6060 hazır 6030 da arkasında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: 6060 hazır 6030 da arkasında

aksazli link=topic=55880.msg602345#msg602345 date=1338497867' Alıntı:
aga arkadaşın dediklerinde doğruluk payı olabilir. ama adamın 20 kg lık karpuzu oluyorda yerel gazeteye çıkıyor. arkadaşın dediği gibi mahsuller olsa devlet bile araştırır. çünkü çook büyük bi icraat. kimseyi kırmak istemem ama denilenler hakkatten insanı şok ediyor. görmek istiyorsun yani..

valla gardaş görmen için engel yok denemesi bedava

yıllar önce bir adam televizyona çıktı diyarbakırlı karpuz tetiştiricisi adamın karpuz o kada büyümüşki içini oyarak almışlar adam içine girip uyuyor yani oolabilir insan görmediğine inanmaz diye bir olay yok hava ve oksijen varmı var o zaman göstermen lazım yoksa nasıl inanacan eline al bir çekiç vur eline bana acıdı de ama acıyıda göster yani adam belki göstermek istemiyor yapacak hiç bir şey yok

davutselek link=topic=55880.msg602343#msg602343 date=1338497632' Alıntı:
ister üyeliğim silinsin isterse küfür yazsınlar..
240 tane kapalı besi koyun var hemde 2 ay önce 27 şer kilo üst üste alındı şu anda 40 civarındalar. hemde sade çayır otu kurusuyla ve arpayla....buna da bi kulp bulurlar. inancın ne olduğunu bilmezler biz inanınırız derler. önce harbiden inanacaksın sonra amele geçeceksin. allaha inanmışsın inanmamışsın bana ne sonuçta onunla kendi aranda hesabını ona vereceksin. ama madem ona inanıyorsun burada yazılanlara roman diyemezsin dinden çıkarsın tabi inanıyorsan. SORARIM SANA YAPRAK ALLAH TAN İZİN ALMADAN HAREKET EDEBİLİRMİ... CEVABINI ALALIM....
Biz size şuanda Allah'tan izinsiz yapılıyor fln dedik mi?
bizimde inancımız war şuan o inancımızla yaşıyoruz elimizdeni bugun warsa yarın olamyacağını biliyoruz..
sen bi olta atıp burda milletin inanc fln aklını karıştırıyorsun bence yaptıgın çok ayıp kardeşim din dersi vermeye mi çalışıyorsun..
önce kendi vicdanını öne al ve burda insanların aklını karıştırma ;)

SALİM link=topic=55880.msg602351#msg602351 date=1338498037' Alıntı:
bu dünyada elbette ürünlerin miktarı gittikçe artacaktır. hızla artan dünya nüfusu başka türlü nasıl olacakta beslene bilecek. allah elbette her şeyi ilmin içine yüklemiş bunca nüfus nasıl olacakta rıskını teymin edecek değil mi? ne hazreti adem peygamberin nede nuh alehselamın bol ürüne ihtiyacı yoktu onların zamanında kendilerine yetecek kadar ürün çıksa yeterdi.sizin dedikleriniz cidden palavra. ister kızın ister kızmayın bu böyle.eskiden çıkan tahılın şunun şurasında elli yüz seneden bahsediyorum o zamanın en zengininin kaldırdığı ürünü şimdi en fakir azıcık tarlasından çıkarıyor. eskiden yağışlar şimdinin kaç katıymış. yağan karlar yağmurlar saplarda boy varmış ama başaklar o dönemin şartlarında. o zamanda israil yoktu her halde.israilden çok önce genetik çalışması başlamıştı. o zamanlarda gübreden falan söz edemeyiz.ürünler azmış.şimdinin az yağışıyla bereketli ürünler oluyor. ilerisinde daha bol çıka bilir şüphesiz.allah bi kuraklık verdi mi bolluk olmuyor değil mi her şey suda gizli. derinmiş flanmış hikaye. motorlu vasıtalar çıkmasaydı istediğiniz gübreyi atın bu bolluğu bulamazdı bu insan oğlu. siz istediğiniz kadar palavralar sallayın benim özür dilemek için hiç bi sebebim hyok. bi deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış
yazık sen delide onlara takılmış işte biliyosan konuş yoksa sus bence...
aksazli link=topic=55880.msg602350#msg602350 date=1338497968' Alıntı:
27 şer kilo ne alındı tam anlayamadım.
sen anlayıncaya kadar zaten üsküdarda kış ayı bitecek 27 kiloluk guzu guzu

79c50.png

şerefli1 link=topic=55880.msg602355#msg602355 date=1338498258' Alıntı:
valla gardaş görmen için engel yok denemesi bedava

yıllar önce bir adam televizyona çıktı diyarbakırlı karpuz tetiştiricisi adamın karpuz o kada büyümüşki içini oyarak almışlar adam içine girip uyuyor yani oolabilir insan görmediğine inanmaz diye bir olay yok hava ve oksijen varmı var o zaman göstermen lazım yoksa nasıl inanacan eline al bir çekiç vur eline bana acıdı de ama acıyıda göster yani adam belki göstermek istemiyor yapacak hiç bir şey yok
ozaman ısrar etmesin. canı isteyince paylaşır bizde teşekkür ederiz. inşallah doğrudurda bizde dünya gözüyle kendimizin olmasa bile öyle mahsuller görürüz.

SmhGwz link=topic=55880.msg602357#msg602357 date=1338498369' Alıntı:
Biz size şuanda Allah'tan izinsiz yapılıyor fln dedik mi?
bizimde inancımız war şuan o inancımızla yaşıyoruz elimizdeni bugun warsa yarın olamyacağını biliyoruz..
sen bi olta atıp burda milletin inanc fln aklını karıştırıyorsun bence yaptıgın çok ayıp kardeşim din dersi vermeye mi çalışıyorsun..
önce kendi vicdanını öne al ve burda insanların aklını karıştırma ;)
şimdi biraz alakasız olacak ama tarhite ne zaman uyarıcılar gelse insanlar ona direk inanamazlar neden dersen bilmeyipte biliyormuş gibi yaptıkları için nerden nereye geldik. t608d yi göremeyen arkadaşlar fotoğrafı bi daha inceleyin ... gene de ikna olmaz sanız allah size nasip etsin o gün inanırsınız. TEKRAR SORUYORUM YAPRAK DAHİ ALLAHTAN İZİN ALMADAN HAREKET EDEBİLİRMİ. BU SORUDA SORDUKLARINIZIN HEPSİNE DERİN CEVAPLAR VAR.. tabi şart koyalım aklını kullanabilenler için... din dersine gerek yok zaten din HAYAT ŞEKLİ DEMEKTİR. bilmiyorsak öğrenelim...

SmhGwz link=topic=55880.msg602348#msg602348 date=1338497910' Alıntı:
Snde erkunt kullanıyorsun o zmn sende kandırıldın.. ben erkunttu 0.75 yakıtı için değil 52 bin fiyat ve motorun 16 fazla vites oldugundan aldım..
diğerine gelirsek sen bi yardım için konu açıyorsan ve kimin işten analdığı veya anlamadığını belli oluyordr zati.. en azından fikirlerinden belli edersin.. bu konuyu açan arkadaşa ilk baştan güzel motorları war ii tarım yapıyor gözünle bakıyordum ki konu nerdne nereye geldi şuan hiçbir dediğine inanmıyorum ne yazıkki.. bence arakadaş bizim alara gibi bi şirkette çalışıyor büyük motorlar war ve ii tarım( ilaçla fln ) üretim yapıyorlar..
Yani ; bizim alara war köyde tm 175 motor lar Td100ler kol geziyor adamlar kirazın hasını yapıyor fidan üretimide yapıyorlar ama yağmur çamur devam ettikleri için kaliteli oluyor .. yani bu arkadaş yazıyor tm dğrudur ama dediklerinin yarısını saptırarak yazıyor buradaki soru soranları kafası karışıyor ve net cvp alamıyor.. sen anlamışsan eğer bana bi özet geç ;)

boş ver ben onun orasında değilim zaten boş yere tartışmayın diye uğraşıyorum yoksa önemli değil benim için adam 2 metre uzunluğunda arpa yetiştirmiş 22 cm kalınlığında mısır yetiştirmiş o onunla mahsullerinin arasındaki mesele ben okur geçerim eğer merak ettiğim bir şey farsa sorarım o da onun dürüstlğüne kalmış.zaten burada hiç kimse doğru bir şey söylemiyorki he diyip geçiyoz biz hakimmiyiz ki doğruyu yanlışı araştıralım.

iki traktör markası versem hangisi daha güçlü diye herkes bir yorum yapacak ben kime inanayım kim ne kullanıyorsa onu övüyor kime inanacan

davutselek link=topic=55880.msg602339#msg602339 date=1338497279' Alıntı:
canavara sormuşlar ensen neden kalın kendi işimi kendim görürüm demiş ANLAYAMADIĞIN YERDE SORACAKSIN SORMAYI BİLMİYORSAN SUSACAKSIN onuda bilmiyorsan sana sabaha kadar hayırlı işler ....

roman konusuna gelince bir gün gelipte romanlar gerçek olduğunda beni hatırlarsın o zaman fendtin arkasında 70 cm sıvı gübre gömen tankerin ne işe yaradığını anlarsın...

gerçi senin diyebileceğin şey sınırlı BİZ BABADAN BÖYLE GÖRDÜK....

ne diyeyim arkadaş roman geliyosa sen roman olarak nitelendir. nasılsa uyumaya devam edeceksin...
sazanlara veya KÖPEK BALIKLARINA GELİNCE avcı her daim balığı avlar....
bi şeyler anlatamadıysam bana yazıklar olsun t608d ağır çekici tarım aleti 183 beygir 6 silindir 145 kw çift pto hareketli koltuk çift sürüş ve joystick bağımsız dingil.... RUHSAT BİLGİLERİ BUNLAR 5270 KİLO AĞIRLIK rakam olarakda 110 000 euro almak isteyen benden başka salak olursa almanyadan ithal edilebilir. burada ki bayiler satışa çıkaramazlar cihazın şirket lisansı olmadan burada alması vergiye aykırı gelir. yıllık 1980 lira vergi ödersin ..

trakkulup benden bu kadar her söze bir lafım olmayacak artık
çünkü sözü sarf edenlere dikkat etmeliyim KÖPEK balığı aynalı sazan roman okuyanlar falan...
sana kimse ruhsat bilgilerini sormuyor sadece ruhsatta t608d yazan kısmı fotoğrafla paylaş konu kapanır ingilterede yapılan traktörü almanyadan ithal etmiş

şerefli1 link=topic=55880.msg602361#msg602361 date=1338498578' Alıntı:
boş ver ben onun orasında değilim zaten boş yere tartışmayın diye uğraşıyorum yoksa önemli değil benim için adam 2 metre uzunluğunda arpa yetiştirmiş 22 cm kalınlığında mısır yetiştirmiş o onunla mahsullerinin arasındaki mesele ben okur geçerim eğer merak ettiğim bir şey farsa sorarım o da onun dürüstlğüne kalmış.zaten burada hiç kimse doğru bir şey söylemiyorki he diyip geçiyoz biz hakimmiyiz ki doğruyu yanlışı araştıralım.

iki traktör markası versem hangisi daha güçlü diye herkes bir yorum yapacak ben kime inanayım kim ne kullanıyorsa onu övüyor kime inanacan
yok aga sen daha trakkulupçüleri tanıyamamışsın...

davutselek link=topic=55880.msg602360#msg602360 date=1338498571' Alıntı:
şimdi biraz alakasız olacak ama tarhite ne zaman uyarıcılar gelse insanlar ona direk inanamazlar neden dersen bilmeyipte biliyormuş gibi yaptıkları için nerden nereye geldik. t608d yi göremeyen arkadaşlar fotoğrafı bi daha inceleyin ... gene de ikna olmaz sanız allah size nasip etsin o gün inanırsınız. TEKRAR SORUYORUM YAPRAK DAHİ ALLAHTAN İZİN ALMADAN HAREKET EDEBİLİRMİ. BU SORUDA SORDUKLARINIZIN HEPSİNE DERİN CEVAPLAR VAR.. tabi şart koyalım aklını kullanabilenler için... din dersine gerek yok zaten din HAYAT ŞEKLİ DEMEKTİR. bilmiyorsak öğrenelim...
Tm kardeişm dicek bişey yok hayırlı akşam bu akşam sen öyle diyorsan öyledir..

işte konu warr konu war da yaşını başını almış din kitp biliyor okumuş insanların böyle demesi şaşırtıyor..

bana benim yazdıklarımdakilerle ilgili bir şey sor sana ALLAH ' TAN KORKTUĞUM için doğruyu söyleyeyim. ve söylediklerimde bir tane kasıtlı hata olursa emrindeyim. söz insandan çıkar benden de söz çıktı ise buyur burdayım. bi KERE 1,80 CM ARPA DİYEN SALAK DİCEM ŞİMDİ BENİM O YAZDIKLARIMI Bİ OKU BAKALIM 1,80 CM ARPAYI BEN Mİ ALDIM BENDEN ÖNCEKİLER Mİ BENİM ALDIĞIM 97 CM BENİM ALDIĞIM YONCA 30 Kİ,LOLUI 40 ADET DEKARDAN. VARSA BİR SIKINTIN BURDAYIZ. SORUYORUM SİZE SİTEDE AMAÇ PAYLAŞIMLARDA SENİN MALIN DAHA KÖTÜ BENİM Kİ DAHA İYİ MUHABBETİMİ YOKSA HAKKATEN DOĞRU ŞEYLERİ PAYLAŞARAK ÜRETİMLERİ ARTIRMAKMI. BANA NE LEN SENİN MOTORUNDAN varsa hakkaten aktarıpta bana faydası olabilecek bir şeyin veya benim sana bir faydam varsa paylaşalım. EY TRAKKULUP BU ZAMANA KADAR KİM BU ŞEKİLDE PATLATMALI PULLUK KOYDU BURAYAD SORARIM SİZE İLK FOTODA MOTORU ÇIKARMADIM ÖNE DAHA NEREYE BAKACAĞINIZA DİKKAT ETMİYORSUNUZ. DİKKAT EDİN İLK FOTOYA PATLATMAYI GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORUM. YOKSA SANA BENİM 183 BEYGİRLİK MOTORUMDAN MARKASINDAN MUHTAR MI OLACAN BE ADAM...

aksazli link=topic=55880.msg602365#msg602365 date=1338498788' Alıntı:
yok aga sen daha trakkulupçüleri tanıyamamışsın...

tanımadığımdan demedim trakklupçüler gökten inmedi onlarda insan malını öven üzerine toz kondurmayan bir sürü insanı yanlış yönlendiren insanla dolu trakklupçüler seçilmiş inssanlar değil önüne gelen forumu doldurup üye oluyor bunda bir sorun yokki hatırlamıyormusun biz erkunt kullanıyok diye bize video bile paylaştırmıyorlardı adama video çekiyoduk tarlada nasıl puulluk çektiğini adama hala bir kuyruk uyduyodu ne çabuk unnuttun dediğin şu sözü adamlar bizi erkunt kullanıyok diye hapse atacaklar

Mutlaka yanlislar vardir. Bes parmagin besi de bir degildir ancak sitede hic kimse dogru bisey soylemiyor demek buyuk saygisizlik olur. Konu cok dagilmis arkadaslar. Tartismaya felan gerek yok. Sorunlari ozelden halledelim. Konu sahibine bazi sorular yoneltilmis. Kendisi bize net cevabi verecektir insallah. Konuyu daha fazla dagitmayalim lutfen...

şerefli1 link=topic=55880.msg602372#msg602372 date=1338499137' Alıntı:
tanımadığımdan demedim trakklupçüler gökten inmedi onlarda insan malını öven üzerine toz kondurmayan bir sürü insanı yanlış yönlendiren insanla dolu trakklupçüler seçilmiş inssanlar değil önüne gelen forumu doldurup üye oluyor bunda bir sorun yokki hatırlamıyormusun biz erkunt kullanıyok diye bize video bile paylaştırmıyorlardı adama video çekiyoduk tarlada nasıl puulluk çektiğini adama hala bir kuyruk uyduyodu ne çabuk unnuttun dediğin şu sözü adamlar bizi erkunt kullanıyok diye hapse atacaklar
tamam bazı arkadaşların zaafları var amakimse birbirini geçiştirmiyor yalan söylemiyor. 2 günlük üyeler, art niyetliler ve 15 yaşında dedesinin motorunu tarlasını abartan kardeşler hariç.zaten onlara tavrımızı koyuyoruz.

davutselek link=topic=55880.msg600488#msg600488 date=1338231611' Alıntı:
standartlarınız kimyevilerle geçerli kimyevi olmayan ortamlarda oran baya bi üst düzeydedir. yaşı büyük olan abilerimiz bilir eski zaman dilimlerinde ki 70 li yıllarda arpaların boyları ARPA DİYORUM DİKKAT EDİN 1,80 metre kadar varırdı ve oraklı biçiciler 20 dekarlık bir araziyi ortalama 5 kişi ile 6 günde anca biçerlerdi. ben bile o zaman ki ıslahtan sonra geçen yıl itibari ile 97 cm meksimum arpa aldım üstad.
GÖZÜNÜZE itina ile dikkat ediniz...

ben görsemde görmesemde olaylar ortda bu derin sürüm olaıy hala kafamda denemem lazım ama o şekilde patlatmalı pulluğu nerden bulurum onu çeken makinayı nerden pulurum onun peşindeyim

davutselek link=topic=55880.msg600454#msg600454 date=1338230071' Alıntı:
eyvallah...
öncelikli olarak yaratılış itibari insan daha çoku ister yaradanda daha çokların uygun ve uygun olmayan yollarını gönderir. yapılan tercihler sonrasında tabiat ya güzelleşir yada felaketler zincirini başlatır. bir domates toprakta yetişir aynı zamanda topraksı katmanlarda da yetişir. (kaya ve taş sonuçta bunlarda toprağın bütünleşmiş ve sıkışmış halidir.) şimdi bunların bir kar amaçlı olarak yetiştirilenleri var birde hakikaten İNSAN SAĞLIĞI İÇİN yetiştirilenleri var. eğer yetiştireceğiniz mahsule duygunuzu niyetinizi düzgün katarsanız elde edeceğiniz sadece madde değil aynı zamanda sağlıklı bir nesil olur. örnek mısır yetiştiricileri ekim öncesi şu işleri yaparlar - toprak iyi bir pulluk yardımı ile önce sürülür. ardından mevsimsel ve ekimsel şartlara göre kazayağı ızgara sürgü sallı tırmık vesaire kombilenelerle toprağa düşecek bitkinin yatağı hazırlanır. anız sonrası ise baya bi dap saçılır toprağı ki tohum düştüğünde besinsiz kalmasın diye,!!!! sonrasında ekim yapılır ardından tavlı ise beklenir değil ise sulama yapılır. baş gösteren mısır sonrasında çizisi belli olsun diye hizalama dediğimiz aracılarla hizalanır (sırası belli edilir ve karık dediğimiz ark muhabbet iyapılır.) bu arada toprak ta biten ot olur ise onlarda temizlenmiş olur... buraya kadar amenna. lakin atılan gübreler verimi artırsın diye atılırken aslında toprak tamamen kaldıramayacağı kadar bir kimyasal reaksiyona girer ve tohum olması gereken şartlarda değil olmaması gereken şartlarda büyür. mısırın içini göremezsiniz lakin biyolojik ortamlarda yapılan tahlilller o mısırı yiyecek olan hayvan neslinin gen yapılarına kadar aşırı kimyasal ile etki ederek ortaya korkunç bir bozuk nesil getirir. ALT TARAFI Bİ GÜBRE ATTIK YA DİYENLERİ DUYAR GİBİYİM. ama malesef mevsimsel şartlara göre bu işlem yılda 3 kereye yakın bişekilde yapılıyor. bundan sonrasını büyük harfle yazacağım ki ilginizi çeksin ceza alırsam kusura bakmayın. SULTAN DAĞI YAMAÇLARINDA BİR KÖY. ARPA EKECEĞİZ 90 DEKAR TARLA 2000 DEMİR ARPA VERİYOR. AÇTIK KURANI OKUDUK RAHMAN SURESİNİ MİZANI BOZMAYIN DİYOR ORDA. SONRA DÜŞÜNDÜK VE TARLAYI 3 SENE BOYUNCA SÜREKLİ OLARAK NADASA BIRAKTIK LAKİN NADAS ŞEKLİMİZ ETRAFTAKİ YILLARIN ÇİFTÇİLERİNE GARİP GELDİ. 1.20 METRE TOPRAĞI YERİNDEN DEVİRDİK. ORTAYA AYAKLA DAHİ YÜRÜYEMEYECEĞİNİZ BİR TOPRAK YAPISI ÇIKTI. TOPRAK KABARDIDA KABARDI VE GEVŞEDİ. 4 SENE GELDİĞİNDE BİR GRAM GÜBRE ATMADAN GDO LU TOHUMU ATTIK VE YIL SONRASINDA MAHSUL MİKTARI 14850 DEMİR ÇIKTI. ŞİMDİ BURADA ORTAYA ÇIKAN SONUÇ HEM BEN KARLI OLDUM HEMDE MAHSULÜMÜ ALAN KİŞİ ÇÜNKÜ ARPADAKİ KELLE BOYU 1.8 CM İDİ. nasıl açıklanır bu durum. gayet basit tabiat rabbin emri ile kendini sürekli tazeler eğer sen kullanacağın aklı düzgün kaliteli ve mizan kuralları çerçevesinde bir ürün yetiştirme yolunda kullanırsan karşılığını gani gani alırsın. eee bu şartları yerine getirmek içinde alet edavat lazım bunlarıda düzgün seçersen al sana dadından yenmeyecek bi güzellik çıkar. KİMİSİDE aha yok odeğil bu yok şu değil o der durur. sonraki yıllarda o tarla içerisine çekilen tavuk tersi ve koyun terside cabası dekardan alınan sap balye miktarı 85 daha ne diim ben arkadaş. toprak emrinde sen yeterki kullanmasını bil. AMELLER NİYETLERE GÖREDİR. diceklerim bu kadar
2100 kg arpa alırken izlenilen yol gözünüz göremiyorsa bunları lütfen susun arkasını önünü bilmediğiniz konularda bari konuşmayın daha çocuksanız dinleyin öğrenin anamdan düşer düşmez motorun sırtında büyüdüm ben emeklerimi sizin gibi üç kuruşluk motor sevdalılarına bırakmama YALANCI DİYEN BUYURSUN GELSİN ADRES BELLİ. BİÇERCİNİN GÜNDÜZ GÖZÜ İLE SICAĞIN ORTA BELİNDE BİÇERKEN 240 LİTRE MAZOTU BİTTİ ADAMA ADIM ATMADI TARLADA SAPTAN BİÇEMEDİ 8060 DAHA DA ÖTECEKSENİZ BİŞEY DEMİYORUM FOTOLAR GELECEK MERAK ETMEYİN O ZAMAN DİZ ÇÖKECEKSİNİZ BU İLİM KARŞISINDA ... SİNİRLENDİRDİNİZ BENİ ÜÇ GÜNLÜK BİLGİNİZLE HARCAMAYIN YILLARIN BİRİKİMİNİ ALLAH SORAR SİZE BUNU

