*** Varlık Fonu ***

Cocukken okulaa gidince sabahlari " Andimiz " okumurdu. " Varligim Turk varligina armagan olsun ".

Yasaklandi, olmasin dendi.

Simdi varliklarimiz Fon`a armagan oldu, sonucu 1-2 seneye kadar goruruz.

Fon iyidir diyenlerin birkismi ozaman Andimiz yasaklansin diyenlerdi, ve yetmez ama evet diyenler, iclerinden birkismi da FETO uyesi cikti. Gercekten at izi it izi karisti, insan kendinden bile suphe duyacak hale geliyor.
Kücücük cocuklarin sabahin saat yedibucuk sekizinde buz gibi havada andimizi bagirarak söylemesinin ne anlami var?Her sabah cocuklarimizin and-icmemesi onlarin Türklüklerinden bir sey kaybettirir mi?Kaldi ki okullarimizda baska milletlerin kücücük cocuklarida var.Askeri vesayetin getirmis oldugu cogu dayatmalarin hic anlami yok!Cocuklarimiz and icmemekle Türklüklerinden hic bir sey kaybetmez.Zaten kani Türk olan heryerde her Zaman Türk tür!!!Bunu yemin ederek tescillemesine gerek yok!

Kendisi için ölecek ve öldürecek nesiller yetiştirmeyen bir devlet, yıkılmaya yok olmaya mahkumdur.
Andımız, çocuklara hangi milletten olduğunu öğretme ve beyinlerine kazıma yöntemlerinden bir tanesiydi.
Kendini bir millete ait hissetmeyen çocuklar, tam da liberallerin istediği gibi kimliksiz, milliyetsiz, bayraksız, vatansız, Dünya Vatandaşları haline gelir.
Küresel sistemin istediği bu zaten, sınırsız, kimliksiz bir dünya...

• Beğen
Tepkiler: KIZILTAN ve essess
Bu ülke toraklarında yaşamak ve bu ülkeyi sevmek demek "Ne mutlu Türküm diyene" demek anlamına gelmez.
Ve bu ülke topraklarında yaşayan diğer vatandaslari da yani Türk olmayan insanları da düşünmek ve eşit haklar vermek istiyorsak onlara bu tarz dayatmalar ve zorlamalar yapmamalıyız.
Bir de kendinizi onların yerine koymayı deneyin. Her sabah birileri size veya çocuklarınıza "Ne mutlu Kürdüm diyene"yada "Ne mutlu Ermeniyim diyene" veyahut "Ne mutlu Arabım diyene" söyletseydi hoşunuza gider miydi, böyle bir şeyi ister miydiniz? Tabiki hayır.Bizim cocuklarimiz hangi Millete ait olduklarini cok iyi biliyorlar.O nun icin beyinlerine "Türk" diye kazimaya gerek yok!Nitekim Hitler Almayasinda yasamiyorlar!

Kücücük cocuklarin sabahin saat yedibucuk sekizinde buz gibi havada andimizi bagirarak söylemesinin ne anlami var?Her sabah cocuklarimizin and-icmemesi onlarin Türklüklerinden bir sey kaybettirir mi?Kaldi ki okullarimizda baska milletlerin kücücük cocuklarida var.Askeri vesayetin getirmis oldugu cogu dayatmalarin hic anlami yok!Cocuklarimiz and icmemekle Türklüklerinden hic bir sey kaybetmez.Zaten kani Türk olan heryerde her Zaman Türk tür!!!Bunu yemin ederek tescillemesine gerek yok!

Kusura bakmayın anlamı çok var. 18 yaşındayım, andımızı en son söyleyeli çok olmadı. Her sabah söylediğimde tüylerim diken diken olmuştur, gözümün önünden TÜRK tarihine ilişkin ne kadar hatıram varsa geçmiştir. Bunun kime ne zararı var.
Burası Türkiye cumhuriyeti devleti, bir Türk devleti, 1000lerce yıldır buralarda biz varız. Tabiki de yakıp yıkarak, diğer kardeşlerimizi hor görerek değil. Birilerinin Türk kelimesinin kanına dokunması, benim ben türküm diye haykırmama engel değil. Kimseyi de ilgilendirmez.
He şunu da söyleyeyim buz gibi havada andımız da söyledik, yağmurun altında da söyledik. Okulda yağmur yağardı hemen içeri alıp koridorlarda falan söyletmeye çalışırlardı, hocalarıma çok söylemişimdir, şehitlerimiz can vermiş biz ıslanmışız çok mu, şeker değiliz ya ericez diye.
Bazı şeyler vardır, elle tutulmaz, gözle görülmez, sadece kendini iyi hissettirir, bu da öyle bir şey. Anlayana tabi...

Gunun yarisindan fazlasini oruclu gecirirken, daha sabah olmadan kalkip buz gibi suyla abdest alirken nasil erinmiyorsam, sabah andimizi okuyuncada olumsuz etkilenilecegime inanmam. Birisi inancimdan oturudur nefsimi terbiye eder, digeri gune . derslere baslarken motive eder. Turk kelimesi de kullanildiginda bu ulkeye ait olmak anlamindadir, irk olarak Turk anlamina gelmez. Ataturk " Ne mutlu Turkum diyene " demis, bakiniz " diyene " olana degil.

