Neden Kubota

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: Neden Kubota

bu arada konuyu açan arkadaşın on nedeni hayal olmuş. birde şu piyasa gerçeği var tabi ital traktörler her nekadar teknolojikte olsa ilk sıralar yine yerliler olmaya devam eder.türk traktörün yaptığı nhler, tümosan erkunt hattat başajkta var tabide onlar kaçıncı sıralarda olur bilmiyorum kalan sıralarıda italler paylaşmaya devam edecek. türk çiftçisinin genel özelliğide böyle.bazı istisnalar ola bilir ama çoğu ülkede de böyle sanırım öncelik yerlilerde oluyor.

sivaslı arkadaş divriliği çifçi arkadaşım var biçerleride vardı zaraya kadar geldik genelde büyükbaş hayvancılık yapıyorlar küçük baş kolay değil bende yaptım

qarizmatiqa link=topic=51650.msg525721#msg525721 date=1328044391' Alıntı:
kubota türkiyeye fabrika açmadıkça senede sattığı motor sayılı kalır
yavaş yavaş yayılması daha mantıklı servis ağını oturtsun bayini ağını oturtsun yavaş yavaşa satsın zaten ilerde daha farklı oalcak....

küçükbas kolay degil ama karlı yahya kardesim sivas çiftçilikte bitik ama hayvancılım her zaman kazandırıyo motor alanlar inek alsaydı fabrika gibi hayvan üretir pnlar satardı senede 10 dana satıyo bizim köylü biri gidip sivastan 1 daire alıyo traktör alsa onu alamayacak bu işleride 3000 lik fordla yapıo fordun yewmiyesi bizim tümodan pahalı sayılır motorun fiyatına bakarsak sonuçtaa fendt de alsa aynı işi yapacak

mustafagursacli link=topic=51650.msg525643#msg525643 date=1328041920' Alıntı:
şehir içi o dediğin rakam bizim reno 9 325 lpgde yakıyo
reno 9 dediğin araba senlemi yaşlı yoksa senden büyükmü.o yıllarda doğan çocukların şimdi çocukalrı var.bilerekmi yaptın yorumu bilemedim.

yorum: kubotalar kaliteli,baksana toyotaya.ikiside japon
cevap: dam üstünde saksağan ,vur beline kazmayı,annem yumurta pişirmiş ,yaşasın 23 nisan duva*-*0

Japon mallarının şu özelliğini sevmiyorum.. Sık bakım gerektiriyor ve hiç sağlam değil hep arıza yapıyor... Azıcık hor kullanmaya gelmiyor..

Şimdi sıralamak istiyorum.
** Gökhan abi sen Kubotayı severdin. Hatta herkese M 7040 modelini önerirdin. Şimdi ne olduda soğudun?
** Burada adam neden Kubota diye konu açtı yok Ferguson yok erkunt yok vs vs. Arkadaşlar herkes kendi düşüncesini söylüyor. Atıyor ortaya yok Kubota şöyle kötü bu böyle iyi. Kubota kullanıcılarıda bunu hazm edemez. Nasıl ki erkunt, tümosan, nh, mf, jd, claas vs markaları kötülenince savunma pozisyonuna geçiyorsa hak verin ki Kubota kullanıcılarıda savunsun.
** Bir motordan biz ne bekliyoruz. İlk önce adı olacak. Yakıtı felan hikaye aslında. Biz fiyakayı seven milletiz. Haa bu adam bu marka almış dedirtmeyi severiz. Daha sonra güçlü olacak.. Daha sonra parçası bakkalda bile olacak, tamiri bakkalda bile yapılacak deriz.. Daha sonra yakıtını hesaba katarız. Ama şunu söylemektende kendimizi geri koymayız ' ' Aslan bu aslan yakacak tabii o kadar çekiyo. Hakkıdır deriz. Çektiği kadar yakacak deriz. Çok çeken çok yakar mantığını sürdürürüz ' ' . Motorun ağır olmasından övünç duyarız. Benim aslanım ağır maşallah çekişmelerde hep galip gelir deriz. Pulluktada çok güzel çekiyo deriz. Aslında biz pek elektronik motorlarıda sevmeyiz dimi? Kara düzen olacak bizim için. Ama elektronik motorlarada çok çok güzel gözüyle bakarız.

