*** Varlık Fonu ***

Ziraat bankasından tarla alımı için kullandığımız 2 kredi var. Hakikaten çok önemli bir konu paylaşımınız için teşekkür ederim.Allah muhafaza satılırsa nasıl öderiz borcu.
Ayri ayrimi kullandiniz ben gecen ay sinir tarla alim kredisi kullandim simdi onun yanindakide satiliyor onuda alacam yeniden ayni krediden kullanacam oluyor mu oda sinir zaten

Ayri ayrimi kullandiniz ben gecen ay sinir tarla alim kredisi kullandim simdi onun yanindakide satiliyor onuda alacam yeniden ayni krediden kullanacam oluyor mu oda sinir zaten
Ayrı ayrı kullandım birine aldığım tarlayı ipotek verdik diğerine kendi tarlamızın birini verdik. Sınır kredisi daha avantajlı. Limitin yeterli olursa büyük ihtimal olur bizim yetmediği için bir tarla daha ipotek istediler.

• Beğen
Tepkiler: musdi60
o kredinin avantajı ne?
daha düşük faiz ?
daha uzun vade ?
ne kadara kadar kredi veriyorlar?
kefil, ipotek vs. istiyorlar mı?
ayrıntılardan bilgi veriversen iyi olur...
Biz sınır olmadığı için kullanamadık o krediyi ama faizi senelik yüzde 4 diye biliyorum. Senelik ödeme ile alıyoruz öyle çok düşük faize geliyor.bu sene alıyoruz seneye ödüyoruz. Yüzde 5 sanırım bizimki.daha detaylı bilgi vermem için evraklara bakmam lazım.

Valla yalan olmasın 17500 para kullandık geçen sene bu sene 17950 ödedik.hayat sigortası ayağına bi para çıkıyor oda 235 miydi neydi. Bu senede tarla çıkmazsa tandem çift dingil damperli alırım diyorum.1 sene geriden gidiyorum ama yemiyoruz içmiyoruz ödüyoruz çok şükür.tabi ziraat bankası faizlerini tavan yapmazsa.

Ziraat bankasının ve özel bankaların kredi kullanım olaylarını bir türlü çözemedim.

Sicili bozuk kişi ihtiyaç ve konut kredisi kullanamaz iken aynı kişi 5 dönüm yer kiralayıp çiftçi olursa tarla ipotek ettirirse tarımsal kredi kullanabiliyor hemde ozel bankalar dahil kredi veriyor.

Burada su aklıma geliyor topraklarımız bir şekilde birilerinin tek elinemi toplanmak isteniyor?Adamın zaten ödeme gücü yok direk gozler ipotek edilen araziye mı çevriliyor ?

Ziraat bankasının ve özel bankaların kredi kullanım olaylarını bir türlü çözemedim.

Sicili bozuk kişi ihtiyaç ve konut kredisi kullanamaz iken aynı kişi 5 dönüm yer kiralayıp çiftçi olursa tarla ipotek ettirirse tarımsal kredi kullanabiliyor hemde ozel bankalar dahil kredi veriyor.

Burada su aklıma geliyor topraklarımız bir şekilde birilerinin tek elinemi toplanmak isteniyor?Adamın zaten ödeme gücü yok direk gozler ipotek edilen araziye mı çevriliyor ?
ziraat bankasında çks'deki tarlalar kiralama yolu ile dosya edilmiş ise
kredi alması pek zor..
en azından bizim burada öyle..
kredi için teminat görmeleri lazım..

Valla yalan olmasın 17500 para kullandık geçen sene bu sene 17950 ödedik.hayat sigortası ayağına bi para çıkıyor oda 235 miydi neydi. Bu senede tarla çıkmazsa tandem çift dingil damperli alırım diyorum.1 sene geriden gidiyorum ama yemiyoruz içmiyoruz ödüyoruz çok şükür.tabi ziraat bankası faizlerini tavan yapmazsa.
şu hayat sigortası dosya masrafı ve özellikle traktörde kredi bitene kadar
yapılan kasko.
beni öldürüyor..

• Beğen
Tepkiler: srtys
kredi alması pek zor..

yapılan kasko.
beni öldürüyor..

Hayat sigortası deyip geçmemek lazım. Allah göstermedin ölüm halinde ailene borç kalmıyor.
Köyümüzde bir abimiz vefat etti tarım kredi borçları sıfırlandı oğlu en azından biraz nefes aldı. Hani keşke kimse ölmese ama hayatta bu da var. Sigortadan kaçmamak lazım. Herşey insanlar için.