Neye neden karsi oldugunu neyi neden kabullendigini bilmek onemli, birisi ne derse ona inanmak , en azindan bana agir gelir. Yoksa, birgun Fethulllah iyi birgun kotu, birgun Israil seytan yarin dost, birgun Esat kardes yarin cok kotu, birgun Ocalan1la konusan serefsiz yarin gorusuruz elbette falan olur. Dik durmak durabilek aklini fikrini kimseye kiraya vermemek onemli.

arkadaşlar bazıları caddelerde türk olduğunu söyleyebilir. bizler yani batıya gittiğimizde doğulu yani sivastan öteye komple bölücülükle suçlayanlar ama bilmezlerki siirtte .karsta .kagızmanda. ıgdırda .erzurumda vanda MHP nin belediyeleri vardır onun için diyorum ki izmir in caddesindeki türk tense Ardahan ının dağında bu vatan için ülkesi için koruculuk yapan hayvanını otlatan devriye gezen askere koyun kesen çay içiren vede ben kürt üm diyen daha degerlidir

Ne mutlu Türküm diyene sözünü ırkçılık gibi lanse etmek art niyetli bir girişimdir.
Eğer ırk kast edilseydi son derece saçma bir laf olurdu. Çünkü ırk değişmez. Değişmeyen şeyi söylemeniz yada inkar etmeniz bir şeyi değiştirmez. Burada anlatılmak istenen, "doğruyum, caliskanim ne mutlu (Türkiye cumhuriyeti vatandaşı anlamına gelen ) Türküm diyene"dir.

Asıl bölücülük Türk-Kurt kardeştir lafidir.

Andımızdaki ayrılığı bulup yok ettiniz diyelim o halde konuyla ilgili kurumu örnek verelim.

Hani varlık fonuna devredilen Ziraat bankası varya, onun eski adı T.C. Ziraat bankasıydı...

Peki bu durumda T.C.de mı ırkçıydı?

• Beğen
Tepkiler: essess
Son iki sayfadır tartışanlardan birisi sizsiniz. Bunu şimdi söylemeniz garip, ( eğer öyleyse ) yeni farketmeniz ise vahim.

Ama yinede haklısınız. Hâlbuki dusunmesek, hep " vardır bir bildiği desek " ne güzel olurdu...
Aslanim senin tartismak icin cok zamanin var ama bende senin hangi konuya alerji gösterip cevap verdigine cevap verecek hic bos zamanim yok!Sen ZIRVALAMAYA devam et!Fetöcülerde en güzel yeminleri ederek bir Türk gibi yetistirildiler eeee sonuc ?Kahpece bir baska milletin yapmayacagi en kötü seyleri yaptilar.Demek ki her sabah and icmekle Türk olunmuyor!Son iki sayfada ben neyin tartismasini yapmisim?Sadece bana göre okularda and icmenin bence kaldirilmasi Dogru bisey dedim!Neresi bunun tartisma konusu?Vahim olan Burda bir baskasinin ne yazdigini anlamamak.

Ben "siz" diye hitap ediyorum ( ve edeceğim ).
Siz bana "aslanım, zirvalama" gibi kelimeler kullanıp cevap veriyorsunuz.

İkimizde 29 harfi kullanarak mesaj yazıyoruz. Fakat aramizda üslup farkı çok fazla.
Bu aramızdaki ( kelime anlamıyla) eğitim, konuşma ahlakı gibi konulardaki farkı ortaya koyuyor.

Dengim değilsiniz. Beni anlayamamanızın sebebi bu olabilir.

Seviyenizi yükseltene kadar muhatabım değilsiniz. Sizde lütfen beni muhatap almayın.

Hz Mevlana demis, once bakarim laf lafmi diye, sonra bakarim soyleyen adammi diye.

Sn Lale Sever belki hayat sartlarimizdaki bazi zorluklardan etkilenerek oyle yaziyor, hakaret etmek kasti ile degildir.

Bana da hakaret ederek yaziyor ama ne yapalim sosyal medya boyle. Bir yerde karsilikli oturup konussak bu kelimeler sarfedilmez, ne derler, erkek erkegin gozunden anlar, bir soz daha var deli deliyi gorunce sopasini saklarmis.

Kirilmayalim, fikirlerimizi savunalim, birimiz hakaret ettiyse digeri serin kanli olsun.

Burasi insanlarin tarim ve hayvancilik ile ilgili bilgilerini ve deneyimlerini paylastigi bir platform. Neden siyasi tartismalarin oldugu bir konu aciliyor. Adminin gorevi nedir? Neyi bekler?
Bu forumda siyasi konular tartışılmaktadır. Çünkü tarım direkt olarak hükümet politikalarına bağlıdır.
Bu başlıktaki konu tarımla ilgili olmasada ülkenin geleceği ile alakalıdır.
Mesela ben bu varlık fonunun ne olduğunu bilmiyorum ve yorum yapmıyorum. Ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.