***** Arkadaşlar, yanlış anlaşılmasın, yanlış tanıtılmasın diye yazıyorum. Kubotanın kökü 1800 lere dayanıyor. Türkiyede elbetki adı 4 seneden beri TRAKTÖR olarak duyuluyor. Ama Kubota iş makinası adıyla yıllardır var. Traktör sevdasınada 60-70 yılları arasında başlamıştır. Bakınız Kubota Traktörlerini inceleyen insanlar olumsuz bir yorum yapmadı. Motor olarak Dünyanın En Büyük Dizel Motor Üreticisi. Ve bunun en büyük olmasında da herhalde sihirle büyü ile olacak değil. Kaliteli ki Dünyanın En Büyük Dizel Motor Üreticisi haline geldi. Parça ve servis konusunda da Kubota markasını sıkıştırmaya çalışıyoruz. Bugün İTHAL olarak Türkiyeye gelen motorların hangisinin parçası burada üretiliyor? Yurt dışından gelmiyor mu? Ve burada stok yapılmıyor mu? E peki arkadaşlar hadi bunuda geçtik biz hani teknoloji çok ilerledi artık en fazla 3 gün içinde parça gelecek demiyor muyuz? Ceya023 nickli üyemiz parça sorunu olduğunda en geç kaç günde geldiğini sorunuz. Bu ithal motorları her ilde ilçede kaçar tane usta tamir edebilir.? Her markanın bir servisi bunu yapabilir ki onlarda bazen yetersiz kalıyor ve fabrikadan adam çağırıyorlar. Kubotanında ülkemizde 70 e yakın servisi var. 2000 e yakın motor satılan Türkiyede 70 e yakın servis. Bu bir eksikliktir evet. Ama giderek artacaktır buda ki çalışmalar sürüyor. Bakınız Kubota yeni serilerle yakında Türkiyede diyoruz. Gelelim yakıt olayına. Kubota 75-85-95 bg Traktörlerinde 16 valfli motor kullanmış. Hangi marka kullanmıştır bana söyleyin? Bana teknolojiyi yakalamalıyız vs gibi laflar söyleyen arkadaşlarım neden şimdi bunu görmüyorsunuz. Tork tork tork diye direttiniz. Ramiz bey çok güzel dedi. Ama anlayana. Yakıtı az gerçekten az arkadaşlar. Bunu sitemiz üyelerinden Bartu nickli üye Mustafa abide söyler Yahya nickli Yahya abide. İnanmayan arkadaşlar inanmamakta serbest. Ama mal ortada davetler ortada. Bu kadar marka düşmanı varsa ve inanmayan varsa gitsin yanlarına görsünler yakıtını. Eğer çok yakıyorsa bu adamı TRAK KLÜPTE rezil edin. At sahibine göre kişner dimi. Bakın artık 4 silindir 155 bg lik motor üretiyorlar neden böyle oluyo az yaksın diye. Bu kadar uğraş onun için. Gelelim ağırlık olayına. Senin makinan 4 küsür tonla 4 lü 14 no pulluk çekiyo bu makina 3000 küsür kg ile 4 lü 14 numara pulluğu çekiyor. Böylece ne oluyo herkesin bildiği gibi toprak sıkışmıyo ve rahatlıyor. Bunu görmezden gelemezsiniz.

** Evet kabini dar mı? Dar. Tek kişi sığıyor. Yanına bir tane daha insan sığar mı hostes koltuğu yapılsa sığar. Ve buda bir eksiklik. Ama bunlar kapatılacak eksiklikler. Ki biz traktör kullanıcıları da bu eksiklikleri bildirerek düzelteceğiz. Az önce bir motor videosu izledim hani o şaft videosu. Gerçektende sıfır makinadn böyle bir ses geliyor. Ama olabilir mi olabilir. Kul yapısı. Bu her motorda da çıkabilir. Ama bakın bu 10 larca olmamalı dimi.