Hayat sigortası deyip geçmemek lazım. Allah göstermedin ölüm halinde ailene borç kalmıyor.
Köyümüzde bir abimiz vefat etti tarım kredi borçları sıfırlandı oğlu en azından biraz nefes aldı. Hani keşke kimse ölmese ama hayatta bu da var. Sigortadan kaçmamak lazım. Herşey insanlar için.
ersen iyide 3 kredim var üçünede hayat sigortası,kasko,dosya masrafı..
birer tane bankada aktifken onları uzatsınlar.
öldürdüler beni :)

kredi alması pek zor..

yapılan kasko.
beni öldürüyor..

Tarla (teminat gösterdiğinde ) ipotek verdiğinde veriyor kredi hem fikir iz :)sicili bozuksa bile veriyor tarlayı teminat olarak aldığında....

• Beğen
Tepkiler: YUSUFTUYLUOGLU
Lale sever, siz bi konuya dahil olduğunuz anda direk tartışma, kutuplaştırma yapmak için yorum yapıyorsunuz. Siz bi konuya dahil olana kadar tartışma ortamı olmuyor nedense.
Arkadaşımız bilgi edinmiş bi konuyla ilgili, bizleride bilgilendirmek istemiş bunun yanlış bi yanı yok. Size şahsınıza filan herhangi bir yazı göremedim ben bu konuda, hoşunuza gitmiyorsa yorum yazmazsınız olur biter.
Peki senin sahsina Burda bir yazi gördün mü?Niye bu konuya muhalif olamaz miyim?

tartışma yok, en azından sen gelene kadar yoktu. belki sen mesaj yazdın diye olur.
beğenmiyorsan cevap vermek zorunda değilsin.
okudum, araştırdım herkese faydası olsun, bilgi sahibi olsun diye üşenmeden yazdım, ne var bunda....
Böyle konulara muhalif olanlarin düsüncelerinden niye bu kadar cekiniyorsunuz?Hep demiyor musunuz herkes düsüncesini acikca yazabilir diye?Ben veya bir baskasi senin veya sizin yorumunuza katilmak zorunda mi?Biliyorum bu sitedeki arkadaslarin yüzde yüze yakini bizim gibi yorum yapanlarin düsüncelerini benimsemiyor!Ne Zaman unuttunuz hastanelerde ki kuyruklari emeklinin maas kuyrugunu her seye süsbanse veren devletin yaptiklarini?Simdi bazi arkadaslari almis bir telas kesinti yapiliyor diye sen verirsen arkandan o gelir!

o kredinin avantajı ne?
daha düşük faiz ?
daha uzun vade ?
ne kadara kadar kredi veriyorlar?
kefil, ipotek vs. istiyorlar mı?
ayrıntılardan bilgi veriversen iyi olur...
Burda onemli olan tarlana bitisik olmasi alinacak tarlanin. Normal farkli yerden arazi alirsan %15 faiz ama bitisigindeki tarlayi alirsan %6.5 faiz vade 5 yil eger odeme gucu azsa 7 yil vade yapiyor banka 7 yilin faiz oranida %7.5 mis memur oyle dedi ipotek satin alinan tarlayi yapiyorlar kefil illaki oluyor

• Beğen
Ayrı ayrı kullandım birine aldığım tarlayı ipotek verdik diğerine kendi tarlamızın birini verdik. Sınır kredisi daha avantajlı. Limitin yeterli olursa büyük ihtimal olur bizim yetmediği için bir tarla daha ipotek istediler.
Ben gecen ay aldim sinirimdaki tarlayi simdide bu aldigim tarlaya sinir hemde eski tarlamada sinir baska tarla satiliyor etrafi benim onuda alacam ayni krediyle bi kac gune basvuracam iste memur evraklari getir calisma yapayim dedi

• Beğen
Burda onemli olan tarlana bitisik olmasi alinacak tarlanin. Normal farkli yerden arazi alirsan %15 faiz ama bitisigindeki tarlayi alirsan %6.5 faiz vade 5 yil eger odeme gucu azsa 7 yil vade yapiyor banka 7 yilin faiz oranida %7.5 mis memur oyle dedi ipotek satin alinan tarlayi yapiyorlar kefil illaki oluyor

Bu şekilde kredi kullanıp tarla alan oldu köyümüzde. Gayet güzel bir sistem bence. Zaten normal şartlarda peşin alabilecek kişi sayısı çok azaldı bu tip alımlarda. Böylelikle almak istediğin zaman düşük faiz ve uzun vade çok iyi. 2 lira eden yerler 4 liraya çıktı yabancı kişler tarafından alımlar yüzünden.

