Bencede durmaz fiyat yukselmesin diye aciklandiBence bu fiyatlar burda durmaz daha da yükselecek bence hayırlı olsun
1650 lira açıklandı hayırlısı olsun beklenilen fiyattı
Mehmet abi yinede 1500 bugday yazsalar 230 prim 1730 Allah bereket versin bu sene ıyı olacak inşHepimiz icinde hayırlısı ne ise o olması dileğiyle . Fiyatlar acıklansada hasatdaki gerek tmo gerekse tüççar alım fiyatı daha önemli bence . Şuan icin en garanti tona verilcek 230 tl prim desteği . İçanadolu şartlarında tmo ya giden buğdayı imkan yok 1650 tl den yazmazlar . Hayırlısı Allah ‘tan inşallah kimsenin emeği araya gitmez .
Kastedilen 230 tl içinde mazot gubre ve sertifikali tohum desteği olduğunu sanıyorum 10 kuruş devam ediyor tonda bir değişiklik yok.Beklenen açıklama geldi.
Ekmeklik buğday 1.65 TL, prim desteği de ton başına 230 TL
Ufuk kardeşim isterimki acıklanan fiyat altında kimse ürün satmasın . Ama bizim içanadolu şartlarında kolay kolay tmo baş fiyat düzeyinde buğday yetişmiyor . Bu acıklanan fiyat belirli şartlardaki buğday icin . Genelde bizim memlekette tmo yemlik diye fiyat yazıyor . Yemlik fiyat acıklansın ne olca belli olur .Mehmet abi yinede 1500 bugday yazsalar 230 prim 1730 Allah bereket versin bu sene ıyı olacak inş
Hepimize hayırlısı olur inş ama bu desteklemeyi arttıracaklarına bu farkı ürüne yansıtsalardı çiftçi için bence daha hayırlı olurdu sonuçta üreyiyoruz ama her ürettiğimiz ürünün tapusunu kullanamıyoruz eğer amaç üreteni desteklemekse ürün fiyatı artsa daha faydalı olurdu
Eğer o şekildeyse o zmn büyük bir hayal kırıklığı olur hepimiz icinde . İnşallah sede prim desteği 230 tl dir .Kastedilen 230 tl içinde mazot gubre ve sertifikali tohum desteği olduğunu sanıyorum 10 kuruş devam ediyor tonda bir değişiklik yok.
Olabilirde valla..Kastedilen 230 tl içinde mazot gubre ve sertifikali tohum desteği olduğunu sanıyorum 10 kuruş devam ediyor tonda bir değişiklik yok.
Gecensene vardı böyle birşey ama bunu yaparlarsa gerçekten küserimKastedilen 230 tl içinde mazot gubre ve sertifikali tohum desteği olduğunu sanıyorum 10 kuruş devam ediyor tonda bir değişiklik yok.
Yemlik bu durumda 1500 altına inmez abi yaUfuk kardeşim isterimki acıklanan fiyat altında kimse ürün satmasın . Ama bizim içanadolu şartlarında kolay kolay tmo baş fiyat düzeyinde buğday yetişmiyor . Bu acıklanan fiyat belirli şartlardaki buğday icin . Genelde bizim memlekette tmo yemlik diye fiyat yazıyor . Yemlik fiyat acıklansın ne olca belli olur .
Tüccarda daha dökerken çiftçiden kesiyo zaten stopajı.Olan yine çiftçiye oluyor.Devlet ve esanaf para kazanıyor.Kimden yine biz üreticiden.Öyle şerefsiz tüccarlar varki fatura kestireceksen şu fiyat kestİmeyceksen bu fiyat diye anlaşmaya bile giriyorlar.Bir tanesini sırf bu yüzden elimden zor aldılar..Devlet stopaj vergisini çiftçiden değil esnaftan alır.Ama nerde denetleme..Prim desteğinin sebebi fiyatı yüksek tutup çiftçiye kazandırmak değil ki.. prim desteği çıktı cikalı fatura kestirip hiç bayanda bulunmadım. Ama rakam 230 tl olursa isime gelir, sattigim malı beyan ederim. Malı bildir ki mal kayda girsin, tüccar fatura kessin devlet tüccardan vergi alabilsin. Maksat kayıt dışı üretim ve alışverişe engel olmak.