toprak i$lemenin ötesinde bu yeri göğe cıkartmak gibi 1.2 m çiftten bahsediyor davut abi .. bizim yer altı boru ve kablo dolu 1 metreyi geçtin mi tüm köy sulama koop $ebekesi göçer allah muhafazakeykubat link=topic=55880.msg600497#msg600497 date=1338231900' Alıntı:bölüm başkanından bu konuyu sabitlemisini rica ediyoum.Önemli bi konu toprak işlemesiz direk anıza ekime alternatif bi yöntem.
şimdi ben arızaya düştüm biladerim burda demek istediğin iyimi ettik kötü bi hale mi girdik.keykubat link=topic=55880.msg600497#msg600497 date=1338231900' Alıntı:bölüm başkanından bu konuyu sabitlemisini rica ediyoum.Önemli bi konu toprak işlemesiz direk anıza ekime alternatif bi yöntem.
gömü bulma ihtimalide var desemAli SARAÇ link=topic=55880.msg600501#msg600501 date=1338231957' Alıntı:toprak i$lemenin ötesinde bu yeri göğe cıkartmak gibi 1.2 m çiftten bahsediyor davut abi .. bizim yer altı boru ve kablo dolu 1 metreyi geçtin mi tüm köy sulama koop $ebekesi göçer allah muhafaza
bazı kişiler korkuyor bu gübreyi kullanmayı abi.tavuk gübresi dediğin gibi azot oranı diğer gübreleri göre en fala olanı. hatta baya fazla. ve ben kullandığım için faydasını bizzat biliyorum. dediklerinede harfiyen katılıyorum.davutselek link=topic=55880.msg600484#msg600484 date=1338231448' Alıntı:abi yaşım 35 lakin 1100 dekara nasıl yetiştirecem organik gübreyi bende bunun yerine tavukçularla anlaşştım ve besanelerden küçük baş tersi topladım ve toplamaktayım bence imkanlar içinde en güzel gübre bunlar. aslında bu bahsettiklerim bitkiye fayda sağlamaz . bu terslerin bir özelliği var havadaki azot iyonunu ve azot bileşenlerini kendine çekerler içlerinde cüzzi miktarlarda metal vardır ki manyetik alan ile farkına varamadığımz havada ki elementleri adeta mıknatıs gib ialırlar ve iletim oranları yüksek olduğu için bu terslerden bitkiler ihtiyaçlarını azami miktarda karşılarlar hele birde su zamanında verilirse mısırda ben gibi 4 75 noy görürsün abi. sılaj makinasının dişlileri kırılırmı kırılır abi 22 cm mısırda çap olursa olur abi.
iyi bişey abi. sabit konu en üstte önemli durur. önemli olduğunu simgeler.davutselek link=topic=55880.msg600504#msg600504 date=1338232026' Alıntı:şimdi ben arızaya düştüm biladerim burda demek istediğin iyimi ettik kötü bi hale mi girdik.
abi bu arada yonca ile yaptıklarmızı aktarsam demekki olay kopacak dekardan 30 kilolu 40 balye aldım desem bi de nasıl olduğunu yazsam demek ortalık kopacak.. ESPİRİ Bİ YANA ABİ inancım gereği bir yaradan var ve o yaradan beni bu dünyaya kendinde var olan hazineleri bulmaya yolladı. aklı da bana ihsan etti. ben o aklı onu bulmada kullanırsam önüme kimse geçemez. ama nefis kontrolüde olmak zorunda...keykubat link=topic=55880.msg600497#msg600497 date=1338231900' Alıntı:bölüm başkanından bu konuyu sabitlemisini rica ediyoum.Önemli bi konu toprak işlemesiz direk anıza ekime alternatif bi yöntem.