• Beğen
Tepkiler: MAVİSERF ve srtys
Böyle konulara muhalif olanlarin düsüncelerinden niye bu kadar cekiniyorsunuz?Hep demiyor musunuz herkes düsüncesini acikca yazabilir diye?Ben veya bir baskasi senin veya sizin yorumunuza katilmak zorunda mi?Biliyorum bu sitedeki arkadaslarin yüzde yüze yakini bizim gibi yorum yapanlarin düsüncelerini benimsemiyor!Ne Zaman unuttunuz hastanelerde ki kuyruklari emeklinin maas kuyrugunu her seye süsbanse veren devletin yaptiklarini?Simdi bazi arkadaslari almis bir telas kesinti yapiliyor diye sen verirsen arkandan o gelir!
Mustafa bey size bu kuyruk meselesini şöyle anlatayım.aramızda 20 yaş var bu yüzden babama anlattığım gibi anlatacağım. Adsl ülkemize 2003 yılında girdi 2005 yılında her yerde kullanılmaya başlandı. Sen ankaradam bi evrak lazım ettimmi 1 ay beklerdin dimi gelsin diye 2005 yılında ne oldu her evrak bilgisayara girildi. Sen gittin memura dedin işim şu baktı evrak sistemde 5 dk dimi ne oldu işin hemen oldu. Bunu sizin ısrarla savunduğunuz kişiler yapmadı yani dünya gelişti.onlarında var iyilikleri ama. varlık fonuyla hastane kuyruğu biraz anlamsız olmuş.

Lale sever, siz bi konuya dahil olduğunuz anda direk tartışma, kutuplaştırma yapmak için yorum yapıyorsunuz. Siz bi konuya dahil olana kadar tartışma ortamı olmuyor nedense.
Arkadaşımız bilgi edinmiş bi konuyla ilgili, bizleride bilgilendirmek istemiş bunun yanlış bi yanı yok. Size şahsınıza filan herhangi bir yazı göremedim ben bu konuda, hoşunuza gitmiyorsa yorum yazmazsınız olur biter.
Semsamer neden tartisma cikiyor biliyor musun?Cünki Kuzey Kutbu ile Güney Kutbu hic bir sekilde bir araya gelemez ortada Ekvator cizgisi var!Hani siz cok demokrattiniz her görüse saygiliydiniz?Düsünce özgürlügü vardi?Ne oldu?Sizin he he dedigine herkesin mi he he demesi lazim!Neden her konuya tek bir cerceveden bakiyorsunuz?Birde asagida ki Video yu izleyin bakalim neymis.Önce Fon bir yürürlüge girsin bu Fon üzerinden bazi islemler yapilsin devlete-millete ne gibi bir zarar-fayda getirecek o zaman konusalim.Bu konu biraz 3.Köprü yapilirken istemeyük deyipte simdi üzerinden gecenlerin düsüncesine benzemis.
http://www.internethaber.com/nurettin-canikli-anlatti-varlik-fonunun-faydalari-1752570h.htm

Mustafa bey size bu kuyruk meselesini şöyle anlatayım.aramızda 20 yaş var bu yüzden babama anlattığım gibi anlatacağım. Adsl ülkemize 2003 yılında girdi 2005 yılında her yerde kullanılmaya başlandı. Sen ankaradam bi evrak lazım ettimmi 1 ay beklerdin dimi gelsin diye 2005 yılında ne oldu her evrak bilgisayara girildi. Sen gittin memura dedin işim şu baktı evrak sistemde 5 dk dimi ne oldu işin hemen oldu. Bunu sizin ısrarla savunduğunuz kişiler yapmadı yani dünya gelişti.onlarında var iyilikleri ama. varlık fonuyla hastane kuyruğu biraz anlamsız olmuş.
Tabiiki size göre anlamsiz olabilir.Bana göre devletin ekonomiyle ilgili attigi her adim insanimiz insanca yasamasi icin yapilan islemlerdir.Fonun amaci büyük yatirimlari daha hizli yerinde ve zamaninda yapabilmektir.Mesala Avrupa Toplulugunun Ciftciler(Agrar) icin ayirdigi fon gibi.Haaa... sonucta bu fonu iyi kullanirlar yada kullanmazlar bunu yine tartisiriz.