Tarım Bakanı Pakdemirli’den: Hububat alım fiyatı açıklaması

Ben üretim konusunda başarılı olmak için elimden geleni yapıyorum ama maliyetlerin artışına dayanmakta zorlanıyorum. Kaliteli ilaç atmasam nohuta bu sefer kendimi suçlu hissederim. Ota merlin mantara pomarsol,bellis,nativo kullanıyorum sırayla. Bir de insektisit atıyorum zararlılar için pülverizatör söküp takmaktan gına geldi yeminle. Sonuç kocaman bir sıfır.

Yeşil mercimek ise işçi problem. Evlenirken bu kadar naz çekmez insan. Abey şu eksik abey bu eksik abey su getir abey kola getir abey tırmık kırıldı abey çocuğu doktora götür abey bankaya para yatır...Her seferinde ekmeyeceğim şunu diyorum. Babam Ankaradan arıyor: Ek oğlum idare et.
La edemiyorum işte idare. Bıktım kaprislerinden.

Şaka bi yana iyi dert yandım kusuruma bakmayın.

Ben üretim konusunda başarılı olmak için elimden geleni yapıyorum ama maliyetlerin artışına dayanmakta zorlanıyorum. Kaliteli ilaç atmasam nohuta bu sefer kendimi suçlu hissederim. Ota merlin mantara pomarsol,bellis,nativo kullanıyorum sırayla. Bir de insektisit atıyorum zararlılar için pülverizatör söküp takmaktan gına geldi yeminle. Sonuç kocaman bir sıfır.

Yeşil mercimek ise işçi problem. Evlenirken bu kadar naz çekmez insan. Abey şu eksik abey bu eksik abey su getir abey kola getir abey tırmık kırıldı abey çocuğu doktora götür abey bankaya para yatır...Her seferinde ekmeyeceğim şunu diyorum. Babam Ankaradan arıyor: Ek oğlum idare et.
La edemiyorum işte idare. Bıktım kaprislerinden.

Şaka bi yana iyi dert yandım kusuruma bakmayın.
Vallaha eğer bu açıklama boş çıkarsa ben de çok üzülürüm zaten sinir ondan abi emek çek uğraş köyde icara tarla alırken yarış idda ile al ondan sonra böyle fıyat açıkla Aşagılamak gıbı anlamasın kimse 135 olmuş 30 bın TL neredeyse bu nedir ya bu nedir

• Beğen
Tepkiler: elvank40
Kırmızı/beyaz sert ekmeklik buğday için ton başına belirlenen bin 350 lira alım fiyatı, bakanlıkça verilen yaklaşık 200 lira prim ve diğer desteklerle birlikte ton başına bin 550 liraya kadar yükseliyor. Açıklanan bu fiyatla üretici maliyete göre yüzde 41, yani ton başına 450 lira gelir elde etmiş olacak.
Not: bu geçen yıl ki açıklama

• Beğen
Tepkiler: apsiL
Primde artış yok

Buğday alım fiyatını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, destekleme tutarının da ton başına 230 lira olacağını söyledi. Edindiğimiz bilgilere göre geçen sene kiloda 10 kuruş ve ton başına 100 lira olan destekleme primi artırılmadı. Primle birlikte, mazot, gübre, sertifikalı tohum ve diğer desteklerde eklenince çiftçiye ödenecek toplam destek miktarı ton başına 230 lira, kilo başına 23 kuruş olarak hesaplanıyor.

bilemiyorum da arkadaşlar fiyatlar beni biraz tatmin etti. ben arpa pek ekmiyorum. buğdayda da tosunbey kızıltan ve ikizce ekiyorum. bunlar bizim sivasta iyi para yapıyor. size tavsiyem bu sene tohumu evden bırakın. 1600-1700 e verdiğimiz buğday-arpayı elemeden geçirip bize 2500 e satacaklar. bu sene tasarruf devri.

• Beğen
Tepkiler: osmanli ve bcakir
2500 e mi satacaklar 2020 yılı sertifikalı hububat tohumu fiyatı kilosu 3.5-4 liradan olur haberiniz olsun 2021 ocak ayında buğday ne olur bilinmez gücü kuvveti olan buğdayını satmaz bekletir.harci borcu olan satacak mecburen yapacak bir şey yok sağlık olsun.
Bin TL lık de tohumluk da bız alalım da öbürseneye temiz bugday ekelım dıyoruz ama dur bakalım 15 dönüme yetse oda tohumu çıkartır inşallah

2500 e mi satacaklar 2020 yılı sertifikalı hububat tohumu fiyatı kilosu 3.5-4 liradan olur haberiniz olsun 2021 ocak ayında buğday ne olur bilinmez gücü kuvveti olan buğdayını satmaz bekletir.harci borcu olan satacak mecburen yapacak bir şey yok sağlık olsun.