o sizin orlarda abi bizim araziler daha 40 sene öncesine kadar bataklıkmı$ ben doğduğumda yeni ekilmeye ba$lanmı$ balık adamlar bi$ey gömmediyse bi$ey çıkmaz bizim burlarda .. ama sizleri bilmem gerçi bizim kıraçlarda bulan varda .. nasip bu i$ler .. sahibine yaramayan bizede yaramaz abikeykubat link=topic=55880.msg600508#msg600508 date=1338232101' Alıntı:gömü bulma ihtimalide var desem
anlat abi yoncayla ilgili olanı .. yılda toplam biçimden kaç kilo alıyorsunuz merak ettim ..davutselek link=topic=55880.msg600517#msg600517 date=1338232218' Alıntı:abi bu arada yonca ile yaptıklarmızı aktarsam demekki olay kopacak dekardan 30 kilolu 40 balye aldım desem bi de nasıl olduğunu yazsam demek ortalık kopacak.. ESPİRİ Bİ YANA ABİ inancım gereği bir yaradan var ve o yaradan beni bu dünyaya kendinde var olan hazineleri bulmaya yolladı. aklı da bana ihsan etti. ben o aklı onu bulmada kullanırsam önüme kimse geçemez. ama nefis kontrolüde olmak zorunda...
tarlada 285 ferguson var 2 ile salladım toprak külümsü yazın göbeğinden anızdan kalkınca bile korkma motora güven o denli yumuşak toprak fazla uzatmayayım o zaman traktör ve akıl acık kıt birden kafayı direksiyona vurdum üstad motor aniden askıda kaldı tek çeker olduğu için göbek toprakta koca tekerler boşta neyse uğraştık didindik falan derken mermeri çıkardık bak onun fotosunu özellikle koyacam bu bölüme. DEMEM ODUR Kİ 100 DE 30 000 000 HAKLISIN ABİ.keykubat link=topic=55880.msg600508#msg600508 date=1338232101' Alıntı:gömü bulma ihtimalide var desem
abi ilk bakı$ta öyle gözükebilir .. ancak geçen japon bir bilim adamının sadece 1 kökten 20 ton domates aldığını izledim .. yaptığı $eyse ona gübre su ilaç vermek yerine sadece topraktaki havadaki ve sudaki bitkinin geli$imini etkileyecek kötü unsurları ortadan kaldırmaktı .. yani extra bir gübreleme yapmadan sadece zararlıları ortadan kaldırark 1 KÖKTEN 20 ton domates .. bugün 1 dönümden alınmayan domatesi yeti$tiriyor videosunu bulursam bu konu altında payla$ayım .. aklımda yanlı$ kalmı$ 20 ton demi$im normal 60 veren bir köke 13 bin domates verdirtmeyi ba$artmı$ ..Osman Musaogullari link=topic=55880.msg600534#msg600534 date=1338232666' Alıntı:Ben cok ozur dileyerek soyluyorum, pek adetim degildir boyle seyler yazmak ama sizin iddialarinizin hicbirine inanmadim. 2100 kg tahil verimi hangi cins olursa olsun henuz dunya uzerinde alinmis degil..ister gubreli ister gubresiz.. Saksida bile yetirtirseniz o kadar verim alamzsiniz..
saygı duyarım en azından görmediğinizi anlamakta zorlandığınızı kabul ettiniz ifadenizden bu çıkar lakin insan duygu ve niyetini bir takım düşüncelere çevirdiğinde sizde bu güzellikleri anlarsınız. saygıyla selamlarım. insanın görmediğine inanması çok zordur bu yüzden güzel bir söz ta 600 lü yıllardan günümüze ulaşmış 'onlarki benim kardeşlerim olacak ki beni görmeden bana itaat ederler.'Osman Musaogullari link=topic=55880.msg600534#msg600534 date=1338232666' Alıntı:Ben cok ozur dileyerek soyluyorum, pek adetim degildir boyle seyler yazmak ama sizin iddialarinizin hicbirine inanmadim. 2100 kg tahil verimi hangi cins olursa olsun henuz dunya uzerinde alinmis degil..ister gubreli ister gubresiz.. Saksida bile yetirtirseniz o kadar verim alamzsiniz..
