Tarım Bakanı Pakdemirli’den: Hububat alım fiyatı açıklaması

ton başı 230 tl olarak açıklandı. mazot ve gübre destekleri, sertifikalı tohum destekleri çks de bildirilen ekim yaptığın dekara göre verilen destekler. kimi dekarda 300 kg alırken kimisi 700 kg alıyor. demek istediğim açıklamaya göre 230 tl nin sadece fiyat farkı prim olarak açıklanmış olması gerekir. ya da ümidim bu :) herşey olabilir..

Emre vallahi ağlancak halimize gülüyoz kardeşim . Hakkat 230 tl olsa iyi paraydı vallahi sezonda 300-350 ton ürün satan biriyim . Neyse hayırlısı olsun gayri önümüzdeki maçlara bakarız bizde 🤪[emoji4][emoji137]‍♂️
Bizde 10 krs iken hiç uğraşmıyor duk onun desteği ile
Tam konuşuyorduk müstahsil alalım diye umudumu kırdın [emoji4] söyledin
Sana buğdaydan kurtulmani tavsiye ederim en azından tabi bunu sende düşünüyorsun ama imkan yok tabi o ayrı buğdaya umut bağlarsan sonu hep hüsran mübareğin

Bizde 10 krs iken hiç uğraşmıyor duk onun desteği ile
Tam konuşuyorduk müstahsil alalım diye umudumu kırdın [emoji4] söyledin
Sana buğdaydan kurtulmani tavsiye ederim en azından tabi bunu sende düşünüyorsun ama imkan yok tabi o ayrı buğdaya umut bağlarsan sonu hep hüsran mübareğin
Emre geçmişde ekip denemediğim ürün kalmadı . Şuan yaş 49 bu yaştan sonrada bizim şartlarda bu sektöre yüklü yatırım yapmam . Sulu tarım için kuvvetli yerlere derin kuyu için izin vermiyorlar sit alanı içinde diye . Normal tarlayada uğraşamam . Zaten buğday ektiğim yok son buğday ektiğmde tmo daki eksper olcak vatandaş değerleri 13’75 gelen buğdayı cavdarı bahane edip ( sertifikalı anaç buğday ekimi oldu halde ) yemlik almaya kalktı o günden beri iki ayaklı kan emicilere calışmaktansa dört ayaklılar yesin diye arpa ekiyorum . Neyse hayırlısı Allah’tan elbet kıymeti bilinir üreten çiftçinin diycemde bu şartlarda bilinmedikten sonra acikde zor bu gidişle .

Makarnalık 1800. Harmandan 2 ay sonra 2000 in üstüne çıkmaya başlar.En çok yeşil mercimek fiyatına şaşırdım. 3200 nedir 6 sene önce 3750 etmişti. Iyi ki az ekmişim zaten gıcık oluyorum işçinin nazına. Nohut ise 3500 ü aşar diye düşünmüştüm ama 3350 tatmin edici değil. Allah'tan hayırlısını dileyelim.

Emre geçmişde ekip denemediğim ürün kalmadı . Şuan yaş 49 bu yaştan sonrada bizim şartlarda bu sektöre yüklü yatırım yapmam . Sulu tarım için kuvvetli yerlere derin kuyu için izin vermiyorlar sit alanı içinde diye . Normal tarlayada uğraşamam . Zaten buğday ektiğim yok son buğday ektiğmde tmo daki eksper olcak vatandaş değerleri 13’75 gelen buğdayı cavdarı bahane edip ( sertifikalı anaç buğday ekimi oldu halde ) yemlik almaya kalktı o günden beri iki ayaklı kan emicilere calışmaktansa dört ayaklılar yesin diye arpa ekiyorum . Neyse hayırlısı Allah’tan elbet kıymeti bilinir üreten çiftçinin diycemde bu şartlarda bilinmedikten sonra acikde zor bu gidişle .
Mehmet abi bizim bugdaylara 1400 olacagı buydu bizim gibi açlarda kendını buyday ambarında sanar yok la vallaha çiftcinin kaderi yok ondan sonra her yeri sür sürüpde ne yapacagım her sene ıyı kazayağı ayağı çıkıyor ıyıce gıcık ettiler ya bu nedir

• Beğen
Tepkiler: elvank40
Makarnalık 1800. Harmandan 2 ay sonra 2000 in üstüne çıkmaya başlar.En çok yeşil mercimek fiyatına şaşırdım. 3200 nedir 6 sene önce 3750 etmişti. Iyi ki az ekmişim zaten gıcık oluyorum işçinin nazına. Nohut ise 3500 ü aşar diye düşünmüştüm ama 3350 tatmin edici değil. Allah'tan hayırlısını dileyelim.
Abi bizde ektik nohut felan da bunlar birşey vermez de Kurban oldugum Allah verıyor yağmuru güneşide inşallah bol çıkar yoksa tamamen zarar 100 kg nohut çıksa zaten 50 kg sı masraf en az 50 kg 200 TL onun için torba kucaklayıp yapılmaz bile kırılan tırnağına kurban olsun hepsi

Geçen sezon buğday için açıklanan rakam 180 dolara denk geliyordu, aynı zamanlar dünya piyasasında 240-250 dolar rakamlar söz konusu idi..