Benim aklıma takılan kısım şu; neden böyle bir hamle yapıldı? Mademki bu fon memleket için çok yararlı birşey, mevcut iktidar bu adımı neden şimdi atma gereği duydu? Neden 10 yıl önce değil mesela? Açıklayabilecek birisi var mı?

• Beğen
Tepkiler: essess ve srtys
Ulkemiz ekonomisi disa bagimli, ihracattan elimize gecen dovizden daha fazlasini vererek ithalat yapiyoruz, yani nakit doviz sikintimiz var. Maasi ile gecinemeyip kredi kullanan isci-memur gibi.

Bu durumda surekli olarak borclanmak zorundayiz. Ekonomide durgunluk olup uretim azalir ve issizlik artarsa doviz krediyi daha pahali yani fazla faizle aliyoruz. Risk arttigi icin yabancilar garanti istiyor, yani bankanin ciftciye kredi verirken ipotek istemesi gibi. Hem ipotek vermemiz gerekiyor hem de yuksek faiz. Devlet mallarini dogrudan ipotek edemez, peki nasil garanti verebilir ? Bu kurulan fon oraya devredilen sirketleri ve gelirlerini garanti gosterip borclanacak. Bu alacagi borc ile uretimi artirip para kazanirsa borcunu faizi ile odeyecek, kazanamaz ise bu devredilen sirketlerin kari ile odeyecek. Simdi korkulan noktaya geldik, ya bu sekilde de odeyemezse ne olur, o sirkete el koyarlar kendileri isletirler.

Soyle ornekleyelim, sizin bir ciftliginiz var besicilik yapiyorsunuz, benden borc isteyince ciftliginizi ve riski dusunerek bakkal dukkaninizi ipotek aliyorum. Aldiginiz para ile besi yapip karederek oderseniz tamam. Bir sekilde kar edemezseniz ve borcu odeyemezseniz bakkalin kazancina el koyuyorum, o kazanc da odemez ise ciftligi bakkali devralip borcu dusuyorum, artan para varsa size veriyorum. Kisaca ve basitce boyle.

Osmanli son zamanlarinda almis oldugu borclari odeyemeyince gumruk ve tekel isletmesinin gelirlerini garanti gosterip yeniden borclaniyor. Bu borcu odeyemeyince Duyun-i Umumiye diye bir sirket - idare kuruyorlar ve devletin gumruk ve tekel gelirleri ile halktan alacagi vergileri bu idare topluyip borclari oduyor, oduyor ama bu idarenin basinda alacakli durumdaki yabancilar var. Hatta bu paralarin toplanip yabancilara verilebilmesi icin yabanci sermaye ile Osmanli Bankasi kuruluyor.Yani tum vergileri, diger bir deyisle devlet alacaklarini yabancilar topluyor.

Korkutucu olan bu durum. Alinacak borc para kazanip kendini odeyebilecek sekilde kullanilirsa sorun olmaz ama bir aksilik durumunda tum ve ya birkisim sirketlerin gelirine elkonur hatta tumden o sirlete sahip olurlar.

Umarim bu sakincalarimiz yanlis cikar, isler yoluna girer.

Dilim dondugunce ve sade anlatmaya calistim.

Gayet basit ve anlaşılır olmuş. Teşekkür ederim.

Peki şimdi ilk aklıma gelen şu oldu; bu varlik fonuna devretme olayı olmadan önce dolar çok hızlı yukarı çıkıyordu, sonra bir anda aşağı yöne döndü(ki inşallah dahada düşer) acaba bu devir olduktan sonra bir kredi falan mı kullanıldı? Sonuçta bu fonun etkin bir şekilde denetimi olmadığı belirtiliyor. Referandum öncesi işlerin yolunda olduğunu göstermek için böyle bir hamle yapılmış olabilir mi?

Yada dolar neden aşağı yöne döndü, bunun mantıklı açıklaması nedir? İllaki bir açıklaması olmalı.

Not: bu kesinlikle bir teoridir ve sadece benim aklıma geldiği için paylaşıyorum. Herhangi bir dayanağı, kaynağı, açıklaması yoktur.

• Beğen
Tepkiler: KIZILTAN
Hz Mevlana demis, once bakarim laf lafmi diye, sonra bakarim soyleyen adammi diye.

Sn Lale Sever belki hayat sartlarimizdaki bazi zorluklardan etkilenerek oyle yaziyor, hakaret etmek kasti ile degildir.

Bana da hakaret ederek yaziyor ama ne yapalim sosyal medya boyle. Bir yerde karsilikli oturup konussak bu kelimeler sarfedilmez, ne derler, erkek erkegin gozunden anlar, bir soz daha var deli deliyi gorunce sopasini saklarmis.

Kirilmayalim, fikirlerimizi savunalim, birimiz hakaret ettiyse digeri serin kanli olsun.

Bu mesajimdaki ilk cumle oncelikle kendime yoneliktir, yani benim yazdigimi okuyan arkadas once bir baksin soyledigimin anlami, agirligi varmidir,cevaplamaya degermi, sonra onceki paylasimlarimdan bir degerlendirsin ben cevap vermeye, muhatap olmaya deger bir insanmiyim.