Ufuk bn toprak satmayı görmedim bilmem. Hazıra erken alıştık. Sene 94/95 de başladı bizim burda daireler yapılmaya ( aklım öyle eriyor) Tarla satıp düğün yapıp ev + birde doğan arabası alana ağaya bak diyolar dı. Rahmetli dedem 1 adım satmadı. Hep özenirdim kırmızı doğan SLX e
babam dedemin yanındaydı babaanne felçli idi 15 sene baktık ama onlar bize ama biz onlara gecindik ebe dede vefaat edip mal paylaşmaya gelince halam halıyı topladı çıkın evden diye (insan kiracisina yapmaz ) o zaman dedeme çok kızdım satıp bizede kendinde yedirmedi diye halalar naptın sene 2010 olmadan sattı savdı sattıkları yerleri almaya kalk abartmıyorum 25/30 milyon (eski para ile trilyon) eder. Ben çalışmayla toprak alamam gücüm yetmez bizim buralara. Senin gibi bi ev aldım 2800 tl de bn ödüyorum aylık. Allah bı kız nasip etti dedemin babama,babamın bana bırakacağımım yarısını birakabilirsem ne mutlu bana. Memur rahattır kaygısı yoktur. Esnaf çiftçi işçi öyle değildir. Memurdan çok kazanmıyorsam neden bu sıkıntıyı cekiyim ? Neden sitres yapıyım sermayemi riske atıyım ? Bak dondurma dükkanı açtın olmadı memur olmasaydın napacaktin dükkanı kapatınca ? Memur hiç ağlamasın aldığı maaşı kazanabilmek için kim vatandaş güneşin altında yanıyor kimi tüm sermayesini varlığını koyuyor kimi günde 8 değil 14 saat çalışıyor bırak da memurdan fazla kazansın... Tüm memurlar ve beyaz yakalılar (bende dahil) 9,30 işbaşı yapıyoruz. İki evrak karıştırıyoruz iki çay içiyoruz hop saat 12.30 olmuş yemeğe çıkalım. Saat 13.30 da dönmem iş başı yapmam lazım ama nerede iskitlerde tarım makinası bakıyorum ilaç zamanı var 2 yedek meme alıyım saat oluyor 14.00 dönüyorsun ofise nerede kaldın diyen yok.... O yüzden oturup susalım... Eğer memur ozeldeki gibi çalışsın çalıştırılsim yöneticilerde dahil hepsi kaçar...