240 S MASSEY FERGUSON. ( HİDROLİK DİREKSİYON)

Abilerim selamın aleyküm tokat merkezden yazıyorum
1985 model 240 s traktorüm var hidrolik direksiyon taktırmayi istiyorum ama hangi marka takma konusunda kararsızım.
CHS MARKA VAR 7.500 TL
HEMA MARKA VAR 12.500 TL
USTALAR HEMA MARKA DİYOR SATICI CHS DİYOR KİME GÜVENEREK HANGİ MARKAYI ALIP TAKTIRMAYA KARAR VEREMİYORUM
CHS VE HEMA MARKA NASIL İKİ MARKADAN DA TAKTIRIP KULLANAN OLDUMU VARSA DETAYLI BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ. FİYAT YÖNÜNDEN. CHS ALIYIM DİYORUM AMA USTAYA GÖRE DE HEMA İYİ GUZEL DİYOR SİZLERİN TECRÜBELİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN.

Resimler ve ekler

• IMG_20241201_144435_147.jpg
    IMG_20241201_144435_147.jpg
    180.9 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20241201_144350_832.jpg
    IMG_20241201_144350_832.jpg
    274.9 KB · Görüntüleme: 12
Aleyküm selam,
Yandan kollu olan mı, ortadan liftli olanı mı taktıracaksınız.
Yandan kollu olan hidrostatik direksiyon gibi olmuyor, rölanti gazda sertleşme görülebiliyor.
Birde bunların 7056s gibi çeyrek turda tekerleği yarım kıran çeşidi bulunur mu?

Hemanın kalitesi iyidir. Diğeri nasıl bilmiyorum. Uzun süre AHS marka kullandım. Birkaç defa silindirin gövdeye bağlandığı yerdeki civataları kesti. Daha sonra valf kısmı bozulduğu için lastikler yalpa yapmaya başladı. Hidrostatik direksiyona çevirdik

1000001100.jpg
Same Explorer 85T, traktörün hidrolik direksiyon pistonu görülüyor.
Fiat 54c nin hidrolik pistonları ise fazla zor görürse yamulabiliyor.
4 cm kalınlıkta bir pistonun yaklaşık 2 ton kuvveti oluyor.
Same Explorer 70 Specal traktörün ön piston kalınlıkları 3 cm civarındadır.
Pistonun kalınlığı, kuvvetini etkilediğinden dolayı fazla kullanışlı olmuyor.
1997 model Mf 240s pistonları ince tip tercih edilmiş, fazla zorlamaya gelmez.
Piston kalınlığı ve yağ pompalarının debisi ne kadardır?

Abilerim selamın aleyküm tokat merkezden yazıyorum
1985 model 240 s traktorüm var hidrolik direksiyon taktırmayi istiyorum ama hangi marka takma konusunda kararsızım.
CHS MARKA VAR 7.500 TL
HEMA MARKA VAR 12.500 TL
USTALAR HEMA MARKA DİYOR SATICI CHS DİYOR KİME GÜVENEREK HANGİ MARKAYI ALIP TAKTIRMAYA KARAR VEREMİYORUM
CHS VE HEMA MARKA NASIL İKİ MARKADAN DA TAKTIRIP KULLANAN OLDUMU VARSA DETAYLI BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ. FİYAT YÖNÜNDEN. CHS ALIYIM DİYORUM AMA USTAYA GÖRE DE HEMA İYİ GUZEL DİYOR SİZLERİN TECRÜBELİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN.
Hazret Aslan taktır. Orijinal direksiyonu. Yandan rotlular düz yolda hemen yalpaya başlar 240'da.