TMO Randevu

Fazla olanın hepsini alıyorlar ancak Cks miktarı kadar olanı peşin diyor. Fazla gelen miktarın parası ne zaman yatar tarih belli değil . Birde + destek miktarını fazla olan için vermiyor. Randevu olayını bilmiyorum.
Peki randevu tonaĵı kadar gelmedi 25 ton randevuya tarladan çıktı 20 ton teslim ettin, eksik teslim ettin diye bir olayları varmı,?

Bizim burada bir değirmen var, geçen gün tam 60 tır ukrayna buğdayı getirmiş yıkmış, iyi iyi alıştılar dışarıdan almaya, ukrayna rusya ucuz gübre ucuz girdiyle üretiyor, artık bize dönüp bakmaz ürünümüze talep göstermezler,

Bizimde zaten yüksek gübre mazot ve girdilerle hububat üreterek onlarla rekabet etmek için yok pahasına piyasadakilere illa alın bak ürettik diyecek gücümüz yok, yol yakınken bu işten uzaklaşan zarar görmez en azından, savaşlada alakası yok, ticaret yolu açıldımı alışkanlık olur hep getirirler bu işler böyledir.

Randevu ile alakalı değil ama, belki bilen biri vardır

Tmo ya teslim edilen ürünlerde bağ-kur prim kesintisi olacak bildiğim kadarıyla. 4a kapsamında ücretli / maaşlı çalışanlar da sigorta zaten yatıyor. ekstra yine kesinti olacak mı bağ-kur için?

Tmo aradım, telefonu açan yok
Bugün Tmo genel müdürlüğünü aradım, ilgili birime ulaşabildim. Ödeme zamanı sistem otomatik olarak sorgu yapıyormuş, üreticinin sigortası varsa, bağkur kesintisi yapılmıyormuş

TMO'nun açıklamasında "Ürünün, iş yerlerimize/lisanslı depolara ürün sahibi tarafından veya vekâlet verilerek getirilmesi, gerekmektedir." deniyor. fakat nasıl yapılacağı hakkında açıklama yazılmamış. Vekaletle ürün teslim eden kimse var mı?

TMO'nun açıklamasında "Ürünün, iş yerlerimize/lisanslı depolara ürün sahibi tarafından veya vekâlet verilerek getirilmesi, gerekmektedir." deniyor. fakat nasıl yapılacağı hakkında açıklama yazılmamış. Vekaletle ürün teslim eden kimse var mı?
Vekaletsiz de alıyor ama bazen oradaki memur ya vekalet yada kendini istiyor inadina bağlı memurun

• Beğen
Tepkiler: Endaz

Vekaletin, noterden olması gerekir diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: Endaz
Halihazırda 15 gündür arpası yığınla dışarda açıkta bir kenarda duran üreticiler var, tmo dan randevu alırlarsa arpayı satacakalarını söylüyorlar, nasıl olacaksa.

TMO dan randevu alıpda malını satabilenler paralarını alabildimi?

Ödeme yapılıyormu son durum nedir?

Arpa için İlk randevuyu 9 temmuza almıştık, diğer randevuyu 13 Ağustosa... Neyse Ya Allah ya Sabır deyip, ilk kamyonu verdik. 2.kamyona kadar ödemeyi yaparlar, son kamyonun nakliyesini burdan öderiz diye düşünürken ödeme de olmadı hala...

2.kamyon için, buğdayların fiyatı piyasada arttı, arpa için sıra olmaz artık deyip, rahat bir şekilde gittik... Bu seferde arpa da bit çıktı 😤 almadılar. Arpanın içine haşare ilaçlarını yerleştirdik. Bakalım İnşaAllah bitler ölürde, alım olur... Nasıl oldu bende anlamadım, geçen senelerde o kadar ay bekletiyorduk birşey olmuyordu. Arpası olan dikkat etsin. Nakliye zaten pahalıya patlayacak...

Türkiye Yüzyılı hayırlı olsun...

Ben biçim başlamadan 30 temmuza buğday için randevu aldım. Başladım beklemeye. Arpa için bir türlü açılmamışdı randevu. 24 temmuzda biçim bitti. 25 ve 26 temmuza arpa için aldım randevuyu. Şükür teslimde bir sorunla karşılaşmadım. Şimdi parayı ödemelerini bekliyorum. 30 gün sonra ödeme diyorlar. Bakalım 25 ağustosda ilk ödeme gelecekmi.