Tarım Bakanı Pakdemirli’den: Hububat alım fiyatı açıklaması

Arkadaşlar en son net olarak bizler 1 kilo buğdaya 10 krş destek almıştık ya seneye kaç kuruş destek alacağız kesin olarak?
23 kuruş degil sanirim?
İskender 1 kilo buğdaya 10 krş destek devam ediyor herhangi bir ARTIŞ YOK. 230TL dediği şöyle: 100TL ton başına sattığın buğdaya,130TL'de eğer sertifikalı tohum kullandıysan onunla ve gübre-mazot desteği olarak sana verilecektir.

Ayrıca şunu da belirteyim 1.650TL fiyat sert buğdaya verilen 2.gruba aittir.Eğer analiz değerleri yüksek olup 1.grupta olursa fiyat 1.700TL oluyor.Tersi durumda söz konusu eğer sert buğday analiz değerleriniz en düşük seviye olan 3.gruptaysa fiyat 1.600TL olarak değerlendirilecektir.Aynı şartlar yumuşak dediğimiz çeşit için açıklanan 1.600TL(2.grup) buğday içinde geçerlidir.
Saygılarımla...

IMG_0910.JPG

Türkiye’de üretilen buğdayın büyük bir kısmı düşük vasıflı olarak gidecektir.

1588772593495.png

TARİH ARALIĞINA BAKIN ÇUKUROVANIN HASAT MEVSİMİ..ŞİMDİ BUNU GÖREN TÜCCAR BUĞDAYI 1425 DEN TMO DAN MI ALIR YOKSA ÇİFTÇİDEN Mİ ..HER SENE AYNI SENARYO...TÜCCARIN ÇİFTÇİYE DİYECEĞİ LAF ŞU..1400-1425 DEN GETİR DÖK..TMO DA 1425 DEN SATIYOR CANIN İSTERSE ORDAN ALIRIM DİYECEK...TÜCCARIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ TMO DUR..YAZIK..HEM DE ÇOK YAZIK..

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 48384

TARİH ARALIĞINA BAKIN ÇUKUROVANIN HASAT MEVSİMİ..ŞİMDİ BUNU GÖREN TÜCCAR BUĞDAYI 1425 DEN TMO DAN MI ALIR YOKSA ÇİFTÇİDEN Mİ ..HER SENE AYNI SENARYO...TÜCCARIN ÇİFTÇİYE DİYECEĞİ LAF ŞU..1400-1425 DEN GETİR DÖK..TMO DA 1425 DEN SATIYOR CANIN İSTERSE ORDAN ALIRIM DİYECEK...TÜCCARIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ TMO DUR..YAZIK..HEM DE ÇOK YAZIK..
Gerçekten bu saçma olmuş ekmek ucuz olsun asgari ücretli doysun dıye hep bunlar bizim vergiler nereye gıdecek bütçe açığı artacak böyle böyle rabbim hayırlısını versın ama 2020 gerçekten zor bir maraton olacak gıbı

Yahu tüccar dediğin köylerden bakımsız buğdayı topluyor sonra tmo ya bir şekilde pahalı satıyor olay bu.Bir suru hizmet eden çiftçinin buğdayı düşük gidiyor.sadece ekmeye ve sadece biçmeye giden çiftçi tüccara döküyor o tüccar bir şekilde pahalı pahalı buğdayı satıyor.nasil yapıyor bilemiyorum.ben garajdan beton zeninden yüklüyorum.O bugdaya burun büküyor exper iyi ama tüccar koyun yakınındaki toprak zeninden buğday topluyor hesap soran yok.
Bence tüccarların buğdaylarını daha fazla detayli ncelemeleri gerek.

Son düzenleme:
Bu işi çözecek varsa hükümet..Yoksa hiç ümitlenmeyin.Bu girdilere göre para kazanmak için 2 lira olması gerekir buğdayın.Ne zaman tarıma tümüyle muhtaç bir ülke olursak ozaman para kazanır bu çiftçi..

ARKADAŞLAR BUĞDAY ARPA PİRİNÇ NOHUT MISIR MERCİMEK SATISLARINA BAKIN....
YANİ TMO HASAT ZAMANI YAKLAŞINCA ÇİFTÇİNIN CANINA OKUYUP TÜCCARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYE DEVAM ETTİ. GÜYA DÜN YENI FIYAT AÇIKLADI. BUNLAR ÇİFTÇİYİ RESMEN ENAYI YERİNE KOYUYOR
BAKIN BAKIN İYİ İNCELEYİN. ..
YAZIKLAR OLSUN........

Resimler ve ekler

• TMOHububat2020Yeni.pdf
    4.9 MB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
Dolar her gün %1 civarında artıyor, Uzunköprü borsasında da buğday her gün 1 kuruş artıyor :)

Bugünkü en yüksek fiyat 1,70 TL, ortalama fiyat 1,69 TL

Dolar 8 TL' ye doğru, buğday da 2 TL' ye doğru adım adım gidiyor :)
Önümüzdeki sezon gübre maliyetlerimizde böyle yükselcek gibi duruyor :) ben ayçiçek fiyatlarını merak ediyorum uzunköprüde çiçek fiyatıyla ilgili duyumu olan var mı

ARKADAŞLAR BUĞDAY ARPA PİRİNÇ NOHUT MISIR MERCİMEK SATISLARINA BAKIN....
YANİ TMO HASAT ZAMANI YAKLAŞINCA ÇİFTÇİNIN CANINA OKUYUP TÜCCARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYE DEVAM ETTİ. GÜYA DÜN YENI FIYAT AÇIKLADI. BUNLAR ÇİFTÇİYİ RESMEN ENAYI YERİNE KOYUYOR
BAKIN BAKIN İYİ İNCELEYİN. ..
YAZIKLAR OLSUN........
Burda resmen tüccara tüyo veriyo piyasaya girme bana bırak bu işi diye. Sen piyasaya giripte fiyat yükseltme ben alır sana daha hesaplı veririm demek istiyorlar . Gelde bu şartlarda bunlara güven ekilmedik boş tarla vs bırakma dolduruşuna gel. Resmen çiftçiyle -aşşak geciyolar .