*** Varlık Fonu ***

Kış çok uzun ve devamlı tipi..

bence sorumlusu devlet olabilir..

Erzurumluya sormuşlar.
-Niye her tarafa bahar geliyor,sizin oralar kar,tipi,soğuk
Cevap vermiş:
-Ne olacak ki babam,sahapsız memleket

Bu da konuyla ilgisiz olan:
Yaşlı Erzurumluya stadyumu göstererek sormuşlar
-Dayı bura neresi
Cevap
-Top dairesi

Yok yok bence onun sorumlusu sizin imamlar. Yazın çok yağmur duası yapmışlar. Fakat duaları şimdi kabul görmüş.
yıkıldım gülmekten ersen..
varolll :)
Erzurumluya sormuşlar.
-Niye her tarafa bahar geliyor,sizin oralar kar,tipi,soğuk
Cevap vermiş:
-Ne olacak ki babam,sahapsız memleket

Bu da konuyla ilgisiz olan:
Yaşlı Erzurumluya stadyumu göstererek sormuşlar
-Dayı bura neresi
Cevap
-Top dairesi
abim benim..
hürmetler..
seni çok özledim :)

evliya Çelebi Erzurum'da 1 yıl gibi bir süre kalmış..
geri batıya gitmiş..
sormuşlar "Erzurum'a soğuk derler.. nasıldı siz geldiğiniz zaman soğukmuydu yoksa yaz gelmişmiydi"..
evliya Çelebi cevap verir..
"vallahi ben 11 ay 25 gün kaldım
yaz felan görmedim..
Eğer ben ayrıldıktan sonra yaz geldiyse ben orasını bilemem"
:) :) :)
bu arada konuyuda batırdım..
Özürdilerim..

geri batıya gitmiş..
sormuşlar "Erzurum'a soğuk derler.. nasıldı siz geldiğiniz zaman soğukmuydu yoksa yaz gelmişmiydi"..
yaz felan görmedim..
Özürdilerim..
5 gün daha duramamış mı abi tam gelecekmişti

• Beğen
Tepkiler: YUSUFTUYLUOGLU
geri batıya gitmiş..
yaz felan görmedim..
Özürdilerim..

Konu siyasetle batmıştı zaten sıkıntı yok. Yahu arkadaş bizim bu kulüptede ne siyasetçiler varmış. Mustafa abi dernek yerine direk partimi kursa ne. Bayağı oyumuz var hani.

Konu siyasetle batmıştı zaten sıkıntı yok. Yahu arkadaş bizim bu kulüptede ne siyasetçiler varmış. Mustafa abi dernek yerine direk partimi kursa ne. Bayağı oyumuz var hani.
ersen klawyede prof'uz..
elikanlıyız..
Müslümanız..
solcuyuz,sağcıyız..
vatanseverız..
milliyetçiyiz..
gerçekte neyiz bilmiyorum..
adam buluyor netten haberi..
dalıyor foruma.. salıyor canımıza..
olan yine senle bana oluyor..
hakaret yükseldimi bi bakiyoruz konu sahibi naşnaş.. :)
sen chplide olsan seni gördüğüm yerde sarılır bırakmam..
akplide olsan sarılırım..
ne partisi ağam..
ne ırkı, ne kimliği..
başlarım böyle değerlere..
bana gelen insanlık ve imani değerlerle gelsin,

Kürt olsan canımsın,
laz olsan öz halimsin.
Türk olsan kanımsın..
beraber doğduk bu vatanda..
sen batıda,ben doğuda..
çocuklarımız beraber yürüyecek yarına.
gelmeyelim itin köpeğin oyununa..
derdin hançer gibi batar bağrıma.
Mevlâm huzur versin yurduma..

(öyle aklıma geldi dizeledim) :)

ne bileyim efendiler..
birgün gelecek oturup güleceğiz..
siyaset uğruna incittiğimiz dostlara.
belkide uyanır ve utanırız..
hepinizin Bahtı açık, şansı bol olsun..

ersen klawyede prof'uz..
elikanlıyız..
Müslümanız..
solcuyuz,sağcıyız..
vatanseverız..
milliyetçiyiz..
gerçekte neyiz bilmiyorum..
adam buluyor netten haberi..
dalıyor foruma.. salıyor canımıza..
olan yine senle bana oluyor..
hakaret yükseldimi bi bakiyoruz konu sahibi naşnaş.. :)
sen chplide olsan seni gördüğüm yerde sarılır bırakmam..
akplide olsan sarılırım..
ne partisi ağam..
ne ırkı, ne kimliği..
başlarım böyle değerlere..
bana gelen insanlık ve imani değerlerle gelsin,

