Pulluk ( saban ) ile Tarla sürüm verileriniZi yazarmısınız

Case 75 c mısır yerleri küçük parça yerlerde 35 cm derinlikte 4 14 mumara ile 2.5 litre yakıyor.
Toplu tek parça yerde 1.8 ile 2 litre arası yaktı.ayçiçek ekili olan tarlada 1.7 lt yaktı.
Haşaş tarlası sürümde toplu tarla 50 dakar 1.4 litre yaktı.
Bu ölçümleri full depo işe başlayıp tarla başında tekrar fulleyip elde ettim.
Yani yakıta etki eden bu ve bu gibi çok etken var net şu yakıyor diyemiyorum

Saat hesabına göre yazarsanız daha sağlıklı sonuçlar elde ederiz. Mesela 1 depo ile şu kadar saat sürüm yapıyor , veya saatte şu kadar yakıyor daha kesin sonuçlar verebilir.

Yanlisin var kardes bende 1.5 lt gecmiyo 2006 model var
Yanlisin var demissin de yanlışım nerde onu anlamadım. Pulluğumun sayısını yada ölçüsünü mü yanlış biliyorum? Traktörümün markasını mı yanlış biliyorum? Mazotu mu yanlış hesaplıyorum? 1,5 ile 4,5 arasındaki farkı mı yanlış biliyorum? Yanlışımı anlatırsan sevinirim.

John Deere 6220 yakıt kapasitesi 160lt 5x12 ünlü pulluk ile 15-16 saat sürüm yapıyorum ortalama 100-130 dekar arazinin durumuna göre yer işliyorum. Pulluğu 13 inç yapmayı düşünüyorum biraz ufak gibi hemde yakıta olumlu yönde etkisi olacaktır.

case jx 110 5 li 12 numara ünlü pulluk ile 2 nin 2 si ile donumde 2.5-3 litre yakiyorum. devir 1500 1700 araliginda. topragimiz yumusak sayılmaz. ortalama saatte 8.5 litre mazot tuketiyorun.

Abi ben dönüm demedim. Biliyorum dönüm için farklı ölçü kullandıklarını. O yüzden dekar dedim. Roma ölçü birimi olan. Evrensel birşey aslında. Deka ar. 10 tane 100 metrekare. Yani 1000 metrekare.
Ukalalık yapıyormuşum gibi görünürse özür dilerim. Sadece bu konuyu dair bir düzeltme yapmak istedim.
1 dönüm=1000m²
1 dekar=1000m²
1 hektar=10.000m²
Yani dönüm ile dekar aynı şey.

Yanlisin var demissin de yanlışım nerde onu anlamadım. Pulluğumun sayısını yada ölçüsünü mü yanlış biliyorum? Traktörümün markasını mı yanlış biliyorum? Mazotu mu yanlış hesaplıyorum? 1,5 ile 4,5 arasındaki farkı mı yanlış biliyorum? Yanlışımı anlatırsan sevinirim.
Yanlış sende değil, 5 litre yakan traktörün var ya, yanlış onda. Şimdiye kadar 3 litreden fazlasını duymadım da görmedim de... Adamın ocağını söndürür o yakıt. Senin makine yakmıyo, içiyo resmen.

massey 5410 alpler.png

Massey 5410
Alpler 5 / 14
1 dönüm (1000m²)
2 lt