6060 hazır 6030 da arkasında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: 6060 hazır 6030 da arkasında

Ali SARAÇ link=topic=55880.msg602025#msg602025 date=1338474665' Alıntı:
evet osman abi ortada bi kavram karma$ası var o yüzden zaten bu kadar problem :)

ali kardeş üzüm yetiştiriyorsan bir fide üzümde dibine tamamen ters doldur sanırım damlama yapıyorsundur. o tersle doldurduğun yüze sürekli su ver bakalım yetişen üzüm salkım miktarı ne kadar olacak ama bunu seneye yap bu sene biraz serin su boğabilir kökü. gözenek sayısının ne kadar arttığını göreceksin ters ile havadan aldığı azot bitkiyi azdıracak ve saçak mesafesi artacak ve gözenek ve patlak miktarı bak nasıl artacak burdan takip edelim. ama sakın fotolarını paylaşma sadece bilgi ver çünkü söz yani laf başka şeye benzemez. insanı mesul tutar. bu inanç varsa sende göreceksin zaten...

benim amacım malımı burada övmek değil paylaşmak ki adamlar masraf ederek ve çalışarak toprağa sulandırılmış inek idrarı enjekte ediyolar fendt bunun öncüsüdür. bu iş için adamlar 2 000 000 000 euro harcadılar ve ortaya çıkan verim tamamen değeri yüksek oldu ki italyan üzümleri dünyaca ünlüdür. ama üzüm denilince tatlılık gelmesin aklınıza besin değeri yani sulanmış kalori .... çünkü bizim doğru bildiklerimiz aslında eksik olan şeyler. işim gücüm yokda size burada boşuna nutuk çekmiyorum. ürünlerinizi hakkıyla yetiştirin ki size üründen rızık kazandıranın rızasına erişin diye bi takım şeyler anlatmaya çalışıyorum ama her zaman diliminde olduğu gibi farklı yorumlarda olabilir. İNSANIN AMACI OLMALI AMAÇSIZ İNSAN BAZI MAHLUKLARDAN FARKSIZ OLUR.... varsa seninde ürün hakkında farklı düşüncen paylaşalım. ÖNCE İSTİŞARE ARDINDAN FİKİR ARDINDAN İCRAAT VE SONRASINDA ÇALIŞMANIN SONUCU OLUR. ben bu yaşa ve bu bilgiye birden gelmedim 35 senemi verdim. anamdan fırladığım günün ertesi senesi motorda tarlada idim. asıl mesleğimde anakart tamiri. şu notebooklarınızda kullanılan ve size interneti vs yi sağlayan anakartlar her devresini her yolunu her mosfetini her maximini bilirim. ben şimdi sana gps cihazı yaptım 285 fergusonda 750 mililitre ile 3 lü alp 12 ayna ile dekarda mazot sarf ediyorum desem ona da bi kulp bulmaya çalışırsın. çünkü gereksiz bi çürütme mantığındasın.

135 lik fergusonla adam toprağı bahçesindeki toprağı 1 metre deviriyor burada gübreden arındırmak için amacı evde yiyeceği yiyeceklerdeki besinleri dengeli alıp çoluğunun çocuğunun dengesini yerine getirebilmek için. biliyorsan hodri meydan ama bilenin bilgisini yalana çıkarmaya çalışıyorsan diyecek bir şeyim yok... azim ile ..... duvarı deler. anam ağladı ben o motoru alacam diye kaç sene eski civatalı pulluk ile takviye 2 de tarla sürdüm biriktirecem daha iyi verim alacam diye amacım motorun iyisini almak değil tarlayı daha güzel ve daha naturel hala getirmek için. okudum es geçilen o kuranı oradan baştada ademin nuhun bin yıllar yaşadığını ve benim neden daha kısa yaşadığımı anladım. bana gelen denk elden gelmiyo bana hükmetmeye çalışandan geliyo. Bİ DAHA SORUYORUM SANA DOMATES TOHUMU NEREDEN GELİYO ARKADAŞIM İSRAİL KAVMİNDEN GELİYO. AVUSTRALYADA 180 KİLOLU SÜRÜ HALİNDE BİNLERCE KOYUN VAR GÖKTEN İNMEDİ BUNLAR ADAMLAR GENLERİ İLE OYNADILAR. sen bilirmisin aslında en iyi sığır karstaki gıcık diye tabir edilen sığırdır. ama mehmet ağam kilosu fazla bassın parası çok olsun diye ver ediyo gözüne ademinin serumun mermer tozunun .... SORARIM SANA BURDAN KAZANILAN PARA SANA DENK GELİRMİ. gdosuz tohum göster alalım . yokki arpanın aslın eğilcandır. aksini iddia edebiliyosan gel ... amacın ne anlamadım ki .... yok dekardan 2100 kilo arpa olmazmış. ne o literatürü sen mi belirliyosun. yunakı bi dolaş baklalım neler var orada allah diyen bozdağ yamaçlarına bi git bakalım elma kadar kirazlar ne olacak orada. mısırın üst kısmında adı aklıma gelmedi kanj diye bir yer sanırım adamlar gübre vermeden 43 cm lik muz yetiştiriyo sen nerem diyon....

elazığın hazar gölünde 2 metrelik balık var desem ona da bi kılıf bulunur şimdi. sene 2000 askerdeyim geç gittim şimdi 77 liyim ünivden dolayı 2000 gitmek zorunda kaldım şimdi onunda peşine düşülür. yüzbaşı btr 80 lerle iki tane btr 60 ları ve 4 tanede landı göreve çıkardı ve hazarın yanına gittik btr 80 sığ yerden karşıya çıktı şnokerli idi orda ağı diğer btr 80 gerdirdi. diğer btr 60 larda üstündeki doçka ile suyu taramaya başladı sonra 80 lik sudan geri bizim yanımıza geldi ağın içindekileri bir gördük aklımız gitti. dedim bu ne .. halen daha var o balıklar 2007 de gittim halen daha oradalar onlara ne dicen şimdi 2 metrelik balık gölde olmaz mı dicen literatür bunu kapsamaz mı dicen... halbuki bi bilsen elazığın maden ilçesindeki bor yatakları yağan yağmurun dağdan sızdırdığı borları mineral olarak göle ulaştırdığını ve balıkların yosunlar ve diğer kütleleşmiş borları yiyerek devasalaştığını o zaman belki anlarsın dediğimi. hayatı allahın emrindeki nano partiküller sağlar onlara ne emir gelirse onlarda o bağlamda hareket eder. adem aleyhisselam ve o zamanki soyunun 60 insan boyunda olduğunu söylesem ona da bu olamaz denir. A BENİM GÜZEL PAŞAM ADEM PEYGAMBER YERE İNDİĞİNDE ONA CEBRAİL ATEŞİ EKİNİ VE DİĞER ALET EDAVATI ÖĞRETTİ. O ZAMAN Kİ EKİNLER 100 METRE BOYUNDA İDİ BUNA NE DİCEN OLMAZ OLAMAZ MI DİCEN ÇÜNKÜ O VERİM ZAMANINDA GÜBRE YOKTU VE HER ŞEY DİREK HAKTAN GELDİĞİ ŞEKİLDE ZUHUR ETTİ AMA GÜNÜMÜZDE BİZ KAZANÇ HIRSI İÇİN RAHMAN SURESİNDE BAHŞEDİLEN MİZAN OLAYINI YERE İNDİRDİK. EH BOŞUNA DEĞİL CEHENNEM...

evet abi bozdağ allah diyen uluderbent burda yeti$en kirazı türkiyede piyasdaa bulamazsın direk ihracat oluyo elma kadar demiyelimde kücük seftali kadar var türkiyede hiç ne pazarda gördüm ne bi lokantada o kirazları :) görmeyen bilmeyen inanmaz dogrusun ..

Ali SARAÇ link=topic=55880.msg602052#msg602052 date=1338476871' Alıntı:
evet abi bozdağ allah diyen uluderbent burda yeti$en kirazı türkiyede piyasdaa bulamazsın direk ihracat oluyo elma kadar demiyelimde kücük seftali kadar var türkiyede hiç ne pazarda gördüm ne bi lokantada o kirazları :) görmeyen bilmeyen inanmaz dogrusun ..
istersen sana afyondan o kirazın aynını gönddereyim hatta yarın oraya salihliye gelme durumu olabilir beyazlarından getireyim. dedem rahmetli karayahşi köyünde bi akrabımız var o nu ziyaretten sonra findesinden getirmişti. kapancı köyündende biraz aldık ama sarttan gelenlerinki tutmadı... hayırlısı bakalım ...

Araziden babalar gelmedi daha galiba :) bizim ruhsat işi yattı böyle olmıyacak ben şu motoru plaka ile sorgulatayım bari uyy-*s

Ağır Abi link=topic=55880.msg602171#msg602171 date=1338487205' Alıntı:
Araziden babalar gelmedi daha galiba :) bizim ruhsat işi yattı böyle olmıyacak ben şu motoru plaka ile sorgulatayım bari uyy-*s
estağfirullah sorgulayın sıkıntı yok müdürüm alnımız açık :))))

davutselek link=topic=55880.msg602235#msg602235 date=1338491011' Alıntı:
estağfirullah sorgulayın sıkıntı yok müdürüm alnımız açık :))))

Laf kalabalığı yapmaktan başka bir iş yaptığın yok ben çalıntı hırsız vs birşey demedim alnımız açıkmış hep daldan dala atlamaktasın sorulan sorulara açık ve net cevap vermek yerine yan çizmektesin slk-*-s

Osman Musaogullari link=topic=55880.msg601188#msg601188 date=1338319574' Alıntı:
2500 metrekare olsa,verimi dekara 840 kg gelir. Iyi bir verim hadi kabul edelim. Ama 1,8 mt boy arpada , 22 cm cap misirda iddialarini nereye sigdiralim? Yani yenilir yutulur gibi degilki, eger resimlerdeki beyefendi kendisi ise traktorun yaninda cektirdigi resim, arpa tarlasina girse cikisi bulamaz..
boy 1.90 bilgi vereyim resimdeki vatandaşta nasipse 35 yıldır benim arpa tarlasında yol bulma mevzuunda ise sana katılıyorum lakin geçmiş partları istersen bir kez daha oku derim 1,8 in nerede ve nasıl olduğunu anlamanı sağlar...

davutselek link=topic=55880.msg602006#msg602006 date=1338473895' Alıntı:
GELMEK İSTERSENİZ adresimiz belli bir pm atmanız size gizli dünyaları açar ve sakın devrim demeyin biz devrim değil hazineyi bulma çabasındayız. ....

PM attım da cevabınızı alamadım Davut bey. Buradan konuşuyorsunuz ama inanın söylediklerinizi anlamakta güçlük çekiyorum. Bir şeyi anlatmak bu kadar basitken neden işi bu kadar çetrefilli hale getiriyorsunuz bilmiyorum.

aksazli link=topic=55880.msg602296#msg602296 date=1338495235' Alıntı:
----------AKSOYLAR--------- geri mi? geldi yoksa . kardeşim 22 cm çapta mısır olmaz olsada motorlu testereyle kesmenlazım. biraz fazzla atmışsın gibi..

yok kardeş ben bu forum üyelerine bişi demicem artık atmışızdır bilader bak sende sazan gibi takılmışsın oltaya ali kardeş çek nevale geldi..... hem sen bilmiyon bizim motorda 120 cm palası olan hızarda var ön ptodan çalışıyo.... :)

davut bey ilim ispat gerektirir. ispatsa delille olur. müspet ilimler bile kendi içinde mucize, keramet gibi şeylerle kendi içerisinde kanıtını taşır. ama siz hep mulak şeylerle geçiştiriyorsunuz. diyelim ki gerçek bi çalışmadan söz; misal arpalarınızı ele alalım, diyelimki dönümden(dekar)bin metre kareden iki ton yüz kilo arpa alıyorsunuz boy bir doksan bi dekara iki ton yüz kilo sıkıştığına göre bu ekinlerin başağıda oldukça ağır olacak. bizim normal şartlarda verim veren arpalar bile kuvvetli olduğunda birde yağmuru yemişse büyüdükten sonra hasır gibi yatar yülaftanda ince kalır taneler. sizin arpalar nasıl oluyorda ayakta kalıyor. yülaftan ince olan arpanında kilo basmayacağı her kes tarafından bilindiğine göre, demekki sizin arpalar kamış gibi kalın olmalı ancak o zaman ayakta dik olarak kalır. başakların ağırlığını taşımakta o kadar kolay olmasa gerek. her şey müspet ilimle açıklanamaz bazı şeylerde pozitif bilimlerle açıklana bilir. pozitif bilim demek müspet ilimlere karşı olunacağı anlamına gelmez. ataist düşüncesiyle açıklamaları bir kenara bırakırsak. deyilmidir ki peygamberimiz ilim çinde de olsa gidip alın demiştir.çinde müspet ilim olmadığına göre demekki peygamberimiz pozitif bilimlerdende yararlanın diye yön göstermektedir. dini değerleri rehper edinerek, pozitif bilimdende faydalanarak çığır açıcı çalışmalar ola bilir ancak siz laf kalabalığıyla geçiştiriyorsunuz. merak etmeyin nazar falan olmaz nazarada sığınmayın. madem dinle pek bi alakalısınız nazarında duasını okursunuz o kadar endişeleniyorsanız insanların çalışmalarınızı görmesinden. ayrıca bölgenizdeki insanlar görmüyorlarmı bu çalışmalarınız deyseydi asıl onların nazarı değerdi. ayrıca göz değmesi doğrudan olur. gözdeki enerji doğrudan yansıtıldığında gerçekleşir nazar. resimle falan mümkün değil.kısacası diyorum ki kanıtlamadan ortaya attığınız her şey palavradan ibaretmiş biçiminde yansıyor. buda lafontelden masallar durumunu akla getiriyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...