Tosun seni fazla etkilemez benim giriş 2000 mart 98 yasasının önüne 6ayı alınca geçtiği için 2 sene oynuyor 18 ayı alırsamda 3 yıl etmiş olıyor 98 çektiği için 98 yılında girenler 57 yaşa emeklilik ssk tabloda yazıyor kaç ta işe girdin se ona göre emeklilik seninki de 60 a geliyor askerliği almazsam benimde 60 yaş primler doldu aslında yıpranma payımızı vermiyorlar 1 yıla 60 gün yasa çıkarsa daha erken emekli olurum birde çalışılan yerleri kabul ederseler denetlemeleri var 1984 te yanılmıyorsam kaldırıldı yasa bir ara tekrar getireceklerdi taslakta anlaşamadılar duruyor 4/5 yıl önce emekli olurum kısmet bekleyecez tarla fazla olsa bugun bırakırım bana düşen 25 dölüm yer bununlada geçinilmez durabildiğim kadar fabrikada çalışacam 50 yi bulan hiç olmadı çıkarıyorlar yaş 43 oldu zamanla görecez çıkarırsalar büyük başa dönerim yerleri arpa ekerim aç kalacak değiliz birikim yapmalıBenimde sgk da 17 yıl bitti, 18. yıla girdim 2 ay önce. 6.050 gün oldu, hiç ara vermeden 2 yıl 7 ay daha çalışırsam prim gün sayısı doluyor.
Sigorta giriş Ekim 2003, askerlik Aralık 2002-temmuz 2003 arası.
Bu durumda askerliği almamın bir anlamı var mı?