Geçen sene Arpa için açıklanan rakam 1100 TL idi, ben 1175 e sattım,elinde malı az olan kişiler hayvancılara 1250 TL den satabildi .. Sene 2020 açıklanan rakam 1275 TL müthiş.. Geçen sene olduğu gibi bu sene de bu rakamlardan hububat verirsek alıp dışarı satacaklar sonra rakam yükselecek.

Sabredebilen sabretsin, malını satmasın.

Geçen sene ithalat ve ihracat değerleri aşağıdadır.

İthalat (TON)İthalat Değeri(USD) İhracat(TON) İhracat Değeri(USD)
9.844.9582.331.859 7.579.010 2.905.317

Cari açık da bu oluyor, ulan alacaksan niye satıyorsun.. Kendi malını ye otur. Yetmedi eksik geldi al o zaman.. Satarken iyi satmışız gibi gözüküyor orası ayrı :)

Bu işin kaymağını tüccar yiyor. Ucuzdan yerli üretim malı toplayana kadar çiftçiyi uyandırmama üzerine kurulu bir düzen var.

Ama bi de şu var buğday var buğday var, her buğdaya talep aynı değil kalite değerleri de önemli. Hangi buğdaya kaça almışlar hangi buğdayı kaça satmışlar. Hepsinin fiyatını sadece buğday diyerek genellersek yanlış olur ama iç piyasadan %10-15 ucuza toplanıp dışarıya satıldığı bunun kaymağını da tüccarın yediği gerçeği değişmiyor.

Dışarda fiyatlar bizdeki gibi oynak değil. Bizde ticaret hala stokçuluk kafasında işliyor. Tüccar da mal çokken öldürme derdinde. Dışardaki fiyatlara endeksli olsa 12 ay harmanda satan çiftçi bu kadar zarar görmez. Olan erken satana oluyor.

Mehmet abi bizim bugdaylara 1400 olacagı buydu bizim gibi açlarda kendını buyday ambarında sanar yok la vallaha çiftcinin kaderi yok ondan sonra her yeri sür sürüpde ne yapacagım her sene ıyı kazayağı ayağı çıkıyor ıyıce gıcık ettiler ya bu nedir
Ufuk en başta yazdımya sana genelde yemlik gider bizim burda diye . Çarşamba senin memlekete gelme durumu var yahşihana oğlumun yurtdaki eşyaları alıp döncez . Ramazan ve virüs işi olmasa görüşürdükde . İnşallah ilerde görüşmek nsp olur .

Önceki yıllarda teslimat doneminde tmo fiyat belirleme experinin numune buğdaydan 20 adet alıp vantex sune ilaci uygulanmis bugdayda 10 adetinde cimbiz ile 3 defa arka arkaya suneli tane arayışına şahit oldum .1650 lira açıklamış olması konusunda fazla da rehavete kapılmamak lazim.exper ile aramızda geçen diyalogda buraya getirmeyin buğdayınızı dedi borsaya götürün dedi.haa dedim tamam kusura bakma özür dilemiştim.bizzat basımdan geçti.

1. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarı üzerindeki %50 fazlasına kadar ürünün tamamı satın alınacaktır.

TMO sitesinden alıntıdır ben anlamadım ne demek iatemis...?
Burda demek istenen senin kotan 20 ton diyelim . O yılda Allah bol mahsül verdi 30 ton bugdayın cıktı tamamın alcak tmo . Yani çks deki kotana ilave yarısı kadar daha satış yapabilceksin

• Beğen
Tepkiler: bcakir
Ufuk en başta yazdımya sana genelde yemlik gider bizim burda diye . Çarşamba senin memlekete gelme durumu var yahşihana oğlumun yurtdaki eşyaları alıp döncez . Ramazan ve virüs işi olmasa görüşürdükde . İnşallah ilerde görüşmek nsp olur .
Yarın Yenişehir geçiyorum gel abi beklerim eğer yurttan çıkabılırsek yurda hapis edeceklermiş oğlan bilir senin hamidiye yurdunda olacagım yarından itibaren çay içemesekde otururuz. Tmodaki o makine bin eksperin de geçensene kafasını kıracaktı bırısı