kardeş alından öpülesisin zaten japonların dünya üzerinde gerçekten önemli bir rol oynamalarının yegane sebebi ise beni İSRAİL kavminin oyunlarına gelmemeleri ve kendi hayatlarını tamamen çalışma prensipleri üzerine kurmaları onlarki yaratıcının gerçekten çok büyük ödüllerine erdiler. yaptıklarında tamamen bahsettiğin gibi kötü niyetli (ki yaratan unutmamak gerekir adaletli ölçüde kötüyü ve iyiyi yaratmış) etkenleri kaldırdılar ve gerçek ilme ulaştılar. ŞİMDİ BİR SORU NEDEN AYA ÇIKTIKLARINA İNANIYORSUNUZDA AYETEL KÜRSİDEKİ ' YER VE GÖKLER ALLAHIN KÜRSÜSÜNDEDİR' AYETİNE imanınız az . cevap şu HAZRETİ MUSANIN TUR DAĞINDA SARF ETTİĞİ ' YA İLAHİ BANA KENDİNİ GÖSTER Kİ GÖZLERİMLE GÖRDÜĞÜME MUTMAİN OLAYIM.' insan yaratılış itibari ile algıları ile algılamak ister. ama bir bilse algıları aslında sinir sistemindeki elektrik sinyalleri. onun ötesi işte orası GERÇEK VATAN. sahabei kiramdan birisi sormuş 'EY ALLAHIN RASULÜ AHİRETTE EKİN EKMEK VARMIDIR.' rasul şöyle cevap vermiş ' ELBETTE VAR LAKİN ORADA EMEK SARF ETMEZSİN SEN İSTERSİN O OLUR.' BU VECİZEDEN ÇIKACAK DERS ŞU akıl sana bir nimet KURAN ise sana ilhamdır. AKLIN İLE KURANI BİRLEŞTİRİRSEN ORTAYA ÇIKACAKLARI HAYAL BİLE EDEMEZSİN.Ali SARAÇ link=topic=55880.msg600550#msg600550 date=1338233040' Alıntı:galiba bu abi .. hemde türkçe belki yardımcı olur abimizi anlamaya ..
https://www.youtube.com/watch?v=pXpl4rHPE6A
doğru diyosun abi .. ilk ba$ta sen burdaki bi çok ki$iyi yanlı$ anladın ama sende takdir edersin ki insan görmediğini ve mantığına yatmayanı kabullenmekte güçlük çeker .. insanlar dünyanın yuvaklak olduğunu kabul etmedi .. tek bi tanrı olduğunu kabul etmedi .. $u anda nasıl inanmadıklarına biz inanamıyoruz bunlar zamanla olacak i$ler .. burdaki kimse art niyetli değil bunuda tekrar vurgulamak istiyorum .. her fikrin bi kar$ı fikri olacak ki daha dogrusu olabilsin .. yaptığın i$leri yakından görmek isterim gerçekten merak ettimdavutselek link=topic=55880.msg600577#msg600577 date=1338233568' Alıntı:kardeş alından öpülesisin zaten japonların dünya üzerinde gerçekten önemli bir rol oynamalarının yegane sebebi ise beni İSRAİL kavminin oyunlarına gelmemeleri ve kendi hayatlarını tamamen çalışma prensipleri üzerine kurmaları onlarki yaratıcının gerçekten çok büyük ödüllerine erdiler. yaptıklarında tamamen bahsettiğin gibi kötü niyetli (ki yaratan unutmamak gerekir adaletli ölçüde kötüyü ve iyiyi yaratmış) etkenleri kaldırdılar ve gerçek ilme ulaştılar. ŞİMDİ BİR SORU NEDEN AYA ÇIKTIKLARINA İNANIYORSUNUZDA AYETEL KÜRSİDEKİ ' YER VE GÖKLER ALLAHIN KÜRSÜSÜNDEDİR' AYETİNE imanınız az . cevap şu HAZRETİ MUSANIN TUR DAĞINDA SARF ETTİĞİ ' YA İLAHİ BANA KENDİNİ GÖSTER Kİ GÖZLERİMLE GÖRDÜĞÜME MUTMAİN OLAYIM.' insan yaratılış itibari ile algıları ile algılamak ister. ama bir bilse algıları aslında sinir sistemindeki elektrik sinyalleri. onun ötesi işte orası GERÇEK VATAN. sahabei kiramdan birisi sormuş 'EY ALLAHIN RASULÜ AHİRETTE EKİN EKMEK VARMIDIR.' rasul şöyle cevap vermiş ' ELBETTE VAR LAKİN ORADA EMEK SARF ETMEZSİN SEN İSTERSİN O OLUR.' BU VECİZEDEN ÇIKACAK DERS ŞU akıl sana bir nimet KURAN ise sana ilhamdır. AKLIN İLE KURANI BİRLEŞTİRİRSEN ORTAYA ÇIKACAKLARI HAYAL BİLE EDEMEZSİN.