2019 Ekim ayında Tarım Kredi den Maden cinsi tohumluk buğdayı 3 TL ye, GLosa yı 2,60 TL ye almıştık.

2020 Eylül - Ekim ayında tohumluklar en az 3,5 - 4 TL arası olur. Çok talep olanlar 4 TL' yi bile geçebilir.

Seritifkalı tohum almıycam bu sene.Kilosu 2 lira olur.İlçalara zam gelir gübreyede.Yandık bu sene ya..

Arkadaşlar en son net olarak bizler 1 kilo buğdaya 10 krş destek almıştık ya seneye kaç kuruş destek alacağız kesin olarak?
23 kuruş degil sanirim?
İskender bey prim işi dokuz bilinmeyenli denklem işine döndü . Senin anlıycan yine tonda 100 tl garanti diğer 130 ne bekleyip görcez . Şayet tonda 230 tl ye yükseldiyse cok cok iyi olur . Ama her zmn yaptıkları gibi kelime oyunu ile bizleri kandırıyorlar gibime geliyor .

geçen yıl 1350 açıkladı da ne oldu .tüccar 1200 ye getir dök işine gelirse dedi...borçlu çiftçi ne yapsın yüzde 80 i 1200 e götürüp verdi.2 lira açıklasa ne olur.alan tmo yok bişey yok.bu yıl da tüccar 1450 ye getir dök işine gelirse diyecek olacağı bu..

aynen dediğim gibi çukurovada hasat 15 gün sonra başlar çiftçi 1450 tl ye gider tüccara eliyle teslim eder....yazıklar olsun....

Birazda çiftçiye kızıyorum harman zamanı romorkları topluyor garaja indirmeden doğru tüccara , amaan uğraşamam diyor, borcu olanlara diyecek lafım yok, ama görüyoruz, bizdede çeltik zamanı fabrikacılar tarlaya kamyon gönderiyor, alıyor, kurutuyor, kantar fişini vadesini yazıp veriyor, sen depolamıyacan fabrikacı depoluyacak niye çiftçi fabrikacıdan çok mu zengin , biraz kendi önlemlerimizi almalıyız buğdayın hakkı 2 lira benim görüşüm geçen seneden bugüne yapılmış ve yapılcak zamları düşünürsek 2 tl iyimser bir rakam, bir kg buğdayım yok fakat ben çiftçinin daha fazla nasıl kazanır onu düşünüyorum, hakkınızda hayırlısı olsun en az ekim ayını görün derim zaten tüccara vereceksiniz, hayırlı iftarlar...

Birazda çiftçiye kızıyorum harman zamanı romorkları topluyor garaja indirmeden doğru tüccara , amaan uğraşamam diyor, borcu olanlara diyecek lafım yok, ama görüyoruz, bizdede çeltik zamanı fabrikacılar tarlaya kamyon gönderiyor, alıyor, kurutuyor, kantar fişini vadesini yazıp veriyor, sen depolamıyacan fabrikacı depoluyacak niye çiftçi fabrikacıdan çok mu zengin , biraz kendi önlemlerimizi almalıyız buğdayın hakkı 2 lira benim görüşüm geçen seneden bugüne yapılmış ve yapılcak zamları düşünürsek 2 tl iyimser bir rakam, bir kg buğdayım yok fakat ben çiftçinin daha fazla nasıl kazanır onu düşünüyorum, hakkınızda hayırlısı olsun en az ekim ayını görün derim zaten tüccara vereceksiniz, hayırlı iftarlar...

Fuat kardeşim,
seninle aynı fikirde olmak ne kadar güzel,
herkesin hasatı bereketli, bol olsun, değerini bulacak para etmesi dileği ile,

hayırlı iftarlar.

Fuat kardeşim,
seninle aynı fikirde olmak ne kadar güzel,
herkesin hasatı bereketli, bol olsun, değerini bulacak para etmesi dileği ile,

hayırlı iftarlar.
Her konuda aynı fikirde olmamamız anlaşamayacağımız anlamına gelmez, iyi güzel söylenen her söze hürmetim vardır , bilmukabele sayın abim .