** Uzun oldu belki ama arkadaşlar bunlar benim düşüncelerim. saygı duysanızda duymasanızda....

doganbey1 link=topic=51650.msg525798#msg525798 date=1328047031' Alıntı:
Şimdi sıralamak istiyorum.
** Gökhan abi sen Kubotayı severdin. Hatta herkese M 7040 modelini önerirdin. Şimdi ne olduda soğudun?
bi yandan size bundanda bahsedeyim.bu kadar fanatiklik (kusura bakmayın mustafagürsaçlıda,ceya023 de yahyada) insanları soğutur.ben mf almadan önce kubota alacaktım.ama diğer mesajlarımda belirttiğim konulardan ötürü almadım.ilerde neden olmasın. ok-*-s

İnşallah alırsın abi. Yeni gelecek serilerle karşılaştırıp hesabına uyarsa çok sevinirim elimden gelen yardımıda yaparım.

servetim link=topic=51650.msg525684#msg525684 date=1328043211' Alıntı:
bizim burda herkes ortalama 200 dönüm yer eker bende ağizda 250 ekiyorum 20 dekar da pancarım oluyo mesela dayımda bir 240 var birde 74-80 tümo onun pancarı yok öyle kontaga da kolay kolay basmaz 4000 tl mazot yakmiş bu sene bende 74-80 tümo var sadece bende 5000 civarı yakmişim 1000 lira fazla ama pancar var az mı cok mu sence 240 olanda var mesela o da 3750 yaktım diyo
1000 dönüm yer eken birisinin traktörü herkte diğerlerinden 1litre az yaksa sadece hergi 1ton mazot eder kazayağı 3sefer çeker en az 1litrede ordan kar eder ettimi 2ton 1litrede tohumuydu ekiniydi şunuydu bunuydu ordan kar eder ettimi 3ton oda en kötü 12,000lira eder traktörün taksiti çıkar.. ))) gerçi bide gübresi ilacı vs var :D

hep arabadan örenek veriyoruz:
yerli olarak en iyileri fluence linea civic hyundai
avrupa: a4 a6 s40 s80 passat laguna c5 mondeo superb insignia c180 e250 3.20 5.20 peugeot 508 alfa romeo chrysler
japon: accord avensis mazda 6

burdada aynı japonlar yerlilerden iyi ama avrupadan iyi değil bugün avensis accort parasına mercedes bmw audi alfa romeo chrysler hariç yukardaki tüm araçlar alınabilir. bu japon otomobilleri avrupaya göre değildir dizel motorları yoktur suv modelleri bile benzinlidir benzinli motorları da atmosferiktir yani onların da turbosu yoktur.

yen euro karşısında %70 değer kazandı bunu da satış rakamlarına yansıttılar kubota içinde aynı şey geçerli

anayurtlu 3105d link=topic=51650.msg525833#msg525833 date=1328048028' Alıntı:
1000 dönüm yer eken birisinin traktörü herkte diğerlerinden 1litre az yaksa sadece hergi 1ton mazot eder kazayağı 3sefer çeker en az 1litrede ordan kar eder ettimi 2ton 1litrede tohumuydu ekiniydi şunuydu bunuydu ordan kar eder ettimi 3ton oda en kötü 12,000lira eder traktörün taksiti çıkar.. )))
zuha-*-s zuha-*-s

benim anlamadigm konu su 1 traktor herkte 1 litre yakı ise kaz ayagındane yakar goblede ne yakar
bizim 90 80 herkte 2 litre kaz ayagında 600 700gr goble hiç cekmedik yakıyo bu oran nasıl olur

yen türk lirası karşısında yüzde 120 değer kazandı inş ilerde düşer kubota tdd fiyatına glirde içerdede rekabet kızışır

zuha-*-s diyoki en az yakan bi traktörle en çok yakan traktör arasında 500lira oynar diyo burda 1litre yakıyo diyen arkadaşlar var 2,5litre yakıyo diyenlerde var o farkı göz önünde bulundurdum gökhan abi :D yoksa trende son sıralardayız :D

Maşallah konu hala aktif halde, sohbet hararetli herhalde. Ben Kubota kullanmadım ama orta sınıf çiftçi için yeterli makineye benziyor bence, tabi MF 5400 serisi ile karşılaştırmak yanlış olur, Dyna şanjuman apayrı bişey çünkü. 5400 serisini hidrostatik yağ başınçlı Dyna şanjumana sahip, onun muadili traktörlerle karşılaştırmak daha doğru olur. ( Fendt Vario, Deutz CVT, vb..)
Ama Erkunt, Tümosan ' lada karşılaştırmak yanlış olur, bir boy büyük gelir kalite ve teknoloji açısından Kubota.

Yalnız Kubota ' ya dünyanın en büyük dizel motor üreticisi deniyor, şaşırıyorum, ben yanlış biliyorum herhalde.
Caterpillar, Cummins, Deutz, MAN, Perkins, Volvo Penta, General Motors, MWM, Mercedes- Benz vb.. bunlar hangi dünyaya şatış yapıyor acaba :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...