın sizin orda merak etme ..
yerimiz geniş bekleriz hatta biçim de sanırım biçerdeki kardeşim fotoğraf çekmiş onları bulunca sizinle paylaşacağız ama nazar etmeyin ne olur... :)

davutselek link=topic=55880.msg602012#msg602012 date=1338474226' Alıntı:
babamlar arazideler gelsinler size nasipse orada yazılı olan ruhsat bilgilerini göndereyim... traktör ruhsatları genelde kasada duru evrakın yanında arazide pek işimize yaramaz...

Ne meraksız insansın hiçmi açıp bakmadın içerisine ne yazıyor bunda ne var ne yok dıye hiç olmazsa geldiği gün karıştırır insan pes slk-*-s

Osman Musaogullari link=topic=55880.msg602017#msg602017 date=1338474396' Alıntı:
Dairenin etrafini saran mesafeye cap degil cevre denir..kimse yanlis anlamadi sen cap, cevre ne demek bilmiyorsun..22 cm cevre olsa capi 7 cm gibi olurki o bile fazladir..
üsluba dikkat bundan sonra cevap vermeyeceğim size nedir amacınız anlamadım ki uğraşamam filan diyosunuz sorun çekememezlik filan mı alın sizin olsun

ya aslında inanılmıycak bi$ey yok eğerki 2500 metrekareyse dönüm dediği davut abinin ..
22 cm çap normal mahsülden biraz daha kalın .. bizim buralarda hatta cogu yerde mısır sapının çapı 16 - 18 cmdir .. 4,70 mısır boyuna gelince 4,20 cm kadar gördüğüm oldu .. 1,80 arpaya gelince bizde yeti$tirdik o kadar arpa hepsi yattı mahsül alamadık o ayrı bi konu .. ama gerçekten inanılmaz rakamlar söylediğini söyleyemem ben kendi adıma .. özellikle vurguluyorum 2500 metrekareyse .. ama değilse hemen arabaya atlayıp afyona gidiyorum :)

Ağır Abi link=topic=55880.msg602019#msg602019 date=1338474518' Alıntı:
Ne meraksız insansın hiçmi açıp bakmadın içerisine ne yazıyor bunda ne var ne yok dıye hiç olmazsa geldiği gün karıştırır insan pes slk-*-s
eyvallah ağır abi bunu aklıma koyacağım ben genelde maddeye bakmam kullanırım ve işime bakarım ama bak lazım oldu işte... :)))

Osman Musaogullari link=topic=55880.msg602017#msg602017 date=1338474396' Alıntı:
Dairenin etrafini saran mesafeye cap degil cevre denir..kimse yanlis anlamadi sen cap, cevre ne demek bilmiyorsun..22 cm cevre olsa capi 7 cm gibi olurki o bile fazladir..
evet osman abi ortada bi kavram karma$ası var o yüzden zaten bu kadar problem :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...