TMO Randevu

Telefonla öğrendiğim kadarıyla bizim burada verenler Ziraat Bankası'na gidip Ofis hesabı açtırmış, cüzdan ve kart almışlar. Ziraat Bankası'nda tanımlı diğer hesaplar olsa bile Ofis onları kabul etmiyor, özellikle bu isimde yeni hesap istiyormuş.
Bilgi için Allah razı olsun... bende ziraat bankası müşteri hizmetlerini aradım, Tmo hesabı dedim. Biz burdan vadesiz hesap vb açabiliyoruz dediler. Şube ile görüşmeniz gerekiyor dediler... İlla iş yerinden izin alıp şubeye gitmemiz gerekecek 😤

Bilgi için Allah razı olsun... bende ziraat bankası müşteri hizmetlerini aradım, Tmo hesabı dedim. Biz burdan vadesiz hesap vb açabiliyoruz dediler. Şube ile görüşmeniz gerekiyor dediler... İlla iş yerinden izin alıp şubeye gitmemiz gerekecek 😤
şu tarımsal bankacılığın diğer bankacılık işlemleri gibi online olmamasını anlamıyorum hep bir yokuş hep bir şubeden işlem gerekiyor. ilerde insallah online işlerimizi halledebiliriz

şu tarımsal bankacılığın diğer bankacılık işlemleri gibi online olmamasını anlamıyorum hep bir yokuş hep bir şubeden işlem gerekiyor. ilerde insallah online işlerimizi halledebiliriz
Maalesef tarım bankacılığı işlemleri, hep şubeyle görüşün muhabbeti... Vatandaşın hiç hesabı yok, görüntülü görüşme ile hesap açıyor. Ama çiftçiye gelince, hadi şubeye 🤣

TMO`ya satış için gereken ''Yatırım Hesabı'' Ziraat Bankası`nın internet şubesinden açılabiliyor, yani bunun için şubeye gitmeye gerek yok.
Sizin bahsetmiş olduğunuz yatırım hesabı, elüs hesabı olarak geçiyor. Bunu kabul etmediler, elüs lisanslı depo da geçerli. yarım saat kadar önce Ziraat Bankası'na uğradım, Tmo hesabı dedim. onlar yeni bir hesap açtı, internet bankacılığında gözüküyor, vadesiz olarak geçiyor. şu anda da tmo uğradım muhasebe biriminden, bu yeni hesabı tanımlattım. oradaki görevli arkadaşa sordum, daha önceki hesaplarımız gözükmüyor mu diye? yok dedi, şu anda getirdiğiniz yeni hesabı sistem gördü dedi

Velhasılı kelam, şu saçma sapan işlemler için, maalesef ki şubeye gidip Tmo hesabı açtırmanız gerekiyor

Son düzenleme:
7 tonmu?
işi yokuşa sürmeye devam demekki

3 randevuda 7 tondan 21 ton çok az miktar alımla işi bitireceklermi yani.

Bakın, TMO nun en yetkililerinin açıklamaları basında her gün, hepsini alıcaz, çiftçinin elindeki son taneye kadar alıcaz vs..vs.

Şimdi 7 ton götürdüklerinizi tespit ettirip, elinizde veremediklerinizide tespit ettirip, almazlarsa direk hakkını aramak için hukuki yollara başvurmalı, toprak silo açsınlar alsınlar, depom kapasitesi doldu muhabbeti işlemez, çünkü sende depolayamıyorsun bu malı, o zaman dısardan getirmeye izin vermeyeceklerdi, maksat belli, sen ürünü vermeki git piyasada ucuz ucuz tüccarın eline düş, piyasaya ucuz buğday sürümü olsun.

Mesaj gelmeye başladı, gübreciden tohumcudan, gübre tohum satacaklar telaşa kapıldı, iyide benim malı alan yok napiyim gübreyi tohumu.

