Pulluk ( saban ) ile Tarla sürüm verileriniZi yazarmısınız

Jd en ağır çeltik tarlasında 3 litre yakar 1000 metrekarede belki 3.5 litreyi zorlar, sanmam jdnin üstüne yakan motor birincilik geyiktedir, belki metrekarede bi değişiklik vardır.bu 5 litre olayına kafam takıldı , soner çeltikte ekmiyo tarla ağır olsun ,
Yani jd çok mu yakar demek bu berkay

Yani jd çok mu yakar demek bu berkay
Meraba ismim fuat , berkay benim uşak , jd ağır tarlaların traktörüdür, çeltik tarlasında 3 litreden aşşa düşmez, sebze yerlerinde 2 litre gibi yakar, sanıldığının aksine jd çok yakmaz, topraklarımız yaş ve kara toprak, 25-30 cm derinlikte süreriz genelde yani motor ne kadar çekerse o kadar salarız hidroliği , senede 1 depo fazla yaksa ne olur, motor kendini yemez 16 litre karteri yağ alır .alman serileri iyidir.

Ben de çözemedim abi. 1,5 lt yakan yerlerden tırla toprak mı getirsek ne yapsak?
Vallahi benim yer küçük te değil 1.5km ye yakın uzunluğu var normal şartlarda büyük arazide daha az yakması lazım acaba ben mi yanlış kullanıyorum diyorum her türlü denedim düşük vites te düşük devirde yüksek devirde düşmüyor sabah 8 de başlayıp saat 3 e kadar 1 depo bitiyor ne yaparsan yap değişmiyor

Ben de çözemedim abi. 1,5 lt yakan yerlerden tırla toprak mı getirsek ne yapsak?
Siz Edirnelisiniz galiba.Benim üniversiteden Uzunköprülü arkadaşım var Case110 traktörü var 4lü 14 pulluk kullanıyor, arkadaşımla dalga geçerdim koca traktöre bunumu takıyorsun ben 3060 ya 5 li 9 takıyorum 3056 ya 4 lü 9 takıyorum diye senin Case bir halta yaramaz gibisinden güler eğlenirdik. Oda derdi bizim topraklar çok ağır çekmiyor gitmiyor derdi demekki yakıtlarınızda fazla olduğuna göre topraklarınız gerçekten ağır bizim buralaradaki topraklara göre. Bizim bu az yakan traktörleri sizin oraya getirelim kesin bunlarda çok yakar.

Peki bu dekara 1lt 1,5 mazot harcanan yerlerde verimler nasıl?
Çok yakıyor diyenlerin toprağı da ona göre veriyor hani, hasat zamanı da biz şaşırarak okuyoruz yazılan verimleri. Geçen yıl 150 kilo civarıydı, evvelki yıl da 300. Yazlık beyaz arpa. Bu yıl 2016'dan beri ilk defa buğday ektik esperia. (kış kuraklığından ekmiyorduk) umarım herkes gönlünce biçer ektiğini.

şimdi yorumları okudumda,
deutz bayağı yakıtta düşük,

bendeki agrolux 75 4/12 pullukla dekara 1.5 lt ortalama,

claas 330cx 5/14 pullukla 1.3 ile 1.6 lt arası yakıyor.

sonbaharda km/h'ler 5 ile 7 km.iken
bahar sürümü(pek yapmasamda) 8 ile 10.5 kmh sürat olabiliyor.

Son düzenleme:
Muhakkak başka traktör kullanmışsınızdır, bu yakıt tüketimi aynı tarlada farklı traktörde ne durumda idi var mı bi tespitiniz.
Fendt den önce Lamborghini grandprix 90 ile sürüm yapıyordum. 5-12 pulluk ile 25 cm sürümde 1.6/ 1.8 lt civarında yakıyordu. Aynı bölgede yan tarla komşum class 410 arion ile 6-14 pulluk ile 30 cm sürümde 2.2/2.6 lt arası yaktığını söyledi. Yine aynı bölgede aynı pulluk ve derinlikte Deutz 6140.4 kullanan abimiz 1.4/1.5 lt yaktığını söyledi. Ben kullanmadım, gördüğüm kadarıyla Deutz sürümde bayağı rahattı

Fendt den önce Lamborghini grandprix 90 ile sürüm yapıyordum. 5-12 pulluk ile 25 cm sürümde 1.6/ 1.8 lt civarında yakıyordu. Aynı bölgede yan tarla komşum class 410 arion ile 6-14 pulluk ile 30 cm sürümde 2.2/2.6 lt arası yaktığını söyledi. Yine aynı bölgede aynı pulluk ve derinlikte Deutz 6140.4 kullanan abimiz 1.4/1.5 lt yaktığını söyledi. Ben kullanmadım, gördüğüm kadarıyla Deutz sürümde bayağı rahattı
Class hariç tüketimler güzel ve yakın birbirine, imreniyorum butüketimlere , tarlamız ağır ve yaş olunca minumum 3 litre yakıyoruz dekara , eyvallah sağ olasın.

Erkunt 100luks ile 1dolume 1.5 ile2arasi yakiyor5/14 no hayrabolu pulluğu ile takviye 3.5 takviye 4teyakit düşüyor traktör zorlanıyor 1600devir ile Edirne toprağı sert tarlamin birinde neredeyse takviye 3e düşecek kirmizi toprak 265 içi çıkardı sürerken oda aynı yakıyordu