Kürt olsan canımsın,
laz olsan öz halimsin.
Türk olsan kanımsın..
beraber doğduk bu vatanda..
sen batıda,ben doğuda..
çocuklarımız beraber yürüyecek yarına.
gelmeyelim itin köpeğin oyununa..
derdin hançer gibi batar bağrıma.
Mevlâm huzur versin yurduma..

(öyle aklıma geldi dizeledim) :)

ne bileyim efendiler..
birgün gelecek oturup güleceğiz..
siyaset uğruna incittiğimiz dostlara.
belkide uyanır ve utanırız..
hepinizin Bahtı açık, şansı bol olsun..

ağzına sağlık kardeşim sağcısı solcusu fark etmez kim bu memleketin faydasına bir şeyler yaparsa allah ondan razı olsun

Varlık Fonunda denetim kısmı çok problemli.
uluslararası bir denetleme şirketiyle anlaşıldığı söyleniyor.
bu iyi güzel fakat bu denetleme şirketleri bilanço üzerinden denetleme yapıyormuş.
yani aktifine bakıyor, pasifine bakıyor ve not veriyor.
oysa devletin dolayısıyla milletin malı olan bu şirketlerin harcamalarının denetlenmesi gerekiyor.
denetleme şirketlerinde harcama denetimi yok.
yani parayı niye buraya harcadın, 3 kuruşluk mala niye 5 kuruş verdin vs. diye soran olmayacak.
Sayıştay denetimine kapalı.
meclis denetleyecek diyorlar, meclisteki büyük parti, tepe tepe kullandığı bir fonda, yanlış bulabilir mi? kusur görebilir mi? kendi ayağına basar mı ?
hiç iyi kokular gelmiyor oradan....

Ayrıca BES (zorunlu bireysel emeklilik) te ilk ayda %26 çıkış olmuş.
henüz memurlar girmedi, nisanda başlayacaklar onlar.
ben en az %50 çıkış olacağını düşünüyorum. bu da hükümetin tahmin ettiği parayı fonda toplayamayacağını dolayısıyla kullanamayacağını gösteriyor.

Varlık Fonunda denetim kısmı çok problemli.
uluslararası bir denetleme şirketiyle anlaşıldığı söyleniyor.
bu iyi güzel fakat bu denetleme şirketleri bilanço üzerinden denetleme yapıyormuş.
yani aktifine bakıyor, pasifine bakıyor ve not veriyor.
oysa devletin dolayısıyla milletin malı olan bu şirketlerin harcamalarının denetlenmesi gerekiyor.
denetleme şirketlerinde harcama denetimi yok.
yani parayı niye buraya harcadın, 3 kuruşluk mala niye 5 kuruş verdin vs. diye soran olmayacak.
Sayıştay denetimine kapalı.
meclis denetleyecek diyorlar, meclisteki büyük parti, tepe tepe kullandığı bir fonda, yanlış bulabilir mi? kusur görebilir mi? kendi ayağına basar mı ?
hiç iyi kokular gelmiyor oradan....

Ayrıca BES (zorunlu bireysel emeklilik) te ilk ayda %26 çıkış olmuş.
henüz memurlar girmedi, nisanda başlayacaklar onlar.
ben en az %50 çıkış olacağını düşünüyorum. bu da hükümetin tahmin ettiği parayı fonda toplayamayacağını dolayısıyla kullanamayacağını gösteriyor.

Sen %50 demişşin. Ben %60 ı aşar çıkışlar diye düşünüyorum. Şahsen ben kendimi de eşimide çıkartacağım. Çünkü 3-5 senelik zaten bes imiz var.

