1000 dönüm için kaçlık traktör gerekli


Herkese hayırlı forumlar bir soru soracağım
Bizim yaklaşık 1000 dönüm dededen kalma arazimiz var çoğu hiç ekilmemiş biz bu araziyi değerlendirmek istiyoruz.arazi sert toprak ama verimli bir yer hafif yokuşlu da bir yer bunun altından kaçlık traktör çıkar şu anlık bir steyr traktörümüz var onun da altından çıkacağını pek düşünmüyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
 

Hayvancılık ta yapanlarda daha fazla 1 tane yem karmada sabit 1 tane ciflik temizliği için bikactanede tarla isleri için artık tek traktorla calişma döbemi bitti bikaç senedir hava şartları çok zorlaştırıyor işleri
Hayvancılık ayrı hocam. Evet tek motor dönemi bitti. Ancak bizde hayvancılık olmadığı için ekstra bir motora gerek olmuyor.
 
Bizde aşağı yukarı 1000 dönüme yakın arazi işliyoruz 5 tane traktörümüz var, ama genelikle 2 traktörü yoğun kullanıyoruz, steyrin yanına(td85d veya 3.085D veyahut 8085 alsanız her türlü evirip çevirirsiniz, bakalım biraz arazileri ek biç gez gör toprakla harman ol sonraki yıllarda, toprak yapısına göre, ekilen mahsulün Ekim döneminden tutunda, hasat dönemine kadar gereken ekipmanları vede traktör hp'sini, akebinde gücünü ortaya çıkarmak size kalmış olacaktır, bizim buralarda 1500 dönüm arazileri olan adamların çoğu Bi hevesle başlayıp sonra parsel parsel icara kiraya verenler çok oldu, demem o ki (önce o ariziyi Bi ekin sonraki dönemlerde duruma göre ihtiyaçları değerlidirin derim...
 
Bölgeye,ekilen ürününe,sulama durumuna göre değişir işte.Biz Kırıkkale de 1000 dekar kıraç arazide bu işi yapmaya çalışıyoruz.Biri 112hp diğeri 85hp iki traktör var. Önceleri 85hp tek başına yapıyordu bu işleri.Kıraç olduğu için işlerin pek acelesi olmuyor.Tek motor sadece tohum ekme ve hasat zamanı problem oluyor.
 
Ekim yapılacak ürün sayısına göre farklılık gösterir, şöyle ki; 1000 dönüm arazini 300 dönüm mısır, 300 dönüm pancar,400 dönüm bugday arpa ekilcek olunca hepsinin ekim zamanları farklı zamanlarda olacağı için 400 dönüm dikkate alınarak traktör seçimi yapmak lazım.
Fakat sadece bugday arpa ekilecekse aynı zamanlarda ekilişi gerçekleşeceği için en yoğun iş gücü gerekecektir yani 1000 dönüm için traktör seçmek lazım.
1000 dönüm için aslında 250 300 hp traktör en iyi seçim olur, fakat Türkiye şartlarında yüksek beygir traktörler ve ekipmanları aşırı pahalı oluyor.
O sebeple görece daha makul fiyatlari 110 hp seviyesinde traktör işi hızlandırır.
 
160-180 beygir ağır işler için,100-120 beygir ilaç-gübre-ekim işleri için (dar ve geniş jantlara takılı vaziyette tekerleri kenarda hazır olacak) bütçe varsa birtanede dar lastik tek çeker traktör (mf398-nh80-66 gibi) hem stepne olsun kenarda hemde ara çapa falan yapar direkte marka sorarsan ben büyükte jd ufakta nh tek çeker mf derim
 
Dün bir bugün iki.
Zaten bu 1000-1500 dekar için malzeme danışan, rüyalarında kendini amerikan çiftçisi olarak gören ergenlerin ve emekli ergenlerin ortalama kalış süresi 8-10 gün bazen 15 gündür.Robot gibi programlı sabit fikirleri vardır ve buraya hayallerini yazmak ve kendi fikirleri dışında başka fikirleri nasıl reddedeceklerini kendilerine ispatlamak için gelirler.Sözüm sana değil, hiçbirini kendi üstüne alınma.
Cemal abi, özelden çok şeyleri cevapladık.
En hassas olarak MF kullanıcıları oldu.
Kuru tarım için traktörleri gayet iyi seçenekler sunuyor.
Mf 5400, 5600, 5700 serileri.
5713s serisini biz tercih ettik.
6714s serisi motor gücü eleştirilerimden sınıfta kaldı.
Yönelim 6s 165 modele kaydı.
7719 bir tonluk gübre çuvalı kaldıracaktı, telehander alın işinize bakınız, dedik.
Toprak işlemeye yönelim 7s 210 vt oldu.
8s konusunda 205 e yol vermedik 265 alınız, dedik.
Seri başı traktörün motor haritaları sıkıntılı olabiliyor.
Milenyum bin yılında teknoloji de varken yük altında buçuk vitesleri rampa yukarı yükseltebilen traktör bakıyoruz.
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt