Pulluk ( saban ) ile Tarla sürüm verileriniZi yazarmısınız

Tt65 ile ortalama 4-13 ile 1.25 yakar en fazla zorlansa 1.5 tavli sürümde 33 litre ile 30 dönüm tek tarlayi cok kez sürdüm denedim

Verim stabil ortalama uzeri son paylastigim konuma bakabilirsiniz derin toprak islemeyi tavsiye etmiyorum en azindan sahil bolgelerinde eskiden.traktörler hep küçüktü geleneksel.yontemlerden uzaklasip toprağın organik yapisini koruyan toprak.isleme onemli

B

baran705

Gecen sene tarlalarimiz biraz zorluydu sivasta o yuzden degerler biraz yuksek
Mf 3085d eski tip tek ceker alpler 4lu 14 pulluk donume 1.6l civari
Td100d alpler 5li 12li donume 1.8 1.9 arasi
Ford 6610 unlu 4 lu 12 li fakat mf le nh kadar derin suremiyordu tabi oda mf ile nh arasi da yakiyordu.

Peki bu dekara 1lt 1,5 mazot harcanan yerlerde verimler nasıl?
Bu yere patates ve buğday ekimi yapıyoruz. Bu yıl patateste 5,5 ile 6 ton dekara verim alındı.

Bir önceki sezonda buğday ekmiştik biz burada tahılları çerik hesabından yaparız çıkan çeriği dekara böleriz dekara 15 çerik çıkmıştı .Şimdi kg olarak çevirirsem 1 çerik buğday 30 ile 32 kg gelir hesabı 30dan yaparsam 15x30kg=450kg/dekara verim almışız.

Abi ben dönüm demedim. Biliyorum dönüm için farklı ölçü kullandıklarını. O yüzden dekar dedim. Roma ölçü birimi olan. Evrensel birşey aslında. Deka ar. 10 tane 100 metrekare. Yani 1000 metrekare.
Ukalalık yapıyormuşum gibi görünürse özür dilerim. Sadece bu konuyu dair bir düzeltme yapmak istedim.
Asıl ben özür dilerim ilk yorumunu yanlış anlamışım ama konudaki nazikliğin taktire şayan herkes senin gibi olsa kardeşim

Mahmut abi 3/14 ünlü mf 277g 74 hp 290 kusur tork, orta tavli toprakta 1in bucuguyla, hatta zorlandiginda 3 takviye ile anca surebildim. 2 lt/dekar..

65ligin ilk nadasta videosunu bekliyoruz, yanlis anlamayin, topragi cok merak ettim gercekten.[emoji4][emoji106]
Ama sen 1 in bucukla gidiyosun ben gidiyorum 2 takviye 2, motor 2 nin 3 le yemiyor. Bizim pulluk işi temmuzda oluyor ama bitane var ekliyorum görüntü kalitesi biraz düşük kismetse yazin tekrar devam