Bizim burada sertifikalı tohum üretenlerden biri yüksek miktar buğday tohumluğu üretmek için binlerce dönüm yer ekmiş, ordan yetiştirdi tohumlukları satacak, tatlı para kazandılar ya alıştılar.

yani geçen yıl kazık fiyata tohum aldık, malesef bu yıl ekmeyi düşünmüyorum, mecbur çok az biyerime ekecek olursamda kendi satamadığım buğdaydan eker çıkarım, kazık gübre kazık tohum alıcaz ama malımızı alan olmayınca kaçacağız bu işten mecbur.

daha uzun yıllar düzelmez bu durum, ithalatçı tatlı parayı gördü sistemini oturttu, artık kazanç onların, biz bakıcaz çaremize, çok düşük girdi vs denk getirilirse biraz ekilir, değilse hububat işi kurtarmaz, tarlayı boş bırak yada dinlendir daha iyi, masraf et uğraş malı yok pahasına satama, yapsan ne yapmasan ne olur bu işi, farkedermi?

Bütün illerde aynı durum, son taneye kadar alım yapılacak açıklamaları var ama 5 gün sıra beklerde malını veremezmi üretici, hayret edilecek bir geniş yönetim anlayışı var.

1689160395665.png

Konya Ticaret Borsası’nda çiftçilerin ürünleri 5,5 TL ile 6 TL arasında satın alınıyor. Sıcak paraya ihtiyaç duyan çiftçiler elektrik, gübre ve mazot borçlarına ödemek için ürünlerini tüccarlara yok pahasına satın satıyor.

Seyit Yıldız isimli bir çiftçi, TMO'ya ve Konya Ticaret Borsası (KTB) tepki gösterdi. “Ofis malımızı almıyor” diyen Yıldız, gerek TMO'nun gerekse de KTB'nin kendileriyle ilgilenmediğini söyledi. Mal indirmek için cuma günü TMO'ya giren kamyonun hala beklediğini aktaran Yıldız, “5 gündür mal inmiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Nakliye hariç biz kamyonculara her gün yatma parası 3 bin 500 TL veriyoruz. Kamyoncular kavga eder hale geldi. Borsa başkanının bizimle ilgilendiği yok. Devletin açıkladığı fiyat nereye, alım yapılan fiyat nereye? Geçen yıl arpayı 6 bin 500 TL'ye sattık, bu yıl en fazla 5 bin 800 liradan alınıyor. Üreticinin zaten girdi maliyeti yükselmiş, üretici perişan. Köylü, bekletiliyor. Köylüye eziyet ediliyor. Devletin verdiği taban fiyatın uygulanmasını istiyoruz. TMO'nun ise ürün boşaltma konusunda yaşattığı bu eziyetin son bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİ RANDEVU SİSTEMİNE TAKILDI

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin randevu sistemi, düşük buğday ve arpa alımları nedeniyle çiftçileri zor durumda bırakıyor. Sistem tıkanıklığı ve depoların doluluğu nedeniyle TMO, günlük oldukça düşük miktarda alım yapıyor. Durum, çiftçileri düşük fiyata satış yapmaya zorluyor. Buğday ve arpada hükümetten umduğu fiyatı bulamayan çiftçi şimdi de Toprak Mahsulleri Ofisi’nin randevu sistemine takıldı. TMO'nun önünde gerek kamyonlar tarafından gerekse de çiftçiler tarafından uzun kuyruklar oluşturuldu.

Resimler ve ekler

• 1689160437903.png
    1689160437903.png
    312.9 KB · Görüntüleme: 25
BU limit neyin nesi, zaten ÇKS mikatrın kadar satabileceksin, o zaman sen bana günlük limit koyarak neyi amaçlıyorsun, memleketin ne kadar hayırlı işler gören evlatları olduğunuzumu ispat edeceksinz illaki, akıl almaz uygulamalar icat etmekle bir kez daha ne olduğunuzu göstermenizmi lazım. Biyerde 7 ton yapmışkar ya, romorkla her gün sıraya dizecekler milleti demekki, alem geçen yüzyıl aya çıktı, biz kurumlarda maaşlı eleman bakarız bütün kış yatarlar, iş zamanıda alışmışlar yatacaklar, gecegündüz mesai yaparak alım yapmanız lazım sizin.