palavracı gibi hafif bi deyimi kaldırıyorum ve sizi şarlatan ilan ediyorum. siz arkadaşlar ne dediği belli olmayan basit bi resimden ve yazılardan yola çıkarak anlatan kişiye inanacağınıza gidin ziraat fakültesindeki ilim hocalarına danışın oralarda sizi en ince ayrıntısına kadar bilgilendirirler. ziraat mühendisleri boşuna mı yetişti dünyada ve ülkemizde. en azından gidin tarım ilçe müdürlüğünden bilgilenin şarlatanlardan ne ala bilirsiniz ki. ancak pasa piso yalan dolan. neymiş tarih boyunca insanlar uyaranlara hep karşı çıkmışlarmış onların karşı çıktıkları doğru ama ne konusunda din konusunda. böyle somutta gerçekleşe bilecek bi şeye neden karşı duralım ki neden inanamayalım. yüz elli sene önceki yaşamış birini şimdiki şartlara getirseniz şaşar kalırdı. bu kadar mahsülün çıktığına. cep telefonlarına, bilgi sayarlara daha pek çok gelişmeye. karanlık bi kuyuya ayna tutamazsınız. nafile işlerle uğraşmayın böyle şarlatanlar tarih boyunca çıkmışlar ve çıkmaya devam edecekler. tek uyaranlar değil şarlatanlarda hep çıkmıştır. allahın elçilerine hiç uyaran gözüyle bakmadım onlar allahın kulu ve elçisidirler. onlar allahın nebisi ve resulleridirler. her bi fırsatta dinden yararlanarak açıklamalar yapmaya çalışıyor buda söz konusu kişinin ne denli çıkmazda olduğunu gösteriyor. din bazı şeylere açıklık getirir ama pozitif bilimlerde onu detaylandırır.

Nasıl ki yaprağın Allahın izni olmadan kıpırdayamayacağını biliyorsanız kalp kırmanında ve en önemlisi kul hakkı yemeninde yani demek istediğim bu sitede binlerce aktif üye var. eğer ki bu dedikleriniz yalan ise önc sizin bir aynaya bakmanız gerekir kim yanlış. Eğer dedikleriniz doğru isede size denilecek söz yoktur zaten. bizim için örnek önder bi abimiz olursunuz. fakat burası bir sanal ortam. böle normal şartların üstünde bi durum söz konusu olunca insan ister istemez merak ediyor. Size gelincede bence sizin yanlışınız burda ders vermeye kalkmanız. Burada dini ele alıp kimseye söz söylemeyin lütfen bu zaten ayıp bişeydir. lütfen dini alet etmeyiniz. fotolar varsa at madem abi. ozaman zaten kimse bişey dmez haklı olduğun orataya çıkar. yanlış anlama haksızsın demiyoru ama bişeyi ispatlamadan daha ortada görünürde bişey yokken bukadar sert çıkmak biraz yanlış bence. keşke kısa kesip footo paylaşıp öyle tartışsaydık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...