Hisseliyse size sormadan başkasına satamaz önalım hakkı sizindir,Şufa hakkınızı kullanırsanız kaçparadan sattılarsa o parayı yatırır satış iptal olur.hisseli olmasa bile size sınır olsa bile şufa hakkınız vardır size sormadan satamazlar itiraz ederseniz satış iptal olur.
Benim anlamadığım böyle bir durumda tapu müdürlüğü nasıl devir yapmış , başından daha devre Uygun değildir demesi gerekmez miydi?Tarla fiilen bölük ama tapusu tek
Bize sorulmadı nasıl satış oldu bilmiyorum avukata danışıp mahkeme ye veriyorum
Eğer tarla fiilen bölük ama tek tapusu varsa ve siz hisseliyseniz alım önceliği sizindir. Başkasına satamaz hissesini. Diyelim ki sattı size noterden ihbar vermesi gerekir noterden ihbar verdiyse 3 ay itiraz hakkınız var. Noter ihbarı yoksa yanlış hatırlamıyorsam satışı öğrendikten Sonra bir yıl süreniz var. Bu sürede tapu yapılmış olsa bile şuf a davası açarsınız ve mahkeme tapuyu iptal eder karşı tarafın tapuya bildirdiği satış bedelini öder ve siz alırsınız tarlayı. Benzer olay başımızdan geçti eğer satış yakın zamanda olduysa hiç zaman kaybetmeden şuf a davası açın tapu hisseliyse kesin alırsınız davayı.