Son düzenleme:
Akıl alacak gibi değil, haberlere bakıyorum, hala koridor diyorlar, yahu koridor kadar mal girmiş hepimize, millet perişan, TMO nun ülke çapında kapılarının önlerindeki kuyruğun toplam uzunlugu koridordan uzundur bakın, fiyat veren hububatı alan yok, TMO alımda işi yokuşa sürüyor, hala koridor diyorlar, kafayı çevirip üreticiye üretime bakan yok.

Şimdi haberlerde 2-3 ay sonra hububat fiyatları yükselecek normale girecek diyor, buğdayını elinde tutan kazanacak en azından ucuza vermediğinden zarar etmiycek bu hesaba göre.

fakat şu an borcu olan, satmak zorunda olan ne yapacak, şimdi satıp kazık girdi alarak üreticinin gelecek sezonun ekim ayında başlayacak tohum ekim sürecine nasıl girmesi beklenebilir?

Öyle ise.asıl konu, TMO nun tamda bu zamanda, mutlaka alım yapması gerekiyor, çünkü fiyatların düşmesi, talebin olmamasındandır, talep neden yok, Nisan Mayıs ayın da aşırı ithalat ile talebin ithalatla karşılanmasından dolayı yok.

Çiftçi üretici her zaman yalnız ve zora sokuluyor, ya kuraklık, ya girdi pahalı gübre kullanamaz, birde bu yıl talep yetersizliği ile başbaşa bırakıldı, buna karşılık alım işlerini yokuşa süren yine TMO var, görüntüye göre yine üretici büyük sabırlı ve oluşan zarara katlanıyor, sıkıntı TMO alım yaparken yavaş kalmasında, günlük limit vs. gibi olmadık uygulamalar var, başıboş memeleket dersen kızarlar birde, çalışma kaydedilmiyor, salla başı al maaşı olmazki.

Sonuç üretici perişanlık ve çaresizikle başbaşa, zarar etmeside yanına bonus kalıyor, bunlar kabul edilir şeyler değil, üretici yine sabırlı yine kimseye zarar vermiyor, adam milletin karşısında adam gibi duran yöneticiler yok, malesef gelmiycekte, üzücü olanda bu zaten.

7 tonmu?
işi yokuşa sürmeye devam demekki

3 randevuda 7 tondan 21 ton çok az miktar alımla işi bitireceklermi yani.

Bakın, TMO nun en yetkililerinin açıklamaları basında her gün, hepsini alıcaz, çiftçinin elindeki son taneye kadar alıcaz vs..vs.

Şimdi 7 ton götürdüklerinizi tespit ettirip, elinizde veremediklerinizide tespit ettirip, almazlarsa direk hakkını aramak için hukuki yollara başvurmalı, toprak silo açsınlar alsınlar, depom kapasitesi doldu muhabbeti işlemez, çünkü sende depolayamıyorsun bu malı, o zaman dısardan getirmeye izin vermeyeceklerdi, maksat belli, sen ürünü vermeki git piyasada ucuz ucuz tüccarın eline düş, piyasaya ucuz buğday sürümü olsun.
Kral ülke son 10 yıldır provakasyonla yürütülüyor. Yani en tepeden en aşağıya dedikleri hepsi yalan. TMO'nun öyle bir amacı yok. İplemiyorlar bizi ne son taneye kadar alacaklar :) inanmayın.

Bütün illerde aynı durum, son taneye kadar alım yapılacak açıklamaları var ama 5 gün sıra beklerde malını veremezmi üretici, hayret edilecek bir geniş yönetim anlayışı var.

Ekli dosyayı görüntüle 76420

Konya Ticaret Borsası’nda çiftçilerin ürünleri 5,5 TL ile 6 TL arasında satın alınıyor. Sıcak paraya ihtiyaç duyan çiftçiler elektrik, gübre ve mazot borçlarına ödemek için ürünlerini tüccarlara yok pahasına satın satıyor.

Seyit Yıldız isimli bir çiftçi, TMO'ya ve Konya Ticaret Borsası (KTB) tepki gösterdi. “Ofis malımızı almıyor” diyen Yıldız, gerek TMO'nun gerekse de KTB'nin kendileriyle ilgilenmediğini söyledi. Mal indirmek için cuma günü TMO'ya giren kamyonun hala beklediğini aktaran Yıldız, “5 gündür mal inmiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Nakliye hariç biz kamyonculara her gün yatma parası 3 bin 500 TL veriyoruz. Kamyoncular kavga eder hale geldi. Borsa başkanının bizimle ilgilendiği yok. Devletin açıkladığı fiyat nereye, alım yapılan fiyat nereye? Geçen yıl arpayı 6 bin 500 TL'ye sattık, bu yıl en fazla 5 bin 800 liradan alınıyor. Üreticinin zaten girdi maliyeti yükselmiş, üretici perişan. Köylü, bekletiliyor. Köylüye eziyet ediliyor. Devletin verdiği taban fiyatın uygulanmasını istiyoruz. TMO'nun ise ürün boşaltma konusunda yaşattığı bu eziyetin son bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİ RANDEVU SİSTEMİNE TAKILDI

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin randevu sistemi, düşük buğday ve arpa alımları nedeniyle çiftçileri zor durumda bırakıyor. Sistem tıkanıklığı ve depoların doluluğu nedeniyle TMO, günlük oldukça düşük miktarda alım yapıyor. Durum, çiftçileri düşük fiyata satış yapmaya zorluyor. Buğday ve arpada hükümetten umduğu fiyatı bulamayan çiftçi şimdi de Toprak Mahsulleri Ofisi’nin randevu sistemine takıldı. TMO'nun önünde gerek kamyonlar tarafından gerekse de çiftçiler tarafından uzun kuyruklar oluşturuldu.
Konya çiftçisi seçim gecesi traktörlerle konvoy yaptı
Ohhh diyorum beter olsunlar bunlar daha iyi günler
Sonbahar da mazot 40 tl gübre 1000 olunca görürüm ben müstehak

Bu günlük 7-10 ton 15 ton gibi limitler çok yanlış, adamın zaten çks si belli, vereceği malda belli, buna rağmen TMO böyle limit belirlemesi, öte yandan son taneye kadar alıcaz açıklaması, en tepedekinden en altfaki yetkilisine oyun oynadıklarının göstergesi.

Bunlar salla başı al maaşı, klimalı odada müdürün rahatı yerinde, sıcakta işmi şimdi malı almak, birde aldığını tekrar satınca göndermesi var, ne kadar az iş o kadar rahatlık, yahu 7 ton 10 ton oyunmu oynuyoruz, 40 yıl önce kullanılan römorkların istiap haddi bunlar, romorklar bile 20-25 ton oldu, 30 yıl önce yalınayak TMO daki işine giden müdürler lüks cipleriyle işe gider oldu, ama iş yaparken oyun oynamak istiyor canları, bizide oyuncak yapmakta ustalaştılar, sesimizi duyan yok ya nasılsa.

Fazla olanın hepsini alıyorlar ancak Cks miktarı kadar olanı peşin diyor. Fazla gelen miktarın parası ne zaman yatar tarih belli değil . Birde + destek miktarını fazla olan için vermiyor. Randevu olayını bilmiyorum.
diyelimki benim çks kaydımda toplamda 7 ton ürün verebileceğim.2 römork ile teslime geldim.kilosu kilosuna ölçme şansım yok.9 ton ürün var diyelim.adamlar 7 ton alabilirim kalanı geri götür diyebilirler mi?yada 1 römork ile 6 ton ürün götürebildim 6 tonu alıp kalan 1 ton içinde tekrar randevu verirler mi?