:eek::)Dogru söze ne denir Ersenacar?Beni tercih edecegini biliyorum bundan hic süphem yok!:rolleyes:
Politikadan biraz uzaklasalim:
Bir uçakta tam yedi deli varmış... Bunlardan sadece uçağı kullanan birinci pilot normalmiş.. İkinci pilot da deliymiş.. Durgun ve normal hava şartlarında yolculuk yaparlarken birden bire uçağın sağa ve sola yattığını hisseden birinci pilot şaşkınlıkla ikinci pilota sorunun ne olduğunu sormuş; o da, "sanırım bu dengesizlik içeriden delilerden geliyor" diye cevap vermiş. Birinci pilot, ikinci pilota emir vermiş: "o zaman git ve rahat durmalarını söyle!". Bunun üzerine delilerin yanına giden ikinci pilot onları susturmayı başarmış. Birinci pilot ikinci pilota "nasıl susturdun" diye sorduğunda; "ben öğretmen oldum, onlar öğrenci oldular.. uçağın imdat zilini çaldım şu an tenefüsteler.." diye cevap vermiş

• Beğen
Tepkiler: M.İçli
:eek::)Dogru söze ne denir Ersenacar?Beni tercih edecegini biliyorum bundan hic süphem yok!:rolleyes:
Politikadan biraz uzaklasalim:
Bir uçakta tam yedi deli varmış... Bunlardan sadece uçağı kullanan birinci pilot normalmiş.. İkinci pilot da deliymiş.. Durgun ve normal hava şartlarında yolculuk yaparlarken birden bire uçağın sağa ve sola yattığını hisseden birinci pilot şaşkınlıkla ikinci pilota sorunun ne olduğunu sormuş; o da, "sanırım bu dengesizlik içeriden delilerden geliyor" diye cevap vermiş. Birinci pilot, ikinci pilota emir vermiş: "o zaman git ve rahat durmalarını söyle!". Bunun üzerine delilerin yanına giden ikinci pilot onları susturmayı başarmış. Birinci pilot ikinci pilota "nasıl susturdun" diye sorduğunda; "ben öğretmen oldum, onlar öğrenci oldular.. uçağın imdat zilini çaldım şu an tenefüsteler.." diye cevap vermiş

Sen özünde iyi niyetlisin hocam da siyaset işine girince benzin gibi parlıyorsun. Madem siyaset dışına çıktık. Söyle bakalım almanyadan araba nasıl getiririz türkiye ye. Bu şartlar ile springten başka araca binemeyiz hani. ;)

Sen özünde iyi niyetlisin hocam da siyaset işine girince benzin gibi parlıyorsun. Madem siyaset dışına çıktık. Söyle bakalım almanyadan araba nasıl getiririz türkiye ye. Bu şartlar ile springten başka araca binemeyiz hani. ;)
Ersen Bey,ben 98 Model Kartal S e biniyorum!;)Isin sakasi bir yana buradan araba cikarmak mümkün degil.Sadece böyyüük sirketler SIFIR arac cikarabiliyor.Tabiiki Ithalat belgesi olan ana bayii olacak(distribütör).Yani uzun lafin kisasi sadece alman arabasini elden ayaktan düsünce alabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci33

Cocukken okulaa gidince sabahlari " Andimiz " okumurdu. " Varligim Turk varligina armagan olsun ".

Yasaklandi, olmasin dendi.

Simdi varliklarimiz Fon`a armagan oldu, sonucu 1-2 seneye kadar goruruz.

Fon iyidir diyenlerin birkismi ozaman Andimiz yasaklansin diyenlerdi, ve yetmez ama evet diyenler, iclerinden birkismi da FETO uyesi cikti. Gercekten at izi it izi karisti, insan kendinden bile suphe duyacak hale geliyor.

Devlet Bahçeli'nin "Türklüğün bekaası için" desteklediği kişilerin, ömrü Türklükle ve Türkiye Cumhuriyetiyle mücadele ile geçen, çözüm diye ülkenin tapusunu paylaşmaya kalkan kişiler olması, en trajikomik olanı...
2 sene sonra yeni bir çözüm süreci başlatmayacaklarının hiç bir garantisi yok... O zaman Devlet Bahçeli acaba bu desteğini nasıl açıklayacak, mhp yönetimi nasıl kıvıracak...
Türkçüler HAYIR diyor ve diyecek
beynini kiraya vermiş, geleceği göremeyen, tehlikeyi sezemeyen, boynuna tasma geçirilip, Balgat'taki binanın kapısına bağlanmış Ülkücüler istediği kadar evet desin...
Tabandaki Türkçü-Ülkücü ayrışmasını yıllar önce görmüş ve söylemiştim.
Referandumdan Evet de çıksa Hayır da çıksa, Devlet Bahçeli'nin sonu geldi...